Şimdi Ara

Panasonic ve Canon, Çin'de üretimi durdurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Panasonic ve Canon, Çin'de üretimi durdurdu






    Japonya ve Çin arasında 2005 yılından bu yana devam eden ve son dönemde giderek artan adaların paylaşımı konusundaki gerilim teknolojik süreçleri de olumsuz etkiliyor. 




    Çin'de sokaklara kadar taşan Japonya protestosu nedeniyle ülkede faaliyet gösteren iki Japon devi Canon ve Panasonic, bir süre üretimi durdurma kararı aldı. Protestocuların tesislerin kapısına kadar geldiği ve bazı işçilerin üretimi sabote ettiği belirtiliyor.




    Panasonic'in 3 fabrikası şu anda üretimi durdurmuş durumda. En erken gelecek hafta yeniden işbaşı yapılması bekleniyor.




    Çin'de 4 adet üretim tesisine sahip olan Canon da bir lazer yazıcı, bir dijital kamera ve bir fotokopi cihazı üretim tesisine kilit vurdu. Fabrikaların ne zaman tekrar faaliyete geçeceği ise bilinmiyor.

     








  • yatırımları turkiyeye kaydırsınlar türkiye dost ülke

  • Evet türkiyeye yatırım yapsınlar bence ,hem buradan avrupaya taşımak daha basit..

  • Böylelikle arz/talep dengesi bozulacak ve fiyat artışının sebebi ortaya çıkacak! Az satışla aynı kârı elde edecekler!

  • Çin'in ekonomik büyümesi ve dünya sahnesinde daha fazla söz sahibi olması, ABD, Japonya, Almanya ve diğer ülkelerin markalarının, Çin'deki fabrikalarının durumunu göz önüne aldırmaya başladı. Tabii bu ülkeler boşuna Çin'de üretim yapmıyor... Dolar/Yen kıyaslaması yapıldığında işçi maliyeti ön-plana çıkıyor... Ayrıca işçi bolluğu, nüfus yoğunluğu, Çinlilerin elektronik bağlamda bol alternatif sunması, yan sanayi gibi birçok avantaj da var... Türkiye bunların bazılarını*** (***iyimser olarak söylüyorum...) karşılamıyor. (Şöyle bir handikap da var, Dolar, Yen'e karşı değerli olsa da, Çin'in akıllıca uyguladığı politika gereği, 125 dolara denk gelen Çin Yeni'yle Çin'de alışveriş yapacak olan bir insanın evine giren malzeme 'gerek yiyecek gerek başka şeyler olsun' 125 dolara denk gelen Türk lirası ile Türkiye'de alışveriş yapacak bir Türk'ün evine girecek olan şeylerden kat kat fazladır. Bu durum tam anlamıyla Brezilya'da etin kilosunun 4-8 TL olması gibi bir şey değildir, ama bu duruma benzemekte olan bir şeydir...)





  • Yandık o zaman. bu iş Çindeki hdd fabrikalarına kadar gider artık. Zaten bu adamlar sel oldu fabrikayı çamur bastı dediler.neredeyse 1 yıl olacak fiyatlar aşağı inmedi ve işlerine geldi. Türkiyede hddlerin fiyatları saçma bir şekilde yüksek seviyede kaldı.

  • adamlar adalar yüzünden birbirine girmiş,sen hdd derdindesin memleket batsa hdd fiyatları yükselirmi diyecek adamlar var buralarda..

  • görün milliyetçlik vatan sevgisi neymiş.

  • Millliyetçilik konusunda ülkemizdeki tüm insanlara ve kuruluşlara örnek olması gereken bir davranış. Ama bu durumu lehimize kullanmakta da tereddüt etmemeliyiz. Devletimiz Çin de fabrikalarını kapatan şirketlere ülkemize yatırım yapmlara için teşvik etmeli ve kalkınma için kullanılmalıdır. Hali hazırda zaten panasonic ülkemize büyük bir yatırım yapmayı düşünürken bence fırsattan istifade edilmeli ve hem istihdam hemde böylesine büyük teknoloji özellikle yazıyorum teknoloji şirketlerinin ülkemize yatırım yapmaları ciddi anlamda gelişmeyi sağlamaktadır. Bakınız Çin zamanında ülkemizedn daha beterken iş güçlerini kullanmayı öğrendiler ve şu an ne durumdalar. Bizimde artık taşın altına elimizi koymamızın vakti geldi.

