Şimdi Ara

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.345
Cevap
51
Favori
927.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ops pardon o zamn
  • ne demek kardeş olur böyle yanlışlar gönüller bir olsun!!!!
  • Arkadaşlar,ben de 1998 yılında satın aldığım SONY XB5 müzik seti var.Dün gece müzik setini kumandadan açınca tam 6 defa ''CIV'' sesi çıktı.Ondan sonra merak ettim bu ses nereden geliyor diye.Baktım kaset yuvasından geliyor.Soldaki kaset yuvası bozulmuş.İçinde kaset duruyordu.Açma düğmesine basıyorum açılmıyor.Sağdaki açılıyor fakat hiç bir şekilde kaset çalmıyor.Diğer ,radyo olsun CD olsun normal çalışıyor. Bir de bazen seti kumanda dan değil de setin üzerindeki power butonundan açtığımda demo moduna geçiyor. Saati ayarlamak için uğraşıyorum hata veriyor.biraz sapıttı yani anlayacağınız.Ben bu bölüme ilk kez yazıyorum.Genelde internet bölünündeyim.Daha önceki sayfaları da okuyamadım...

    Kullanma kılavuzunda şöyle yazıyor:Bu müzik seti Class 1 laser e sahiptir.''Alt kapağı açmayın görünmeyen Radyasyona maruz kalabilirsiniz.''

    Bir de arkada kapak var.Onu açıp baksam olur mu? Şimdi servise gitsem astarı yüzünden pahalıya çıkar bunun işi.bir de epey ağır.İşin yoksa 4 kat indir çıkar.Üşeniyorum anlayacağınız.Bana bir akıl verin Üstadlar...




  • ablamda bu sony nin müzik setlerinden biri vardı... harbi güzel ses çıkarıyor ama ablam önem vermiyordu deli oluyordum :D mhc-ec68 di ondaki herhal... işte insanın elinde olunca çoğu zaman kıymeti bilinmiyor... bide ablam yazın taşınırken çoğu eşyalarını dağıtıp yeni evinde yeni eşyalar kullancağını sölemişti... banada sormuştu istediğin bir alet fln var mı evden die... benimde aklıma bu müzik seti gelmemişti yok demiştim... şimdi olsa hemen isterdim... acaba kime verdi o seti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 7 Şubat 2009; 3:23:27 >
  • Merhaba arkadaşlar,alıntı yaptığım setin modleini bilen var mı acaba?

    quote:

    Orjinalden alıntı: Cromartie


    bu sete bayıldım ya Z GROOVE var. bunu ilk defa duyuyorum
    Speaker System: 3way Hybrid Dual Woofer
    Speaker Dimensions: 4cm (Tweeter)
    Woofer Size: 13cm
    Input/Output

    Audio Line IN (Analog): 2(side)
    USB Connection: 1
    Speaker Terminal (Surround/Center/Rear/Sub Woofer): Yes(Subwoofer to FrontSS)
    Mic IN/VOLUME/ECHO: 1/1/-
    D-LIGHT SYNC OUT: Yes
    Headphone Jack (3.5mm / 6.3 mm): Yes (6.3)
    Audio

    Digital-to-Analog Converter: 24 Bit
    Format(s) Supported : CD, CD-R/RW, MP3, 8cm Disc (CD)
    Antenna System : AM: Loop Antenna, FM: Lead Antenna
    Frequency Range : AM: 530-1710kHz; FM: 87.5-108.0MHz
    CD Play Mode(s) : Program, Shuffle, Repeat
    Station Preset(s) : 30 (10 AM, 20 FM)
    Tuner Type : FM/AM Superheterodyne Tuner
    Convenience Features

    MP3 BOOSTER
    Z-GROOVE
    DEF-DESIGN
    Dual iPod dock with cross fader
    Beat Blend
    USB MP3 recording, playing and mixing
    Remote Commander (RM-AMU012)

    Battery Size: AA
    Weights and Measurements

    Main Unit :
    Dimensions (W x H x D): 380mm x 146.8mm x 288mm
    Weight : 3.2 kg
    Front Speaker:
    Dimensions (W x H x D): 205mm x 381mm x 248mm
    Weight: 4.0 kg
    Subwoofer:
    Dimensions (W x H x D): 500mm x 306mm x 505mm
    Weight: 16.5 kg




  • @eeprom resimde ki modelin adı Lbt-Dj2i

    @NitemX geçmiş olsun ama seti kendiniz açmayın derim. Müzik seti tamirinden anlayan bir tamirciye görütseniz daha iyi olur aksi halde düzelteyim diye daha da kötü hale getirebilirsiniz sistemi.
  • Teşekkür ederim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: venom800

    @NitemX geçmiş olsun ama seti kendiniz açmayın derim. Müzik seti tamirinden anlayan bir tamirciye görütseniz daha iyi olur aksi halde düzelteyim diye daha da kötü hale getirebilirsiniz sistemi.


    Üstadım,ilginiz için çok teşekkürler.Ben Yalova dayım.Burada Sony servisi var.Fakat servisler biliyorsunuz biraz pahalı yapıyorlar.Yani standart bir ücret tarifeleri var.1998 de 170.-milyon lira (o zamanın parasıyla) almıştım.Şimdi astarı yüzünden pahalı olmasın istiyorum.Müzik seti tamirinden anlayan bir tamirciye mi götüreyim yoksa servisine mi? Değerli tavsiyeniz nedir? Şimdi ne setler çıktı DVD,VCD,MP3 çalıyor oynatıyor.Bizimkinde radyo,kaset ve CD den başka bir şey yok ama ses mükemmel.İnsan vaz geçemiyor.Bir de maalesef çok ağır ve enerji sarfiyatı çok fazla.(Saatte 230Watt çekiyor.)




  • SONY MHC GN-1200 D MİNİ Hİ-Fİ SİSTEM İNCELEMESİ:

    Evet arkadaşlar söz verdiğim üzere Mhc Gn 1200-D model mini hi-fi sistem incelemesi ile karşınızdayım. Ürünü alalı iki hafta oldu ve setin tüm özelliklerini incelemiş bulunuyorum. Bu tür incelemeler için yakın bir arkadaşımın Sony marka dijital fotoğraf makinasını kullanırdım ama malesef makina bozulmuş o nedenle kendi kullandığım Nokia 6630 model cep telefonu ile resim çekmek zorundayım. Görüntüler için şimdiden özür dilerim, elimde başka bir fotoğraf makinası olmadığından bu cep telefonu ile resim çekmek zorundayım ama elime kaliteli bir fotoğraf makinası geçer geçmez resimleri yenileyeceğim İnceleme bir kaç bölümden oluşacak öncelikle sistemin teknik özelliklerine değineyeceğim daha sonra da sırasıyla bağlantı terminalleri, performans (ses kalitesi, radyo, dvd film ve müzik performansı), malzeme kalitesi, kullanım kolaylığı ve fiyat olmak üzere 5 kategoride ürünü sizlere detaylı bir biçimde anlatmaya çalışacağım. Puanlama ise 5 üzerinden yapılacaktır. En iyi değer 5 en kötü değer ise 1 olacaktır. 1-kötü, 2-vasat altı, 3-orta, 4-iyi, 5-çok iyi şeklinde derecelendirilecektir.

