Şimdi Ara

Dünyanın en güçlü akıllı telefonu LG Optimus G satışa sunuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
18.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en güçlü akıllı telefonu LG Optimus G satışa sunuluyor





     



    Hakkında pek çok bilginin internette paylaşıldığı LG'nin yeni amiral gemisi Optimus G, Güney Kore'de resmi olarak satışa sunuluyor.




    Bilinenlerden farklı bir özellikle karşımıza çıkmayan LG Optimus G modelinde Qualcomm'un 1.5GHz hızında çalışan Krait tabanlı Snapdragon S4 Pro APQ8064 işlemci ve Adreno 320 grafik birimine yer veriliyor. MDM9615 2G/3G/LTE yongası ile birlikte Qualcomm, hepsini bir arada topladığı çözüme Fusion 3 adını vermiş.




    Qualcomm'un Cortex-A15 çekirdeğinden esinlenilerek geliştirilen 4 Krait çekirdeğinden güç alan Snapdragon S4 Pro APQ8064 işlemcisi, 28nm fabrikasyon sürecine sahip ve 2MB büyüklüğünde Seviye 2 bellek barındırıyor. Aynı zamanda 800MHz'e kadar çift kanal LPDDR3 bellek desteği sunuyor. 




    Optimus G modelinin rakibi olan Galaxy SIII, Galaxy SIII ABD versiyonu, HTC One X, HTC One X ABD versiyonu ile yapılan erken benchmark testlerinde APQ8064, rakiplerini geride bırakmayı başarmıştı. Android tarafında en güçlü mobil işlemci olarak APQ8064'ü gösterebiliriz. HTC One X modeli 4 çekirdekli Tegra 3 yongada sistemi ile pazarda bulunurken, Samsung Galaxy S3'te 32nm fabrikasyon sürecinde ürettiği 4 çekirdekli Exynos işlemcisi taşıyor. iPhone 5’te bulunan yeni A6 işlemcisi ile ilgili henüz bir karşılaştırma yapılmamış olsa da APQ8064 modelinin gerisinde kalacağı biliniyor. 




    Bu modellerin ABD versiyonları ise yine Qualcomm'un 28nm fabrikasyon sürecine sahip Snapdragon S4 Plus MSM8960 işlemcisine yer veriyor ve AnTuTu ve CF-Bench testlerinde APQ8064 neredeyse iki katı daha fazla sonuçlar elde ediyor.




    Adreno 320 grafik birimi ise konsol kalitesinde grafik sunma sözü veriyor. Qualcomm'un AMD'den satın alarak Adreno şeklinde pazarlamaya başladığı grafik birimi, 320 numaralı modeliyle yine GL-Benchmark testlerinde Adreno 225 birimini neredeyse ikiye katlıyor. 




    OpenGL ES 3.0 desteği ve GPGPU özelliğini beraberinde getiren Adreno 320, Tegra 3 yongada sisteminde bulunan GeForce grafim biriminden de yüzde 70 daha fazla performans elde ediyor.




    4.7 inçlik True HD IPS Plus ekran, 1280 x 768 piksellik çözünürlük sunuyor ve 320ppi yoğunluk değerine ulaşıyor. LG Display'in katkı yaptığı bu panel teknolojisi AMOLED ekranlardan daha net görüntü veriyor ve daha az batarya harcıyor. Yeni ekran tam beyaz renkte 470 nit parlaklığa erişebiliyor ve yüzde 70 daha az enerji tüketiyor. AMOLED ekranlardaki gibi ekran ısınması da meydana gelmiyor.  




    Dokunmatik teknolojisi ise LG'nin daha önce bahsettiği dokunmatik sensörleri aynı panelde toplayan hücre içi dokunmatik Zerogap Touch olarak adlandırdığı teknolojisi. Bu teknoloji standart dokunmatik ekranlardaki dokunmatik panel ve LCD paneli biraraya getirerek yekpare bir gövde ortaya çıkarıyor. Böylece yüzde 30 daha ince bir panel ve daha hassas bir dokunmatik deneyim elde ediliyor. Bu panelin bir örneği de iPhone 5 modelinde mevcut.




    2100mAh batarya 800 şarj döngüsüne sahip ve daha uzun ömürlü bir kullanım sunuyor. Şu anki standart telefon bataryaları 500 şarj döngüsüne sahip. Modelin bataryası standart bataryalardan yüzde 60 daha fazla verimli.




