Şimdi Ara

iPhone 5 Yurtdışı vergi iadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
7
Favori
24.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone 5 yurtdışındaki apple store lardan satın alındığında o ülkeye ait vergi oranına tabi tutuluyor. bunun iade şekli nasıl oluyor bilen var mı ?

Mesela ingilteredeki durum

Basket Subtotal £440.83 (1.276 TL)
    VAT (KDV) £88.17 (255 TL)
    Order Total £529.00 (1.534 TL)

Almanya

Toplam 570,59 € ( 1.311 TL)
    KDV 108,41 € ( 248 TL )
    Genel Tp. 679,00 € ( 1561 TL )

Tax Free koşulları

Tax free yapabilmek için her ülke farklı şartlar sunabilir ancak aşağı yukarı aynı olduğunu düşünüyorum. Vergi iadesi için alıcı ve satıcıların uymak zorunda oldukları kurallar var. Eğer siz burada yazılanlardan farklı bir deneyim yaşadıysanız yorum yazarak diğer okurlara katkıda bulunabilirsiniz.

Alıcı olarak bizim uymamız gereken koşullar

Yurtdışına çıktınız ve gittiğiniz yerdeki tax-free uygulayan bir mağazadan ürün(ler) satın alıp ödeme yaptıktan sonra mağazada yer alan information desk’e gidip oradaki görevliye Tax-Free formu almak istediğinizi söylediniz. Oradaki görevli, pasaportunuzu görmek isteyebilir, bu yüzden pasaportunuz mutlaka yanınızda olmalı. Tax free yapabilmeniz için sadece bu yeterli değil elbette.
    Vergi iadesinden yararlanabilmeniz için yurtdışından aldığınız malları (iPhone, cep telefonu, tablet, her ne ise…) 3 ay içinde o ülkeden çıkarmanız gerekiyor. Ancak bazı ülkelerde bazı mağazalar özel şartlar koyabiliyormuş, örneğin 3 gün içinde çıkmak zorundasın diye, en güzeli mağaza görevlisine sormak. Açıkçası ben böyle bir tecrübe yaşamadım, bilen yorum yazsın lütfen.

Tax free nasıl alınır?

Para iadesi alabilmenin bir çok yolu var: İadenin gümrükten çıkarken alınması, iadenin gümrük çıkışından sonra alınması, iadenin elden verilmesi, iadenin avans olarak ödenmesi gibi. Hepsini yazarsak yazı sıkıcı bir hale dönüşebilir. Bu yüzden en çok tercih edilen 2 yöntemden bahsedeceğim.

Birinci yöntem önce gümrük sonra global refund office. Bulunduğunuz ülkeden çıkış sırasında (hava alanı vb.) vergi iadesi almak istediğiniz ürünlerin fatura nüshaları ve mağazada doldurduğunuz tax-free formu o ülkenin gümrük kapılarında görevli bulunan gümrük memurlarına onaylatmak zorundasınız. Onaylama işlemi esnasında gümrük memuru satın aldığınız malzemeleri görmek isteyebilir. Bu yüzden ilgili ürünler mutlaka yanınızda bulunmalı. Damgalattığınız formu Global Refund Office’e götürüp paranızı alabilirsiniz. Aldığınız rakam fatura miktarına ve uygulanan vergiye göre değişiyor tabiki. Örnek vermek gerekirse Almanya’dan alınan 629€’luk iPhone için 71€ geri ödeme alacaksınız.
    İkinci yöntem önce global refund office sonra gümrük. Alışveriş yapıp tax free formunu mağazada doldurduktan formla birlikte size en yakın global refund office’e gidip kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Onlar da size bir taahütname imzalatıyorlar ve paranızı kartınıza iade ediyorlar. Ancak imzaladığınız taahhütnameye göre gümrükte imzalatmak zorunda olduğunuz damgalı form 1 ay içinde onlara ulaşmalı. Eğer ulaşmazsa kredi kartınıza iade ettikleri parayı geri çekiyorlar. Global Refund Office’ler özellikle alışveriş merkezlerinde veya merkezi yerlerde oldukları için bir çok turist bu yöntemi izliyor(muş)
    Bazı ülkelerdeki tax free oranları: Ödediğiniz faturaya göre alacağınız parayı Refund Calculator ile hesaplayabilirsiniz.