    TEKNİK ÖZELLİKLER:

    Mhc Gn 1200-D modeli 5.1 şeklinde bir sistem ve setin her bir parçası ortalama bir büyüklüğe sahip durumda. Güç değerleri ile başlayalım ön hoparlörlerin her biri 215 watt r.m.s değerinde. Arka hoparlörlerin her biri 90 watt r.m.s değerinde, merkez hoparlörün gücü ise 85 watt r.m.s, son olarak da subwoofer için 210 watt r.m.s değerleri verilmiş tüm bu rakamlar toplandığı zaman 905 watt r.m.s gibi oldukca yüksek bir değer çıkıyor.
    Sistemin parçalarının ağırlıklarına gelirsek ön hoparlörler 7.2 kg, arka hoparlörler 2.9 kg, merkez hoparlör 1.6 kg, subwoofer 8.8 kg ve son olarak sistemin gövde kısmı 16 kg ağırlığında. Gördüğünüz üzere sistemin en ağır parçası gövde kısmı oluyor. Gövdeden biraz bahsedecek olursak en üst kısımda cd-dvd çalar kısmı bulunuyor hemen altında eq gibi sese etki eden parametreleri görebileceğimiz lcd ekran bulunuyor onun altında ses ayarlarına müdahale ettiğimiz bölüm var ve en alt kısımda kaset bölümü bulunmakta. Kaset bölümünün sol kısmında kulaklık çıkışı bulunuyor kulaklık çıkışının sağında ise ses-video bağlantısı, mikrofon bağlantısı ve kareoke için eko-ses ayarı bulunuyor.

    Gövde kısmının fotoğrafı.


    Hoparlör boyutlarına gelecek olursak gövde kısmı 28.1 cm genişlik, 36.1 cm yükseklik ve 41.7 cm lik derinliğe sahip. Ön hoparlör ise 28 cm genişlik, 41.5 cm yükseklik ve 31.3 cm derinliğe sahip. Arka hoparlör 17.6 cm genişlik, 36.1 cm yükseklik ve 22.2 cm derinliğe sahip. Merkez hoparlör 26.8 cm genişlik, 10.7 cm yükseklik ve 11.7 cm derinliğe sahip. Son olarak subwoofer 35.1 cm genişlik, 41.5 cm yükseklik ve 35 cm derinliğindedir.

    Hoparlörlerin resimlerini tek tek ekliyorum öncelikle ön hoparlör:



    Arka hoparlör:



    Merkez hoparlör:



    Son olarak subwoofer:



    Hoparlörlerin genel görünümü bu şekilde. Gelelim hoparlörlerde kullanılan sürücüler ve onların çaplarına. Tüm hoparlörler de kon tipi woofer yer almakta tiz ünitesi olarak da Sony'nin genellikle üst model müzik setlerinde görmeye alışık olduğumuz korna tipi tizler bulunuyor.

    Ön Hoparlörler:
    İki yollu hoparlör yapısına sahip olan ön hoparlörler de bir adet 8" (20 cm) subwoofer bir adette 1" (2.5 cm) gelişmiş korna tipi tiz bulunmaktadır. Ön hoparlörlerin empedansı 6 ohm dur. Manyetik koruma mevcuttur.

    Arka Hoparlörler:
    Arka hoparlörler de iki yollu tasarlanmıştır. Woofer 4" (10 cm), yüksek verimliliğe sahip korna tipi tiz ise 2" (5 cm) çapındadır. Arka hoparlörler de 6 ohm empedansa sahiptir. Akra hoparlörler de manyetik koruma yoktur o nedenle başka cihazlardan etkilenmeyecek biçimde yerleştirilmelidir.

    Merkez Hoparlör:
    Merkez hoparlörde iki adet 3.2" (8 cm) çapında bas refleks sürücüler kullanılmıştır. Empedansı 6 ohm dur ve manyetik koruma mevcuttur.

    Subwoofer:
    Oldukça büyük bir yapıda olan subwoofer da 10" (25 cm) çapında bir hoparlör kullanılmıştır. 8 ohm empedansa sahip subwoofer manyetik korumaya sahiptir. Aktif yapıdaki subwoofer üzerinde açma kapama düğmesi bulunuyor onun hemen altında ise subwoofer level ayarı mevcut -12db, -6db, -3db ve 0db olarak derinlik ayarı yapabiliyoruz.

    Sistemin desteklediği ses özelliklerine de kısaca değinmek istiyorum. Sistem, Dolby Digital ve DTS ile kodlanmış sesleri çözebiliyor ve bu sayede çok iyi bir sinema performansı gösteriyor bunun dışında eski de olsa Dolby Pro Logic desteği unutulmamış ama DPL den sonra çıkan Dolby Pro Logic II desteği de müzik setinde mevcut durumda. Bu modda iki seçeneğe sahipsiniz birisi DPL II Movie diğeri ise DPL II Music. Tüm bu ayarları kumandada da bulunan Sound Fıeld (Ses Alanı) tuşu ile değiştirebilirsiniz. Yukarıda saydıklarım dışında SBS Multi (Sound Broadcasting System Multi Mode), A.F.D Auto (Auto Format Direct Auto), V.M.DIM (Virtual Multi Dimension), Link ve 2 Ch Stereo ses modları bulunmakta bu modlara performans bölümünde daha detaylı bir şekilde değineceğim. Kulaklıkla müzik dinlediğiniz zaman ise Sound Fıeld tuşu ile 2 kanal stereo ve virtual (sanal) modları arasından istediğinizi seçebiliyorsunuz. Sistem ile birlikte bir adet kumanda, bir adet kompozit video bağlantı kablosu, bir adet 125/250v voltaj adaptörü, 4 adet farklı dillerde kullanım kulavuzu (malesef içlerinde Türkçe yok) ve son olarak radyo için anten bulunuyor. Kumanda için ise iki adet Sony marka alkalin pil geliyor.


    Teknik özellikler ile ilgili olarak son söyliyeceğim setin dvd için kullandığı dijital-analog dönüştürücüsünün (DAC) 12 bit/108 Mhz değerinde olduğudur. Bu da performans bölümünde detaylı bir şekilde açıklanacakdır. Setin teknik özellikleri hakkında bilgi edindiğimize göre artık bağlantı terminallerine geçebiliriz.


    BAĞLANTI TERMİNALLERİ:

    Seti birden fazla cihaza bağlamanız mümkün ama ben öncelikle müzik setinde hangi bağlantı terminalleri var onlardan bahsedeyim.

    Görüntü terminalleri

    Kompozit:
    Kompozit bağlantısı sarı renkteki video bağlantısıdır ve verdiği görüntü s-video ve komponent ile kıyaslandığında vasat hatta vasatın altında kalır. Eğer diğer bağlantıları kullanamayacak durumdaysanız kompozit bağlantıyı kullanabilirsiniz ama aksi halde kullanmanızı önermem.

