Şimdi Ara

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu] (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.828
Cevap
48
Favori
425.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Farketmez, plakaya KGS alırken İş ve Garanti bankaları sadece ruhsat ve ödeyecek kişiyi sordu, eşim benim motorun KGS kartını öyle almıştı. HGS olayındada değişen birşey olacağını zannetmiyorum. Ruhsatı alın gidin, hesaba veya kredi kartına bağlayın güle güle kullanın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: petus20007@hotmail.com

quote:

Orijinalden alıntı: selama

aracın ön cam üzerinde güneşlik amaçlı film çekilmişti.
    bu kısma film üzerine hgs etiket yada hgs kart tipi yapıştırıldığında sorun olurmu?
    hgs cama temas etmeyeceğinden performansı etkilenirmi?
    böyle bir durum deneyen arkadaşlar varmı?
    sayın "pentus2007" sizde cevaplarsanız sevinirim :)

Araç ön camında film Radyo Frekans sinyallerini etkilediğini çok defalar gördüm. Ancak bunu test etmek isterseniz köprülerdeki gişelerde test etmenizde fayda var. Çünkü buralarda okumasa bile fazla ücret ödemezsiniz. Mümkün olduğu kadar etiketi selobantla yapıştırarak denemeler yaparak uygun bir yer bulmanızı tavsiye ederim.

İstanbulda olmadığım için köprü olarak deneme şansım mağlesef olmayacak :(

Keşke PTT'lerde etiketi yada kartı içerden cama tutup, dışarıdan çalıştığını kontrol edebilecekleri bir el aleti olsa...
    Ne dersiniz güzel fikir değil mi?

• arkadaşlar bana geçmedigim halde mesaj geldi ve aracın buradan geçmiş ücret budur diye. baktım banka hesaptan almış. neyapacagım
  • hgs@ptt.gov.tr ye plaka ve etiket bilgilerini ve konuyu mail ile iletin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bymami78

arkadaşlar bana geçmedigim halde mesaj geldi ve aracın buradan geçmiş ücret budur diye. baktım banka hesaptan almış. neyapacagım

plakanızın sahtesi yapılıp geçiş yapıldı ise işin adli boyutu da olur
    ptt haricinde polise de başvurmanız gerekir
  • arkadaşlar hgs için özel şerit varmış. bunlar hangisi oluyor ? belirli mi ?
  • arkadaşlar hgs yi nereye yapıştırmalıyım?

araba renault fluence.
  • Bugun gişelerden geçiş yaptım...ilk girdik okumadi cikistada okuması doğru şekile yapistirdim ama okuması ne yapmam gerekiyor...

Hgsnin sorgullama ekranında ... Ben şimdi sisteme kayitlioldugum halde bunu ödemek zorundamiyim

Sorgula

* Ceza tebliğ tarihinden itibaren 15gün içinde ödeme yapılması halinde , geçiş ücreti hariç 10 (on) kat idari para cezası üzerinden %25 indirim hakkından yararlanılarak ödenmesi mümkündür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayıtlı araçları Plakadan normal ücret alır sistem. Ceza kayıtlı olmayan kişilerle ilgili bir durumdur.hgs müşteri himzetlerinden takip edin internet üzerindnen
  • Hgs müşteri hizmetlerine üye olurken yanlışlıkla başka mail adresi verdim. Şimde aktivite edemiyorum. Ne yapmam gerekir?
  • quote:

Kayıtlı araçları Plakadan normal ücret alır sistem. Ceza kayıtlı olmayan kişilerle ilgili bir durumdur.hgs müşteri himzetlerinden takip edin internet üzerindnen

Aracim plakam kayıtlı yani ceza olmayacak sanirsam ama sorun neden okumuyor anlamadimya aynanın 5 cm aşağısına içten yapistirdim etiketi herşey normal

• quote:

Orijinalden alıntı: freedom058

quote:

Kayıtlı araçları Plakadan normal ücret alır sistem. Ceza kayıtlı olmayan kişilerle ilgili bir durumdur.hgs müşteri himzetlerinden takip edin internet üzerindnen

Aracim plakam kayıtlı yani ceza olmayacak sanirsam ama sorun neden okumuyor anlamadimya aynanın 5 cm aşağısına içten yapistirdim etiketi herşey normal

Çoğu arabada artık camlar atermik olduğundan dolayı en uygun yer aynanın arkasındaki siyah noktalı alan. Otoyol içerisindeki PTT işyerlerinde EL OKUYUCU cihazları var.Orada kontrol ettirin olmazsa yeni bir tane alıp onuda kontrol ettirerek takabilirsiniz.

• arkadaşlar bende kart alanlardanım. kartı okuması için hgs yazan kısımmı yoksa beyaz olan kısımmı cama tutulacak.
  • Etiket tiplerde beyaz dışa baktığına göre kart olanda da beyaz kısmın dışa bakması gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daldiy

arkadaşlar bende kart alanlardanım. kartı okuması için hgs yazan kısımmı yoksa beyaz olan kısımmı cama tutulacak.

Kartı nereden aldınız PTTden mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: freedom058

quote:

Çoğu arabada artık camlar atermik olduğundan dolayı en uygun yer aynanın arkasındaki siyah noktalı alan. Otoyol içerisindeki PTT işyerlerinde EL OKUYUCU cihazları var.Orada kontrol ettirin olmazsa yeni bir tane alıp onuda kontrol ettirerek takabilirsiniz.

Cidden bu hgs den herkesin canı yanmış la...nttt olsun diycem ptt sinidr hgs sinide bu devlette hiç bir şey kullanmiycan ...

Teşekkürler ilgin için sağol...bende siyah noktalı yerin biraz aşağısına yapistirdim...bunları mahkemeye vercem bene cezalı geçiş ücreti alsınlar

• Dün sırasıyla kart tipi hgs ile Kınalı-Mahmutbey otobanı, Boğaziçi köprüsü ve Samandıra - Ankara (Anadolu Otobanı) arasında sorunsuz geçiş yaptım. Hatta Ankara gişelerinden 60km hızla geçtim sorunsuz okudu. Ardındanda hemen telefonuma bakiyeniz azalmıştır diye mesaj geldi. İnternetten müşteri hizmetlerine üye olamıyorum adınıza kayıtlı banka hesabınız yoktur diye bir uyarı veriyor. Nasıl üye olacağız bilen varmı?
  • HGS etiketini veya kartını PTT'den kim aldıysa onun TC kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir Müşteri Hizmetlerine üye olmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniactolga

Dün sırasıyla kart tipi hgs ile Kınalı-Mahmutbey otobanı, Boğaziçi köprüsü ve Samandıra - Ankara (Anadolu Otobanı) arasında sorunsuz geçiş yaptım. Hatta Ankara gişelerinden 60km hızla geçtim sorunsuz okudu. Ardındanda hemen telefonuma bakiyeniz azalmıştır diye mesaj geldi. İnternetten müşteri hizmetlerine üye olamıyorum adınıza kayıtlı banka hesabınız yoktur diye bir uyarı veriyor. Nasıl üye olacağız bilen varmı?

Kartı nasıl kullanıyorsunuz?
    cama yapıştırıp mı yoksa aracın üst göğüs kısmına bırakarak mı?
  • Yeni sistemin KGS'den tek farkı kartı okutmak için aracını durdurmuyorsun, dün akşam 1. köprünün bütün HGS gişelerinde sıra vardı.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.