  • Tabii ki adamların adalarının derdinde değil HDD derdinde olacağız onlar da karını ve çıkarını düşünüyor burada depremden bahsetmiyoruz ki paylaşılamayan adalardan bahsediyoruz oturup ağlayacak halimiz yok, bizi ilgilendiren alacağımız veya satacağımız ürünlerin fiyatları bizim ekmeğimizi nasıl etkiler, sen de öyle bi laf etmişin ki oturup adalar için kavga eden iki ülke için yas tutacağız sanki!

  • Kısa vadade böyle milliyetçilik rüzgarının etkisiyle birşeyler oluyormuş gibi olur. Sonra iki devlette zararlı çıkacağını anlayınca halkın gazı alınır ve herşey eskiye döner.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: galata80

    adamlar adalar yüzünden birbirine girmiş,sen hdd derdindesin memleket batsa hdd fiyatları yükselirmi diyecek adamlar var buralarda..


    siyaseti başka yerde yapınız burası teknoloji sitesi ve burada olayın teknolojik yönünü konuşuyoruz .

  • Aramızda çinli var galiba türkiyeye yatırım yapsınlar diyenleri eksilemiş hep

  • quote:

    Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

    quote:

    Orijinalden alıntı: galata80

    adamlar adalar yüzünden birbirine girmiş,sen hdd derdindesin memleket batsa hdd fiyatları yükselirmi diyecek adamlar var buralarda..


    siyaseti başka yerde yapınız burası teknoloji sitesi ve burada olayın teknolojik yönünü konuşuyoruz .



    Siyaset?
  • onlarda forum donanima a acilan konulari okuyor beyler ona gore plan yapiyorlar Turkiyeye kaydirsinlar diyorsunuz ya onlarda a bak biz bunu dusunmedik hemen boyle yapalim demistir
  • Çinin olan adaları çine verin herkes haddini bilsin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: renklem

    Çinin ekonomik büyümesi ve dünya sahnesinde daha fazla söz sahibi olması, ABD, Japonya, Almanya ve diğer ülkelerin markalarının, Çindeki fabrikalarının durumunu göz önüne aldırmaya başladı. Tabii bu ülkeler boşuna Çinde üretim yapmıyor... Dolar/Yen kıyaslaması yapıldığında işçi maliyeti ön-plana çıkıyor... Ayrıca işçi bolluğu, nüfus yoğunluğu, Çinlilerin elektronik bağlamda bol alternatif sunması, yan sanayi gibi birçok avantaj da var... Türkiye bunların bazılarını*** (***iyimser olarak söylüyorum...) karşılamıyor. (Şöyle bir handikap da var, Dolar, Yene karşı değerli olsa da, Çinin akıllıca uyguladığı politika gereği, 125 dolara denk gelen Çin Yeniyle Çinde alışveriş yapacak olan bir insanın evine giren malzeme gerek yiyecek gerek başka şeyler olsun 125 dolara denk gelen Türk lirası ile Türkiyede alışveriş yapacak bir Türkün evine girecek olan şeylerden kat kat fazladır. Bu durum tam anlamıyla Brezilyada etin kilosunun 4-8 TL olması gibi bir şey değildir, ama bu duruma benzemekte olan bir şeydir...)



    Zenginden alınamayan verginin petrol ürünlerine eklenmesiyle oluşan tablonun sonucu.
    . Sıradan vatandaşa gelince maaşı eline geçmeden kuşa çevir, zengine dokunma!!!

    Vergi adaletsizliği düzelmeden alım gücü her geçen gün kötüye gidecektir.

    Herhalde bu dahil şimdiye kadar olan tüm hükümetlerin anlaştığı yegane konudur...





  • Durum böyle devam ederse Japon şirketleri üretimi Vietnam ve Tayland'a kaydırır.

  • Savaş çıkar'cılar gelir şimdi

  • Bunlar 40 lı yıllarda birbiriyle savaşmışlar. Bazı mihraklar aynı ırkı birbirine kırdırmışlar o zamanda da.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.