    S-Video:
    Kompozit bağlantıya göre daha kaliteli bir bağlantıdır ama komponent kadar dolgun renk skalasına sahip değildir. Bu bağlantı çeşidi bilmeyenler için resmini veriyorum.


    Komponent:
    Dvd filmlerden en iyi görüntüyü almanızı sağlayan bağlantı birimidir. YPbPr biçiminde yazılır ve kırmızı, mavi, yeşil renklerden oluşur. Müzik setinin arka kısmında yer alan komponent çıkış ile tv arasında bağlantı kurduğunuz da dvd filmleri en iyi görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz tabi bunun için bir de kaliteli komponent kabloya ihtiyacınız olacak.

    Ses Terminalleri

    Analog Ses Girişi:
    Gövdenin ön kısmında yer alan iki kanal ses bağlantısıdır. Bu kısmı müzik setinizi bilgisayarınıza bağlamak için kullanabilirsiniz. Kırmızı ve beyaz renklerden oluşur.

    Tv ve Uydu için Analog Ses Girişi:
    Gövdenin arka kısmında kırmızı ve beyaz renkten oluşan analog iki kanal ses bağlantısı vardır bu bağlantı müzik setinizi tv veya uyduya bağlamanız için yapılmıştır bu sayede müzik setinizi hem pc hem de tv ye bağlayabilirsiniz.

    Genel olarak sistemin video ve ses bağlantıları bu şekildedir. Müzik seti yeterli diyebileceğimiz bağlantılara sahip olmasına karşın çok büyük bir eksiği vardır o da dijital ses çıkışına sahip olmamasıdır. Eskiden (yaklaşık 6-7 sene öncesine kadar) Sony mini veya midi müzik seti ayırt etmeksizin hemen hemen tüm modellerine dijital bir ses bağlantısı koyardı genellikle optic bağlantı bulunurdu müzik setlerinde ama uzun zamandır ne en üst model midilere ne de en üst model mini sistemlere dijital ses bağlantısı göremiyoruz. Bu belki herkes için çok büyük bir eksiklik olmayabilir ama yine de dijital ses bağlantısı da olsa tam puan alabilirdi bu bölümden. Bağlantı terminalleri bölümünde müzik setimiz 4 puan alıyor ve geçiyoruz performans bölümüne

    PERFORMANS:

    Performans değerlendirmesine geçmeden önce teknik özellikler bölümünde kısaca değindiğim ses özelliklerini bu bölümde açıklamak istiyorum. Ses ayarının hemen üstünde yer alan Sound Fıeld tuşu ile ses efektleri arasında geçiş yapabilecemizi söylemiştim şimdi bu ses efektlerini detaylıca inceleyelim.

    SBS Multi (Sound Broadcasting System Multi Mode)
    Bu ses efekti sayesinde ön ve arka hoparlörler aktif oluyor subwoofer aktif bir yapıda olduğu için onun açma kapama tuşu üzerinde bulunuyor ve her mod da onu aktif edebiliyoruz. Bu mod ile arka hoparlörlere maksimum alan efekti yollanıyor ve bu sayede daha eğlenceli bir müzik dinletisi yapılması hedefleniyor. Tabi bu efektler herkese uygun olmayabilir ve her müzikte de bu efekti kullanmak iyi performans vermeyebilir o nedenle bu efekt daha çok elektronik müzik için tasarlanmış gibi geldi bana.

    A.F.D Auto (Auto Format Direct Auto)
    Bu mod ise adından da anlayacağımız üzere sesin kaynağı nasıl kodlanmış ise bize o şekilde gelmesini sağlıyor yani 5.1 ile kodlanmış bir dvd film izleyeceğimiz zaman bu moda geliyoruz ve ses otomatikman dolby digital şeklinde bize ulaşıyor. Eğer ki stereo biçiminde kodlanmış bir müzik cd si dinliyorsak o zaman da sesin kaynağı iki kanal şeklinde kodlandığı için sadece ön hoparlörler aktif oluyor bu mod da.

    Dolby Pro Logic
    Bu mod her ne kadar eski bir ses modu olsa da Mhc Gn 1200-D modelinde kullanılmış. Bu efekt aktif edildiğinde iki kanal 4.0 şekline dönüşüyor yani DPL modunda subwoofer yok ama bu müzik setindeki subwoofer aktif olduğundan dolayı biz onu da bu modda kullanabiliyoruz.

    Dolby Pro Logic II Movie
    DPL in yenilenmiş versiyonudur o nedenle yanında 'II' ibaresi bulunur. Bu efekt ise iki kanalı 5.1 e dönüştürüyor. İki kanal ile kodlanmış divx ve vcd ler için uygun bir ses efektidir.

    Dolby Pro Logic II Music
    Bu modun DPL II Movie den farkı müzik için optimize edilmiş olmasıdır ve alan efekti DPL II Movie efektine göre daha fazladır ayrıca sesi merkez hoparlörden alıp diğer hoparlörlere daha çok yarar. DPL II Movie modunda ise durum tam tersidir insan sesleri daha net duyulması açısında merkez hoparlörün ses yoğunluğu biraz daha fazladır.

    V.M.DIM. (Virtual Multi Dimension)
    Bu efekt Sony'nin patentli ses teknolojisidir. Diğer adı Dijital Cinema Sound (DCS) şeklindedir. İki kanal olarak kaydedilmiş sesi 5.1 e çevirir ve yarattığı etki DLP II ile kıyaslanmayacak kadar başarılıdır. Müzik setini bilgisayarıma iki kanal analog bağlatı ile bağlayıp Oblivion adlı oyunu oynadığımda çevresel ses etkilerini çok etkili bir biçimde aldım. Yani bu teknoloji gerçekten işini iyi yapıyor. Müzik dinlerken de tüm hoparlörlerden dengeli ses gelmesini isteyenler için iyi bir efekt ama ben müziklerde her zaman için iki kanal modunu öneriyorum.

    Link
    Bu mod da ise arka hoparlörler ile ön hoparlörler arasında bir köprü kuruluyor ve paralel çalışmaya başlıyorlar yani arka hoparlörlerden efektli bir ses duymuyorsunuz. Müzik dinlerken arka hoparlörler de ön hoparlörler gibi çalsın diyenler için harika bir mod diyebilirim.

    2Ch Stereo
    Son modumuz ise iki kanal stereo modudur. Adından da anlayacağınız üzere yanlızca ön hoparlörler aktiftir bu modda. Benim müzik dinlerken en çok kullandığım moddur 2Ch stereo modu

    Ses modlarımız dışında bir de ses ayar bölümünün etrafına dizilmiş ses efektleri mevcuttur bunlara da kısaca değinelim.

