Şimdi Ara

Sizce Dersaneler Kapatılsın m?ı Kapatılmasın mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Sizce Dersaneler Kapatılsın m?ı Kapatılmasın mı?


(En Son Oy Tarihi: 12.9.2012)
Giriş
Mesaj
  • Bence kapatılmasın çünkü ben düz lisede okuyorum ve anadolu liselerinden daha düşük eğitim verilebiliyor fakat düz lideki öğrencide,meslek lisesindekide anadoludakide aynı dersaneye gidebiliyor ve dersaneler durumu biraz olsun eşitlemiş olabilir ve düz ve meslek liselerinde okuyan öğrenciler dahada iyi eğitim görmüş olabilir.Fakat kapatılıpta meslek,düz,anadolu liseleri arsındaki eşitliği sağlarlarsa ve dersanelerin yerine başka bir şey getirilirse ozaman kaldırılsın.Sizin görüşlerinizi alalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLimonataX -- 11 Eylül 2012; 19:40:31 >



  • tutmaz bu konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darui

    tutmaz bu konu


    başlık bu konuyla ilgili her şeyi anlatıyor o zaman niye girme gereksinimi duydun ve niye yorum atma gereksinimi duydun
  • Burda ayrı ayrı konuları ele alabiliriz. Aslında 2 konuyu ele alıp eleştirmek gerekirse, maddi durumu olup giden var gidemeyen var o yüzden haksızlık ortaya çıkıyor. Hedefi olan her öğrenci dershaneye gitmek ister lakin maddi durumu olmayan arkadaşlarımız malesef gidemiyor. Ücretleri biraz düşerse daha çok ailenin bütçesine uygun olacağı için daha çok giden öğrenci olacaktır. Diğer husus ise öğretmenler. Dershaneler kapanınca binlerce öğretmen işsiz kalacak, zaten o kadar yıl okuyup iş bulamadıkları için dershaneye giden öğretmenlerimiz şimdi tüm açıkta kalacak. Öğretmenleri bu hale düşürenler utanmalıdır bu konumda. Aslında söyleyecek daha çok sözüm var yalnız bu tartışma yaratabilir. Genel olarak düşüncelerim bunlar.
  • okuldaki hoca nereye kadar sorularımıza zaman ayırabilecek
  • Kapatılmasın, parayı peşin verdik Şaka bir yana, eğitim sisteminde değişiklik olmadığı sürece bir şeyi değiştirmez kapatılması. Hatta bence dersane günümüzde çok da yararlı, geçen sene matematik hocamın 5-10 dakika arasında çözdüğü sorular yüzünden arkadaşlarım delirme noktasına gelmişti
  • Anadolu liselerindeki hocalar süper sanki anadolu lisesindeyim bir kaç ders hariç gram birşey öğrenmedim.Dershanede telafi etmeye çalışıyorum kapatırlarsa o zaman hapı yutarız işte
  • Sınav sistemi olduğu sürece dershaneler kapatılmaz sadece isim değiştirir.
  • eğer ki dershaneler özel okul olursa işler daha kötü olur al başarılı öğrenciyi notlarını da şişirme garantisi ver tamamdır,test çözme dersleri falan yapılır artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki süper eğitim sistemimiz,müfredatımız varda dershaneler kaldırılıyor.Her sene bir değişiklik oluyor.Eğer dershaneler kapatılırsa üniversite giriş sınavlarını geçenlerin sayısı %70 düşer.
  • Dershane kaldırcaklarına okulu kaldırsınlar dershanede 1 senede lisedeki 4 senemden daha fazla şey öğrenmiştim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: !ScR3aM!

    Dershane kaldırcaklarına okulu kaldırsınlar dershanede 1 senede lisedeki 4 senemden daha fazla şey öğrenmiştim..

    Kesinlikle haklısınız, ben okuduğum lise yılları içerisinde müfredata tam olarak uyan öğretmen göremedim malesef. Dersler erken biterdi son 2-3 hafta boş boş gezerdik ki konuların çoğu bu önemsiz diye atlatılıyor ya da yarım yamalak bahsediliyordu. Bazı dersler ise daha kitabın yarısındayken biterdi. Yani olan boşa giden 1 ayımız oluyordu ya da öğrenemediğimiz konular. Dershanede ise tam tersiydi 1 dk bile çok önemliydi.
  • upp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhiteSword

    Sınav sistemi olduğu sürece dershaneler kapatılmaz sadece isim değiştirir.

    Aynen. Adı dershane olmaz kurs olur, etüt olur... Hala önünü arkasını düşünmeden bir şeylere söylendiği anda inananlar var. Geçenlerde 'başbakanıma bak harçları kaldırdı adam helal olsun' diye sevinenler ikinci öğretimlerin harçlarının kaldırılmadığını bilmez mesela. İkinci öğretimler çok başarısız, baba parasıyla okuyan elemanlar sanki.

    Bu dershane olayı da bunun gibi kesin altından bir şeyler çıkar.
  • Bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dershanelerde okulda anlamadıklarının birçoğunu anlayan bir sürü kişi var. YGS/LYS gibi sınav sistemleri olduğu sürece böyle özel kurumlar varlığını sürdürür. Tabi isteyen dershaneye gitmeden de YGS veya LYS'de başarı sergileyebilir. Bana sorarsanız komple sınav sisteminin kaldırılması, yerine daha iyi bir sistem gelmesi taraftarıyım. İşin maddi boyutuna girmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fermiyon -- 11 Eylül 2012; 23:17:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.