Şimdi Ara

KİA RİO 110 B (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
20.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    İyi güzel de fiyat ve 2. el ederi konusunda abartmışsınız. 10 aydır kullanıyorsunuz ve 5 ay sonra size 26000 teklif ettiler öyle mi? Şu anki sıfır comfort dizel 28000ytl ve biraz pazarlıkla 27500 'e çok rahat alırsınız. Ağustos'taki sıfır fiyatı da en fazla 27000 dir.
    soru şu : 26 teklif eden bayi bu 2.el aracı kaça satacaktı?
    Kia'ların 2. el değerinin diğer markalardan daha çok değer kaybettiği gerçek, hele hele opelle falan kıyaslanamaz. Kısa vadede satılırsa zaten hepsi çok zarar eder.
    Kişisel görüşüm Kia Rio, aynı tabanlı hyundai era'dan daha iyi. Ama kia, hyundai kadar reklama önem vermiyor, bu yüzden kaybediyor. Cerato'yu incelemeye gittiğimde showroom da bir tek rio bile yoktu. vitrinde bile olmayan ürünü nasıl satacaksın.


    1. arabanın sıfır fiyatı 28500 ytl civarındaydı bana bunu söylediklerinde ve aracın km daha 2000 idi. benim teklifi değerlendirmememin banka faizlerinin o dönemde 2,05 e kadar çıkması ben alırken 1,20 idi aracı verseydim 26000 ytl den aynı aracı 7500 ytl zararla sıfırını alabiliyodum. Bayi kaça satmayı planlıyor bilmiyorum çünkü bayinin ikinci el plazasıda var takasla falan bir şekilde değerlendirecekti demekki. bu benim ekonomik dengesizliğin olduğu bir döneme denk geldi aracı peşin almış olsaydım hemen verirdim ki zatem aralık ayında da araç 26000 ytl nin altına düştü sıfırları. bazen şans önemli oluyor bu konularda.

    2. evet katlıyorum kia hyundai kadar reklam yapmıyor, yinede rio kategorisinde türkiyenin %1,7 ni oluşturuyormuş demekki yeterli buluyorlar.

    3. bahsetmiştim arkadaşım ikinci el astra aldı araçta hiçbirşey yok ve 46000 km de 26000 ytl ye sıfırı 37000 ytl 11000 ytl oda zarar ettiriyor. fakat arar sanız rio nun ikinci el fiyatlar 23500 - 24000 arası değişiyor. seneyede 20000 olsun zararım 8000 ytl ve daha ucuza alıyorum aracı opel, reno 2006 nın en çok satışları düşen araçlar.

    ben aracımdan memnunum tek sorunum servis sıklığı hyundai era yanılmıyorsam 15000 km çağırğyor servise kia 7500 km çağırğyor ve servis bakımı 130 - 150 ytl arası değişiyor.

    birde aksesuarları kısıtlı biraz, örneğin opel astraya crouze kontrol takılabilirken rio için böle birşey söz konusu değil maalesef.




  • sürekli astrayı örnek vermişsiniz ama rio nun karşılığı astra değil, yeni corsa'dır. Rio bence de sınıfında fiyat/perfomans değerlendirilmesi yapıldığında alınası bir araç. Sıfır alan kişi zarar ettiğini düşünmemeli. Sonuçta o arabanın ilk sahibi oluyor ve sırf bunun zevki 3-4milyar eder. Bir de artık zaman tüketim zamanı, 2.elde prim yapan araba kalmadı eskiden renault'lar altın gibi prim yaparlardı. şimdi eskitince ucuza satıp yenileyeceksin aradaki farkı zarar olarak düşünmemek lazım. Aleti bizzat kullanıyorsunuz. Yakında beyaz eşya gibi olacaklar.

    Servis aralıkları konusunda emin değilim ancak ilk bakıma tüm markalar erken çağırır. Ford'ta 6 aylık yağ değişimi vardır mesela.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeknet

    sürekli astrayı örnek vermişsiniz ama rio nun karşılığı astra değil, yeni corsa'dır. Rio bence de sınıfında fiyat/perfomans değerlendirilmesi yapıldığında alınası bir araç. Sıfır alan kişi zarar ettiğini düşünmemeli. Sonuçta o arabanın ilk sahibi oluyor ve sırf bunun zevki 3-4milyar eder. Bir de artık zaman tüketim zamanı, 2.elde prim yapan araba kalmadı eskiden renault'lar altın gibi prim yaparlardı. şimdi eskitince ucuza satıp yenileyeceksin aradaki farkı zarar olarak düşünmemek lazım. Aleti bizzat kullanıyorsunuz. Yakında beyaz eşya gibi olacaklar.