    Modelde; 2GB DDR RAM, f/2.4 aralıklı 13MP veya 8MP çözünürlükte BSI arka kamera, LED flaş, Android 4.0, 1.3MP ön kamera, 32GB depolama kapasitesi, WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS, NFC, MHL, 8.45mm kalınlık, 145gr ağırlık şeklinde özellikler mevcut.




    Android işletim sisteminin yeni sürümü Jelly Bean için yıl sonuna kadar güncelleme yapılacağı belirtiliyor. Ayrıca LG, en iyi performans ve kullanıcı tecrübesi sunmak için modeline her ay yazılım güncellemesi sözü de veriyor. 




    Yüklü gelen yazılım örneklerine baktığımızda tek ekranda iki ayrı görüntü verebilme, video oynatırken zoom yapabilme, harici ekrana aynı görüntüyü veya farklı görüntüleri paylaştırabilme, seri kamera çekimlerinde en iyi olanı seçebilme, kamera titreşimi veya nesnenin hareketini sezerek deklanşör hızını ayarlayabilme, düşük ışık seviyesinde en iyi görüntüyü yakalayabilme gibi yeniliklere yer veriliyor.




    Satış rakamı anlamında büyük beklentilere sahip LG Optimus G modeli, 895$ yaklaşık fiyatıyla Güney Kore'de gelecek hafta satışa sunulacak. Akabinde ise global pazarlarda kendisine şans arayacak. 





     








  • 895 $ nedir abi o.O buraya gelse 4.000 tl

  • Bu nedir arkadaş,iyi güzel telefon yapıyorsun da 895 dolar ne demek.

  • 13mp mi 8mp mi ....yoksa 13 de çekip 8 e mi sıkıştırıyor....
  • Koreliler aldı başı gidiyor

  • fiyatı yüksek,

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcebi001

    13mp mi 8mp mi ....yoksa 13 de çekip 8 e mi sıkıştırıyor....


    LG dağıtacağı bölgeye göre 13MP veya 8MP olarak arka kamerasını sunacak.

  • Turkiye fiyati 2500-2800 tl. arasi olur bu cihaz.

    Samsung ve Apple'in basrolu oynadigi bu sektorde, diger firmalarin daha iyi fiyat yapmasi gerekir diye dusunuyorum.

  • 895 $ nedir abi o.O buraya gelse 4.000 tl

  • elbet bununda alıcısı cıkar bircok nede olsa ülke zenginler ülkesi

  • Lg yine zor güncelleme vericek ben bu haberden bunu anlarım. Çünki samsung un yeni cihazlarından örnk: galaxy note 2 ve telefona gırmıcek ama galaxy camera bile 4.1 ile gelirken lg sonradan tanıttığı modelın 4.0 ile gelicek olmasi yazılıma pekde önem vermediklerini gösterir. İnşallah beni şaşırtır lg.

  • 895$ nedir abi yuh ya!

  • hoşgeldin yeni kral

  • O fiyattan satacak kadar ne marka imajı nede tasarımı var.

  • 895 doların içinde marka güveni de var mı? s3 piyasa, iphone 5 çıkmış bunlar neyin kafasında anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 18 Eylül 2012; 10:19:21 >
  • Lg ye okadar para verilmez veren adam cahil adamdır kusura bakmasın.

  • xiaomi m2 ....................... 310 dolar civarlari
    oppo finder 5-inch 1080 p telefonu 350-400 $ arasi fiyat bekleniyor
    LG Optimus G,....................... 895$

    lg yazilim olarak asla ve asla musterilere guven vermiyor..

  • LG marka imajı olarak mobil cihazlarda çok geride kaldı. samsung nefes aldırmadı LG'ye, telefon gayet güzel donanıma sahip, tasarım tartışılır, ancak fiyatı çok absurd olmus 900 dolar etiketine sahip bir cihaz farklı bir şekilde ülkeye girmez ise, 2500 etiketiyle giren s3'den bile pahalı girecektir ülkeye,(girerse tabi) yaklasık 3000 TL ile girerlerse sadece güleriz artık ne yapalım..

  • lg bu kafayla gsm sektöründe bi cacık olmaz senden.zaten yazılım konusunda sicilin bozuk,bari fiyatı en taban seviyeye çekerek bi potansiyel yakala kendine.piyasada s3 ve ip5 gibi teller varken daha pahalı ve performans olarak ? olan bir cihaza kimse dönüp bakmaz

  • ekran ebatına göre boyutları iyiymiş: 131.9 x 68.9 x 8.45mm çerçeveyi gayet ince sunmuşlar.

    yıl sonunda jelly bean güncellemesi alacakmış. LG'nin güncellemerinin kağnı hızında olduğunu düşünürsek, gayet iyi diyebiliriz...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.