    Groove:
    Sony'nin meşhur ses efekti groove bu modelde de karşımızda. Groove'un amacı seste bir dinamizm oluşturmak ve bunu çok iyi başarıyor. Her mod da Groove efektini kullanabiliyorsunuz yani cd, dvd, radyo, kaset kısacası tüm modlarda aktif edebileceğiniz harika bir ses efekti Groove

    V-Groove:
    Groove'dan daha iyi bir efekt varsa o da V-Groove'dur heralde Groove efektinin daha da geliştirilmiş halini temsil ediyor ve çok daha derin bas sesleri duymamızı sağlıyor. Ancak bu nokta da bir hatırlatma yapmak istiyorum Groove efekti sadece bas seslere etki etmiyor sesin geneline bir dinamizm kazandırıyor yani orta ve üst frekanslar da bu etkiden nasibini alıyorlar. Hoparlörler bu sayede çok daha dinamik bir yapıya bürünüyorlar. V-Groove efekti de Groove gibi tüm modlarda aktif olabiliyor.

    EQ:
    Sistemde 3 band ekolayzer bulunuyor bunlar alt, orta ve üst frekans ayarlarına hükmedebilmemizi sağlıyor. Böylece hiçbir frekans, müzikte baskın hale gelmiyor dengeyi istediğiniz şekilde kurabiliyorsunuz. Kişisel ayarlarınızı saklamanız için ise üç adet kullanıcı ekolayzer bölümü bulunuyor bunların dışında hazır eq lar şunlar: rock, pop, jazz, dance, soul, techno, hip hop, mp3 eq ve flat. İster bunlardan birini seçin ister kendi eq ayarınızı yaratın bu size kalmış. Eq ayarlarken -6 dan +6 db e kadar ince ayar yapabiliyorsunuz.

    Flanger:
    Genellikle elektronik müzikler için tasarlanmış bir ses efektidir sesin metalik bir yapıda çıkmasını sağlar. Bunu robotik ses yapısına da benzetebiliriz.

    Delay:
    Eko ses efektini andıran bir yankı efektidir bu da daha çok elektronik müzikler için tasarlanmıştır.

    Chorus:
    Bu efekt de sesin bir çok kaynaktan geliyormuşçasına hissetmemizi sağlayan, sesin çok kısa bir aralıkla üst üste bindirilerek sağlanan bir efekttir. Daha çok elektronik müzik için tasarlanmıştır.

    Sound Flash:
    Bu tuşa basılı tuttuğunuz zaman sesin kesik kesik geldiğini duyarsınız bir nevi atmosfere girmenizi sağlayan ses efekti diyebiliriz. Bu ses gitmesi sırasında ses ayarının çevresinde ki mavi ışık devamlı olarak yanıp sönmeye ve bir parti havası yaratmaya başlar.

