Şimdi Ara

Nokia, iPhone 5 ile Lumia 920 modelini bir bilgi grafiği ile karşılaştırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
9.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia, iPhone 5 ile Lumia 920 modelini bir bilgi grafiği ile karşılaştırdı






    Samsung'un Apple'ı iğneleyici reklamlarının ardından, Nokia da Lumia 920 ile iPhone 5 modelini farklı noktalarla karşılaştırdığı bir bilgi grafiğini Facebook İngiltere sayfasında paylaştı.




    Lumia 920 modelinin üstün özelliklerini ön plana çıkarma amacı güden karşılaştırmanın ilk sırasını kamera özelliği alıyor. iPhone 5 kamerası daha küçük ve daha ince şekilde tasarlanmışken f/2.4 diyafram açıklığına sahip 8MP çözünürlük sunuyor. Lumia 920 ise 8.7MP çözünürlüğe, Carl Zeiss lense ve f/2.0 diyafram aralığına sahip PureView teknolojili bir kamera barındırıyor.




    iPhone 5 modelinde 4 inçlik ekranda 1136 x 640 piksellik Retina çözünürlük sunulurken, Lumia 920 ise 4.5 inçlik ekranda 1280 x 768 piksellik bir çözünürlük ve PureMotion HD+ teknolojisi barındırıyor.




    Fotoğraf çekimi olarak iPhone 5'te panorama özelliği bulunurken, Lumia 920'de ise HDR entegreli panorama, optik görüntü dengeleyici ve en iyi düşük ışık performansı bulunuyor.




    iPhone 5'te ekran parmak ve kapasitif stylus kalem ile dokunmaya imkan veren daha hassas bir dokunmatik panel barındırırken, Lumia 920 modelinin ekranı eldivenle bile kullanılabilecek kadar hassas bir dokunmatik panel sunuyor.




    Kendi harita hizmetiyle Apple belirli bölgelerde 3D görüntüleme imkanı verirken, Nokia, City Lens ile artırılmış gerçeklik uygulaması gibi gelişmiş fonksiyonları harita hizmeti ile birlikte sunuyor. 




    8 pinli konnektöre geçiş yapan iPhone 5'te 30 pinli bağlantılar için adaptör gerektirirken, Lumia 920 kablosuz şarj imkanı sunarak kablo derdini ortadan kaldırıyor. 




    Kullanıcı arayüzü olarak iPhone 5'te ikonik sayfa yapısı kişiselleştirmeye imkan tanımazken, Lumia 920'de WP8 ile birlikte gelen benzersiz Live Tile tasarımı kullanıcıya daha fazla kişiselleştirme şansı veriyor.




    Yenilikçi aksesuar olarak Apple, EarPod kulaklıkları tanıtırken, Nokia, Monster kablosuz kulaklık ve JBL PlayUp kablosuz hoparlör gibi pek çok aksesuarı satışa sunmaya hazırlanıyor.




    İki farklı renk seçeneğiyle tüketicinin karşısına çıkan iPhone 5'a karşılık Lumia 920, 5 farklı renk seçeneği sunuyor.




    Sayılan özellikler Nokia'nın gözünden Lumia 920 modelini iPhone 5'ten üstün gösteriyor. Apple'ın iddialı lansmanları sonucunda rakip firmalar da bunun gölgesinde kalmamak için farklı yollara başvuruyor. Ancak her amiral gemisi modelin kendine has özellikleri var ve tüketiciler kendine uygun olduğunu düşündüğü modeli satın alıyor.

     








  • iPhone'a yazılan bütün özelliklerini silin, iOS yazın. bence bu bile Nokia'ya yeterli olur.
  • Herşey doğru da, yukarıdaki Lumia 920 yazısı yanlış.

    Onun yerine şu fotoğrafları koymaları gerekiyordu.

    Biri bu:
    Nokia, iPhone 5 ile Lumia 920 modelini bir bilgi grafiği ile karşılaştırdı

    Diğeri de bunlardan birisidir:
    Nokia, iPhone 5 ile Lumia 920 modelini bir bilgi grafiği ile karşılaştırdı




  • wp8 çok iyi apple ın işi zor.

