- x
    Bunlarla Giriş Yapın: Facebook Google+ Twitter DH Giriş:
    ?
  • Hatırla
  • Yeni Kayıt
Hazır Patates Kızartması Nasıl Yapılır?
15 Cevap5021 Görüntüleme
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Linkli Mesajlar Yazdır
Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj


857 Mesaj
16 Eylül 2012; 22:43:32 

arkadaşlar marketten alınan doğranmış dondurulmuş patates kızartmaları çok güzel oluyor evde kendimiz doğrayıp yapınca oyle olmuyor yumuşak oluyor hazır alınan kıtır kıtır oluyor bunu yapmanın sırrı nedir



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus07 -- 16 Eylül 2012; 22:44:03 >


_____________________________



4126 Mesaj
16 Eylül 2012; 22:45:38 

Çıtır çıtır olması için patatesin ince doğranmış olması, yağın bol olması ve kesilen patateslerin ISLAK olmaması gerekir. Tabi kızartma süresi de önemli etkenler arasında.

Markette satılan patatesler pek ince olmaz, tat olarak evde yapılanlara göre çok kötüdür.


_____________________________

Eski kullanıcı isimlerim:
Drummer (2010 - 2011)
ßoost (2007 - 2010)
sinanC (2006 - 2007)
Steam: Ayyuka

NSFW


857 Mesaj
16 Eylül 2012; 22:48:06 

quote:

Orijinalden alıntı: Ayyuka

Çıtır çıtır olması için patatesin ince doğranmış olması, yağın bol olması ve kesilen patateslerin ISLAK olmaması gerekir. Tabi kızartma süresi de önemli etkenler arasında.

Markette satılan patatesler pek ince olmaz, tat olarak evde yapılanlara göre çok kötüdür.

ya geçen feast in bir alana bir bedavası vardı ben çok beğendim evde yapınca oyle olmuyor ama patatesin cinside önemli bazıları kızartmalık olmuyor


_____________________________



4126 Mesaj
16 Eylül 2012; 22:50:07 

quote:

Orijinalden alıntı: calculus07


ya geçen feast in bir alana bir bedavası vardı ben çok beğendim evde yapınca oyle olmuyor ama patatesin cinside önemli bazıları kızartmalık olmuyor

Tabiki zaten patatesi alırken kızartmalık olarak alacaksın.


_____________________________

Eski kullanıcı isimlerim:
Drummer (2010 - 2011)
ßoost (2007 - 2010)
sinanC (2006 - 2007)
Steam: Ayyuka

NSFW


6 Mesaj
16 Eylül 2012; 22:50:51 

Sütte bekletip, una bulayıp tuz atmadan kızartınca çıtır çıtır oluyormuş


_____________________________



857 Mesaj
16 Eylül 2012; 22:51:29 

şoyle bir ilgi buldum

patatesler güzelce soyulur ve yıkanır,kızgın yağın içinde rengi hafif değişene kadar sarı renge döner gibi olunca yağın içerisinden cıkartılır,patatesler başka bir kaba alınarak soğutulur,soğutulan patatesler tekrardan kızgın yağa atılarak kızartılır ve sonuca ulaşılır.bu yaptıgımız hareket patetesin dışının hafif kızarıp içinin normal kalmasını sağlar,daha sonra kızartınca dışı daha kıtır şekilde pişer.isterseniz kızgın yagdan cıkartılan patesleri soğutup derin donduruca hafif donacak şekilde bırakıp ,buzlu şekildeyken kızgın yağın içine atıp kızarta bilirsiniz,daha iyi bir sonuc verir..hazır dondurulmuş patatesler önceden hafif sekilde kızartılarak bu yöntemle yapılmaktadır..


_____________________________



858 Mesaj
16 Eylül 2012; 22:52:33 

Fritözde kizgin yağda yapmanız lazım evde tencerede tavada olmaz..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Deliler ve akıllılar aynı derecede zararsızdır.yanlız yarı delilerle,yarı akıllılar çok tehlikelidir.