    Ses efektlerinden sonra gelelim sistemin müzik performansına. İki haftadır boş kaldığım her an iki kanal modunda müzik dinledim ve kullandığım format ise müzik cd leri idi. Bu müzik seti ile mp3 formatında ki müzikleri de çalabiliyorsunuz ama size tavsiyem bu kalitede bir sistem ile mecbur kalmadıkca mp3 formatında ki müzikleri dinlemeyin. Müzik cd lerinde ki gibi detaylı sesler asla bu format ile kodlanmış müziklerde duyulmuyor ve mp3 formatında ki müziklerin kalitesiz olduğu gerçeği, kaliteli ses sistemleri ile dinleti yaptığınız da daha da net bir biçimde hissediliyor. Çeşitli müzik türleri ile yaptığım denemelerden bahsetmek istiyorum öncelikle kendi dinlediğim müzik türü olan rock ve metal tarzı müzikler ile Mhc Gn 1200-D nin uyumundan bahsedeceğim. Daha önce Doğubank'ta Mhc Gn 1200-D ile yaptığım dinletilerin hepsi olumlu geçmişti ama bir ses sistemini satın alıp eve getirdiğiniz de ve uygun bir biçimde yerleştirdiğiniz de o dinlediğiniz mağazadan aldığınız performansın kat kat fazlasını alabilirsiniz. Nitekim bu durum benim için de böyle oldu set eve geldiği zaman kitapçığında söylediği gibi uygun biçimde yerleştirmem sonucu duyduğum sese inanamadım diyebilirim. Mağazadakinden çok daha fazla etkilenmiştim ve hemen en çok dinlediğim albümleri çıkarttım. Öncelikle progresif metal diye tabir edilen türde müzik yapan Opeth grubu ile dinletiler yaptım ve sistemin bu müzik türünde bu kadar iyi performans vermesine gerçekten şaşırdım. İyi bir performans alacağımı tahmin ediyordum ama sistem tahminimden de iyi performans sergiliyordu. Üst frekansların ne kadar kaliteli olduğunu anlatamam mutlaka duymanız gerekiyor. Midi sistemlerin mini sistemlerden en büyük farkı genel ses kaliteleri ve üst frekanslarda ki performansıdır bildiğiniz üzere ama bir mini sistem olan Mhc Gn 1200-D modelinde ses kalitesi gerçekten şimdiye kadar dinlediğim hiçbir mini sisteme benzemiyor. Üst frekanslar da ise yeni model midi sistemlerdeki gibi gelişmiş korna tipi tizler kullanılmış ve detaylı üst frekanslara sahip bir parça dinlediğiniz zaman gerçekten çok etkileniyorsunuz. Sistemin bir diğer özelliği ise yeni nesil midi sistemlerde de kullanılan S-master amfi nin bu modelde de kullanılması. Sistem bu sayede inanılmaz bir ses kalitesine sahip olmuş. Ses çok temiz ve pürüzsüz bir şekilde geliyor ayrıca S-master amfinin en önemli özelliklerinden biri de kullanılan modellerde çok yüksek ses gücüne sahip olmasıdır. Yani bu amfinin kullanıldığı tüm müzik setleri çok yüksek bir ses çıkışına sahip oluyor ama yüksek güç tek başına yeterli olmuyor bildiğiniz üzere bu durumda yine Sony'nin kendi geliştirdiği bir özelliğe tanık oluyoruz hemen hemen tüm müzik setlerinde kullandığı Variable Attenuation Control System (VACS). Bu özellik yüksek seslerde hiçbir frekansın birbirine girmeden net bir şekilde çıkmasını sağlıyor yani bir nevi anti distorsiyon sistemi de diyebiliriz. En ucuz mini sistemlerde bile kullanılan bu teknoloji gerçekten çok işe yarıyor küçükken orta okul zamanlarımda Doğubank'ta Sony müzik setlerini karıştırıken her setin üzerinde bu özelliğin kısaltılmış halini (VACS) görüp merak ederdim nedir bu diye öğrendiğim zaman ise ne kadar işe yarar bir özellik olduğu anlamış oldum. Dediğim gibi düşük modellerde bile çok düşük distorsiyon oranı olması ve yüksek seslerde frekansların birbirine girmemesi gerçekten çok etkileyici bir durum. Mhc Gn-1200 D modeli ise hem S-master gibi müzik setleri için yeni ve çok iyi bir amfiye sahip hem de VACS özelliğini barındırıyor bu da onun yüksek ses seviyelerinde çok az distorsiyona girmesini sağlıyor. İki kanal modunda müzik dinlerken ses seviyesi ile ilgili yaptığım denemelerde şunu gördüm ki ses seviyesi 8 deyken bile müzikteki tüm detaylara vakıf olabiliyorsunuz ve kaliteli bir şekilde müzik dinlemenin keyfine varıyorsunuz. Bu arada ses seviyesi en fazla 30 a kadar çıkıyor ama bu seviyeye hiçbir modda çıkmadım şimdilik. Hiçbir şey çalmıyorken sesi sona getirdim ve en fazla 30 a geldiğini gördüm müzik dinlerken ise en fazla 16. ses seviyesine çıktım ki bu seviye de hem ses yüksekliği hem de düşük-orta-yüksek frekansları çok tatmin edici bir biçimde duyabildim. Genellikle 8 ile 15. ses seviyelerinde dinleti yaptım ve tatmin oldum diyebilirim yani daha yüksek sese çıkma ihtiyacı hissetmedim ama evin müsait olduğu bir an mutlaka daha yüksek ses seviyelerine çıkacağım elbette Dinlediğim müzik cd lerine geri dönecek olursak Opeth'in the twilight is my robe, in the mist she was standing, to bid you farewell ve black rose immortal adlı parçaları ile müzik setinin bu tür müziklerde ne kadar başarılı olduğunu görmüş oldum. Bu kadar detaylı ses veren iki yollu hoparlörler beklemiyordum açıkcası. Hoparlörlerin iki yollu olması ilk etapta kafamda soru işareti oluşmasına neden olmuştu ama dinlediğim müziklerde tam anlamıyla tatmin oldum diyebilirim. Orta frekans seslerin çok net bir biçimde geldiğini ve alt frekansların da olması gerektiği gibi bas sesler ürettiğini fark ettim. Üst frekanslar ise inanılmaz performansı ile beni etkilemeye devam ediyordu hoparlörlerin sahnesinin çok geniş olduğunu da belirtmeliyim. Ürünün kullanım kulavuzunda sinyal gürültü oranı belirtilmemiş ama daha önceden dinlediğim müzik setleri ile kıyasladığım zaman en az 90db lik bir sinyal gürültü oranına sahip diyebilirim. Vokal ağırlıklı bir grup dinlemek istediğim zaman ise aklıma senfonik metal türünde müzik yapan Haggard adlı grup geldi ve eppur si muove adlı şarkılarını defalarca dinledim her defasında da vokallerde çok büyük bir haz aldım diyebilirim. Joe Satriani'nin albümünü dinlediğim zaman da önceden duyamadığım detayları duyduğumu söyleyebilirim. Heavy Metal Christmas, The Extremist, Speed Of Light, Crystal Planet ve A Cool New Way gibi bir çok Joe Satriani şarkısı dinledim ve çok daha pahalı sistemlerde bile bu kadar dengeli bir ses duyamadığımı söylemeliyim. Çok net ve insanın içine işleyen tizler, sıcak ve müziğin yapısını bozmayan orta frekans ve groove eşliğinde derin ve net baslar ile üzerinizde harika bir etki bırakan woofer Woofer, kick bass yani tekme etkisi biçiminde hissedilen basları çok iyi bir şekilde veriyor baslar asla gerepinden fazla uzamıyor ve müzik zevkinizi baltalamıyor tabi rock veya metal türü dışında da denemeler yaptım elektronik müzik dinletilerimde subwoofer ın da performansını merak ettiğim için müzik de kullanmayı tercih etmesem de deneme amaçlı olarak subwoofer ı açtım ve V-Groove aktif komundayken performansını iyice analiz ettim. Akon, Bass Hunter, Dj Tiesto, Beduk, Bob Sinclair, Rihanna ve Katy Parry gibi popüler isimlerin müziklerini müzik cd sinde dinledim. Subwoofer ve V-Groove açık konumda bas seslerinin şiddeti inanılmaz seviyedeydi. Sese her dokunuşumda (bir birim bile arttırsam) yıkıcı gücü içimde hissettim tabi odada ki bazı eşyalar belli bir ses seviyesinden sonra parazit yapmaya başladı ilk olarak dolap kapıları zonklamaya başladı daha sonra camlar müziğin ritmini bozan sesler çıkarmaya başladı tabi ev ortamında bunlar ancak bir yere kadar engelleyebilirsiniz rahatsız edici bu seslerden tamamen kurtulmak epey zordur. Velhasıl subwoofer ın elektronik müzik de ki performansını da test etmiş oldum ve oldukça tatmin oldum diyebilirim. Düşük ses seviyelerinde tatlı bir bas sesi veya yüksek ses seviyesinde yıkıcı baslar isteyenler bu 10" lik canavarı aktif edebilirler ama ben genelde müzik dinlerken kullanmamaya çalışıyorum çünkü ön hoparlörler dinlediğim müzik türünde oldukça yeterli bas sesi üretebiliyorlar. Sistemin müzik performansından uzunca bahsettikten sonra şimdi de dvd filmlerde ki performansına geçmek istiyorum. Ürünün dijital bir ses çıkışı olmadığı için müzik setini pc veya bir dvd oynatıcıya bağlayamıyorsunuz ama buna pek de gerek yok açıkcası. Eğer tvnizde komponent bağlantı mevcutsa bu yolla müzik setinizi tv ye bağlayabilirsiniz ve kaliteli bir şekilde görüntü alabilirsiniz. Ben tv olayını harici bir Tv Box ile çözüyorum geçen sene satın almış olduğum Avermedia Tv Box DVI 9 adlı harici tv kartı kompozit, s-video ve komponent bağlantılara sahip bunlardan komponenti kullanarak 22" Samsung 226 Bw modelinde ki Lcd monitörüme görüntüyü aktarıyorum. Komponent kablo için ise Acoustic Research Pro 2 modelinde ki kabloyu kullanıyorum aldığım sonuç oldukça iyi. Zaten pc de dvd film izlemekten vazgeçmem gerekiyordu bu durum benim için çok iyi oldu. Müzik seti oldukça sessiz çalışıyor ve film izlerken veya müzik dinlerken asla rahatsız olmuyorsunuz. Sistemin kumandasında dvd menusüne giriş için bir tuşta bulunuyor bu menü de görüntü, ses gibi ayarları yapıyorsunuz. Sistemin dvd film performansı da müzik performansı kadar etkileyici. Daha önce kullandığım hiçbir 5.1 sistem bu kadar detaylı ve güçlü bir sese sahip değildi. Hoparlörlerde kullanılan gelişmiş korna tipi tiz sürücüleri dvd filmlerde aynı müziklerde olduğu gibi detayları size çok iyi bir biçimde duyuruyor. Arka hoparlörler daha çok efekt hoparlörleri olarak kullanıldığından dolayı onlarda kullanılan tizler yüksek verimliliğe sahip korna tipi tiz olarak geçiyor (High Efficiency Horn Tweeter) ve çapları da ön hoparlörlerden daha büyük. Yazımın başında da belittiğim gibi arka hoparlörler de 5 cm lik tizler kullanılıyor ön hoparlörlerde ise 2.5 cm lik tizler mevcut. DTS ve Dolby Digital kodlu filmler ile yaptığım denemeler de çevresel sesin çok iyi bir biçimde sizi sardığını hissediyorsunuz yani surround etkisi muhteşem bir şekilde izleyiciye hissettiriliyor. Seslerde ki detay o kadar inanılmaz ki bazen filmde ki ses ile gerçeği ayırt etmekte zorlandığım oldu. Sol ön hoparlörden gelen bir kapı sesini gerçek zannettim ve bir an için acaba yan odada kapı mı kapandı diye tereddüt ettiğimi hatırlıyorum Tabi bu durum filme tam olarak konsantre olduğunuz zaman çokca oluyor ama hoparlörlerin bana bunu hissettirmesinde payı çok büyük. İzlediğim dvd filmlerden bir kaç tanesinin görüntüsü ile sizleri başbaşa bırakıyorum

    Kabadayı filminden görüntüler.






