Şimdi Ara

AMD' nin yeni AM2' sine ön bakış - Elveda DDR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD, Haziran ayında Computex fuarında resmi olarak sunacağını açıkladığı yeni socket mimarisi AM2' nin ilk beta sürümünü Ocak ayında çıkarmış fakat performansı bırakın eski socket 939' ları geçmeyi, onların oldukça gerisinde kalmıştı. Computex' e kalmadan önümüzdeki ay sistem üreticilerine dağıtlacağı bilinen yeni AM2 işlemcileri, en sonunda DDR-2 desteği de eklendikten sonra şu an geldikleri nokta artık son halleri diyebiliriz. Anandtech' te bizle aynı şeyi düşünmüş olacak ki, mart ayında çıkan AM2 çekirdeğinin test sonuçlarını yayınlamayı uygun bulmuş.

    AM2 nedir ne değildir önce bunu biraz açalım. Socket 939' un yerini alması planlanan AM2' nin , DDR-2 desteği ile beraber Athlon 64, Athlon 64 X2 ve Sempron işlemciler için gelmesi bekleniyor. AMD, DDR-2 553-667 ve 800 ü destekleyecek iken, intel' in en üst seviye işlemcileri şu anda DDR-2 667' yi destekliyor. Bu arada, Intel' in 2006 3.çeyreğinde çıkarmayı planladığı Conroe, DDR-2 800' ü destekleyecek bunu da hatırlatalım.

    DDR-2' ye ek olarak, işlemcilerini intel' in "Virtualization Technology" ne karşılık "Pacifica Virtualization" ile donatan AMD, her kulvarda yarışı eşit sürdürme isteğinde. (Virtualization Technology, kabaca, bir sisteme iki farklı işletim sistemi kurarak iki ayrı sistem gibi kullanıma imkan sağlayan teknoloji). Son olarak, yeni nesil ve daha ince işçilik ile işlemci üretiminin doğal sonucu, daha düşük enerji ihtiyacı olan işlemciler. AM2' ler 65w ve 35w olmak üzere iki farklı şekilde gelecekler. Bir önceki nesil işlemcilerin 89w enerji ihtiyacı olduğu göz önüne alınırsa bu değerlerin olağan üstü olduğu söylenebilir. Heleki sadece 35w güç ihtiyacı olan AMD Athlon 64 X2 3800+ işten anlayan overclock meraklılarını heyecanlandıracak cinsten. Bu arada AM2 ler ile beraber herhangi bir önbellek arttırımına gidilmemiş, aynı şekilde ham çekirdek hızlarında da bir değişme yok.

    AnandTech' in test sonuçları

    Test sonuçlarına bakacak olursak, teoride DDR-2 ile beraber 6.8GB/sn' den 12.8GB/sn' ye çıkan bant genişliği, sadece SceneMark benzeri sentetik testlerde işe yaramış gibi duruyor. Diğer testlerdeki % 3-5 oranında oynamalar görmezden gelinebilecek düzeyde. Hemen hemen herkesin kafasında oluşacak olan, " bu kadar fark için DDR-2' ye geçmesine ne gerek vardı AMD' nin" düşüncesi bir bakıma acelecilik olur. 2 katına çıkan MHz' sine rağmen aşırı düşük zamanlama hızları, ramlerin günlük kullanımda eşit performans göstermesine sebep olabilir. Fakat, eski DDR-400 kontrolcüleri başlangıçta 4GB/sn' bant genişliğini geçemezken zamanla revize edilerek yeni sürümlerinde 5GB/sn' ye kadar yükselmişlerdi. Aynı şekilde AM2' nin DDR-2 kontrolcüsü de zamanla bir kaç revizyondan geçerek optimum kapasitesine ulaşacaktır. O zaman durum bugünkündenbi nebze daha farklı olabilir.

    AM2' ler her ne kadar yukarıda anlattığımız sebeplerden dolayı beklendiği kadar yüksek performans gösteremesede, şu anki en hızlı PentiumD işlemcisinden daha hızlı. Ve yapılacak birkaç iyileştirme ile gerçek performansına kavuşacaktır. Zaten AMD, AM2' yi yeni bir performans kralından çok, yüksek MHz' lere çıkmak için kullanacağı DDR-2 ye geçiş için üretmiş gibi duruyor. Fakat Intel' in zaten optimum şekilde kullandığı DDR2' yi "Conroe" ile beraber piyasaya sunduğu zaman sonuç ne olur bilinmez, bekleyip göreceğiz.

    AMD, DDR400' ü herkesin beklediğinden fazla süre canlı tutarak DDR-2' ye geçişini geciktirdi. Fakat artık ömrünü dolduran DDR teknolojisi, yüksek FSB' lere çıkmak isteyen AMD' nin önünde engel teşgil etmekten başka bir işe yaramayacağı için zorunlu bir değişiklik yapılarak AM2' ye DDR2 desteği eklendi. Artık AMD' ninde DDR2' ye geçmesi ile birlikte , bellek üreticileri yeterince ağırlık vermedikleri DDR2 çözümlerini geliştirip daha düşük zamanlamalarda çalışan modelleri piyasaya sürdükçe, DDR2' nin fiyatı olgunlaşacak avantajı daha çok ortaya çıkmaya başlayacak. Yeni sistem almak isteyen kullanıcıların bu noktaya dikkat edip sistemlerini DDR2 üzerine düşünmelerini öneriyoruz.


    Sayfanın Linki : http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2738&p=1








  • wAY BE teknolojinin cilvelerine bak. Çok fark yaratmayan pci-exp. için AGP 'yi öldürdüler.
    Şindi aynı durum DDR to DDR2 için geçerli.Yeni olsun tuğladan olsun.


