Şimdi Ara

Moskva slezam ne verit | Moscow Does Not Believe in Tears (1980) | Vladimir Menshov

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Moskva slezam ne verit | Moskova Gözyaşlarına İnanmıyor
     Moskva slezam ne verit | Moscow Does Not Believe in Tears (1980) | Vladimir Menshov



    Moskova Gözyaşlarına İnanmıyor bir Rus klasiği ve başyapıtı. 1950'li ve 1970'li yılları kapsıyor film ve Sovyet Rusya döneminde, Rusya'nın kültürel ve sosyal açıdan en önemli kenti Moskova'da geçiyor.

    Birbirinden epey farklı üç kadının hayatlarının bir bölümünü izliyoruz. Üçünün ortak yanı aynı yurtta kalmaları. Kaldıkları yurt İşçi Yurdu adında bir yer. Ve yurdun sahibi onlara anneleri gibi muamele eden yaşlı bir kadın. Katerina gündüzleri fabrikada çalışmak zorunda geceleri de üniversite sınavına hazırlanıyor, diğerlerine göre daha disiplinli. Ki zaten filmin hikâyesi onun üzerinde dönüyor. Lyudmila daha uçuk ve erkek düşkünü bir kadın. Fakat arkadaşlarına sadık biri. Antonina ise diğerlerine göre daha sönük bir karakter, bir sevgilisi var.

    Film bu üç karakterin birbirlerinin hayatlarına olan etkilerini, dostluklarını, aşklarını anlatıyor. Hayatları bir yerde evriliyor ve uzun yıllar sonrasına giden filmde onların başkalaşmış ve biraz da olsun olgunlaşmış hayatlarına göz atıyoruz. Bir dönem filmi olarak da kabul edilebilir ki Sovyet Rusya'nın o yıllarındaki sosyal yapısını, ekonomik durumunu, kadın-erkek ilişkilerini gözler önüne seriyor. Yaratılan karakterler çok başarılı, özellikle de Katerina başına gelen her türlü şeye karşın mücadele etmeyi sürdürüyor. Geçmişte yaşanılan kötü olayların tecrübesiyle belki de iyi bir hayatın temelleri örülüyor. Hayata dair güzel diyaloglar da mevcut. Yalnız filmdeki tesadüfleri abartılı bulmamak gerek. Yoksa filme konu edilecek hayatları bulmak zor olurdu. Zaten gerçekte de pek çok tesadüf şekillendirir hayatlarımızı.

    Rus filmlerini ve uzun vadede anlatılan hayat öykülerini izlemeyi sevenlere öneririm.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.