Arkadaşlar, Servisin yüklemiş olduğu yeni versyon içeriği FW den daha kapsamlı ve tüm veryon içeriği ile birliktedir. Yeni Çıkan Türkçe V22 yükletmek için Telefonunuzu (Siemens Yetkili Servisi) servisimize gönderebilirsiniz. Telefonun Navigasyonuda Türkçe oluyor. Yakında (2-3 Hafta) hizmete girecek olan harita destek için de hazırlık yapmış olursunuz. Not: Telefonunuza yüklemiş olduğunuz tüm bilgi ve ayarlar silinecektir. Telefon fabrika ayarlarında ve tamamen boş olarak sizlere gönderilecektir. Anlaşmalı olduğumuz Kargo şirketi Aras kargodur. Aras kargo ile gönderecekler her hangi bir kargo ücreti ödemesinler. Diğer kargo şirketlerini kullananların karko maliyetleri gönderici tarafından karşılanacaktır. (Yazılım yükleme işlemi kargo yol süresi haricinde 1 gün içinde gerçekleştirilecektir.) Adres: Başarı Teknik Servis A.Ş. Kızılsaray Mah. 86. Sok Osmanaltıparmak Apt. No:8/2 Antalya
arkadasim turkiyede olsam hic sorun degil ama ben belcikada kaliyom bu gsm de belcikada bulunmuyor almanyadan getirtim bircok dil olanaginin bulunmasindan dolayi fw22 rus si teretutsus yukledim ama malesef turkce yazilimin icerisinde oldugu halde turkce olmuyor fransizca olsa da olur dedim baktigimda malesef bu dil hic yok bu yazilimin icerisinde servise gondersem haftalar belkide aylar alacak nedeni bu gsm internetden almanya sitesinden almam burda bulunmuyor nedeninide anlamisdegilmya
simdi buna muhakak bir care vardir mesela sx1 vardi bende buna benzer bir sorun ciktiginda bir alt servis yazilimini yukledigimde onun uzerinede yeni yazilim yuklendimi sorun hal oluyordu bu na ona benzer bir uygulama yapilabilir ama bana eski fw12 lazim ( servis ) olani ya da fw22 turkiye yada avrupa ( servis ) yazilimi lazim benim baska carem yok
suda aklima geliyor simdi bunu servise gondersem servis hakli olarak bana diyecegi ofisiyel yazilimin disindan yazilim yuklemisin o neden den dolayida sorunlar yasamak istemedigimden kendi careme bakmaya calisiyorum
@TANJUD serviste calisiyorsaniz umarim bana yardim edersiniz
10-15 güne kalamz Türkçe'nin de dahil olduğu gerçek fw ler nete düşer. Şu anda da bulunabilir belki ama aramak için biraz zamana ihtiyaç var o da yok malesef. Benq sitesindeki yarım yamalak bişey, tam fw değil.
Ben variant A106 yı seçip FW22 yükledim türkçede var bir çok dilde var fransızca, almanca, italyanca, ingilizce, falanca filanca ama ne deişiklik oldu derseniz çokda bi değişiklik olmadı sadece versiyonda 12 yerine 22 yazıyo Navigasyonda ingilizce hala Ben bu türkiye haritaları işine pekde inanmıyorum, madem böle bişe var siemensden birisi açıklasın adam gibi, hem satışlarda artar, hem bizde bayram ederiz yoksa bi kaç gündür çocuk gibi oyadığım gps in aslında haritasız pek bi işe yaramadığını anladım. Sadece birbirinizi bulmaya yarar gps k ile ormanda falan
-Abi benim koordinatlar N32 56. 2193, E36 42.2321 -Tamam abi navigasyona girdim koordinatları şimdi geliyorum yanına
Telefonunu gönder Servis sürümü 22 yi yükleyeyim. Navigasyonun türkçe olduğunu göreceksin İçinden türkiyeyi de seçebileceksin Konur sokağıda haritada görüp hayalinin gerçekleştiğini görüceksin (Ayrıntılı haritakullanımı için Yanlızca 3 saat deneme yapabilirsin ) daha uzun kullanım için lisans satın alman gerekecek. Nereden satın alacağın konusunda Tel. sana yardımcı olur. Not: GPRS inin açık olması gerekiyor.
Not: Navigasyondaki seslerde türkçe oluyor. " 200 metre sonra sağa dön" gibi(erkek sesi).
Diğer arkadaşlarda FW22 ile uğraşmalarına gerek yok. Servis sürümünde farkı görecekler.
Telefonunu gönder Servis sürümü 22 yi yükleyeyim. Navigasyonun türkçe olduğunu göreceksin İçinden türkiyeyi de seçebileceksin Konur sokağıda haritada görüp hayalinin gerçekleştiğini görüceksin (Ayrıntılı haritakullanımı için Yanlızca 3 saat deneme yapabilirsin ) daha uzun kullanım için lisans satın alman gerekecek. Nereden satın alacağın konusunda Tel. sana yardımcı olur. Not: GPRS inin açık olması gerekiyor.
