Şimdi Ara

AMD'nin tabletlere yönelik Hondo APU'su şimdilik sadece Windows 8 ile çalışacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD'nin tabletlere yönelik Hondo APU'su şimdilik sadece Windows 8 ile çalışacak






    ARM mimarisini taşıyan mobil işlemcilerin hakimiyet sürdüğü tablet pazarında, Intel, Atom tabanlı Clover Trail ile yakın zamanda pazardan pay kapmayı planlıyor. AMD ise pazara Hondo adını verdiği APU ailesi ile girme hazırlıkları yapıyor.




    Daha önce farklı APU çözümleriyle tablet pazarında boy gösteren AMD, istediği başarıyı elde edememişti. Hondo çözümü, firmanın en ciddi atılımı olarak değerlendiriliyor. 




    Brazos-T mimarisini temel alan Hondo APU'ları düşük enerji tüketimi ve yüksek performans özelliğiyle ön plana çıkıyor. Uygulama kullanımında 2 watt, 720p video oynatımında 2.1 watt, kablosuz ağ üzerinden internete bağlanıldığında 1.6 watt seviyesinde enerji harcayan Hondo APU'ları çift Bobcat çekirdeği kullanıyor. 




    Windows 8'in "Her Zaman Açık, Her Zaman Bağlı" özelliğine de destek sunacak işlemcilerde, DirectX 11, OpenCL 1.1, DirectCompute ve Full HD video oynatma gibi özellikler de sunulacak.




    Ancak Hondo APU'larını ilk olarak Windows 8 tabletlerde görebileceğiz. Bir açıklama yapan AMD, Hondo APU'sunun sadece Windows 8 tabletlerde kullanılacağını, ekosistemin üreticilere yeterli fırsatı sunduğu için böyle bir karar aldıklarını ve diğer pazarlara yayılmanın gerekli olmadığını belirtirken bunun şimdilik böyle olacağını da özellikle vurguladı. Ayrıca Linux desteği için çalışmaların devam ettiği de belirtildi.




    Windows 8 tabanlı tabletlerin genel pazardan yüzde 15-20 pay alacağı tahminlerine bakıldığında, AMD'nin başarılı olduğu takdirde orta-üst seviye segmentte kendisine sağlam bir yer edinebilir.




    Aynı dönemde Intel'in Clover Trail işlemcisi ile rekabete girişecek olan AMD Hondo APU'su farklı olarak Linux desteği de sağlayacağı için, düşük enerji harcayan sunucular için avantaj elde edebilir. Ancak her iki üretici de tablette Android işletim sistemini tercih etmiyor. 

     








  • yeni ürünleri bekliyoruz tabi, makul fiyatlarla gelirlerse süper olur.. pazardan elma alabiliyoruz. ama apple store dan pek mümkün olmuyor haliyle.. :))

  • Guc tuketimi su an icin cok iyi durumda İNTEL e karsi fakat ARM karsisinda daha yolu var , İNTEL neler yapacak gormek lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel, böyle android'i görmezden gelerek devam edin, sizi yerden yere vursun. Android'de firmalarımızın olmazsa olmazlarından Photoshop, Corel Draw, AutoCad falan gibi yazılımlar da var artık, Dinozor bilgisayarcıların n64, mame falan gibi emülatörleri, güncel oyunlar da mevcut. windows takıntılı arkadaşım bile 4.1'in sol ve sağdaki ikişer masaüstünü iptal etmiş, Es File Explorer kurmuş, klavye ve faresiyle tablet taşıyor, gören windows zannediyor.
    Arkadaş bu açıklama AMD'ye yakışmamış.

  • @Hasanhh Sana el altı destek / bağış yapsalar bak bakalm yazdkların değişiyormu değişmiyor mu :///

    Intel Clover Trail platformunu Linux'de çalışmayacağını iddia ediyor. Yani resmi sürücü desteği vermemesinin yanı sıra, belli bazı nedenlerden dolayı Linux kerneli Clover Trail 'de yüklemeye kalkınca olmaz çalışmam uyumsuz donanım, ben bunu bilmiyorum diyecek diyor. Çıkınca görürüz bak nasıl çalıştıracam diyenler var.