  • bi iphone değil nokia
  • App store'dan bahsetseymiş bir de :)
  • Nokia yukselise gecti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alemin derdi apple olmuş demekki zamanında çok koymuş

    apple hiçbirini tınlamıyor adamlar üstüne kendi ürünlerinde apple reklamı yapıyor :D
  • Herkes iphone ile kıyaslama yarışına girmiş,s3 bir taraftan nokia bir taraftan,bu arenada sony neden hep kuzu gibi geride kalır anlama,xperia t şu anda s3ten iyi bir cihaz,ama doğru düsgün reklam bile yapamıyorlar,sony kendini bitiriyor.
    arctaki kemerada bile gece loş ışıkta inanılmaz güzel fotolar çekebiliyordu,sony 3 boyutlu panorama çekebiliyor,13 megapixel hdr kayıt yapabilen mükemmel kamera.bu sonyi anlamak mümkün değil...

  • Nokia tarafsız karşılaştırma yapmamış. Ama tercihim lumia olur

  • Bir ara dünyanın devi ne hallere düştü ,yazık.Düşüşün sonu yok..
  • yakında ericsson'da 628 ile karşılaştırcak iphone 5'i tam olacak, çok ucuz şeyler bunlar bırak millet enayimi, gerizakalımı? kim ne isterse onu alsın, bu reklamlar bana otogarda yolcu toplayan simsarları hatırlatıyor, ''abi telefonmu lazım? bak bizde bunlar var bunu kullan sen'' alla alla..
  • Nokia nın bu karşılaştırmayı yapmasına bile gerek yoktu. Çünkü lumia 920 nin, iphone 5 i ve sgs 3 ü ezdiğini artık cümle alem biliyor

    Gerçi teknolojiden anlamayıp hala en iyisi iphone diyen kesim için böyle birşey yapmış olabilirler.Gerçi onlar hala uykuda ,uyanamadı gariblerim :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 21 Eylül 2012; 0:25:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia 920 nin 185 gram oldugunu hatirlatirim. Kas yapmak istiyorsaniz sorun yok tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Nokia nın bu karşılaştırmayı yapmasına bile gerek yoktu. Çünkü lumia 920 nin, iphone 5 i ve sgs 3 ü ezdiğini artık cümle alem biliyor

    cümle alem derken...
    o kadar çokmu yanılan tüh tüh..




  • alemin derdi apple olmuş :D herkes apple la karşılaştırma derdinde ,

    Samsung açıklama yapmıştı S3 ü seçmek için dahi olmaya gerek yok s3 ıphondan şöyle üstün böyle üstün :D bu gerçek olsa nokia bugun bu reklamda lumia ile s3 ü kıyaslardı buna nokia bile inanmıyor :D kaldıki nokia yıl olmuş 2012 hala renkli kapaklarıyla övünüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    App store'dan bahsetseymiş bir de :)

    Noktayi koymuşsun bence hocam nokia lumia isterse altin kaplama olsun ortada dağ gibi bi app store ve ios işletim sistemi faktörü var. Sırf güzel bir dizayna sahip telefon yapmakla iş bitmiyor ki. Yazılım desteği, stabilite, marketteki uygulama ve oyunların kalitesi de çok önemli. Biz bu cihazlari sirf alo demek ve sms atmak için mi aliyoruz? Ne iphone killer'lar gördük nokia lumia mı iphone'u bitirecek.

    Not: nokia'nin 5 çeşit renkli kasaya sahip olmasiyla övünmesi hala içler acisi durumda oldugunun gostergesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 21 Eylül 2012; 0:34:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple sadece 1 model ile piyasayi alt ust etti sadece 1 model, iphone, bunlar hala neyin tribinde anlamak zor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız süper sensitive touch demişler ama tırnak ve eldivenden geçen ısıyı algılıyorsa cebine koyduğunda bacağından geçen ısıyı da algılar bu yoksa çaktırmadan kapasitif ekran yerine resistive ekran mı koydular acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre305

    yalnız süper sensitive touch demişler ama tırnak ve eldivenden geçen ısıyı algılıyorsa cebine koyduğunda bacağından geçen ısıyı da algılar bu yoksa çaktırmadan kapasitif ekran yerine resistive ekran mı koydular acaba


    Adamlar sizin gibi zekilerin bu şekilde geleceğini düşündüklerinden tanıtımda bundan da bahsettiler. Cepteyken böyle bir algılama söz konusu olmuyor dediler. Telefon ayrım yapabiliyormuş.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.