Şimdi Ara

Amazon'dan Kindle Fire HD modelleri için iki yeni teknoloji : X-ray ve WhisperSync

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj










  • Geçen yılın en başarılı ürünleri arasında yer alan Kindle Fire modelinin devam serisini dün tanıtan Amazon, iki önemli yazılım teknoloji ile yeni modellerini destekliyor.




    Bunlardan ilki X-ray. Bir süredir kullanılan ve bir kitapta geçen kelime, kişi adı veya tarihi bir figür ile ilgili geniş bir bilgi sayfası sunan bu özellik, internet üzerinden değil, indirilen kitaba eklenmiş bir yan dosya ile veritabanına aktarılıyordu.




    Yeni modellerde X-ray özelliğini ders kitapları için de görebileceğiz. Öğrenciler istedikleri kelimelerin geniş anlamlarını üzerine tıklayarak farklı kaynaklardan edinebilecek.




    X-ray'in diğer bir kullanım alanı da filmler olacak. IMDB ortaklığı ile geliştirilen özellik, film izlerken durakladığınız anda filmle ilgili başrol oyuncuları, oyuncu listesi, satın alınabilecek diğer içerikler ekranda belirecek.




    Diğer teknoloji ise Whispersync. Bu teknoloji bulut bilişim sayesinde kaldığınız yeri kaydetme ve sonra yeniden devam etme mantığına dayanıyor. Whispersync for Voice, sesli bir kitap dinlerken, kaldığınız yeri kaydederek yazılı versiyonunu okumak istediğinizde kaldığınız yerden karşınıza getiriyor. Tekrar dinlemek isterseniz de yine okuduğunuz yeri atlayarak seslendirmeye devam ediyor.




    Whispersync for Games ise aynı yolu oyunlarınız için de uyguluyor. Böylece yeni bir cihaz aldığınızda eski cihazınızdaki oyunlarda nerede kaldıysanız oradan devam edebiliyorsunuz. 

     






    Diğer bir teknoloji ise Immersion Reading. Bu teknoloji kullanıcının yazılı kitabını Audible.com üzerindeki karşılığı olan sesli kitap ile senkronize ediyor ve kitap okurken özel vurgulanmış metin üzerine geldiğinde, profesyonel olarak seslendirilmiş halini dinleyebiliyor. Seslendirme yapanlar arasında Frodo karakteriyle tanıdığımız Elijah Wood da bulunuyor. Sesli okuma sisteminin eğitimdeki önemine vurgu yapan Amazon, bu teknolojiyi geliştirmeyi planlıyor. 




    Veritabanındaki 15 000 Kindle kitabı ve 15 000 Audible sesli kitabı bir süreliğine 5$-13$ arasında değişen fiyatlarla indirimli olarak sunulacak. Bu yeni teknolojiler 2012 model Kindle Fire ve Kindle Fire HD modellerinde kullanıcıyı bekliyor olacak.

     

















  • amazon gerçekten bu tabletle beraber bu piyasada ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.bu HD modelle gelen yeni yazılımlar,teknolojiler talepleri kuşkusuz arttıracaktır.

  • Amazon gerçekten iyi işler çıkarıyor.

  • BU HD lerde yada renkli ekranda normal kındle gibi mi okunuyor yoksa ipad gibimi acaba?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.