    AMD ise tam tersi, böyle bi uyumsuz olma durumu, çalışmayacak etmeyecek vs. hiçbişey demiyor. Resmi olarak destek vermeyeceklerini söylüyorlar sadece. Linux yükleyince çalışacağı gibi açık kaynak sürücülerle de sorunsuz çalışacaktır. Yine unofficial Android kurulup çalışabilir belki.
  • Benim aklıma yatmadı bu, Windos8 kurulacaksa Android'in kıvraklığını hızını yakalaması için en az çift çekirdek 3Ghz işlemci ve 2 GB ram olması lazım, WindowsRT dese anlarım, android kadar olmasa da windowsRT w8'den kıvrak ve hızlı.

    Android kurulabilme ihtimali ise bence zayıf, belliki bu cihaz x86 işlemcili ve android'in dağıtılmış stabil çalışan x86 sürümü yok. Yanılıyorumdur belki ama bunu alan kullanırken çayını çekirdeğini yanından eksik etmemeli.

  • Güzelmiş laa, bu haber can yakar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    @Hasanhh Sana el altı destek / bağış yapsalar bak bakalm yazdkların değişiyormu değişmiyor mu :///

    Intel Clover Trail platformunu Linux'de çalışmayacağını iddia ediyor. Yani resmi sürücü desteği vermemesinin yanı sıra, belli bazı nedenlerden dolayı Linux kerneli Clover Trail 'de yüklemeye kalkınca olmaz çalışmam uyumsuz donanım, ben bunu bilmiyorum diyecek diyor. Çıkınca görürüz bak nasıl çalıştıracam diyenler var.

    AMD ise tam tersi, böyle bi uyumsuz olma durumu, çalışmayacak etmeyecek vs. hiçbişey demiyor. Resmi olarak destek vermeyeceklerini söylüyorlar sadece. Linux yükleyince çalışacağı gibi açık kaynak sürücülerle de sorunsuz çalışacaktır. Yine unofficial Android kurulup çalışabilir belki.

    Aslında güzel bir hadise fakat, o zaman da biraz Çin malı durumuna düşmez mi?

    (Intel'e karşı bu noktadaki üstünlüğünü sorgulamıyorum.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaraKanarya

    Benim aklıma yatmadı bu, Windos8 kurulacaksa Androidin kıvraklığını hızını yakalaması için en az çift çekirdek 3Ghz işlemci ve 2 GB ram olması lazım, WindowsRT dese anlarım, android kadar olmasa da windowsRT w8den kıvrak ve hızlı. Android kurulabilme ihtimali ise bence zayıf, belliki bu cihaz x86 işlemcili ve androidin dağıtılmış stabil çalışan x86 sürümü yok. Yanılıyorumdur belki ama bunu alan kullanırken çayını çekirdeğini yanından eksik etmemeli.

    http://www.donanimhaber.com/tablet-pc/haberleri/Samsungun-Windows-Tableti-Mercek-Altinda-Windows-8-hakkinda-merak-ettikleriniz-Slate-PC-video-inceleme.htm

    başkada bir söze gerek yok sanırım :)





  • Güç tüketimi iyi görünüyor. Eğer fansız soğutulabilecekse iyi iş yapar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemAppshttp://www.donanimhaber.com/tablet-pc/haberleri/Samsungun-Windows-Tableti-Mercek-Altinda-Windows-8-hakkinda-merak-ettikleriniz-Slate-PC-video-inceleme.htmbaşkada bir söze gerek yok sanırım :)

    Şahsım adına bu sitenin lobi elemanı değilim, çok sefer editörlerle ters düşmüşlüğüm vardır, Mesut Çevik takdir ettiğim birisidir ama bu konuda da benim fikrim başka.
    Aylardır windows8 kullanıyorum, Ekim'de tam sürümü çıksın ilk kuranlardan birisi olurum ama Android'de kullanıyorum, bu videodaki gibi bir ofis yazılımını mevzu etmiyorum, androidde kullandığım quick office apk'sından da memnunum.
    Kısaca ne yorumladıysam aylardır kullandığım sistemlerden yorumladım, bir android tabletle yeri geldi aylarca başka bilgisayar ihtiyacı hissetmedim, yeri geldi android varsa başka bir şeye ne lüzum var dediğim oldu. Ücretsiz bir yazılımla ücretli bir yazılımın karşılaştırmasında oldu bütün bunlar.
    Başka sözle olacak şey değil, yazacak çok şey var, kurs açıp insanlara öğretebileceğiniz kadar çok.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U


    Aslında güzel bir hadise fakat, o zaman da biraz Çin malı durumuna düşmez mi?

