Şimdi Ara

5664 e MESAJ ATTIM KM BİLGİSİ GELMEDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
57.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 5664 e mesaj attım su mesaj geldi: 1 adet hasarı mevcuttur. HSR1:09/11/2011,ÇARPMA başka da bir şey yazmıyor. hasarın büyüklüğünü ya da tamir fiyatını da yazmıyor. daha da önemlisi KM BİLGİSİNİ yazmıyor. neden olabilir.

ayrıca elimde aracın şasi no, motor no, plaka her şeyi var şu adresten sorgulama yaptırdım. böyle bir kayıt bulunamadı diyor neden olabilir?

http://www.tramer.org.tr/ktt/kttPublicSorguQuery.mxx?c=query&nS=E

• kilometre henüz tüm araçları kapsamıyor ort. 3 sorgulamadan birinde geliyor biraz şans işi.

herhalde database eksikliği var daha tamamlanamadı.
  • peki hocam tramer sorgusunda neden kayıt bulunamadı diyor...
  • Km daha sonradan geliyordu normalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 1 saati geçti mesajı atalı. sadece yukarıda yazdığım mesaj geldi..
  • bende böyle bir sorgulama yapmıştım gelmemiş ve trameri aramıştım bana söylenen
    --
    bu sistem yeni yeni oturmaya başlamış ve ulaştırma bilmem ne bakanlığı tarafından bildirilen araçlar için geçerli şuan

ve şu var 2010 model bir araçsa ztn muayeneye girmediğinden km hakkında bilgi alamazsınız sıfır araç 3 yıl sonra giriyor muayeneye ve 3 yılda millet dağları deviriyor:D

kısacası 2010 ve üstü araçlar ve 2 yıldır muayeneye girmemiş araçlar burda gözükmüyor..
  • benim sorgulattırdığım araç 2000 modeldi hocam...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hasar kaydı yazmamasıda konusu var orayıda inceleyebilirsin..

şimdi a aracını sorgulattın hsr1:çarpma ve fiyat yazmıyor
    bu demek oluyorki bu a aracı bir kazaya karışmış b aracına zarar vermiş ve a aracının sigortası b aracının masrafını karşılamış ama a aracındaki hasar hakkında bilgi yok bu adam ya kendi cebinden yaptırmış yada ufak bir kaza ve kasko mini tamir paketiyle vs. yansıtmadan halletmiş..ona göre hesabınızı yapın..

genelde araç kullanıcıları kasko hasarsızlık indirimi bozulmasın diye cepten sanayide hallediyorlar ufak tefek şeyleri

not:pert kaydı çurt kaydı uğraşmak istemiyosan satıcıdan plaka şasi motor no yu rica et ve bir sigortacıya git otur çekinme bu aracı almayı düşünüyorum bir ağar hasar durumu pert kaydı yada kasko yapmaya engel bir durumu varmı de gerekli bilgileri daha detaylı verirler..

bunun dışında tramerde araç plaka ve şasi no ile trafik sigortası poliçesi ve kasko poliçelerinide inceleyebilirsin bir hasarı olmuşsa hasarsızlık bozulmuş ve ordanda bir fikir almış olursun...

buarada bugün öğrendim bir araç perte çıkmış ise sigorta aracın 2 anahtarınıda alırmış ve araç düzeltilip tekrar trafiğe girdiğinde ise yedek anahtar verilmezmiş..bu yüzden aracın yedek anahtarı yoksa şayet iki kez şüphelenin derim..

• aracımın kazası var tramerden sorguladım bulamadım mesaj attım hasar bulunamadı dıye mesaj geldı ama 2 ay once kaza yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebigil25

benim sorgulattırdığım araç 2000 modeldi hocam...

direk fikrimi söyliyim araç 1999 trafiğe çıkışlı 2000 model

muayene periyoduda:
    2002-2004-2006-2008-2010-2012 büyük ihtimal 2010 da girdi en son muayeneye ve o yüzden sisteme yansımadı..
  • ayrıca şu bilgiyide verebilirim

hani konuyu okuyup acaba km bilgilerini nasıl öğrenirim derdinde olan arkadaşlar varsa..

arkadaşlar tüvtürk'e aracın ruhsatı yada fotokopisi ile giderseniz ruhsat sahibinin olması şart değil herhangi bir tüvtürk muayene istasyonu olabilir aracın kaç km de ne zaman muayeneye girdiğin ve kusurlarının dökümünü alabilirsiniz..

mesela bu arkadaş ruhsata ulaşıp bir koşu tüvtür'e gitse
    aracın 2 yılda bir kaç km de oldugunu takip edebilir..

bilginize..
  • Başka ilden bir aracı almak üzereyim. plakasını 5664 e attım. sadece 2015 deki km bilgisi geldi. paramızla rezil oluyoruz resmen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.