Şimdi Ara

Microsoft, RIM ile ExFAT sistemi için lisans anlaşması imzaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj












  • İletişim ile ilgili elinde bulundurduğu patentler nedeniyle Android üreticilerinin neredeyse tamamına yakını ile lisans anlaşması imzalayan ve önemli bir gelir kaynağı elde eden Microsoft, farklı bir teknolojisini de RIM'e lisansladı




    Dün yapılan basın açıklamasında, Microsoft'un Extended File Allocation Table (exFAT) patentinin, belirli BlackBerry cihazlarında kullanmak üzere RIM tarafından lisanslandığı duyuruldu.




    ExFAT modern dosya sistemi büyük boyuttaki görsel medya dosyalarının kullanımına ve aktarımına olanak sağlarken, akıcı veri taşınabilirliği ve cihazlar arasında kolay veri transferi sunuyor. FAT dosya sisteminin sonraki nesli olarak görülen ExFAT, FAT sisteminin aktarabildiği dosya boyutunun 5 katına kadar çıkabiliyor. Ayrıca bu dosyalara erişim hızını da önemli ölçüde artırıyor.




    RIM'in bu teknolojiyi BB 10 işletim sistemi taşıyacak modellerinde kullanması kuvvetle muhtemel. Böylece BB 10 cihazlarında büyük veri ve medya dosyalarına erişmek ve aktarım yapabilmek mümkün olacak.

     








  • Rim artık öldü...

  • RIM ciddi anlamda sıkıntılar yaşamakta ancak şu an için öldü demek bence daha erken. Sebebine gelince nokia ya da öldü diyorlardı ama adamlar microsft sayesinden resmen küllerinden dğdular ve bence inanılmaz sağlam bir şekilde de geri döndüler ki bunu satış rakamları da desteklemekte. RIM de nokia gibi yeni arayışlar peşindeler android mi olsun kendi geliştirdikleri yeni bb os a mı ağırlık verelim ikilimindeler. Bence android uygulamalarını çalıştırabilen ama eski bb os lardan tamamen kopmayıp o gizlilik ilkesinden taviz vermeyen ve multitasking konusunda ios a dersler vermeye devam edecek olan bir işletim sistemi bb eski günleri kadar olmasa da uzun bir süre daha ayakta tutmaya yetecek kadar kaynak sağlar diye düşünmekteyim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aziz77

    Rim artık öldü...


    evet ismini RIP olarak değiştirmeleri gerek :D

    Not: RIP (rest in peace): huzur içinde yatsın

  • BB 10 umarım sağlam şekilde gelirde şu RIM öldü davası kapanır.Arkadaş devasa bir firmayı öldürmek bu kadar kolay mı ya.

  • Bence de bb10 çıksın da bi görelim belki yararlı bişeydir neden ölsün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerfrt

    BB 10 umarım sağlam şekilde gelirde şu RIM öldü davası kapanır.Arkadaş devasa bir firmayı öldürmek bu kadar kolay mı ya.

    Sadece türkiyede dönüyordur zaten bu öldü kaldı muhabbetleri
  • bence bb windows phoneye geçsin kökten çözüm :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blastois

    quote:

    Orijinalden alıntı: omerfrt

    BB 10 umarım sağlam şekilde gelirde şu RIM öldü davası kapanır.Arkadaş devasa bir firmayı öldürmek bu kadar kolay mı ya.

    Sadece türkiyede dönüyordur zaten bu öldü kaldı muhabbetleri

    +3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.