Şimdi Ara

Analiz uzmanları Windows Phone 8 işletim sisteminin HTC'yi kurtaramayabileceğini düşünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Analiz uzmanları Windows Phone 8 işletim sisteminin HTC'yi kurtaramayabileceğini düşünüyor






    Geçen yılın ilk aylarında başarılı satışlarla aylık gelir bazında üstüste rekorlara imza atan Tayvanlı HTC, sonrasında beklenmedik bir şekilde düşüşe geçti ve gelirlerde kayıplar yaşamaya başladı. 




    Önceki hafta firma 4. takip eden ayda da aylık gelirinde düşüş yaşadığını, aylık yüzde 4, yıllık olarak ise yüzde 47 gelir kaybına uğradığını açıkladı. Yılın ilk 8 ayında ise geçen yıl aynı döneme oranla yüzde 34.8 düşüş yaşayan HTC yaklaşık 7 milyar dolar gelir elde etti. Düşüşün en büyük sebebi olarak HTC One serisi modellerin Avrupa ve ABD pazarında beklenen ilgiyi görememesi gösterildi.




    Buna rağmen eski günlerine dönmeyi planlayan HTC, Windows Phone 8 cihazlarına daha fazla önem vererek, akıllı telefon satışlarını artırmayı planladığını duyurmuştu.




    Ancak analiz uzmanlarına göre bu strateji firmaya başarı getirmeyebilir. Morgan Stanley firması uzmanları, fiyat dışında donanım özellikleri bakımından fazla farklılık arz etmeyen Windows Phone 8 cihazlarının, HTC'nin eski payını çabuk kazanmasına pek fazla yardımcı olamayacağını düşünüyor.




    Mobil cihaz segmentinde kazanmanın yolu teknolojiden ziyade pazarlama ve reklam stratejilerine doğru kaymış durumda. HTC'nin internete sızan Windows Phone 8 modeli, Samsung ATIV S ile oldukça benzer durumda ve bu da modelin başarısının operatör desteğine bağlı olduğunu ortaya koyuyor.




    Windows Phone 8 ekosisteminde Samsung ve Nokia gibi önemli rakipler bulunuyor. HTC de şimdiden pek çok operatörün desteğini aldığını sık sık dile getiriyor. Yıl sonuna doğru ilk modellerin piyasaya çıkışıyla HTC'nin tüketici tarafında ne kadar ilgi topladığını görebileceğiz.

     








  • Resimdeki gibiyseler cidden iyi görünüyolar fakat donanımda şuan için önemli.

  • REsimdeki cihaz gerçekten çok şık

  • htc kendini apple ile karıştırmaya başlamıştı telefon fiytlarının yanına yanaşılmıyor bulunmaz hint kumaşı değilya bu fiyat politikası ile uçmasa iyi
    samsung gibi fiyat politikası izlese bence samsungun seviyesine gelebilirdi yazık ediyor kendine

  • HTC kurtulmak istiyorsa,sürekli model çıkartmaktan vazgeçsin.Giriş,orta ve üst seviyeye yılda 1'er tane model çıkartsın,teknik desteğini devamlı versin.Hatta şöyle bile yapabilir,android,windows olmak üzere toplam 6 model çıkartsın,sürekli model tanıtarak kâr elde etmesi zorlaşacaktır.

  • htc en azından nokia ve sony gibi teknolojiyi geriden takip edip telefon üretmiyor güncel tüketim malzemesi veriyor ama eksik veriyor tek kusur burda, inşallah one x gibi arttırılabilir hafızası olmayan ve bataryası değiştirilemeyen bir yapıda gelmez yoksa harbiden bu durum htc' nin çöküşü olur

  • şahsen windows phonede en azından androiddeki kadar pil sorunu yaşamaz.htc onex in en büyük dezavantakı buydu.Pili artır hatta ayrılailir yap.Hafıza kartı felan da koy bak ozman nasıl artar satışlar.yoksa samsung s3 den aşşağı kalır yanı yoktu bence...

  • one x lere ilginin az olmasının en büyük sebeblerinden biri batarya sorunuydu bence.. bide eski arayüzü daha güzeldi sanki...

  • One X'in en büyük sorunu batarya konusuydu.Rakibine göre ekranı daha kaliteli ve parlak olabilir ama millet parlaklığı sona kadar kısınca pek önemi kalmıyor.HTC bundan sonra aynı hatayı yapmaz umarım.

    Bu arada resimdeki cihaz bayağı hoş gözüküyor.

  • htc yi bu fiyatlarla hacı mürsel gelse kurtaramaz. sııı ten pahalı ne bu. bu iş özellik değil para işi. bak htc aklını başına devşitr biz bu paraları zor kazanıyoruz.

  • Bu konsept iyi olmuş ama hazırlayan kişi Wp8 li bir telefona neden nokia nın meego ve yeni model symbian telefonlarında kullandığı arayüzü eklemiş anlamadım ...

  • Valla ya htc yada nokia samsunga güven olmaz beyler

  • Beklenen bir şey

  • "Morgan Stanley firması uzmanları, fiyat dışında donanım özellikleri bakımından fazla farklılık arz etmeyen Windows Phone 8 cihazlarının, HTC'nin eski payını çabuk kazanmasına pek fazla yardımcı olamayacağını düşünüyor."



    Window phone platformundan tek kazanacak olan microsoftdur. Bu nokia icinde gecerli. Cunku rakiplerizden farkli bir sey sunamiyorsunuz. Buda kar marjinin en dibine kadar dusmesi demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 10 Eylül 2012; 20:15:18 >
  • Eğer HTC böyle bir arayüz yaparsa hakkaten gider WP alırım sırf bu arayüz için.
  • Bende resimdeki cihaza takıldım. Çok güzel tasarlamışlar. Arayüz de güzel gözüküyor. Böyle bir şey yaparlarsa, sorunsuz da olursa iyi satış yakalarlar bence. Bir de üstte bi arkadaş yazmış. HTC son zamanlarda çok telefon piyasaya sürdü. Bunun yerine birkaç model + teknik destek ile oldukça iyi satış yapabilirlerdi.
  • resim tamamen uydurma. sebebine gelince:

    1. windows phone 8 li telefonlarda windows tuşu logosu bu şekilde olmayacak.

    2. iki ve üçüncü telefondaki işletim sistemi kesinlikle wp8 değil.

  • One S sahibiyim , bataryasını yüksek tutsalardı , avrupa genelindede krait mimarili işlemci çıkarsalardı eminim one satışlarını katlarlardı. Camera iyi ancak daha iyisinide yapabilirlerdi. Pazarda ek özellik olmayınca apple,samsunga kafa tutmak zor. Bu arada HTC çok model çıkartıyor diyen arkadaşlar Samsung ve Sony şu an farklı birşey yapmıyor, Bir tanesinde galaxy diğerinde xperia

  • o kamera çıkıntısıyla işleri çok zor en çok satılan telefonlara baksınlar hangisinde o kadar göze batan çıkıntı bir kamera var ?

  • Cihazlarda bi karışıklık var sanki En sağdaki resim Nokia'nın Meego Harmattan'ını mı kullanıyor, iyi ki benim N9'zu da ora koymamışlar HTC diye. :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.