Şimdi Ara

Windows 8 ve BS Player Sorunu Metro Arayüzü Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar windows 8 i kurdum iyi güzel hoş kullanıyoruz da . Yalnız BS Player i kurunca metro arayüzündeki en baştaki windows uygulamaları açılmıyor. Mağaza kişiler posta takvim gibi uygulamalar açılmıyor. Bunu da bs playeri kurunca yapmaya başladı. Metrodaki iconların üstüne tıklayınca basılı kalıyor ama işlemiyor. Hatta resim de göndereyim yabancı foruma gönderdiğimi. Varsa bu sorunu yaşayan yada çözümünü bilen yardımcı olursa sevinirim

Tıklayınca o şekil kalıyor. Sadece mağaza uygulaması tıklayınca önüme geliyor sonra birden kayboluyor. Diğerlerine hiç tıklanmıyor aynı resimdeki gibi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buludag89 -- 18 Kasım 2012; 18:56:30 >

•  Windows 8 ve BS Player Sorunu Metro Arayüzü Çalışmıyor

dostum bende bs sıkıntısız çalışıyor.diğer win uygulamalarıda aynı şekilde..

kullandıgım windows ta bu

Microsoft Windows 8 RTM x64 (64-bit) MSDN/TechNet (Core and Pro)

• acaba bs player pro yu mu kurmam gerekiyordu :S

Benimki de sanırım bu windows 8
  • aynı sorunu bende yaşıyorum
  • pro yüklü bendede sazan gibi atlayacaktım neredeyse olabilir sorunsuz çalışıyor 2.62 pro
  • Bendede ayni sorun var uzerine tikladinmi oynuyor uygulamalar ama acilmiyor cozemedim varsa bilen soylerse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bendede var, hatta internetten araştırdım hazirandan beri bu sorundan bahsedilmiş. Bilgisayarınızın özelliklerinden bahsederseniz belki sorunun neden kaynaklandığını bulabiliriz.

BS player yüklü değil (hiç yüklenmedi)
    İndirdiğim Windows 8 64 bit ve İngilizceydi, Türkçe dil paketi yükledim
    AVG internet security 2013 yüklendi
    Ekran çözünürlüğü 1280x1024
    Nvidia 306.97 sürücüsü yüklendi
    realtek ses kartının windows7 64bit sürücüsü yüklendi

yukarıda yazdıklarımın haricinde herhangi bir program veya codec yüklenmedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Oyun Modu Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet arkadaslar yok mu bir caresi neden acılmıyor bu uygulamalar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan

Aynı sorun bendede var, hatta internetten araştırdım hazirandan beri bu sorundan bahsedilmiş. Bilgisayarınızın özelliklerinden bahsederseniz belki sorunun neden kaynaklandığını bulabiliriz.

BS player yüklü değil (hiç yüklenmedi)
    İndirdiğim Windows 8 64 bit ve İngilizceydi, Türkçe dil paketi yükledim
    AVG internet security 2013 yüklendi
    Ekran çözünürlüğü 1280x1024
    Nvidia 306.97 sürücüsü yüklendi
    realtek ses kartının windows7 64bit sürücüsü yüklendi

yukarıda yazdıklarımın haricinde herhangi bir program veya codec yüklenmedi.

nvidia 310 var hocam
  • İki kez format attım, bu metro arayüzündeki hata formatla düzelmiyor. Windows ayarlarımızı tutuyor. Bütün uygulamaları kaldırdım (haber, hava durumu hepsini) şimdi tekrar yüklemeye çalışıyorum, alışverişiniz tamamlanamamıştır diye hata veriyor.

Nerde hata yaptım hatırlamıyorum. Windows mağazaya birinci email ile giriş yapmışken, Windows oyuna Xbox hesabım olan ikinci mail ile giriş yaptım acaba sorunun sebebi mail çakışması olabilirmi?
  • BS player ile uyumsuz bir şey var ama anlamadım hala :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buludag89 -- 18 Kasım 2012; 18:57:28 >
  • Belki başka player ya da programlardan da aynı sorun oluşuyordur. Bunlardan birisi KasperSky Pureydi bir diğeri eski ekran kartı sürücüsü vs lakin şu da bir gerçek ki.