    Terminator 2 filminden görüntüler.





    Batman: The Dark Knight filminden görüntüler.



    Müzik setinin dvd performansı ile ilgili teknik özellikler bölümünde kısaca değindiğim dijital analog dönüştürücüden söz etmek istiyorum. Sette 12bit/108 Mhz dijital analog görüntü dönüştürücü birimi kullanılmış bu değer Sony'nin piyasada ki yeni model dvd oynatıcalarındaki değer ile aynı yani görsel olarak aynı kalitedeler. Kaliteli bir tvniz varsa ve komponent ile bağlantı kurduysanız dvd filmlerden harika bir görüntü alabilirsiniz.
    Setin radyo kalitesi de oldukça iyi tabi anteni iyi bir yere sabitlemezseniz dinlediğiniz istasyondan cızırtılar eksik olmuyor ama optimum yeri bulduğunuz takdirde gayet tatminkar bir sonuç elde ediyorsunuz bununla ilgili söyleyecek fazla bir şey yok. Kaset kısmı ise tamamen nostalji için koyulmuş gibi geldi bana Hala kaset dinleyen elbette bir çok insan vardır ama ben uzun zamandır dinlemiyorum tabi müzik setini aldıktan sonra eski kaset arşivimi kurcalamak durumunda kaldım. 90 lı yıllarda satın almış olduğum bir çok kaseti dinledim bildiğiniz standart kaset performansından fazlası yok ama sese etki eden eq, groove gibi eklentiler bu modda etkin olarak kullanılabiliyor. Eski kaset arşivinizi değerlendirmek için iyi bir yol diyebilirim. Son olarak setin kulaklık performansına değineceğim daha önce Panasonic marka cd çalarımda ve pc de kullandığım Jvc marka Dj kulaklığından hiç memnun değildim 30 mm lik hoparlöre sahip olması ve tizlerin baskın olması kulaklıktan istediğim performansı almama engel oluyordu ve kulaklıkla müzik dinlemek işkence halini alıyordu ama aynı kulaklığı Mhc Gn 1200-D nin kulaklık çıkışına taktığım zaman sanki farklı bir kulaklık kullandığımı hissettim. Kanyak cihaz bir kulaklığın karakterini ancak bu kadar değiştirebilirdi. O bas vermiyor, tizlerde baskın dediğim Jvc kulaklık adeta evrim geçirmişti ve dengeli ses vermek istiyordu tabi bu tamamen müzik setinden kaynaklı bir durum. Bu tür belirli frekanslarda baskın olan cihazlar için eq ayarının şart olduğunu düşünenlerdenim Jvc de de uygun ayarları yaptığım takdirde gayet güzel bir şekilde müzik dinlenebiliyor ve film izlenebiliyordu ama bu kadar kaliteli bir müzik setine böyle bir kulaklık yakışmadığından dolayı yeni bir kulaklık aldım. Zaten alma niyetim vardı ve müzik seti de bu fikrimi iyice tetiklemiş oldu. Epey araştırma yaptım ve sonunda pek sevmediğim bir marka olan ama kayda değer ürünler ürettiği zaman hakkını verdiğim bir markanın kulaklığını aldım. Beni az çok tanıyan arkadaşlar hangi markadan bahsettiğimi anlamışlardır Philips'ten bahsediyorum ve aldığım kulaklık ise Philips'in high-end kulaklığı olan Pure Hi-Fi Hp1000 modeli. Bu kulaklığında eksileri var elbette ama detaylı bir sesi olduğu için ve frekans aralığı çok geniş olduğundan dolayı tercih sebebi oldu benim için. Yaptığım dinletilerde olumlu sonuç aldım ama kulaklığı cd çalarıma bağlayıp dinlediğim zaman tatmin olamadım sebebi ise bu kulaklığında illa ki eq ile belli frekansların ayarlanması gerektiği idi. 50mm lik hoparlöre sahip olmasına rağmen tatmin edici baslar veremiyordu bende müzik setinin eq ayarından düşük frekansı +6 db e getirdim ve bir denge tutturmaya çalıştım sonuç istediğim gibi oldu. Ürün kulaklık performansıyla da benden tam puan almayı başardı son olarak puanlamayı yapıp malzeme kalitesi bölümüne geçeceğim. Sistem, müzik performansı, dvd performansı ve kulaklık performansı gibi kriterlerden 5 tam puan aldı


    MALZEME KALİTESİ:

    Geldik sistemin malzeme kalitesine öncelikle hoparlörlerden bahsedecek olursak merkez hoparlör hariç diğer tüm hoparlörler de ahşap malzeme kullanılmış. Ön ve arka hoparlörler de tiz ünitelerinin olduğu bölgeler de plastik kullanımı göze çarpıyor. Ürünün plastik kalitesi gayet iyi. Hoparlörlerin ön yüzeyinde de bir miktar plastik kullanımı var. Merkez hoparlör ise tamamen plastik malzeme kullanılarak yapılmış. Gövde de ise metal malzeme kullanılmış. Tuşlar sert yapıda ve iyi sayılacak bir kaliteye sahip. Gövdenin arka kısmında müzik setini soğutmak için kullanılan bir fan bulunuyor oldukça sessiz çalışıyor ve yüksek ses seviyesinde bile sıcak hava üflemiyor bu da setin kolay kolay ısınmayacağının bir göstergesi. Sistemin genel kalitesi iyi ama çok iyi de değil. Daha kaliteli malzemeye sahip Sony müzik setleri gördüm ve bu model en üst mini sistem olmasına rağmen en iyi malzeme kalitesini sunmuyor. Bunların dışında değinmem gereken bir husus daha var o da kablo kalitesi ile ilgili. Eski Sony müzik setlerinde hoparlörden rahatlıkla sökebileceğiniz tarzda bir kablo bağlantısı kullanılırdı şimdi ise maliyeti düşürmek adına kablolar hoparlör kabinin içinde yer alıyor ve değiştirmeniz mümkün olmuyor haliyle. Yani mevcut kabloyu değiştirip daha kaliteli, verimli bir kablo alayım deseniz bu isteğinizi gerçekleştiremeyeceksiniz malesef. Hoparlörlere bağlı olan kabloların kalitesi vasat kalıyor bu kalitede bir sisteme biraz daha kaliteli kablo konulması gerektiğini düşünüyorum. Kablo değişimi mümkün olsaydı çok daha iyi bir ses performansı alınabilirdi sistemden. Kablolar daha kaliteli olsaydı veya değiştime imkanı olacak şekilde tasarlansaydı bu bölümden alınan puan da çok farklı olurdu. Genel olarak iyi olan malzeme kalitesi değiştirilme imkanı olmayan ve vasat kablolardan dolayı puan olarak 3 orta alıyor bu bölümden.