 
2254 Mesaj
16 Eylül 2012; 22:55:28 

Sır 2 defa kızartmada Dondurulmadan önce ön Kızartma yapıldığı için öyle oluyor.Evde benzer sonuç için önce 3-4 dk orta ateşte kızartıp soğuduktan sonra 4 dk daha yüksek ateşte kızartmanız gerek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Steam,PSN,Origin ID:HeavyBlitz90
Gigabyte990XA-UD3 -Zotac GTX660 -FX6300 -Cooler Master RC 690 II -8 GB Kingston HyperX CL9 DDR3 1600Mhz


2155 Mesaj

[8 Aralık 2014; tarihine dek bölüme mesaj atamaz]

16 Eylül 2012; 22:56:52 

Ciddi söylüyorum '' haftaya pazartesi ne yapılır '' diye okudum


_____________________________



Yunan askerlerinin 3 katı kadar işgalci kuvvetle, şafakta umutsuz Atinalılar düşünülmez olanı yaptılar.Denizde geçen bir aydan sonra gemilerini karaya çıkaran yorgun perslilere saldırdılar. Onlar savaş kamplarını kuramadan ve askerlerini temin edemeden saldırdılar.. Ve bu deli stratejinin mimarı kimdi ? Az bilinen Atinalı bir asker.. Kendi adamları ona Themistokles diyor.Perslilere şok Atinalı saldırısını tattırdı.


 
1694 Mesaj
16 Eylül 2012; 22:59:28 

Sirri: Patatesleri once kizartin ancak hafif sarimsi, dokusu ise hafif tirtiklasinca cikartin bir havlu kagidin ustune koyun. 5 dakika bekledikten sonra patatesleri geri ekleyin bu sefer koyu sari-kahvemsi (istenilen kivam) olana kadar normal kizartin. Hayirli olsun McDonalds kalitesinde patatesleriniz oldu.


_____________________________


UCLA-University of California Los Angeles
MacBook Pro 15 Retina 2.6GHz | Nvidia 750M | Xbox One | iPhone 6 | iPad Mini Retina | Fitbit Force Saat | 2015 BMW 5.28i


195 Mesaj
16 Eylül 2012; 23:07:54 

quote:

Orijinalden alıntı: SpecialistOG

Ciddi söylüyorum '' haftaya pazartesi ne yapılır '' diye okudum

Ciddi söylürum bi göz doktoruna görün.


1230 Mesaj
16 Eylül 2012; 23:10:01 

quote:

Orijinalden alıntı: calculus07

arkadaşlar marketten alınan doğranmış dondurulmuş patates kızartmaları çok güzel oluyor evde kendimiz doğrayıp yapınca oyle olmuyor yumuşak oluyor hazır alınan kıtır kıtır oluyor bunu yapmanın sırrı nedir

Dondurulmuş patateslere ön kızartma yapılır, sonra paketlenip dondurulur.


_____________________________



2155 Mesaj

[8 Aralık 2014; tarihine dek bölüme mesaj atamaz]

16 Eylül 2012; 23:12:25 

quote:

Orijinalden alıntı: atheet


Ciddi söylürum bi göz doktoruna görün.


aşağılara inerken konularda öyle gözüktü


_____________________________



Yunan askerlerinin 3 katı kadar işgalci kuvvetle, şafakta umutsuz Atinalılar düşünülmez olanı yaptılar.Denizde geçen bir aydan sonra gemilerini karaya çıkaran yorgun perslilere saldırdılar. Onlar savaş kamplarını kuramadan ve askerlerini temin edemeden saldırdılar.. Ve bu deli stratejinin mimarı kimdi ? Az bilinen Atinalı bir asker.. Kendi adamları ona Themistokles diyor.Perslilere şok Atinalı saldırısını tattırdı.


1188 Mesaj
16 Eylül 2012; 23:24:17 

Bulunsun.


_____________________________


[image][/image]
Hello Tomorrow


2280 Mesaj
16 Eylül 2012; 23:27:30 

olay anlaşıldı, yarın bi deneyeyim


_____________________________


| Canon Eos 600D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II + EF 50mm f/1.8 II + EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II + Yongnuo 480 II Flash | Fotoğraflar için tıklayınız
Diziler: | Chuck | Fringe | Person of Interest | The Big Bang Theory | Dexter | The Walking Dead | Alcatraz | Merlin | Doctor Who | Torchwood | The IT Crowd
Saçmasapan bir hayatın içinde, Saçmasapan kişilerle, Saçmasapan fikirleri, Saçmasapan düşünceleri, Saçmasapan bir şekilde, Saçmasapan konuşarak, Saçmasapanlaşmaya devam ediyoruz...


1188 Mesaj
17 Eylül 2012; 16:17:43 

Olay patatesin bir süre kızartılıp tekrar çıkartılması ve soğutulması sonra tekrar kızartılması mı? Renk olayını anlamadım ben nereye kadar kızartacağız?


_____________________________


[image][/image]
Hello Tomorrow
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Konu Dışı / Off Topic] » Konu Dışı » Hazır Patates Kızartması Nasıl Yapılır?
Sayfa: [1]
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön


 
Reklamlar


DH VİDEO

 



Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü / mini sürümü.



0.250