Şimdi Ara

Amatör Stereo sistemim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
5.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistem 3-4 kez değiştiğinden dolayı ilk mesajı düzenledim.En son güncel hali;

Amfi :Sansui AU-X701 (Daha önce Technics SE-A900S)

CD Çalar :Kenwood DP-7090 (Daha önce - Cambridge Audio Azur 350 C Cd player)

Dijital Ortam :İfi Audio Nano DSD Dac ve Acer ES1-111M bilgisayar (Daha önce-Grace Audio Streamer,Pro-ject Stream box ve Quad D-1 Dac)

Pikap:Sony PS-4300

Muses Pikap Preamfi

Hoparlör :Klipsch CF-4 (Daha önce Kenwood LS-P 7300,Marantz HD88,Cabasse Bali350 ve Catle Knight 2)

TTAF Hoparlör Kablosu,TTAF Gold Line ve Silver Line interconnect,DH Labs White Lighting interconnect,Neo Created by Oyaide d+ USB kablo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 3 Nisan 2015; 15:14:37 >

• Bir kaç resim daha çekip eklerseniz (yani daha detaylı) daha fazla kitleye ulaşma imkanınız olur.

Bu adresi kullanın resim yüklemek için.
  • güzel sistem
  • Anfinizin 1 alt modelini bir kaç yıl kullandı.. sanarım 800 lü modeldi... ben pek performansını begenmemiştim... fanlı olmasıda ayrı bir dertti.. göründüğü kadar kaslı bir cihaz gibi çalmıyordu ... takiben daha eski ama çok üst seri bir denon pre-power alınca dünyam değişmişti..

Hoparlörlerinizin durumu iyi ve sorunu yoksa bence daha iyi bir kaynak ve yükseltici ile baya farklı olurlar diye düşünüyorum...
  • Hoparlörlerin genel durumu iyi.Farklı üst düzey bir amfi ile denemem zor gibi görünüyor,çevremde daha iyi bir stereo amfiye sahip birisi yok,hoparlörleri taşımak zor olduğundan amfiyi mutlaka evde denemem gerekli.Aslında hoparlörlerden değişikliğe başlama düşüncem bir arkadaşımın ev sinema sisteminde rear olarak kullandığı B&W 602.5'ları Technics'e bağladıktan sonra kafamda oluşmaya başladı.Performansı hemen hemen Kenwood gibi olan bu modelden sonra front kullandığı B&W 604'leri uygun bir zamanda denemeye karar verdik.Eğer Kenwood'dan daha üst düzeyde bir performans alırsak ki sanırım durum öyle olacak gibi o zaman B&W 604,Monitor Audio RX8,Polk Audio RTİ A7-A9 gibi alternatifleri orta vadede gündeme alıp Technics'in de maksimum performansını gördükten ve bir müddet kullandıktan sonra da üst düzey bir amfiye geçmeyi planlıyorum.
  • Sistemde bazı değişikler oldu.Kenwood'ları satıp yerine uzun zamandır beklediğim Marantz HD88'leri aldım.Kendime ait bir odaya taşındım ve bir kasetçalar düşünürken Technics'leri verip Sansui au-x701 sahibi oldum.Dinleme imkanım ne yazık ki olmadan aldım,elime ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum.Satın aldığım amfinin ve sistemin fotoğrafları ;

Amfi teknik özellikleri ise ;

100watts per channel into 8 Ohms

THD less than 0.005%

Signal to noise ratio 110 db

Net weight 17.1 kg.

Kağıt üstünde Technics'lerden çok daha iyi,sonucunda öyle olacağı fikrindeyim,yeni sistemde equalizer düşünmüyorum bakalım nasıl olacak:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 17 Temmuz 2013; 16:15:39 >
  • Muhteşem bir anfi, hatta sınıfında rakipsiz. Zamanında kullanmışlığım var bu cihazı. Şimdi bulsam yine kullanırdım.
    Emsalsiz özelliklere sahip örneğin : Her iki kanal 10hz-20khz 80hm 120 watt rms distorsiyon değeri sadece %0.005 evet yanlış yazmadım hepsi bu, kısaca distorsiyon yokta diyebiliriz
    Frekans tepkisine gelirsek, o daha da olağan dışı : (at 1 watt) (OVERALL): 1 to 300,000HZ +0db - 3db kısaca bu güne kadar yapılmış en mucizevi entegre anfilerden dir kendileri.