    KULLANIM KOLAYLIĞI:

    Bu bölümde de sistemin kullanım rahatlığını inceleyeceğim. Ürünün kumandasından bahsetmek istiyorum ergonomisi fena olmasa da bazı tuşlara basmak problem olabiliyor. En çok kullanmak durumunda olduğunuz tuşlar kumandanın sol kısmının ucuna doğru yerleştirildiğinden dolayı basarken kumandanın elinizden kayması gibi bir durum oluşabiliyor. Tuşların konumlandırılmasında biraz daha özen gösterilseymiş daha iyi olacakmış. Ayrıca kumandanın üzerinden eq ve groove gibi önemli fonksiyonlar da yok. Bunları ayarlamak için illa ki gövdenin yanına gitmeniz gerekiyor. Gövde bölümünde ki tuşların konumlandırılması iyi. Ayarları değiştirirken herhangi bir zorluk yaşamıyorsunuz. Ses ayarının çevresinde ki jog dial kontrol mekanizması ile ses efektleri arasında gidip gelmek ve eq ayarlarını yapmak oldukça kolay. Sistemin hoparlörlerinin ses seviyesini ayrı ayrı ayarlamak mümkün yanlız burada çok büyük bir handikap ile karşılaşıyoruz o da bu ayarları sadece görüntülü ortamda yapabiliyor olmamız. Yani müzik dinlerken veya film izlerken arka hoparlörler veya merkez hoparlörün ses şiddetini o esnada değiştiremiyorsnunuz bunun için tv nizi açıp müzik setinin kumandasından Display tuşuna basarak buradan ses menüsüne gelmeniz gerekiyor. Buradan tüm hoparlörleri -6 +6 db şekilde ayarlayabiliyoruz. Yanlızca ön hoparlörler -6 ile 0 db arasında ayarlanabiliyor onun dışında arka hoparlörler, subwoofer ve merkez hoparlör için -6 +6 ayarı mevcut. Bunların ayarlanabilir olması çok güzel ama hoparlör şiddetini ayarlamak için her seferinde tv moduna geçip ayar yapmak sinir bozucu olabiliyor. Bu ayarları kumandanın üzerine iliştirebilirdi Sony ama bunu çok daha zor bir şekilde yapmamızı istemiş bu da maliyet için düşünülmüş bir durumdur. Gövdede ki lcd ekranda hoparlörlerin ses şiddeti hakkında bilgi alabilirdik ama bunun için illa ki tv mizi açmamız gerekiyor tıpkı mp3 formatında müzikleri dinlerken hangi şarkıda olduğumuzu öğrenmek için tv ye ihtiyacımız olduğu gibi.
    Hoparlör kabloları ile ilgili değinmem gereken son nokta ise kabloların kısa olması. Odam yaklaşık 20 metre kare ve ön hoparlörleri yerleştirirken gerçenten sıkıntı yaşadım, kılpayı yerleştirdim diyebilirim. Biraz daha kısa kablolar olsaymış ön hoparlörler şuan bulunduğu yerde olmayacaklardı. Arka hoparlörler, merkez hoparlör ve subwoofer kablolarının uzunlukları yeterli gibi olsa da 20 metre kareden büyük bir odada ve kabloların odanın etratında dolanacağı düşünülerek konumlandırıldığında sıkıntı yaşmamak mümkün değil. Bu tür sıkıntılar ürünün kullanımını zorlaştırıyor ve bu bölümden alacağı puanı da düşürüyor. Tüm bu anlattıklarımdan sonra sistem kullanım kolaylığı bölümünden 3 orta alıyor.

    FİYAT:

    Geldik son bölümümüze ürünün fiyatı muadili sistemlere göre daha pahalı gibi görünse de verdiği performans ve patentli teknolojileri sayesinde uygun olduğunu söyelebilirim. Ülkemizde pek de kolay bulunmayan üst model müzik setleri uzun bir aranın ardında İstanbul/Eminönü'de ki Doğubank İş Han'ına gelmeye başladı. 1.300 tl den aşağı olmayan fiyatı çoğu kişiye pahalı gelebilir belki ama dediğim gibi ürünün çok etklieyici bir müzik ve dvd performansı var bunun dışında çok güçlü bir ses çıkışı olması da yüksek sesden hoşlalanların hoşuna gidecek bir özellik. Bu fiyata paket sinema sistemlerinin satıldığını ve performanslarının asla Mhc Gn 1200-D modeli gibi olmadığını da belirtmek istiyorum. Ürün bu bölümden 5 puan alıyor.

    SONUÇ:

    İncelememin sonuna gelmiş bulunuyorum. Sony Mhc Gn 1200-D mini hi-fi müzik setini detaylı bir biçimde 5 ayrı bölümde sizlere anlatmaya çalıştım. Her bir bölüm sonunda sisteme puan verdim ve şimdi de sistemin genel puanını açıklıyorum. 5 kategori için de en iyi puan olarak 5 en kötü puan olarak da 1 şeklinde bir puanlama olacağını belitrmiştim toplam da en yüksek puan 25 buna göre Mhc Gn 1200-D modelinin genel puanı:

    BAĞLANTI TERMİNALLERİ:4 puan
    PERFORMANS :5 puan
    MALZEME KALİTESİ :3 puan
    KULLANIM KOLAYLIĞI :3 puan
    FİYAT :5 puan

    Mhc Gn 1200-D toplamda 25 üzerinden 20 puan alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 10 Şubat 2009; 16:22:58 >




  • acele çıkmam gerekmesine rağmen incelemene rastladım ve sonuna kadar okudum bu kadar ayrıntılı ve özenli inceleme için gerçekten teşekkür ederim.güle güle kullanman dileğiyle
  • @rap_üstad teşekkür ederim saolasın ama yazıda bir problem var nedenini anlayamadım Performans bölümü sanki bir kaç defa kopyalanmış gibi görünüyor ama yazımı editlediğim zaman bir problem görünmüyor anlamış değilim doğrusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 9 Şubat 2009; 11:25:36 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: venom800

    @rap_üstad teşekkür ederim saolasın ama yazıda bir problem var nedenini anlayamadım Performans bölümü sanki bir kaç defa kopyalanmış gibi görünüyor ama yazımı editlediğim zaman bir problem görünmüyor anlamış değilim doğrusu

    İncelemen için teşekkürler emeğine sağlık
    Evet bende farkettim aynı yazaılar bir kaç kere kopyalanmış gibi görünüyor ama olsun sonuna kadar sıkılmadan okudum sony minide de gerçekten başarılı olduğunu anlamış oldum sayende ama midilerin yeri başka tabii..
    saygılar...




