Şimdi Ara

Intel Mhz yerine performans rakamlandırmasına yöneliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İsimlendirmenin özellikle yüksek verimli ama düşük Mhz'li mobil işlemci Pentium M serisinin geçen sene popüler olamamasından ortaya çıktığı düşünülebilir. Zira masa üstü işlemci kullanan Pentium 4'ler 2.4-3.2 Ghz arasında iken Centrino yelpazesi altında olan Pentium M işlemciler 1.3-1.7 Ghz arasında kalmış ve müşterilerin akıllarını karıştırmıştı. Aynı şey yakın zamanda çıkmış ama sistem üreticileri bile piyasaya bu ürün tabanlı notebook sürmekte isteksiz davranmışlardı.

    Ancak adlandırma sadece mobil işlemciler için değil tüm alanlarda kullanılacak buna masa üstü işlemcileri ve sunucu işlemcileri dahil. Bildiğiniz gibi Amd 2 sene önce yaptığı performans adlandırması geçişinde çok başarılı olmuş ve işlemci Mhz'i dışında gerek bus hızı arttırımı gerek ön bellek arttırımlarında performans değerlerine bu değişiklikleri rahatça yansıtabilmişti ancak Intel için aynı şeyler geçerli olmamış bus hızı ve ön bellek artışları Mhz kavramı altında önemini kaybetmişti. Buda doğal olarak rakibin avantajlı konuma geçirmişti.

    Özellikle masaüstü işlemcilerden yeni piyasaya sürülen 1 mb ön bellekli 533 Mhz bus hızına sahip Pentium 4 2.8A gibi işlemcilerin hangi kategoride neye göre fiyatlandırılması yada performansının anlaşılması tamamen karmaşaya dönüşmüştü. Aslında Intel'in burdan çıkarmak istediği sonuç sadece işlemci hızına değil diğer etmenlerinide müşterilerin satış görüşlerinin içine bir şekilde monte etmek. Mesela bundan önce yine aynı hız ama farklı ön belleklere sahip işlemciler maliyetleri farklı olduğu halde aynı fiyattan satılırken artık farklı fiyatlardan satılabilecek ve aralarındaki fark müşteriler tarafından kolayca anlaşılacak.

    Sonuçta Amd'nin böyle bir adlandırma durumunda ne yapacağı çok merak uyandırıcı bir durum zira Amd'nin performans değerleri Intel'in Mhz sistemine dayalı işlemcilerine göre yapılmaktaydı. Intel'de bir adlandırmaya giderse adlandırmaya göre adlandırma sistemi oldukça komik. Bu arada Intel'in çektiği zorluğu daha rahat anlayabilmek için burdaki resmi fiyat listesindeki Pentium 4 işlemcilerdeki farklı çekirdek hızı, ön bellek ve bus hızındaki işlemcilerin fiyatlandırılmasına bakarak anlayabilirsiniz.


    Sayfanın Linki : http://news.com.com/2100-1006_3-5172938.html?tag=nefd_top








  • 1-2 yildir bu konu birkac forumda tartisiliyordu zaten. ben 2.4C alip bus hizini yukseltip 3.0C'ye o/c edersem 800fsb'li 3.oC'den daha performansli bir islemcim olmus olur, ama adi gene 3.0C kaliyordu.
    ama kafamiz karisacak bence [dry]
  • geldi mi amd nin lafına:)
    önemli boyutu değiş işlevi, pardon,mhz i değil performansı olacaktı...[krl]
  • yaw bu intel adamı hem güldürüyo[bwlng].. hemi de öldürüyo...[pray]
  • bakalım amd'ye b.k atan intelciler şimdi ne diyecek??!!
  • intel ciler basacak topic i ve karışacak gene ortalık.[evlol]
  • intel normal p4 2.8 işlemcisine 3900+ derse işler tam karışır.
  • nooltuu intel?
    hani mhz herseydi???
  • Ben de AMtel yarı-iletken firmasını kuracağım yakında.. :-) Üreteceğim işlemcilerin adlandırmasını da AMD'nin Intel işlemcilerine karşılık yaptığı adlandırmaya göre yapacağım.. Benim firmamdan sonra da birkaç firma benim yaptığımı yapıp adlandırmalarını benim firmama göre yapacak.. Kümülatif olarak 100 tane firma adlandırmalarını bir önceki firmanın adlandırmalarına göre yaptıktan sonra, Intel bir şekilde batacak ve dünyadaki tüm işlemci üreticilerini de kendisiyle birlikte batağa sürükleyecek :P

    Intel yöneticilerinin yeni mi aklına geldi adlandırmayı frekanstan bağımsız yapmak? Hiç spesifikasyondan model numarası olur muymuş? Nerde görmüş intel bunu da uygulamış anlamıyorum.. Yoksa eski bir alışkanlık mı? Harddisk değil ki bu kardeşim, 120Gb'lık işlemci diyesin.. RAM'lerde ne güzel, PC3200, PC3700 gibi, işlemcilerde AMD3200+ gibi adlandırmalar varken.. Intel uzun zamandır süregelen ticari bir hatanın altına imzasını atmış bulunuyor.. Şimdi de bedelini ödeyecek..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.