Almanya tax refund oranı, %0, %7, %19
    Fransa tax refund oranı: %0, %5.5, %7, %19.6
    İspanya tax refund oranı: %0, %4, %8, %18
    İtalya tax refund oranı: %0, %4, %10, %21
    İngiltere tax refund oranı: %0, %5, %20
    Tax free herhangi bir üründe geçerli olabilir. İllaki telefon(iPhone, Samsung, Sony, HTC vb) olmak zorunda değil. Giyim, tekstil, televizyon veya başka bir ürün de olabilir.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 21 Eylül 2012; 15:23:52 >

• internetten alırsen vergi iadesi yok. Gidip store dan alacaksın ve özel vergi iadesi formunu isteyeceksin

Orijinalden alıntı: gduman

internetten alırsen vergi iadesi yok. Gidip store dan alacaksın ve özel vergi iadesi formunu isteyeceksin

satın alınan yerdenmi yoksa başka bir yerden mi ?

Ben Kasım'da Almanya da olacağım ve bir adet ip5 almayı düşünüyorum. Şimdi benim oraya ait vatansaşlığım bulunmuyor ancak bu tax free olayı filan varmış sanırım onu da tam bilemiyorum. Bu konuda bilgisi olan varmıdır acaba? Bir kaç tane de almayı planlıyorum ama ilk defa bu işe girişeceğimden emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 21 Eylül 2012; 15:06:28 >

Orijinalden alıntı: Amedra

Sizin konunuz altından bir soru sormak istiyorum;

Ben Kasım'da Almanya da olacağım ve bir adet ip5 almayı düşünüyorum. Şimdi benim oraya ait vatansaşlığım bulunmuyor ancak bu tax free olayı filan varmış sanırım onu da tam bilemiyorum. Bu konuda bilgisi olan varmıdır acaba? Bir kaç tane de almayı planlıyorum ama ilk defa bu işe girişeceğimden emin değilim.

yazıya ihtiyacınız olan bilgileri ekledim
  • Arkadaşım cihazı apple storeden alıyorsunuz kasada taxfree vergi iadesi olcağını iletiyorsunuz size form veriyorlar o formu dolduruyorsunuz havalanında taxfree ofislerine veriyorsunuz onlar size ya nakit yada kredi kartınıza Vergiyi iade ediyorlar. en fazla 2 adet yurtdışından türkiyeye cihaz getirebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlttmz

quote:

internetten alırsen vergi iadesi yok. Gidip store dan alacaksın ve özel vergi iadesi formunu isteyeceksin

Satılan yerden.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.
  • İtalyadan sim free alabiliyoruz sanırım, sitede ön sipariş henüz yok ancak çıktığında internet üzerinden kayıt yapıp storedan gidip alabiliyormuyuz?

Orijinalden alıntı: Amedra

Sayın Halit bey, bu konuda ilgilendiğiniz için çok çok çok teşekkür ederim gerçekten sayenizde bu konuda fikir edinmiş oldum.

rica ederim:))))

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

quote:

Satılan yerden.

hocam amerika'da vergi iadesi oluyormu mesela new yorkta ??

Orijinalden alıntı: bird-hunter

quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

quote:

Satılan yerden.

hocam amerika'da vergi iadesi oluyormu mesela new yorkta ??

Hayır, Amerikada yok maalesef.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.

• güzel konu sağol

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler peki bu vergiyi almak icin 18 yas siniri yok deil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

http://forum.donanimhaber.com/m_66546818/mpage_1/f_/key_/tm.htm#66547428

Biber gazım nerde ulan benim!
  • Almanyadan haftaya iphone 5 alıcam şimdi orada öderken sitede yazan fiyatı mı ödycem yoksa sitede yazan vergisiz fiyatı da üzerine ekstradan vergi de mi geliyor..?

Orijinalden alıntı: elysionn

Almanyadan haftaya iphone 5 alıcam şimdi orada öderken sitede yazan fiyatı mı ödycem yoksa sitede yazan vergisiz fiyatı da üzerine ekstradan vergi de mi geliyor..?

Sitede yazan fiyat

Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.