    (Intel'e karşı bu noktadaki üstünlüğünü sorgulamıyorum.)

    Bi yerden bakınca doğru haklısın, custom Android kurma olayı olursa dediğin gibi olur. Ama Win cihazlar yeterince iyi içerik sunarsa en azından bazıları Win'i yadırgamaz.

    Bence reddedemeyecekleri teklif veya tehdit aldılar. Sade AMD olsa belki bi yere kadar tehdit derdim, ama Clover / Intel de işin içinde olunca, bi sonraki nesilde hem Intel hem AMD destek konusunda garanti verdiğine göre bence tehdit gibi durmuyor.

    Toptan bi tür anlaşma da olabilir, parça başına özel bi ücret de olabilir bilmiyorum.

    Şimdi Intel'in Medfieldını çalıştıran Android var. AMD'nin ceptel için bi platformu yok (smartphone yazmaktan daha hızlı :P ). Ama tablet olayına gelince, Intel/Clover için de Android çalıştırılabilir olsa, bi şekilde hızlıca AMD'ye uyarlanabileceğini düşünüyorum. Medfield'da Clover'da çalışan bi Androidin AMD'de çalışmaması için bi neden yok, her ne kadar x86 Android sorunsuz değil denilse de(Medfield dediğim bildiğimiz Atom Z2460 ve Linux/Android/Dalvik/NDK vs. zaten burda çalışıyor). Intel Medfield için x86 Android için yani , ince ayar verip düzügn çalıştırabiliyorsa AMD'de aynı yoldan gidebilir, deli ötesi Arge vs. istemez.

    Bi sürü de alakasız şey yazmışım sildim. Android'e çıkarsa Clover, sanki Hondo da çıkabilir ve Android alanında Intel'e üstünlük kurabilir. Yani Intel bunu istememiş, Microsofta baskı da yapmış da olabilir. Intel'in daha sonraki platformu ValleyView 2014'de çıkacak. Anca o zman Gen7 GPU içerecek, yani Ivy Bridge deki HD2500 gibi. O zamana dek AMD'yi Androidden uzak tutmak istemiş olabilir yani. Intel belli alanda yol açınca, AMD'nin de ordan ilerlememesi için pek bi neden yok.

    Intel-Microsoft için Win-Win olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    quote:

    Orijinalden alıntı: M@U Aslında güzel bir hadise fakat, o zaman da biraz Çin malı durumuna düşmez mi? (Intele karşı bu noktadaki üstünlüğünü sorgulamıyorum.)
    Bi yerden bakınca doğru haklısın, custom Android kurma olayı olursa dediğin gibi olur. Ama Win cihazlar yeterince iyi içerik sunarsa en azından bazıları Wini yadırgamaz. Bence reddedemeyecekleri teklif veya tehdit aldılar. Sade AMD olsa belki bi yere kadar tehdit derdim, ama Clover / Intel de işin içinde olunca, bi sonraki nesilde hem Intel hem AMD destek konusunda garanti verdiğine göre bence tehdit gibi durmuyor. Toptan bi tür anlaşma da olabilir, parça başına özel bi ücret de olabilir bilmiyorum. Şimdi Intelin Medfieldını çalıştıran Android var. AMDnin ceptel için bi platformu yok (smartphone yazmaktan daha hızlı :P ). Ama tablet olayına gelince, Intel/Clover için de Android çalıştırılabilir olsa, bi şekilde hızlıca AMDye uyarlanabileceğini düşünüyorum. Medfieldda Cloverda çalışan bi Androidin AMDde çalışmaması için bi neden yok, her ne kadar x86 Android sorunsuz değil denilse de(Medfield dediğim bildiğimiz Atom Z2460 ve Linux/Android/Dalvik/NDK vs. zaten burda çalışıyor). Intel Medfield için x86 Android için yani , ince ayar verip düzügn çalıştırabiliyorsa AMDde aynı yoldan gidebilir, deli ötesi Arge vs. istemez. Bi sürü de alakasız şey yazmışım sildim. Androide çıkarsa Clover, sanki Hondo da çıkabilir ve Android alanında Intele üstünlük kurabilir. Yani Intel bunu istememiş, Microsofta baskı da yapmış da olabilir. Intelin daha sonraki platformu ValleyView 2014de çıkacak. Anca o zman Gen7 GPU içerecek, yani Ivy Bridge deki HD2500 gibi. O zamana dek AMDyi Androidden uzak tutmak istemiş olabilir yani. Intel belli alanda yol açınca, AMDnin de ordan ilerlememesi için pek bi neden yok. Intel-Microsoft için Win-Win olur.



