Şimdi Ara

Nokia bu kez harita servislerini karşılaştırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • iPhone 5 lansmanının ardından Lumia 920 modeli ile özellik karşılaştırması yapan Nokia, bu kez harita ve lokasyon servisleriyle Apple'ın yeni modelini eleştiri oklarına hedef aldı.




    Nokia'nın yaptığı karşılaştırmaya, Google haritalarını kullanan Galaxy S3 modeli de dahil edildi.




    Yıllardır kullanımda olan ve Nokia'nın kendi cihazlarında yer verilen başarılı harita hizmeti, yine yıllardır gelişerek hizmet sunmaya devam eden Google haritaları ve Apple'ın eksiklikleri nedeniyle eleştirilen iOS 6 ile sunmaya başladığı kendi harita hizmeti ile ayrıca lokasyon bazlı servisler bilgi grafiğinde karşı karşıya geldi.




    Çevrimdışı olarak harita kullanımını ilk olarak ele alan grafikte Lumia 920 modelindeki Nokia haritalarının sıkıntısız çalıştığı görülürken, Galaxy S3 modelindeki Google haritaların ön indirme şartıyla bölgesel de olsa çevrimdışı çalıştığı belirtiliyor. Ancak Apple haritalarının böyle bir özelliği yok.




    Adım adım navigasyonu Nokia, 110'dan fazla ülkede sunarken, Google 39, Apple 56 ülkede sunuyor. Toplu taşıma güzergahlarını Nokia ve Google 500'den fazla şehir içi ve kırsal alan noktasında sunarken, Apple henüz böyle bir fonksiyon sunmuyor. Anlık trafik bilgilerini Nokia 26 ülkede sunarken, kullanıcıların sık kullandığı güzergahları tespit ederek trafik bilgilerini ona göre yönlendiren My Commute uygulaması ile de destek veriyor. Google ise 47 ülkede anlık trafik verileri sunuyor ve Google Now uygulaması ile de destekliyor. Apple ise 23 ülkede anlık trafik verilerini destekliyor.




    3D görüntüleme anlamında Nokia, City Lens ile; Google, Earth ile; Apple ise Flyover ile kullanıcılara 3 boyutlu bina görselleri sunuyor. Sokak görünümü olarak ise Nokia, haritalar ve City Lens ile dikkat çekici uygulamalar sunarken; Google, Street View ile bu hizmeti sağlıyor. Apple'da ise böyle bir özellik bulunmuyor.




    Harita hizmetine henüz başlayan ve önünde uzun bir yol olan Apple, kendini geliştirerek daha iyi fonksiyonlar sunmaya başlayacaktır. 




    Yapılan karşılaştırmalarda bizim de dikkatimizi çeken bir konu ise Nokia ve Apple haritalarının ülkemizde adım adım navigasyon sunarken, Google'ın henüz bu özelliği sunmaması oldu. 




    Ayrıca Nokia ve Google haritalarına web üzerinden erişerek yola çıkmadan önce planlar yapabiliyoruz. Apple'da bu henüz yok. 




    Diğer bir önemli nokta ise en  TomTom altyapısı sayesinde ülkemizde en güncel haritaları sunan firmanın Apple olması. Google bir yıl geriden harita hizmetini güncellerken, Nokia'nın pek çok bölgede daha da eski görüntülere yer vermesi dikkat çekiyor.

     








  • Nokia kaşnıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supervenience -- 24 Eylül 2012; 9:32:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çırpınma nokia seni almammmm

  • Nokia reklamın iyisi kötüsü olmaz tezinden yola çıkarak her yerde Apple'ı kullanarak sesini duyurmaya çalışıyor. Eh iyi bir cihaz da yapınca kendine güveni geldi
  • Nokia ne yapmaya çalışıyorsun sen. Harita servisin iyi diye insanların seni alacağını mı sanıyorsun ?
  • Nokia önce o modelini bi hafifletip inceltsin ondan sonra yapsın böyle reklamları.Kereste gibi telefon yapmış hala millete laf atma derdinde
  • Son çırpınışlarını yapıyor nokia

