Şimdi Ara

Halkla İlişkiler maaşı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
47.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Sinema-TV mezunuyum ve bir yayınevinden Halkla İlişkiler, Basın-Yayın için teklif aldım. Ne kadar maaş Halkla İlişkiler çalışanının ortalamasıdır? Ne kadar istemeliyim? Önerilere açığım...



  • yeni mezunsan fazla düşünme maaşı filan. bi yerden başlaman lazım.
  • Yeni mezun değilim. Genel yorumlar yapmak yerine sorduğumla ilgili bilgisi olan insanlar yorum yapsalar daha güzel olacak sağol, yorumun için...

    Sinema-TV mezunuyum, daha önce haber siteleri ve haber ajanslarında editörlük yaptım. Daha önce herhangi bir yerde halkla ilişkiler tecrübem yok ama piyasanın altında bir rakam da almak istemiyorum, sonuçta her işin maaş olarak bir karşılığı var. Neticede böyle bir teklif oldu. İstanbul'da bir yayınevinde, basın-yayın ve halkla ilişkiler yapacak birini arıyorlar.

    Mutlaka çalışılacak şirketin, kurumun büyüklüğüne göre değişir ama ortalama olarak ne kadardır bu işin ücret aralığı bunu öğrenmek istiyorum.
  • Bu iş çalıştığın kuruma göre değişiklik gösterir seninde dediğin gibi.. 2000'in aşağısında olmamalı alacağın maaş bence. Ama pozisyon da önemli eleman mı sorumlu mu yoksa müdür mü olacaksın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedatss

    Bu iş çalıştığın kuruma göre değişiklik gösterir seninde dediğin gibi.. 2000'in aşağısında olmamalı alacağın maaş bence. Ama pozisyon da önemli eleman mı sorumlu mu yoksa müdür mü olacaksın?


    Şöyle cevap vereyim; ikisinin karışımı bir şey olacak. Yani böyle bir departmanları yok ama bu konuda artık bir ihtiyaç hissetmeye başladıkları için ilk kez böyle bir arayışa girmişler. Yani ben orda işe başlarsam kurumun basın-yayın ve halkla ilişkileriyle ilgilenen tek kişi olacağım. Müdür değil ama tek sorumlu ben olacağım bilmem anlatabildim mi?
  • 1500 - 2000 arası diyorum ben üstad 2000+ çok daha hoş olur ama yayınevlerinde çok para vereklerini düşünmüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedatss

    1500 - 2000 arası diyorum ben üstad 2000+ çok daha hoş olur ama yayınevlerinde çok para vereklerini düşünmüyorum

    sen halkla ilişkiler mi yapıyosun dostum?
  • Arkadaşlar koca forumda 5-10 kişi bile yok mu bir şirkette halkla ilişkilerde kendisi veya yakın bir arkadaşı çalışmış olan ve aldığı maaşı söyleyecek? Demek teknik bir meslek yazsak hiç yazan olmayacak :)
  • günceldir, hala cevap bulamadım istediğim kadar arkadaşlar...
  • halkla ilişkiler bölümünü kazandım egede okumaya başlıyorum inşallah bir kaç hafta sonra.

    bölümün iş imkanları nasıldır?ilerki senelerde bu işten iyi paralar kazanılır mı? nedir bu mesleğin geleceği?
  • hayırlı olsun okulun. şimdiden bunları düşünme daha 4 sene var önünde, o da okulunu hiç uzatmazsan. Sana 29 yaşında ve üniversite mezunu olan ve kendi sektörü ve bağlantılı 1-2 sektörde çalışmış biri olarak tek tavsiyem, yapmak istediğin iş her neyse, o işle ilgili okulunun son senesi staj yap işi öğren ki, okul bittikten sonra iş ve paraya ihtiyacın olduğunda staj yaparak zaman kaybetme.
  • Yok mu forumda halkla ilişkiler gibi popüler bir pozisyonda çalışan bir Allah'ın kulu arkadaşlar?
  • ablam çalışıyo daha önce senin dediğin tarzda bi işte çalıştı 1000 1500 arası alırsın ilk girişte daha fazla sanmıyorum ama bu giriceğin şirketlede orantılı ablamın şu an bu paralarla alakası kalmadı sektörde çok senesi geçince
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tozlu raf

    ablam çalışıyo daha önce senin dediğin tarzda bi işte çalıştı 1000 1500 arası alırsın ilk girişte daha fazla sanmıyorum ama bu giriceğin şirketlede orantılı ablamın şu an bu paralarla alakası kalmadı sektörde çok senesi geçince




    ablan şu anda halkla ilişkiler müdürü falan mı, yoksa tamamen farklı bir sektöre mi geçti ve ne kadar alıyor?
  • eger maas ıle ılgılı ne ıstedıgının soruldugu bır konumdaysan zaten ısının ehlı aranan bır ınsansındır. bu durumda sırket de buyuk bır fırma ıse 4-5 bın ısteyebılırsın ılk basta.