    bugün çıkan haberde Qualcomm AMD HD Radeon GPUlarına sıcak bakıyormuş bir ihtimal Qualcomm ve AMD HD Radeon Gpularından olan bir APU meydana gelebilr belki bunun için x86 ya şuanlık sıcak bakılmıyor olabilir birde Qualcomm un GloFoundries le ufaktan el sıkışmışlığı mevcut üretim için kısacası bekleyip görmek lazım ...

    bu arada 40 nm ile Hondo gerçekten çok iyi iş başarmış gözüküyor ama asıl gelişim 28 nm ile olacaktırda kim bilir ne zaman

    bu arada bahsi geçen haber
    http://news.softpedia.com/news/Qualcomm-Looking-at-AMD-for-Graphics-292781.shtml





  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaraKanarya

    quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps
    http://www.donanimhaber.com/tablet-pc/haberleri/Samsungun-Windows-Tableti-Mercek-Altinda-Windows-8-hakkinda-merak-ettikleriniz-Slate-PC-video-inceleme.htmbaşkada bir söze gerek yok sanırım :)

    Şahsım adına bu sitenin lobi elemanı değilim, çok sefer editörlerle ters düşmüşlüğüm vardır, Mesut Çevik takdir ettiğim birisidir ama bu konuda da benim fikrim başka.
    Aylardır windows8 kullanıyorum, Ekim'de tam sürümü çıksın ilk kuranlardan birisi olurum ama Android'de kullanıyorum, bu videodaki gibi bir ofis yazılımını mevzu etmiyorum, androidde kullandığım quick office apk'sından da memnunum.
    Kısaca ne yorumladıysam aylardır kullandığım sistemlerden yorumladım, bir android tabletle yeri geldi aylarca başka bilgisayar ihtiyacı hissetmedim, yeri geldi android varsa başka bir şeye ne lüzum var dediğim oldu. Ücretsiz bir yazılımla ücretli bir yazılımın karşılaştırmasında oldu bütün bunlar.
    Başka sözle olacak şey değil, yazacak çok şey var, kurs açıp insanlara öğretebileceğiniz kadar çok.



    windows 8li x86lı tablet en iyi tablettir çünkü pc deneyimini yaşatması bir yana pcdir zaten

    karşılaştırma yapıacaksanız en azından windows 8 rt versiyonu yani arm versiyonu ile karşılaştırma yapın.Bilindiği gibi oem olarak satılmayacak cihaza yüklü olarak gelecek windows 8 rt sürümü.Dolayısı ile son kullanıcı için işletim sisteminin değil cihazın fiyatı önemli olacak.

    Windows 8 rt ve windows phone 8in cazibesi aslında tam olarak neler yapabiliyoruz yada neler yapamıyoruz olayıda değil.windows 8 ile ortak bir platform kuruldu.ortak çekirdek kullanımı nedeniyle uygulama geliştiricileri açısından ciddi zaman ve emek tasarrufu imkanı doğdu.Bir masaüstü işletim sistemindeki tüm güvenlik teknolojileri mobil cihazlara da entegre edildi.directx desteği ile belki grafik kalitesi ve oyun konusunda sıkıntı yaşamayacak rakipsiz bir platform olacak.