Kesinlikle BSPlayer ile ilgili de bir sorun var 3 5 kez sistem kurdum. Her seferinde BSPlayeri kurduktan ve herhangi bir video dosyasını oynatmaya çalıştıktan sonra bu sorun ile karşılaştım. İlk çalıştırmada BSPlayer EVR uyumsuz vs vs gibi uyarı mesajı veriyor o andan itibaren de bu hata oluşuyor vs BSPlayeri kaldırsam da düzelmiyor. Belki donanımına göre oluyordur hata bu yüzden de bazı sistemlerde sorun yaratmıyordur.

Sitesinde de bu konuyu dile getirenler olmuş:
    http://forum.bsplayer.com/bug-reports-codecs/19727-bs-player-windows-8-problems.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 25 Aralık 2012; 6:49:24 >

• BS Playerin tüm sürümleri Win 8 ile uyumsuz, kurmuş olanlar kaldırdıktan sonra sistemi registry dahil CCleaner ile temizlemeli, gene düzelmezse format yolu gözüküyor demektir.

Medya oynatıcıyı sisteme kurmayın, Media Player Classic ve VLC Portable ikilisi tüm medya ihtiyaçlarınıza yeter, Winamp Lite da sorunsuz çalışıyor..
  • Hay ALLAH'ım ya çıldıracağım. Şimdi de yine sıfırdan sistem kurdum. Sürücüleri vs yüklemeden direk BSPlayeri kurdum. Sonra sırasıyla driverleri ve updatelerimi yapıp kalan tüm kurulumlarımı tamamladım ve şu an için hala MEtro UI uygulamaları sorunsuz çalışıyor. BSPlayeri de kurcaladım ettim yine hiç bir sorun olmadı. Daha önceki testlerimden bendeki sorunun BSPlayer kaynaklı olduğundan emindim. Şimdi yine kararsız kaldım. Hadi gel çık işin içinden.

Yabancı kaynaklarda vs bu durum için bir çözüme denk gelen yok mu hala?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elaman

Hay ALLAH'ım ya çıldıracağım. Şimdi de yine sıfırdan sistem kurdum. Sürücüleri vs yüklemeden direk BSPlayeri kurdum. Sonra sırasıyla driverleri ve updatelerimi yapıp kalan tüm kurulumlarımı tamamladım ve şu an için hala MEtro UI uygulamaları sorunsuz çalışıyor. BSPlayeri de kurcaladım ettim yine hiç bir sorun olmadı. Daha önceki testlerimden bendeki sorunun BSPlayer kaynaklı olduğundan emindim. Şimdi yine kararsız kaldım. Hadi gel çık işin içinden.

Yabancı kaynaklarda vs bu durum için bir çözüme denk gelen yok mu hala?

Anlaşıldı, sizde BSPlayer takıntısı oluşmuş, size bir doz VLC Player yazıyorum, kullanın bir şeyciğiniz kalmaz...
  • Sorunun neden kaynaklandığını tam olarak tespit ettim. Çözüm için araştırıyorum bakalım.
  • Son durum şu ki:
    BSPlayerin Windows 8 ile ilgili bir sorunu olduğu gerçek. Bu durumu da sadece belirli bir işlem uygulanırsa meydana geliyor. Ben uzun deneme araştırmalarım sonucunda sorunun ne zaman meydana geldiğini buldum.

Eğer BSPlayeri kurduktan sonra "Seçenekler->Tercihler->Dosya Türleri[İlişkilendirilmiş uzantılar]->CDA" kutucuğundan işareti kaldırıp ta tercihler penceresini kapatırsanız Program sisteminizde "HKU\S-1-5-21-********-********** - **********-1001\Software\Classes\" ve
    "HKU\S-1-5-21-******** - ********** - **********-1001_Classes\" yollarında ki girdilere hasar veriyor.

