Şimdi Ara

Akışkanlar Dinamiğinde Matematiksel Metotlar ve Büyük Petrol ve Gaz Rezervlerinin Simülasyonu konferansı 3-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akışkanlar Dinamiğinde Matematiksel Metotlar ve Büyük Petrol ve Gaz Rezervlerinin Simülasyonu konferansı 3-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi

     

    Enerji alanında global çapta karşılaşılan stratejik sorunları çözmeye yönelik olarak, bu alanda faaliyet gösteren dev firmaların katılımıyla 3-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da bir konferans düzenlendi.




    Konferans, Uluslararası Petrol Mühendisleri Derneği - SPA ve İTÜ tarafından organize edilirken, Uygulamalı Matematik Derneği - SIAM tarafından da desteklendi. Etkinlik 3-5 Eylül tarihleri arasında İTÜ ve  İstanbul Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirildi. İTÜ'den Prof. Dr. Serdar Celebi ve Doç. Dr. Ahmet Duran, Konferans Organizasyon ve Bilim Komitesi'nde görev aldı.




    Akışkanlar Dinamiğinde Matematiksel Metotlar ve Büyük Petrol ve Gaz Rezervlerinin Simülasyonu adındaki konferansa; ExxonMobil, Total, PetroChina gibi petrol şirketleri; Intel, HP, IBM ve NVIDIA gibi bilişim şirketleri; Stanford ve MIT gibi üniversitelerden akademisyenler ve dünya çapında birçok bilim insanı katıldı.




    Konferansta konuşması olarak yer alan NVIDIA firmasının Stratejik İşbirlikleri Ekosistemi ve Global Enerji Sanayi Direktörü Michele Isernia, katılımcılara grafik işlem birimi - GPU üzerinde veri işleme faaliyetlerinin sektöre ne kadar maliyet sağladığını ve simülasyon sürelerinde ne kadar avantaj sunduğunu aktardı.




    Petrol ve gaz araştırmalarında kullanılan GPU tabanlı NVIDIA Tesla sunucu çözümleri, sismik işlem sürelerini önemli ölçüde azaltarak, proje başına çift haneli rakamlarda sismik araştırma yapılabilmesine imkan tanıyor. Böylece daha hassas ve doğru sonuçlar elde edilebiliyor. 




    Isernia, bununla ilgili pek çok örneği sunumunda katılımcılarla paylaştı. Sonraki sunumda ise Stone Ridge Technology kurucusu ve başkanı Dr. Vincent Natoli, NVIDIA Tesla grafik birimleri ve GPU Hızlandırmalı Cebirsel Kütüphane Paketi - GAMPACK kullanarak petrol yatak simülasyonlarını CPU sunucu kümelerine oranla 12 kata kadar daha hızlı yapabildiklerinin altını çizdi. 

     



    Akışkanlar Dinamiğinde Matematiksel Metotlar ve Büyük Petrol ve Gaz Rezervlerinin Simülasyonu konferansı 3-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi














  • donanım haberi hacklediler, sahte haber giriyorlar anlaşılmasın diye de entellektüel konular seçmişler ama hacker arkadaş olmamış !

  • Akışkanlar Dinamiğinde Matematiksel Metotlar ve Büyük Petrol ve Gaz Rezervlerinin Simülasyonu konferansı 3-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi

  • Konferansın adını söyelebilmek ve anlayabilmek için 4 Yıllık üniversite bitirmek gerekiyor..

  • bu konunun peki donanimhaberle ne ilgisi var?

  • Haber başlığı ve fotoğraf Zaytung haberlerini anımsattı :D

  • Ekrem saçmalama konusunda kendini aşmışsın helal. Bakalım daha ne kadar saçmalayacaksın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    bu konunun peki donanimhaberle ne ilgisi var?


    Yapmayın gençler yapmayın ! Biraz okuyun ne işe yarar bu akışkanlar mekaniği azıcık merak lütfen ! Emin olun aydınlanırsınız biraz.

  • arkadaşlar,
    boş boş yazmadan önce okusanız ne güzel olmaz mı? şöyle bir kabaca baksanız teknoloji (hatta donanım - donanımhaber) firmalarının olduğu görebilirsiniz. Her konununda sizin hoşunuza gitmeyebileceği gibi başkalarının hoşuna da gidebileceğini düşünmek çok zor olmamalı.

    Bize bu eşsiz hizmeti karşılıksız veren Donanımhaber çalışanlarının yapıcı olmayan eleştirilere canlarını sıkmamalarını ve aynı ciddiyetle devam etmelerini umuyorum.

  • SPA değil SPE !!! .yani society of petroleum engineers.

  • donanımhaber' in bu tarz haberlere de sürekli olarak yer vermesi gerektiği kanısındayım.

    baksanıza yorumlara adamlar burayı telefon/tablet tanıtım sitesi falan olarak görüyor galiba.farklı bir teknolojiyi görünce ne kadar şaşırıyorlar ve üstüne de utanmadan salakça eleştiriler yapıyorlar.

    haberi paylaşan arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum umarım donanımhaber "mobil haber" olmaktan birazcık sıyrılıp bütün teknolojilere yer verir de insanların ufku biraz daha genişler.

    malum artık okuyan adam sayısı pek az telefon haberlerini karıştırırken arada bir şeyler öğrenirler yukarıdaki gibi haber için saçmalayan bazı arkadaşlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirokzan -- 10 Eylül 2012; 23:41:29 >
  • İyi de bugün ayın 11'i. Konferanstan önce haber yapmanız gerekmez miydi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.