Şimdi Ara

Io non ho paura - I'm Not Scared (2003) | Gabriele Salvatores

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Io non ho paura
     Io non ho paura - I'm Not Scared (2003) | Gabriele Salvatores



    El laberinto del fauno ve Delicatessen gibi izleyiciye görsel şölen sunan bir İtalyan filmi Hiç Korkmuyorum. Muazzam bir kamera kullanımı var, filmin tonu insanda güzel etkiler bırakıyor. Çocukların etrafında dönen bir film, bu yüzden ben de yer yer çocukluğuma döndüm. O burçak tarlasında rüzgarla koşuşturmacalar filan. Hikâye basit gelebilir fakat işleniş ve anlatılmak istenenler çok güzel. Arkadaşlarıyla oyun çağında olan bir çocuk bir gün bir kuyuya kapatılmış bir çocuk bulur. Çocuğun merakı sürekli orayı ziyaret etmesini sağlar. Bu işin ardında yatan gerçekleri bilmediğinden, kuyudaki çocukla tuhaf bir arkadaşlık kurar. Bu arkadaşlık onun çocukluğundan sıyrılmasını, biraz da olsun olgunlaşmasını sağlar.

    Büyüklerin dünyasını ve çocukların dünyasını ikiye ayıran filmlerden, Hiç Korkmuyorum. Fakat bu iki dünya gerçekler meydana çıktıkça birbirinin içine giriyor. Göze çarpan ufak ayrıntılar,
    oğlunu seven bir babanın başka birinin çocuğunu kaçırmış olması. Filmin sonunda da o babanın kendi oğlunu vurması. Bir de filmin içine ipucu yerleştirmiş yönetmen. Mesela yemeğe şarap getirme sırasının kimde olduğunu belirlemek için kısa çöpü çekme yöntemi kullanırlar ve baba seçilir. Filmin sonunda da bu yöntemle baba seçilir. Çok önemli sayılmaz ama yazmak istedim.


    Film çok güzel fakat mükemmel değil. Yine de farklı bir seçenek olması bakımından, bu şarkılarla ahenk içindeki görsel şölene ortak olmanızı öneririm.

    Filmin fragmanı;
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • @diminishedtriad, Hocam listeye aldım, güzel bir filme benziyor.
    Tavsiyen için teşekkürler
  • @DaRKN' ne demek Dört dörtlük değil ama üç dörtlük bir film, benim de hoşuma gitti, yakın dönemde çekilmiş bir film olduğu için de paylaşayım dedim, filmdeki görsellik de harika, umarım beğenirsin.
  • Güzele benziyor, indiriyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synchro

    Güzele benziyor, indiriyorum

    Nerelerdesin synchro, görünmüyorsun ne zamandır, kime tavsiye yapacağımı şaşırmıştım İndir indir, farklı bir seçenek olur en azından, harika değil ama güzel bir film, beğenirsin umarım.
  • Tatildeydim, 1 hafta internetten uzak kaldım Farklı şeyleri severim, gerçi liste kabardı
  • Vay tatil demek Benim liste de kabardı ama yapacak bir şey yok artık ömrümüzün sonuna kadar bitireceğiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.