Şimdi Ara

GÜÇ KAYNAĞINDAN ANLAYANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde çok kaliteli bir güç kaynağı var (saosonic) ürünün sorunu hardisk ve fanları çalıştırıyor ama bilgisayarı açmıyor yani sorun büyük ihtimal 24 pinli çıkışında bu sorunu kendi başıma düzeltebilirmiyim sorun sizce basitmidir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşruhuum -- 22 Eylül 2012; 13:52:20 >

• ya hiç yardım eden yokmu ha bide şu testi hüç kaynağı başarılan geçmiştir yani kısa devre yapınca fan çalışmıştır.

http://intel.pclabs.com.tr/289/guc-kaynaginizi-anakarta-bagli-olmadan-calistirin/
  • quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

arkadaşlar elimde çok kaliteli bir güç kaynağı var (saosonic) ürünün sorunu hardisk ve fanları çalıştırıyor ama bilgisayarı açmıyor yani sorun büyük ihtimal 12 pinli molex çıkışında bu sorunu kendi başıma düzeltebilirmiyim sorun sizce basitmidir .

Elektronikten anlıyormusun,mutimetren varmı,komponent test yöntemlerini biliyormusun??
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

arkadaşlar elimde çok kaliteli bir güç kaynağı var (saosonic) ürünün sorunu hardisk ve fanları çalıştırıyor ama bilgisayarı açmıyor yani sorun büyük ihtimal 12 pinli molex çıkışında bu sorunu kendi başıma düzeltebilirmiyim sorun sizce basitmidir .

Elektronikten anlıyormusun,mutimetren varmı,komponent test yöntemlerini biliyormusun??

valla pek anlamam lakin sorunun ne olabileceğini söyleseniz çok iyi olur elektronikçiye götürdüm ben anlamam dedi. tekrar ediğim sorun pc de hardiskleri ve fanları çalıştırıyo ,kendi fanıda çalışıyor ama bilgisayar açılmıyor şu anda kasada başka bir pusu vardır.

• quote:

valla pek anlamam lakin sorunun ne olabileceğini söyleseniz çok iyi olur elektronikçiye götürdüm ben anlamam dedi. tekrar ediğim sorun pc de hardiskleri ve fanları çalıştırıyo ,kendi fanıda çalışıyor ama bilgisayar açılmıyor şu anda kasada başka bir pusu vardır.

Fan çalışması için 12v olması yeterlidir, peki ya diger voltajlar ?
    Çıkışlardaki gerilimlerde sorun vardır (çıkmıyordur) veya çıkış kapasitörleri sorunludur.Başka bir elektronikçiye göster elektronikten anlamadıktan sonra yapacak pek fazla bişeyin yok gibi
  • Bence psu nun teknik bir arızası yok. 24 pinlinin kabloları kopuktur, anakarta gitmiyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20playback -- 22 Eylül 2012; 14:31:57 >
  • cevap veren arkadaşlara tek tek teşekkür ederim burdaki yazıları elektronikçi bir arkadaşlan değerlendireceğiz bakalım işe yarayacakmı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS mi TRAFO Güç Kaynağımı?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anakartın sağlam olduğunu nasıl anladın.??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

anakartın sağlam olduğunu nasıl anladın.??

Üst mesajlara bakarsanız arkadaş başka psu takılı demiş
    bu arada schottky diyotlardan biri kısa devre olmuş olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

anakartın sağlam olduğunu nasıl anladın.??

Üst mesajlara bakarsanız arkadaş başka psu takılı demiş
    bu arada schottky diyotlardan biri kısa devre olmuş olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben göremedim denediğini lafını..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.