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes diyor da yok nokia çırpınıyor yok yazık batıyor falan ,adamlar yalan bilgi vermiyor ki. Nokia haritalarda çok iyi konumda ios 6 yla gelen harita o kadar eleştirilip alay konusu oldu ki internette nokia'nın aklına buradan gelmiştir.Kamera denildi,profesyonelle çekilmiş denildi.Nokia burada çok saçma bir hata yaptı zaten iyi kamerası vardı.Taaa eski N95 kullanırken bile 5mp kameradan memnundum şimdi ki nokia kameraları çok daha iyi.Ayrıca win phone 8 olması android ve ios a alternatif sağlayacaktır.Şu an ben de android kullanıcısıyım ama nokia yı sırf adı nokia diye eleştirmeyi yanlış buluyorum.

  • nokia'ya hakkımı sonuna kadar haram ediyorum daha 2 gün önce aldığım 603 ile beni bir ton zarara soktu facebook'daki 1 resmi bile açmıyor
  • adamlar haklı nokia maps gerçekten iyi.

  • Ülkemizde lumia 920nin çıkmasını merakla bekliyorum. Genel tasarımını beğendim, kamerası çok iyi. Her haritanın eksiklikleri oluyor, maalesef hiç biri mükemmel değil.

  • fiyatları uygun olmazsa anında htc nin winphone8x modelini alırım. müzik konusunda da artısı var. benim için müzik fotoğraftan daha önemli. zaten şu andaki üst model telefonların hepsi tatminkar sonuç veriyor. ama kaliteli müzik bam başka bişey.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1OO1

    Nokia ne yapmaya çalışıyorsun sen. Harita servisin iyi diye insanların seni alacağını mı sanıyorsun ?


    Panoramik fotoğraflar çekilebiliyor bununla diye ortaya çıkmasından iyidir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evolution

    Nokia önce o modelini bi hafifletip inceltsin ondan sonra yapsın böyle reklamları.Kereste gibi telefon yapmış hala millete laf atma derdinde


    kaç defa kullandın çıkmayan telefonu? keresteyi unttun galiba ericsson
    http://www.friendsreunited.co.uk/ericsson-ga628/Memory/388bf513-1c9b-4bf1-95cb-a0ca00a372e0





  • biri nokia firmasına ios dan bahsetsin
  • Bu gelişmeler belki ülkemizde pek işe yarar yada göz boyar nitelikte değil ama diğer ülkelerde ve özelikle amerikada oldulça işe yarıyacak gibime geliyor.920 çok satıcak herhalde
  • nokia 701 kullanıyorum nokia belle fp1 son sürüm şuan eski adıyla symbian diyelim mükemmel diyebilecegim en iyi özelligi haritaları diyebilirim hiç internet baglantısıda ihtiyac duymadan her işimi görüyor lumia 920yi merakla bekliyorum

  • Nokia androide geçmedikçe ekmek yiyemez bu pazardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazılarının zoruna gitti herhalde...nokia apple ile samsung ile kendini karşılaştırıp reklam yapıyor diye

    iphone kullanıyorum ancak gördüğüm kadarı ile lumia 920 iphone 5'ide sIII'de ezmiş geçmiş..tasarım olsun donanım olsun hiçbir eksiği yok diğer 2 modelden...kesinlikle nokia iyi yolda diyebilirim...

    gelsin ilk alacaklardan biri benim bu telefonu...

    temple run var mı acaba wp8 için
  • win8 ios ve android bu üç platformun rekabete girmesi kadar güzel bir olay olamaz heralde gerçi win8 hala neler yapacak kestirmek güç ancak htc nokia ve samsung birbirinden güzel telefonlar tanıttı. Taraf olup yerden yere vurmaktansa her platformun hatalarını guzel bir üslup la eleştirip iyi yanlarınıda paylaşsak hiç fena olmaz sanırım.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.