Ve Windows 8'in Metro arayüzündeki uygulamaların bilgileri de burada tutulduğu için bu girdiler büyük ölçüde siliniyor ve ya programların yolları vs sistemden kaldırılıyor. Bu yüzden de bu işlemi gerçekleştirdiğiniz andan itibaren Metro arayüzünde ki programlarınız artık çalışmıyor.

Malesef neden olduğu sorunun önceden yedek alınmamışsa herhangi bir geri dönüşü de yok. Bu yüzden bu hata BS.Player'dan biran önce kaldırılmalı. Zira hiç mi hiç yakışmıyor.

Konuyu düzeltilmesine faydası olur düşüncesiyle BS.Playerin forumlarında da dile getirmeye çalıştım. İngilizce çeviri konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

http://forum.bsplayer.com/bug-reports-codecs/19727-bs-player-windows-8-problems.html

• quote:

Son durum şu ki:
    BSPlayerin Windows 8 ile ilgili bir sorunu olduğu gerçek. Bu durumu da sadece belirli bir işlem uygulanırsa meydana geliyor. Ben uzun deneme araştırmalarım sonucunda sorunun ne zaman meydana geldiğini buldum.

Eğer BSPlayeri kurduktan sonra "Seçenekler->Tercihler->Dosya Türleri[İlişkilendirilmiş uzantılar]->CDA" kutucuğundan işareti kaldırıp ta tercihler penceresini kapatırsanız Program sisteminizde "HKU\S-1-5-21-********-********** - **********-1001\Software\Classes\" ve
    "HKU\S-1-5-21-******** - ********** - **********-1001_Classes\" yollarında ki girdilere hasar veriyor.

Ve Windows 8'in Metro arayüzündeki uygulamaların bilgileri de burada tutulduğu için bu girdiler büyük ölçüde siliniyor ve ya programların yolları vs sistemden kaldırılıyor. Bu yüzden de bu işlemi gerçekleştirdiğiniz andan itibaren Metro arayüzünde ki programlarınız artık çalışmıyor.

Malesef neden olduğu sorunun önceden yedek alınmamışsa herhangi bir geri dönüşü de yok. Bu yüzden bu hata BS.Player'dan biran önce kaldırılmalı. Zira hiç mi hiç yakışmıyor.

Konuyu düzeltilmesine faydası olur düşüncesiyle BS.Playerin forumlarında da dile getirmeye çalıştım. İngilizce çeviri konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Anlaşıldı ilacınızı almamışsınız.

Foruma yazmak istediğiniz metni pm atarsanız çevirip yollarım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan
    Anlaşıldı ilacınızı almamışsınız.
    Foruma yazmak istediğiniz metni pm atarsanız çevirip yollarım..

Malesef kesinlikle VLC player kullanmayacağım. O da bilmediğim birşey değil lakin ben BSPlayeri kızıl ötesi porttan bağladığım göz ve winlirc aracılığıyla kumanda ile seyrediyorum. O kadar uğraşıp kumanda tuşlarını yapılandırdım artı olarak ufak bir program yaptım ona kumandadan aç kapat geri sayım yap kullandığım programları check et veritabanı yedekle vs vs gibi işlemleri var. Uzun süredir de bu şekilde kullanıyorum çok da memnunum. Bu yüzden windows 8'den vaz geçerim BSPlayerdan vaz geçmem. Buna müteakiben de çözüme bir katkım olsun istedim.

Çeviririm derseniz yukarıda ki forum linkinde aynı kullanıcı adıyla yazdığım Türkçe mesajım bulunmakta. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 27 Aralık 2012; 21:27:33 >

• quote:

Çeviririm derseniz yukarıda ki forum linkinde aynı kullanıcı adıyla yazdığım Türkçe mesajım bulunmakta. Teşekkürler...

Ben sadece şaka yapıyordum, kimin neyi kullanacağına karışmak ne haddime, üstüme vazife de değil.

Çevireceğim mesajı önce benim anlamam lazım, mesajınızın yarısı yıldız olmuş zaten. Kalandan da adamlardan yardım istediğiniz değil azarladığınız anlaşılıyor. Düzgün bir metin yazarsanız memnuniyetle çeviririm..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.