Şimdi Ara

HTC ve Google birlikte Nexus 5 adlı bir telefon-tablet melezi hazırlıyor olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • HTC ve Google birlikte Nexus 5 adlı bir telefon-tablet melezi hazırlıyor olabilir





    Verizon operatörüyle satışa çıkacak DROID Incredible X cihazının varlığı neredeyse kesinleşen HTC, iki buçuk yıl sonra tekrar Google markasını taşıyan bir ürün piyasaya sürebilir. GSMArena'nın isimsiz kaynağına göre; yakında DIx kod adlı telefon-tablet melezine benzer detaylarla donatılan Google Nexus 5 isimli bir aygıt gün yüzüne çıkacak. İddiayı ortaya atan şahsın HTC içerisindeki oldukça güvenilir bir kaynağından edindiği bilgiler ışığında, Nexus One'ın ardından Mountain View merkezli internet deviyle donanım sektöründeki bağlarını kesen Tayvanlı üreticinin ekonomik zorluklar içerisinde olduğu şu dönemde Nexus serisi için yeniden yatırım yapmaya karar verdiği tahmin ediliyor.

     

    5 inç büyüklüğünde Full HD 1080p çözünürlüklü ekran, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 çipset, 12MP arka, 2MP ön kamera ve 64GB'a kadar çıkan dahili hafıza seçenekleriyle gelecek olan Nexus 5, Android 4.1.2 işletim sistemi versiyonuna sahip olacak ve 4G LTE iletişim teknolojisini destekleyecek. Oldukça ince bir tasarıma sahip olan hibrit cihaza 2,500mAh'lik bir pil güç verecekmiş. Şuan için ekran ve çipset özelliklerini doğrulamamız mümkün. Ancak sızıntıyı gerçekleştiren kaynak hakkında bilgi sahibi olmamamız sebebiyle erkenden verileri değerlendirmeye başlayamıyoruz.

     

    Project Butter kapsamında bazı iyileştirmeler, yeni kilit ekranı fonksiyonları ve bilinen küçük hataların çözümünü yapısında barındıracağı ifade edilen yeni Jelly Bean alt sürümünün bir Nexus cihazıyla çıkışını yapması gayet mantıklı. Bazı kaynaklar tarafından One X 5 adlı bir modelin de onaylanmış olması Google Nexus 5 iddialarını kuvvetlendiriyor. Üst düzey donanımıyla dikkat çeken 5 inç üstü segmentin ilk Nexus'unun Kasım sonunda başlayacak yılbaşı sezonundan önce tüketiciyle buluşması bekleniyor.

     

    Önceki yıl bu haftalarda internet alemi Nexus söylentileriyle çalkalanıyordu. Ancak şimdiye kadar yeni Nexus'lar hakkında pek bir gelişme yaşanmadı. Analizlere göre; bu durum üreticilerin mevcut veyahut yakında piyasaya sürülecek cihazlarını Nexus markası ve saf Android işletim sistemiyle tekrar geliştirecek olmalarından kaynaklanıyor.

     

    Aylar önce Wall Street Journal tarafından yayınlanan makale, Google'ın 5 farklı üreticiyle birlikte çalışarak Nexus programını genişletmeyi ve bunun sonucunda Android ekosistemini kontrolü altına almayı planladığını ortaya çıkarmıştı. Çeşitli kaynakların ortaya attığı iddialar bu teoriyi defalarca doğruladı. Arama motoru devinin iş ortaları arasında Samsung, HTC, Sony ve LG'nin yer aldığı düşünülüyor. Ekim-Kasım aylarında yeni Google telefonlarının resmen tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.







  • 5+ inch nexus. Tam istedigim cihaz olur iste. Note ayarinda, nexus yazilimiyla.

  • Böyle birşey olursa oralık yıkılır :D Note 2 falan yalan olur :D

  • Kamerası üst düzey bir lensle gelir,2 gb ram ve pil ömrüde Motorola'nın pil çözümü gibi veya daha yüksek şekilde gelirse çok hoş olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    5+ inch nexus. Tam istedigim cihaz olur iste. Note ayarinda, nexus yazilimiyla.

    +HTC kalitesiyle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AppleFan olsamda, bu cihazı çok başarılı buldum, Google Nexus ile daha çok markaya el atarsa çok daha iyi olacak. Nexus serisi bence iPhone gibi donanım ve yazılımı en üst seviyede buluşturan mükemmel bi seri. Nexus tabletten en az ipad kadar memnunum.

  • işte bu alınır note 2 den daha iyi ama söylenenler umarım doğru çıkar...

  • benim için mesele fiyatı

    400$ olursa tadından yenmez

  • htc yapıyorsa bataryası fos çıkabilir :))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gahst

    AppleFan olsamda, bu cihazı çok başarılı buldum, Google Nexus ile daha çok markaya el atarsa çok daha iyi olacak. Nexus serisi bence iPhone gibi donanım ve yazılımı en üst seviyede buluşturan mükemmel bi seri. Nexus tabletten en az ipad kadar memnunum.


    Katılıyorum Telefonun Fiyatıda Düşük olursa Tadına Doyulmaz :)

  • Ee ureticiler baktiki samsung bu melez tel-tablet olayindan parayi kaldirdi ve adini koydu.şimdi firmalar 5 inc modelleri duyurmaya başladi.

  • bekliyoruz bu girisimi

  • umarım bir daha samsung ile ortak birşey yapmaz google. bıktım samsungun adi plastik kasalarından
  • Gençler 5 marka birden Nexus çıkarırsa ortalık yıkılır ben apple fanı degilim android kullanıyorum ve 1 hafta sonra Nexus 7 sahibi olacağın apple ın en Onemli özelligi stabil bir isletim sistemi kullanmasi aslinda androidle ios arasinda bir fark yok google android cikardi ve gelistirdi Jelly bean le beraber ios ve android arasinda fark olmayacak ve 5 Nexus birden cikarsa JB 4.1.2 olarak bence Apple artik farkli telefon afternatifleri sunmasinin zamani gelmis olacak cunku bir albenisi kalmayak yani İphone 5 o zaman soner

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım Google Motorola Mobility yi Satın aldı. Neden kendi markası dururken başka markalara telefon tablet ürettiriyor ?

  • Lg Nexus çıkartırsa, düzenli güncelleme alacağı ilk telefonunu üretmiş olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google maşallah sektördeki bütün büyük üreticileri sıraya dizdi. İş yapmadığı nokia ile apple kaldı.

  • HTC bunun yaparsa 6 ay sonra google den habersiz bir telefon-tablet karışımı çıkartır :D HTC Nexus 5 Plus

  • Bakalım fiyatı ne olacak ...
  • HTC'nin kasa kalitesi ile Google'ın yazılım desteği ve haberde belirtilen güçlü donanım, çok ilgimi çeken Note tarzı büyük ekranlı bir telefonda birleşirse on numara cihaz olur diye düşünüyorum.
    Bataryası 2500 mAh'tan biraz daha fazla olsa iyi olur, fiyatı da fazla olmazsa çok güzel bir alternatif olur açıkçası.

    Düzenleme: Yazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 25 Eylül 2012; 16:38:18 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.