Güle güle kullanmanız dileğiyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuneyt1977

Sistemde bazı değişikler oldu.Kenwood'ları satıp yerine uzun zamandır beklediğim Marantz HD88'leri aldım.Kendime ait bir odaya taşındım ve bir kasetçalar düşünürken Technics'leri verip Sansui au-x701 sahibi oldum.Dinleme imkanım ne yazık ki olmadan aldım,elime ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum.Satın aldığım amfinin ve sistemin fotoğrafları ;

Amfi teknik özellikleri ise ;

100watts per channel into 8 Ohms

THD less than 0.005%

Signal to noise ratio 110 db

Net weight 17.1 kg.

Kağıt üstünde Technics'lerden çok daha iyi,sonucunda öyle olacağı fikrindeyim,yeni sistemde equalizer düşünmüyorum bakalım nasıl olacak:)

Hayırlı olsun

Bence anfi konusunda çıtayı yükseltmişssiniz..umarım hoparlörler ilede uyumlu çalar..
    Karşılaştırmalı yorumlarınızı okumak isteriz

• İlginize çok teşekkürler sayın CESAJANS ve atoprak.Belirttiğiniz gibi distorsiyon değerleri ve yabancı forumlarda AU-X 701-901 serilerinin Sansui'nin top modellerinde gösterilmesi ve çok övgü ile bahsedilmesi kısa zamanda karar verip satın almama sebep oldu.Sayın CESAJANS'ın olumlu yorumları da içimi rahatlattı.Amfi'nin yarın elimde olacağını düşünüyorum karşılaştırmalı sonuçları burada yine paylaşacağım.
  • Tekrar hayırlı olsun İlgimin nedeni almış olduğunuz anfiye hayranlığımdandır :)
    Ama özel mesajımda da belirttiğim üzere, marantz lar için aynı yorumu yapamıyorum :) Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, bu hoparlörlerin driver körük durumlarıdır. Eğer çok iyi bakılmışlarsa ve sorun yoksa, birde fiyatı bin tl civarındaysa pozitif değer taşırlar, kanımca. Bunların dışında şahsen kendi adıma pek tavsiye etmem. 80-90 lı yıllarda tanışmıştım bu hoparlörlerle ancak dikkatlice dinleme fırsatım olmamıştı
  • bu amatörse benim pioneer a-209r ne merak ettım =))
  • Bu amatörse bizimkiler ne bilmiyorum iyi düşünmüşsün abi hoş olmuş yani
  • Arkadaşlar yorumlarınıza teşekkür ederim,hi-fi'de son yok ve benimki de kendi halinde bir sistem:)

Yaklaşık bir ayda ardarda bazı değişikliklerle sistem son halini aldı ve dinlerken gerçekten zevk almaya başladım.Şu an için bileşenler;

Ampli: Sansui AU-x 701
    Cd çalar : Cambridge Audio Azur 350C
    Tuner&İnternet radio&Media Streamer : Grace Audio Tuner
    Pikap : Sanyo TP-30
    Hoparlör : Marantz HD88
    Kablo ve interconnect: TTAF,TTAF Silverline interconnect 10085

Resimleri yakında paylaşacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 1 Şubat 2013; 22:29:53 >
  • Sisteme eklediğim MUSES MM20 pikap preamfisi ile ilgili ufak bir inceleme yazısınahttp://forum.donanimhaber.com/m_74074954/f_//tm.htm#74074954 adresinden ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 20 Temmuz 2013; 10:04:25 >
  • Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.
  • Gule gule kullanın.

Fakat iki speaker arası cok yetersiz mesafede. Bu sekilde ideal performans alamazsınız. Stereo etkisi, sahne derinligi gibi beklentileri karsılamaz. Ayrıca oda buyuklugude önemli.
    Bu kabinleri yıllarca Teknik saatte dinlemistim. Buyuk bas suruculeri var ve buyuk mekan istiyorlar.