Not: Navigasyondaki seslerde türkçe oluyor. " 200 metre sonra sağa dön" gibi(erkek sesi).
Diğer arkadaşlarda FW22 ile uğraşmalarına gerek yok. Servis sürümünde farkı görecekler.
@TANJUD
arkadasim yukarda sana tam detayli yazdim sorunumu lutfen yardim edin turkiyede olsam hic sorundegil dusunmeden gonderirdim yeminlen
su yazilimi versende beni su sorundan kurtarsan diyom yoksa yakinda rusca ogrenecem
Arkadaşlar Gps bildiğimiz gibi ücretsiz bir uygulama fakat bu gsmler için geliştirilen AGPS uygulamasının çalışma sistemi tamamen operatore bağlı arkadaşların dedikleri doğru sizlere internetten bulduğum işleyiş şemasını ekliyorum bi bakın bizim operatörlerimiz bu işi varya kesin 10 yıl sonra yaparlar.... İnşallah yanılırzz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanbaba -- 21 Haziran 2006; 3:22:08 >
Arkadaşlar gps tamamen değil sadece kısmen operatöre bağlı.Cihaz uydudan tamamen bedava sinyal alıyor ki bu da çok normal paralı olamaz zaten ve bu aldığı siyalleri cihaz hesaplayarak ekrana koordinat bilgisi olarak yansıtıyor, gerekli yazılımlarla bu veriler işleniyor ve değişik bilgilere dönüşüyor; hız, mesafe vs. hatta harita üzerinde koordinatlarınızı bulup sizi yönlendiriyor. Hatta sizin elinizde koordinatları yazan bi harita varsa kağıt şeklinde onda bile yerinizi bulursunuz ama tabi güzel olan güzergah belirleyebilmesi cihazın. Bu AGPS in ekstrası ve bence süper birşey uydu sinyallerini kaybettiği zaman karasal şebekelerin verdiği sinyalleride hesaplayıp size koordinat bilgisi veriyor. AGPS için herhangi bir ücret alacağını sanmıyorum ben şebekelerin çünkü sadece bir destek olayı ve çokda gerekli olmaz.
Şimdi eğer GPS haritası çıktıysa ve servis bunu yüklüyorsa, değerli TANJUD arkadaşımızın dediği gibi ben yarın servise gidip yükleteceğim, ANTALYAYA yollamanın bi gereği yok bence
Bakalım, yarın herşey belli olucak ve ben tabiki bunu sizinle paylaşacağım
Kimsenin kafası karışmasın....... Ben konunun içindeyim. AGPS konusunu 2 önceden bildiğim bir konu. AGPS UMTS destekli çalıştığı için AGPS telefonlar türkiyede kullanılamıyor.. Fakat SXG 75 Motorolanın bazı modelleri gibi sadece AGPS kullanan bir telefon değil. Yani Türkiyede UMTS sisteminin kurulmasını beklemeden bu telefonu kullanabiliyoruz. GPS i tek başına çalışabiliyor.
Öyle 10 yıl falan beklemeye gerek yok. Ben sistemi denedim. Çalıştırdım. Konumum gereği daha fazla açıklama yapamıyorum. Çünkü bu açıklamayı çok yakında (1-2 Hafta) Benq Siemens yetkilileri yapacaklar.
Tekrar söylüyorum. "Olurmu? , Olmazmı?" şeklinde konuşmak cihazlarınızı servisimize gönderirseniz. Sizlerde çalıştığını görebilirsiniz. Diğer bölge servisleri versiyon 22 nin tamamını sürümünü yüklemeyip sadece FW kısmını yükleyebilirler. (Diğer servisler bu tür denemeler yapmadıkları için konu hakkında şimdilik bilgi sahibi değiller. Sizlerin ne istediğinizi anlamaya bilirler.)
Elessartk,
Telefona Harita falan yüklemiyoruz. Sadece içindeki Navigasyon programının TR retail ini yüklüyoruz. Bu program Senin istediğin Root bilgisini GPRS yardımıyla serveden sorguluyor. Örnek. Şu anki konumun Ankara Çankaya Hoşdere caddesi. Gitmek istediğin yeri Telefona yazıyorsun. Mesela "Ulus Hacı Bayram" Telefon önce bunu GPRS üzerinden sorguluyor (Böyle bir cadde gerçekten var mı diye) Eğer cadde ismi doğruysa size bilgi veriyor. Onaylarsanız rota planını GPRS üzerinden 5-6 saniyede telefona indiriyor. Yani harita GPRS üzerinden telefona yüklenmiş oluyor. (Tabiki sadece o bölgenin haritası yükleniyor.) Sonrada sizi oraya kadar getiriyor. Diyelimki oraya vardıktan sonra başka bir yere mesela operaya gideceksiniz. Busefer eski haritayı unutup yeni harita indiriyor. Bu hizmette bir lisans karşılığı veriliyor.. (Yıllık 60-70 Euro gibi abonelik olabilir.)
Başka java destekli GPS programlarınıda kullanmak mümkün olacak. Fakat Ücretsiz harita desteği veren bir şirket şimdilik yok. Özel şirketler Amme hizmeti veremiyorlar.