    şu anda bu ifadeler teoirik görünüyor olabilir ama üreticilerin çoğu bu teorik tabloya kendini adamış durumda.samsung nokia htc bakınız amd vs vs.Ateş olmayan yerden duman çıkmaz sonuçta. hayırlısı olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aceleciburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    quote:

    Orijinalden alıntı: M@U Aslında güzel bir hadise fakat, o zaman da biraz Çin malı durumuna düşmez mi? (Intele karşı bu noktadaki üstünlüğünü sorgulamıyorum.)
    Bi yerden bakınca doğru haklısın, custom Android kurma olayı olursa dediğin gibi olur. Ama Win cihazlar yeterince iyi içerik sunarsa en azından bazıları Wini yadırgamaz. Bence reddedemeyecekleri teklif veya tehdit aldılar. Sade AMD olsa belki bi yere kadar tehdit derdim, ama Clover / Intel de işin içinde olunca, bi sonraki nesilde hem Intel hem AMD destek konusunda garanti verdiğine göre bence tehdit gibi durmuyor. Toptan bi tür anlaşma da olabilir, parça başına özel bi ücret de olabilir bilmiyorum. Şimdi Intelin Medfieldını çalıştıran Android var. AMDnin ceptel için bi platformu yok (smartphone yazmaktan daha hızlı :P ). Ama tablet olayına gelince, Intel/Clover için de Android çalıştırılabilir olsa, bi şekilde hızlıca AMDye uyarlanabileceğini düşünüyorum. Medfieldda Cloverda çalışan bi Androidin AMDde çalışmaması için bi neden yok, her ne kadar x86 Android sorunsuz değil denilse de(Medfield dediğim bildiğimiz Atom Z2460 ve Linux/Android/Dalvik/NDK vs. zaten burda çalışıyor). Intel Medfield için x86 Android için yani , ince ayar verip düzügn çalıştırabiliyorsa AMDde aynı yoldan gidebilir, deli ötesi Arge vs. istemez. Bi sürü de alakasız şey yazmışım sildim. Androide çıkarsa Clover, sanki Hondo da çıkabilir ve Android alanında Intele üstünlük kurabilir. Yani Intel bunu istememiş, Microsofta baskı da yapmış da olabilir. Intelin daha sonraki platformu ValleyView 2014de çıkacak. Anca o zman Gen7 GPU içerecek, yani Ivy Bridge deki HD2500 gibi. O zamana dek AMDyi Androidden uzak tutmak istemiş olabilir yani. Intel belli alanda yol açınca, AMDnin de ordan ilerlememesi için pek bi neden yok. Intel-Microsoft için Win-Win olur.



    bugün çıkan haberde Qualcomm AMD HD Radeon GPUlarına sıcak bakıyormuş bir ihtimal Qualcomm ve AMD HD Radeon Gpularından olan bir APU meydana gelebilr belki bunun için x86 ya şuanlık sıcak bakılmıyor olabilir birde Qualcomm un GloFoundries le ufaktan el sıkışmışlığı mevcut üretim için kısacası bekleyip görmek lazım ...

    bu arada 40 nm ile Hondo gerçekten çok iyi iş başarmış gözüküyor ama asıl gelişim 28 nm ile olacaktırda kim bilir ne zaman

    bu arada bahsi geçen haber

    http://news.softpedia.com/news/Qualcomm-Looking-at-AMD-for-Graphics-292781.shtml

    Özel tasarım satar belki belli olmaz, AMD direk IP satmışlığı yok, ama haberde geçen ve varolan durum, tam AMD'nin bilmem kaç zman önceki "siz isteğinizi IP'nizi getirin bize, biz ölçer biçer hallederiz" olayına uygun duruyor (3rd Part IP olayı, hani x86 dışındaki bi mimariyi veya başka bişeyi, yine kendi altyapısındaki bişeylerle birleştirme olayı).

    Bütün Arge vs. AMD'de gerçekleştirilecek, AMD üretecek sahibine teslim edecek. Bu yüzden çok fazla iş yapmayacak gibi bakıldı hep (bilindiği kadarıyla hiç iş yapmadı daha). Insanların çoğu AMD ARM işine giriyor diye anladı bunu.

    Quallcomm işleri yetiştiremediği için heralde, Adreno için Imagination'dan ME/MC(motion estimation / compensation) lisansları satın almak zorunda kalmıştı.

    Eğer bu artık yetişememe, zorlanma vs. gibi şeyler varsa, AMD'nin 3rd Party IP olayı ile belki bu şekilde çipler üretirler.