    Athlon xp bile yeter halbuki standart kullanıcıya. Adamlar yapıyor (Parasıylan tabi )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaiNStreaM -- 10 Nisan 2006; 22:46:11 >
  • daha dun 939 alanlara acıyom şimdi
  • abi iiide bu test sonuçlarına göre arada çok az bir fak var şimdi millet bu çıktı hızlı diğe bunu alıcak arada çok bir fark yok tabi boşa giden paralar amd amd dedik oda suyunu çıkardı işin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 10 Nisan 2006; 22:55:32 >
  • bütün artısı buysa boşuna bir değişim
  • Turion64'lerde DDR2'yi destekleyecek mi?
  • ddr 400 = ddr2 800 daha baya bi erken AM2 için
  • Test sonuçlarında önemli bir fark gözükmüyor bu nedenle AMD cephesinde "DDR için elveda" demek bence cok yanlış ve cok erken..Uzunca bir süre hakimiyetini koruyacaktır DDR2 nin oturması ve buna bağlı gelişmeler hemen olacak şeyler değil Bir AMD ve DDR400 kullanıcısı olarak yaptığım araştırmalara da bağlı olarak benim içim çok rahat
  • yanlışım varsa düzeltin lütfen...

    dağ fare doğurmuş. bu kadar gürültü bunun için miydi? ddr2 ye geçilecek dağlar kadar fark olacak... falan-filan... performans farkı %2-%3 civarı. bu kadarcık performans farkı için, şimdi anakart+işlemci+ram terfisi yapmak akıllıca mı olur? %2-%3 performans artışı için $400-500 (fiyatı kabaca söylüyorum) vermeye değer mi yani?
  • 65w ve 35w güç tüketen işlemcilerin önü açık. yani AMD çok daha hızlı frekanlarda işlemci üretebilecekmiş gibi görünüyor. Intel Conroe ya sıkı rakip olacak heralde
  • Yazıyı okumdan resimlere bakarak yorum yapan arkadaşlar için özet geçelim;

    DDR2 ve yeni işlemci performans artısı getirmiyor fakat AMD' nin yüksek mHz hızlarına çıkması için DDR' ın getirdiği kısıtlamadan kurtulmasını sağlıyor. Şu an için performansı biraz daha iyi olsada, DDR ömrünü doldurmuş bir teknoloji malesef. Ve bundan sonraki yeni sistemler DDR-2 üzerine kurulacak.
    şu an için DDR2 DDR' dan iyi diye birşey sözkonusu değil. fakat uzun vadede fark açılacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NebiForever -- 10 Nisan 2006; 23:52:34 >
  • conroe'lar cıktığında kimse bunların yüzüne bakmaz
  • Yani bu durumda biraz beklenmeli. Daha yeni; hiçbir artısı yok şu an için.
    İlerde yüksek mHz hızlarına çıkıldığında DDR2 ihtiyaç olacak. Şu an için
    erken ve boş bir terfi, fakat yeni sistem için düşünülenibilir.
  • DDR2, DDR1'e göre daha fazla gelişmeye müsait bir teknoloji olarak önümüze getirilmeye çalışılıyor.

    DDR2 teknolojisi bu sefer gelişsin sonra bakarız. PCI-Express dediler, AGP'den döndük. Fakat, bu sefer yağma yok.

    Ne olacaksa olsun sonra karar veririz.. DDR 2 ye mi geçecez yoksa, fark fazla yoksa yerimizdemi kalacaz..??!!

    Bu sefer mıçınızı sağlam yere koyun.. gaza gelmeyelim arkadaşlar..

    Kallavi fark olmadıktan sonra DDR2 ye geçmenin bence hiçbiiir bi anlamı yok !!

    Bekleyelim görelim..




  • Anaysayfadaki haberleri düzenli olarak takip eden kullanıcılar, PCI expres' in herhangi bir performans artısı getirmediğini, sadece SLI ve ekstra güç gereksinimi gerektirmemesi ( gerçi sonra oda yetmez oldu ve ek güç girişi pcie kartlar için de gerek oldu) gibi yenilikler için olduğununun zaten farkındalardı :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NebiForever

    Anaysayfadaki haberleri düzenli olarak takip eden kullanıcılar, PCI expres' in herhangi bir performans artısı getirmediğini, sadece SLI ve ekstra güç gereksinimi gerektirmemesi ( gerçi sonra oda yetmez oldu ve ek güç girişi pcie kartlar için de gerek oldu) gibi yenilikler için olduğununun zaten farkındalardı :)

    degısım her zaman kacınılmazdır
    iyi yada kotu yondede olsa
  • amd3200 939 sokete geçerken önümüzdeki teknolojiyi (ki bu durumda amd soket am2, ddr2 oluyor) atlayıp bir sonraki nesilde sistem değiştireceğim diye karar almıştım. artık bu kararım kişisel bir tercihden öte mantıklı bir seçim olmuş oldu. (tabi sadece işlemcimi hesaplı bir çift çekirdekliyle değiştirme hakkımı saklı tutuyorum). pardon???
  • Sanki herşey bir şakadan ibaret.. gidip yeni sistem topluyorsun, eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor ve tekrar yeni pc toplamaya gidiyorsun eve gelene kadar yeni bir teknoloji çıkıyor...

    Kısaca kısır döngü, daha düne kadar sistem toplamayı düşünüyordum şimdi vazgeçtim. Gereksiz birşey, bana daha 1-2 sene yeter. Bu oyuna gelmicem... :)




  • ya DDR2 nin su an intelde sundugu kötü performans ortadayken nedir bu DDR 2 sevdası anlamıyorum gitti %1,5 %3 lük farklar içinmi bütün bu işkence yazık ya harcanan emegede yazıkkk harcanan parayada
  • AM2 AM2 diyenler gördünüzmü AM2 yi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.