    ancak genel olarak ıs arayan ben su maası ıstıyorum demez. bu etık bır hareket degıl. onlar teklıflerını yapar sen sana uyup uymayacagını degerlendırırsın. calısacagın yer cok buyuk bır yer degılse yenı baslanan bır ıste en az rısk ıle hareket etmek ısteyecektır. bu durumda 1000-1500 gıbı rakamlar kullanılır genelde.

    ona gore degerlendır kendını.

    not: hukukcuyum. sırketlerle hukuk musavırlıgı sozlesmelerı yapıyoruz bızlerde. asagı yukarı pıyasayı bıldıgım ıcın soyluyorum.
  • halkla ilişkiler kısmını bıraktı çalıştığı şirket reklam event işleriyle ilgileniyo o da firmasının çalıştığı büyük şirketlere sponsor ayarlıyo reina sortie buna bi örnek.tam net bilgim yok ama 2000 e yakın net maaş artı prim zaten onun sektöründe primler asıl önemli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urugakhina

    eger maas ıle ılgılı ne ıstedıgının soruldugu bır konumdaysan zaten ısının ehlı aranan bır ınsansındır. bu durumda sırket de buyuk bır fırma ıse 4-5 bın ısteyebılırsın ılk basta.

    ancak genel olarak ıs arayan ben su maası ıstıyorum demez. bu etık bır hareket degıl. onlar teklıflerını yapar sen sana uyup uymayacagını degerlendırırsın. calısacagın yer cok buyuk bır yer degılse yenı baslanan bır ıste en az rısk ıle hareket etmek ısteyecektır. bu durumda 1000-1500 gıbı rakamlar kullanılır genelde.

    ona gore degerlendır kendını.

    not: hukukcuyum. sırketlerle hukuk musavırlıgı sozlesmelerı yapıyoruz bızlerde. asagı yukarı pıyasayı bıldıgım ıcın soyluyorum.

    Dostum sağol yorumun için ama senin bahsettiğin 4-5 bin lira'yı büyük şirketlerde halkla ilişkiler müdürü alabilir ancak.

    Aslında durum şöyle; genelde işveren maaş söylemez, beklentiyi sorar. Onda da, ben 3 lira vermeye razıydım ama adam 2 istiyorsa ben de enayi değilim 2 veririm mantığı yatıyor malesef.

    Ben yazdığım gibi güzel sanatlar mezunuyum ve halkla ilişkilerle ilgili bir iş tecrübem daha önce olmadı. Ben asıl olarak başka bir işten, ne zaman geleceği belli olmayan bir cevap beklediğim için, bu işte de tecrübem ve uzmanlığım olmadığı için piyasa ortalaması diye düşündüğüm rakamın taban fiyatını söyledim. Çünkü bir süredir boştayım ve evde oturmaktan sıkılmış durumdayım. Görüşmeyi yaptığım yer bir holding, şirket vs. değil, yayınevi ve yayınevlerinde çalışanın pozisyonu ne olursa olsun öyle büyük paralar malesef dönmüyor. Bunu yayınevinde çalışmış arkadaşlarımın anlattıklarından biliyorum.




  • mesajım bulunsun halkla ilişkiler kazandım.
  • Güncel... Halkla ilişkilerde çalışan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pek bir şey beklemeyin. çünkü türkiyede bu tür meslekler boş meslekler olarak görülür. halbuki avrupada tam tersidir.
    ben sosyoloji mezunu olarak bu işte çalıştım, lakin öyle berbat hale getirmişlerki tiksindim. çok şeye zorluyorlar.
    neyse bilkent, odtü dışından mezun olup pek bir şey beklemeyin müdür olana kadar. bu meslek çalışmandan çok nerden mezun olduğuna bakan bir meslek.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.