    Edit: Adreno'da Direct X 11 için belki bu tür bişeye ihtiyaçları vardır. Adreno 320 ile elde ettikleri performans artışı oldukça iyi. Diğer mobil GPUlara göre gelişim açısından çok fazla bi sorunları olduğunu sanmıyorum ben. Esas sorun diğerleri gibi DirectX 11 ihtiyacı. Bu da çok büyük ihtimalle sadece direct3d ve getirdiğin oyun grafik ile alakalı şeyler için değil, DirectCompute için olan tasarım ihtiyacı.

    ( C++ AMP ) + C# + Windows 8 / RT + DirectCompute/belki OpenCL uyumlu DX11 GPU = C# ile kolay yoldan GPU kullanabilen uygulama geliştirme imkanı!!! Bu da bazı alanlarda boyundan çok daha büyük işler yapmasına / yapıyor gibi gözükmesine imkan verebilecek gibi duruyor. Üstelik her WinRT / 8 üstünde çalışabileceği için uygulama / donanım açısından sorun çıkarma ihtimali de yok gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 18 Eylül 2012; 7:29:39 >




  • andro versiyonu ile piyasada, yer yerinden oynayacak :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasanhh

    Güzel, böyle androidi görmezden gelerek devam edin, sizi yerden yere vursun. Androidde firmalarımızın olmazsa olmazlarından Photoshop, Corel Draw, AutoCad falan gibi yazılımlar da var artık, Dinozor bilgisayarcıların n64, mame falan gibi emülatörleri, güncel oyunlar da mevcut. windows takıntılı arkadaşım bile 4.1in sol ve sağdaki ikişer masaüstünü iptal etmiş, Es File Explorer kurmuş, klavye ve faresiyle tablet taşıyor, gören windows zannediyor.Arkadaş bu açıklama AMDye yakışmamış.


    arkadaş sen o Ps, corel, autocad i kullandın mı? kullanmadığın çok açık. telefondaki hallerini kullandıysan bir kere üşenme gerçeklerini kur. sonra yazdıklarını silersin. tablete klavye mouse takınca pc olmuyor. pc ayır tablet ayrı.

  • Çağatay, dikkat et, Suizan ediyorsun, varsayım üstünden insanlar itham edilmez, ayıp falan değil, doğrudan suçtur bu haberin ola. Kullanmama gelince özellikle AutoCAD'a hayran kaldım, hızı beni mest etti, teknik resim çizen herkese sorabilirsin Autucad WS'yi. 1.2 ghz arm işlemci, 1GB ram'de hayal gibi bir hız, başta inanamadım bile, windows sürümüyle teraziye bile gelmez. Arada dünya fark var. Belliki sen kullanmamışsın.

  • Android'den keyif alarak kullanmak istiyorsanız biraz üstüne düşmeniz lazım, hepimiz insanız belli alışkanlıklarımız bizi rahat ettirebiliyor, android'e ısınamayan arkadaşlara ilk tavsiyem bu işletim sistemini 800x480 çarpanlı cihazlarda kullanmamalarıdır, yüksek çözünürlükte iyice alıştıktan sonra düşük çözünürlükler de kafa götürüyor ama ilk kullanımlar yüksek olmalı.

    En az 10" tablet tavsiye ederim, windowsdaki düzeninizi dahi kurabilirsiniz. Sıradışı bir şeylerle uğraşmıyorsanız zaten belli bir zaman sonra windows yada android sizin için farketmeyecektir.

  • SystemApps, konuda bu mesaj hariç 2 mesajım var, RT karşılaştırmam ilk mesajda. Son mesajımda söylediğimi tekrar etmek istemiyorum, cevap yazan arkadaşlar başlığı biraz daha dikkatli okusunlar lütfen.
    Bir insan aynı işi 2 farklı şekilde halledebiliyorsa bunun da tartışması saçma olur,işinizi görün de, androidle mi gördünüz, windowsla mı gördünüz benim için önemli değil, deneyimini aktaranlara öyle ters mesajlar yazılıyorki insanlar taraf gibi görünüyorlar, neyi kullanmak istiyorsanız onu kullanın arkadaşım, beni ırgalamaz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.