Şimdi Ara

HBlerde arka silecek olurken sedanlarda neden yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok nadir araçlar hariç neredeyse bütün sedanlarda silecek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• üstelik sedanlarda arka camı silmek daha zorken.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatchback araçlarda arkada oluşan hava sirkülasyonu nedeniyle kir toz arka cama yapışır o nedenle silecek koyarlar. Sedanlarda bagaj uzun olduğu için arka cam pek kirlenmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 6 Eylül 2012; 22:07:29 >

• Bence HB'lerin arka camları yer ile neredeyse 90 derecelik bir açı yapıyor ve buradaki su damlalarının rüzgar etkisiyle aşağı doğru kayması imkansız. Bu nedenle silecek konuluyor.

Ancak sedan araçlarda arka cam neredeyse 130-140 derecelik açı yapıyor yerle, dolayısıyla aerodinamikten kaynaklı arka cam daha çok rüzgar alıyor ve hareket halinde yağmur damlaları aşağı kayabiliyor. Bu nedenle gerek duyulmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 6 Eylül 2012; 22:00:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Bence HB'lerin arka camları yer ile neredeyse 90 derecelik bir açı yapıyor ve buradaki su damlalarının rüzgar etkisiyle aşağı doğru kayması imkansız. Bu nedenle silecek konuluyor.

Ancak sedan araçlarda arka cam neredeyse 130-140 derecelik açı yapıyor yerle, dolayısıyla aerodinamikten kaynaklı arka cam daha çok rüzgar alıyor ve hareket halinde yağmur damlaları aşağı kayabiliyor. Bu nedenle gerek duyulmuyor.

İmzamı atarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Bence HB'lerin arka camları yer ile neredeyse 90 derecelik bir açı yapıyor ve buradaki su damlalarının rüzgar etkisiyle aşağı doğru kayması imkansız. Bu nedenle silecek konuluyor.

+1903
  • beyler porsche panamera 2012 de arka silecek opsiyon dikkatinizi çekerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HB aracım olmadan önce ben de bunu soruyordum,sonra yağmurda HB kullanınca anlıyorsun.
  • İki aracı da yağmurlu bir günde sürdüğünüzde en güzel yanıt ve uygulamayı sağlamış olursunuz fakat yukarıdaki dereceli anlatım da gayet açık ki videolu da öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erain

Hatchback araçlarda arkada oluşan hava sirkülasyonu nedeniyle kir toz arka cama yapışır o nedenle silecek koyarlar. Sedanlarda bagaj uzun olduğu için arka cam pek kirlenmez.

Doğru cevap budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erain

Hatchback araçlarda arkada oluşan hava sirkülasyonu nedeniyle kir toz arka cama yapışır o nedenle silecek koyarlar. Sedanlarda bagaj uzun olduğu için arka cam pek kirlenmez.

+1903

• En uyuz oldugum seydir hatcback aracta
    Arka camin hafif bir suda bile kirlenmesi...

• Arka camı berbat bir şekilde çamur olmuş, ve o çamuru silecekle silmiş birçok HB ve hafif ticari araç gördüm..
    Ama en kötü havada bile hiç bir sedanın arka camında çamur görmedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Arka camı berbat bir şekilde çamur olmuş, ve o çamuru silecekle silmiş birçok HB ve hafif ticari araç gördüm..

Evet haklısınız; bugüne kadar hep sedan kullanmış birisi olarak arka camın kirlemesinden bihaberdim. Dobloyla birlikte bu sorunla tanışmış oldum. Ancak arka çamurluklara paçalık takınca bir nebze de olsa düzelme oldu. Tavsiye ederim herkese....
  • Aracın arka bölümünde; üstten ve alttan lineer şekilde akan hava, türbülans akışa döner. Bunun sebebi tamamen geometriktir. Aşağıdaki resim iki farklı tip dizayn arasındaki farkı anlamamıza yardımcı olacaktır.

HBlerde arka silecek olurken sedanlarda neden yok?

Görüldüğü gibi HB tarzı araçlarda türbülans bölgesi arka camı da kapsar. Bunun için yerdeki bütün toz toprak türbülanstan dolayı arka cama yapışır. Sedanda ise arka cam bölümündeki lineer akış, havanın camı süpürmesini sağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Arka camı berbat bir şekilde çamur olmuş, ve o çamuru silecekle silmiş birçok HB ve hafif ticari araç gördüm..

+1 aynen

• Birde estetik kaygı var.
  • Bunuda ögrenmis oldum :)

• Sedan araçlarda Bagaj - Arka tampon bölgesi kirli olur HBlerde ise Arka cam , Bunun sebebi tamamen hava sirkülasyonu yukarda arkadaslar detaylı anlatmış zaten.

• sedanların arkası bagaj çıkıntısı nedeniyle uzun olduğundan arka tekerlerin arka cama çamur sıçratması mümkün olmadığından sileceğe gerek kalmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.