    Servis aralıkları konusunda emin değilim ancak ilk bakıma tüm markalar erken çağırır. Ford'ta 6 aylık yağ değişimi vardır mesela.


    Asljnda opeli hedef seçmedim, aslında beğenirimde ama pahalı. Siz opel örneğini verdiğiniz için opel örnekleri verdim sadece. başka kastum yok.

    servis sıklığı dediğim ilk servis falan değil aracı her 7500 km de servis bakımına sokuyor kia (dizellerde) diğer araçlar ise 10000 ile 15000 km de çağıryor.




  • 1

     KİA RİO 110 B
  • musti 77 nikli arkadasim konuyu guzel ozetlemissiniz.saygilar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasarcik -- 8 Şubat 2007; 22:42:32 >
  • bende de rio 110hp hatchback full war ben arabayla 210 gördüm iyi gidiyo alırken biraderle tereddüt ettik diesel ama hakkını weriyo ortalama şehir içi 6.3 ltre yatık çok iyi sehir dışı 4.3 ltreye kadar düşüyo bundan önce c4 wardı tabi ki kalite farkı war ama kiada iyi bi araba tavsiye ederim alacaklara uygn bi araba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anılcan

    bende de rio 110hp hatchback full war ben arabayla 210 gördüm iyi gidiyo alırken biraderle tereddüt ettik diesel ama hakkını weriyo ortalama şehir içi 6.3 ltre yatık çok iyi sehir dışı 4.3 ltreye kadar düşüyo bundan önce c4 wardı tabi ki kalite farkı war ama kiada iyi bi araba tavsiye ederim alacaklara uygn bi araba



    simdi C4 ile rio zaten kıyaslanamazki sınıfları farklı nie kalite farkı var dedin anlamadım yani
  • ya babacım c4 le bence aynı kılasmanda arabalar bunlar c4 çok daha rahat bi araba işcilik olarak düşündüğün zaman kalite farkı war ses sistemi falan ama rioya kötü araba diyemem çnkü öle olsa riodan memnun kalmazdım yanlış anlamayın
  • hayır rio ya kötü diosun demedim hattA gayet memnunsun herhade.ama C4 c sınıfı rio ise b sınıfı die biliyorum benb yanlıs mı biliyorum acaba onun için bu iki aracı kıyaslayamayız dedim hadi desenki ceratoyla c4 tamam.bunu belirtmek istedim

    saygılar
  • Evet bu aracın katagorisi c4 değil c3 dür, c4 ile rio arasındaki yegane fark oturma alanıdır ve aracın ölçüleri yalnız ne varki c4 ün bagajı bildiğim kadarıyla biraz daha küçük. Rio nun kategorisindeki araçları aşağıdaki linkten bakabilirsiniz hem rio nun ne kadar güvenli bir araç olduğunuda öğrenme şansınız olmuş olur.

    işçilik, kalite, performans, izolasyon ve fiyat bakımından AutoBest Among Emerging Markets organizasyonunda rio birinci oldu. gerisinde bıraktığı araçlar ise Opel Astra, Chevrolet Matiz/Spark, Ford Focus II, Renault Clio III ve Suzuki Swift dir. Bu araçlarda yüksek puanlar almış fakat rio birinci olmuş. sessizliğine ise zaten diyecek yok bir dergide 45 aracın değerlendirmesi var ve en sessiz 5. arac rio ini üstedeki arçların tamamı lüks diye nitelnedirdiğimiz araçlardı. yani Bmw, vw passat gibi araçlar. B segmentinde en başarılı araç olarak nitelendirilmiştir 2006 nin en iyi aracıydı. Maalesef aracın reklamı çok fazla yapılmadı, yeterince satış gerçekleşmedi, yinede pazarın 1,7 ni almayı başardığı söyleniyor.

    Bana sorarsanız ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve aracı çok seviyorum şu an araç alacak olsam gözümü bile kırpmada Kia Rio 1.5 VGT Dizel Advence alırım.




