Şimdi Ara

IHS : Toplam Android akıllı telefon satışları gelecek yıl 1.1 milyara dayanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • IHS : Toplam Android akıllı telefon satışları gelecek yıl 1.1 milyara dayanacak






    İlk Android cihazının satıldığı 2008 yılından bugüne kadar geçen sürede toplam satılan cihaz sayısı 500 milyonu geçmişken, günde aktive edilen cihaz sayısı da 1.3 milyon barajına dayandı. Analizler yükselişini sürdüren Android platformunun gelecek yıllarda yeni rekorlar kıracağını gösteriyor.




    2012 yılında 357 milyon Android akıllı telefonu satılırken, toplam rakam 682 milyona ulaşacak. 2013 yılında Android akıllı telefonları 451 milyonluk bir satış yaparken, toplam rakam 1.13 milyar düzeyine çıkacak.




    Katlanarak artan satışlarda 2016 yılına geldiğimizde 679 milyon rakamını görüyoruz. Toplama baktığımızda ise 2.94 milyarlık bir tahmin karşımıza çıkıyor.




    iPhone sevkiyatlarında ise 2013 yılında 527 milyon toplam satış, 2015 yılında 1 milyar toplam satış tahmini yapılıyor. Android'in Apple'ı 2015 yılında ikiye katlayacağı tahmin ediliyor.




    Samsung, HTC, Sony, LG gibi firmaların ekosisteme katkıları hız kesmeden devam ederken, orta ölçekli firmaların da yerel bölgelerinde satışları devam ediyor. Nokia'nın S40 cihaz satışında 1.5 milyar rakamını geçtiği düşünüldüğünde, gelişmekte olan ülkelerde giriş seviyesi Android cihazların sayesinde, 2016 yılında Nokia bir sıra geriye düşebilir.

     








  • Bazen düşünüyorum, Galaxy S3'e IOS yükleme şansımız olsa nasıl bir telefon ortaya çıkardı...

  • aslında bende büğün samsung Galaxy note 2 de win 8 mobil olsa nasıl olur diye düşünmüştüm. çok güçlü bir telefon

  • Resim biraz komik durmuş, virüs gibi ürüyorlar anasını satim.
  • Merak ediyorum; bu kadar elektronik malzeme ve özellikle LCD hammaddesi nereden nasıl geliyor ve eski telefonların ne kadarı % kaç oranda geri dönüşüme gidiyor? Malum özellikle LCD panellerde çok nadir bulunan, Afrika'da kabile savaşlarına neden olmuş koltan gibi bazı mineraller kullanılıyor ve tüm telefonlar/tabletler civa, arsenik gibi aşırı zararlı ve toprağa karışmaması gereken elementler içeriyor.

    Demem o ki, duruma bakılırsa gelecekte daha çok Kongo'lu öleceğe benziyor...

    Koltan hakkında bilgi:http://tr.wikipedia.org/wiki/Koltan

  • IHS sanırım windows phone yi hesaba katmıyor :)

  • dokunmatiğin en önemli maddesi koltan sanırım 2020 2025 gibi tamamen bitecek deniyor. ondan sonra ne olur merak ediyorum açıkcası bu arada 1.1 milyar ne demek ya. bildiğin ufak bir ülkenin milli serveti. üzülüyorum be
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aoguz

    Merak ediyorum; bu kadar elektronik malzeme ve özellikle LCD hammaddesi nereden nasıl geliyor ve eski telefonların ne kadarı % kaç oranda geri dönüşüme gidiyor? Malum özellikle LCD panellerde çok nadir bulunan, Afrika'da kabile savaşlarına neden olmuş koltan gibi bazı mineraller kullanılıyor ve tüm telefonlar/tabletler civa, arsenik gibi aşırı zararlı ve toprağa karışmaması gereken elementler içeriyor.

    Demem o ki, duruma bakılırsa gelecekte daha çok Kongo'lu öleceğe benziyor...

    Koltan hakkında bilgi:http://tr.wikipedia.org/wiki/Koltan

    Aman ne önemi var, para tanrısı memnun olsun yeter. Bu ölümleri bir nevi kurban olarak görmeliyiz!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderYapici -- 17 Eylül 2012; 0:12:05 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.