Odanın sekli, buyuklugu, yerlesim durumu gibi faktorler ses performasını ciddi sekilde etkiliyor.
    Bende kendime ait oda olsun diye direttim. duvarlara akustik sungerler, esyaların yerlesimi, bas traplar vs vs cok ugrastım ne yaptıysam olmadı sistem vasat caldı. Speakerlar gereginden fazla yakındı aralarını acamıyordum. Sahne namına bir sey yoktu. Kuru gurultu gibiydi adeta. Önceki evden performansını biliyordum cunku. Yeni evdeki odada alakası olmayan bir ses cıkıyordu. Sonra mecburen salona tasıdım sistem kendine geldi, bir kac duzeltme ile dinlenir hale getirdim. Oda iyi calmıyorsa ve sistem odaya uygun degilse ne yaparsanız yapın bos bir ise yaramıyor.

Ayrıca spike mutlaka olsun. Kabin titresimleri direkt zemine ordanda cihazlara akseder. Ozellikle pikap bu durumu hic sevmez.

Sizdeki gordugum tabloda aynı. O yuzden deginmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 16 Nisan 2013; 15:42:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Gule gule kullanın.

Fakat iki speaker arası cok yetersiz mesafede. Bu sekilde ideal performans alamazsınız. Stereo etkisi, sahne derinligi gibi beklentileri karsılamaz. Ayrıca oda buyuklugude önemli.
    Bu kabinleri yıllarca Teknik saatte dinlemistim. Buyuk bas suruculeri var ve buyuk mekan istiyorlar.

Odanın sekli, buyuklugu, yerlesim durumu gibi faktorler ses performasını ciddi sekilde etkiliyor.
    Bende kendime ait oda olsun diye direttim. duvarlara akustik sungerler, esyaların yerlesimi, bas traplar vs vs cok ugrastım ne yaptıysam olmadı sistem vasat caldı. Speakerlar gereginden fazla yakındı aralarını acamıyordum. Sahne namına bir sey yoktu. Kuru gurultu gibiydi adeta. Önceki evden performansını biliyordum cunku. Yeni evdeki odada alakası olmayan bir ses cıkıyordu. Sonra mecburen salona tasıdım sistem kendine geldi, bir kac duzeltme ile dinlenir hale getirdim. Oda iyi calmıyorsa ve sistem odaya uygun degilse ne yaparsanız yapın bos bir ise yaramıyor.

Ayrıca spike mutlaka olsun. Kabin titresimleri direkt zemine ordanda cihazlara akseder. Ozellikle pikap bu durumu hic sevmez.

Sn ikarahal söylediğiniz gibi oda hacmi ve sistem konumlandırması çok elzem bir konu. Şu an oturduğum evin salonuna ne koysam telef oluyor, kıl etti beni. 2-3 ay sonra taşınıyorum ne mutlu ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: quatroxx

Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.

Çok teşekkür ederim..
  • Bu sistemlere gönül vermis birinin uygun sartlarda oda bulamaması herseyi al asagı ediyor malesef. Sistemlerin hicbir anlamı kalmıyor gorsellikten baska.
    Sartları sisteme gore uyarlamayınca performası aynı oranda dusuyor. En az 30 metrekare sekli uyugun, akustigi duzenlenmis odada, yerlesimi ideal sekilde yapılmıs sistem bambaska calacaktır. Odaları sisteme gore degil gunluk yasama gore tasarlıyoruz. Haliylede bircok sey yanlıs oluyor. Malesef biz bu sistemleri bir nevi heba ediyoruz aslında.
    Bende salona koymak istemiyordum ama hic calmıyor desem yeridir o derece vasattı. İdealler pesinde hiend seviyesi cihaz al uygun oda yok. Cihazlar ne yapsın. Oda uygun hacimde ve sekilde olsa bile sisteme uygun esyaları yerlestireyim desen harp cıkıyor. Akustik sungerleri kullanmak hayal kalıyor. Guncel yasamdan uzak özel bir oda kullanmak lazım aynı demo odaları gibi ama kac kiside bu fırsat varki. Haliyle kör topal kullanmaktan baska care yok. Hakkını veremiyoruz bu hobinin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Gule gule kullanın.

Değerli yorumunuz için çok teşekkürler Sayın ikarahal..

İki dolabı ortaya alıp hoparlörleri tekrar kenarlara almayı düşünüyorum,deneme yanılma ile birşeyler bulmaya çalışıyorsunuz sonuçta.Oda büyüklüğü konusunda çok haklsınız yaklaşık 17 metrekare bir alan,ancak ben de sizin gibi şu an için kendime ait oda konusunda diretme aşamasındayım:)Salona konulduğu zaman kışın soğuk olması,temizlik meselesi ve çocukların verebileceği zarar beni huzursuz ediyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.