  • hocam kusura bakmayın ben okadar bilgiye sahip deilim de motor gücü olarak falan c4 le rio nun aynı olduğu sanıyodum ama rio c3-c4 e de hitap eden bi araç zaten bu aracı satmam üstüne 1 araç daha alırım yakıt falan mütiş ilginiz için teşekkürler

    SAYGILAR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anılcan

    hocam kusura bakmayın ben okadar bilgiye sahip deilim de motor gücü olarak falan c4 le rio nun aynı olduğu sanıyodum ama rio c3-c4 e de hitap eden bi araç zaten bu aracı satmam üstüne 1 araç daha alırım yakıt falan mütiş ilginiz için teşekkürler

    SAYGILAR



    olabilir tabi arkadasım.
  • Araçların segmentleri oturma alanına göre seçiliyor, örnek vermek gerekirse opel vectra 1.6 100 bg sınıfı rio dan yüksek olmasına rağmen motor gücü çok düşük. benim bildiğim bunun motor gücü ile alakası yok.
  • Kia GerçekTende Son yıLLarda Üstün bi Satış gRafiqi SergiLiyor. Bunu da CeraTo ve Rio modeLLeriyLe tavana Vurdurma ÇabaSında.. ki ben Uzun yıLLarıdır OtomobiL merakı oLan biri oLarak CeraTo ve Rio modeLLerini baya bi araşTırdım ve keNdi Sınıf ArkadaşLarına göre bir Çok Konuda üstün oLduqu Kararına vardım.. Henüz aLmak ve binMek nasip oLmadı ama en kısa Zamanda Kia Rio 1.5 CRDI modeLini aLmayı Düşünüyorum.. Araca Sahip oLdukTan Sonrada görüşLerimi SizLerLe payLaşıCam..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: avrahaa

    Kia GerçekTende Son yıLLarda Üstün bi Satış gRafiqi SergiLiyor. Bunu da CeraTo ve Rio modeLLeriyLe tavana Vurdurma ÇabaSında.. ki ben Uzun yıLLarıdır OtomobiL merakı oLan biri oLarak CeraTo ve Rio modeLLerini baya bi araşTırdım ve keNdi Sınıf ArkadaşLarına göre bir Çok Konuda üstün oLduqu Kararına vardım.. Henüz aLmak ve binMek nasip oLmadı ama en kısa Zamanda Kia Rio 1.5 CRDI modeLini aLmayı Düşünüyorum.. Araca Sahip oLdukTan Sonrada görüşLerimi SizLerLe payLaşıCam..


    evet sana kesinlikle katılıyorum bende insallah bi kac model arasında secim yapıp cerato almayı düsünüyorum.hayırlısı
  • arkadaşlar ben Kia RIO 1.5 Comfort HB AC modeli bir araç almak istiyorum kia ya tamamen yabancıyım hiç bilmediğim bir araç sanırım bu araç benzinli bu araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar ne dersiniz alayımmı almayayım mı ?
  • Rio'nun oto. vitesli versiyonu niçin tutulmuyor arkadaşlar?
  • advancenin liste fiyatı 31.500 hiç kaçırma al. bu aracın en büyük avantajı B segmenti olup 1.5 motor 110hp olması.ayrıca kore motoru alman motoru kadar çok ses çıkarmaz.kaymak gibi araba..
    quote:

    Orjinalden alıntı: gurcan007

    arkadaşlar max. 28.000 ytl para vererek bu arabayı alsam iyimi ederim kötümü? 1.5 crdi advance
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozzy_s


    quote:

    Orjinalden alıntı: fatih149

    kia ve hyundai alacak arkadaşlar lütfen bu arabanın çarpışma testlerine, güvenlik seviyelerine iyi bakın benim araştırdığım kadariyle bunlar 3 yıldızı geçememişler, haberlerde bile gösterdi. bunlarda çok donanım var ama kalite ve sağlamlık malesef yokkk.



    kia rio ve hyundai getzin 4 yıldızları var.




    5 yıldızda yaya çarpışma testine veriliyor.vurdummu öldürmüyor yani..




  • otomatik vites tutulması gereken bişey deilde ondan.ihtiyac meselesi ihtiyaçla alakalı
    quote:

    Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

    Rio'nun oto. vitesli versiyonu niçin tutulmuyor arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.