  • sevgili venom yazını baştan sona okudum beni giderek hırslandıran ve bu dünyanın içine iyice sokan bir yazı olmuş biliyosunki yurt dışındayım ve sistemimi henüz kurabilmiş değilim ancak eve gideceğim günü ve sistemi kurup koltuğuma oturup dinleyeceğim günü sabırsızlıkla çekiyorum gerçekten setin her bakımdan hakkını verdiğini yorumlarından anlayabiiliyorum ama düşük puan verdiğin yerleri kafana takma çünki bendeki sc vk960 ta da ssonynin sunmuş olduğu handikaplar aynı şekilde ve şunu anladımki firmalar birbirlerinden habersiz hiçbirşey yapmıyolar yani mini standartlarında yada midi standartlarında bir firma ne üretiyorsa diğer firmalarda ondan yüksek bişe yapmayıp maliyetleri ortaklaşa düşük tutuyolar (mesela benim hoparlörlerin kablolarıda kabin içinden geliyo ve kabloyu değiştirmenin tek yolu hoparlörden eski kabloyu çıkarıp yeni kabloyu lehimle sabitlemek )tekrar hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin bu arada benim problem,i çözdüm bugün coldplay live 2003ün dts ile kodlanmış orjinal cd sini elime geçirdim menüden yaptığım audio setup ayarı ile lcd ekranda tüm hoparlörlerden sesin geldiğini gösteren ibareler yandı bir sevindim görmelisin sanki hazine buldumneyse güzel günlerde kullanman dileğiyle

    saygılar




  • @venom800 süper bir inceleme olmuş.Her yönden bashetmişsin,insanın kafasında bir soru işareti kalmıyor,bilmediğimiz terimleride öğrendik sayende.Çok detaylı olmuş,emeğine sağlık...güle güle eskit sistemini hayırlı olsun
  • @_DIESEL_, @can mühürdaroğlu ve @lion_koc hepinize teker teker teşekkür ederim saolun.

    @can mühürdaroğlu kardeşim öncelikle sisteminde ki problemi çözmene inan çok sevindim Umarım başka problem kalmamıştır Size verdiğim pdf dosyasını da silmeyin çünkü sisteminiz ile ilgili tüm detaylardan bahsediliyor orada

    Yazımda ki performans bölümünün birden çok olması durumunu çözebilmiş değilim 4 senedir bu forumdayım ama böyle bir şey ile ilk defa karşılaşıyorum o nedenle nasıl düzelteceğimi bulamadım açıkcası. Yönetici bir arkadaştan pm aracılığı ile yardım istedim ama henüz mesajımı okumamış umarım kısa sürede yardımcı olurda o bozuk bölüm yazıdan atılır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: venom800

    @_DIESEL_, @can mühürdaroğlu ve @lion_koc hepinize teker teker teşekkür ederim saolun.

    @can mühürdaroğlu kardeşim öncelikle sisteminde ki problemi çözmene inan çok sevindim Umarım başka problem kalmamıştır Size verdiğim pdf dosyasını da silmeyin çünkü sisteminiz ile ilgili tüm detaylardan bahsediliyor orada

    Yazımda ki performans bölümünün birden çok olması durumunu çözebilmiş değilim 4 senedir bu forumdayım ama böyle bir şey ile ilk defa karşılaşıyorum o nedenle nasıl düzelteceğimi bulamadım açıkcası. Yönetici bir arkadaştan pm aracılığı ile yardım istedim ama henüz mesajımı okumamış umarım kısa sürede yardımcı olurda o bozuk bölüm yazıdan atılır.

    4 senedir forum bölye mini incelemesi görmemiştir o yüzden kaldıramamış devreleri yanmış sanırsam





  • 4 senedir forum bölye mini incelemesi görmemiştir o yüzden kaldıramamış devreleri yanmış sanırsam



  • Arkadaşlar forumun günahı yok incelememde ki sorun benim bir hatamdan kaynaklanıyor bugün bulabildim S-video bağlantısını anlattıktan sonra bir resim ile bilmeyenlere bu bağlantıyı göstermek istedim ama resim gif formatındaymış ben bunu farketmedim ve dosyanın başına sonuna simge kodu yazdım tüm sorun bundan kaynaklanıyormuş kısacası Bunu düzelttikten sonra sorun kalmadı ayrıca yazım hatalarını da düzelttim bir de Dolby Pro Logic'in açıklamasına 'Bu efekt aktif edildiğinde iki kanal 4.1 şekline dönüşüyor' yazmışım bunu da düzelttim 4.1 değil 4.0 olacak doğrusu İnceleme de görünmeyen kısımlar da artık görünüyor. S-video dan sonra performans bölümüne kadar olan bölüm şimdi sorunsuz biçimde görünmekte o nedenle incelemeye tekrar göz atabilirsiniz




  • quote:

    Orjinalden alıntı: venom800

    Arkadaşlar forumun günahı yok incelememde ki sorun benim bir hatamdan kaynaklanıyor bugün bulabildim S-video bağlantısını anlattıktan sonra bir resim ile bilmeyenlere bu bağlantıyı göstermek istedim ama resim gif formatındaymış ben bunu farketmedim ve dosyanın başına sonuna simge kodu yazdım tüm sorun bundan kaynaklanıyormuş kısacası Bunu düzelttikten sonra sorun kalmadı ayrıca yazım hatalarını da düzelttim bir de Dolby Pro Logic'in açıklamasına 'Bu efekt aktif edildiğinde iki kanal 4.1 şekline dönüşüyor' yazmışım bunu da düzelttim 4.1 değil 4.0 olacak doğrusu İnceleme de görünmeyen kısımlar da artık görünüyor. S-video dan sonra performans bölümüne kadar olan bölüm şimdi sorunsuz biçimde görünmekte o nedenle incelemeye tekrar göz atabilirsiniz


    elinize sağlık,gerçekten güzel bir inceleme olmuş.bu arada yeni setiniz de hayırlı olsun ama sistemde gözüm kaldı bir nazar boncuğu bağlayın derim.bu seti doğubank harici bir yerden alma şansımız var mı?istanbul dışında olduğum için doğubanktan alma imkanım yok.bir de Sony MHC-GN100D modelinin ses kalitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?700 ytl'ye 2.el olarak buldum,bu fiyata alınır mı yoksa üzerine biraz daha koyup GN-1200 D almak daha mı mantıklı?




  • @imamen teşekkür ederim saolasın Mhc Gn 1200-D modelini Doğubank dışında bir yerde bulmanız oldukça zor ama Doğubank'ta bu seti satan yer kargo hizmeti veriyor bildiğim kadarıyla o nedenle almaya niyetiniz varsa orayla irtibata geçip konuşmanızı öneririm. Mhc Gn 100-D modeline gelecek olursak 700 tl bu model için fazla bir fiyat olmuş benim yakın bir dostum bu seti iki sene önce bu forumda Orhan adlı bir arkadaşa 600 veya 650 tl gibi bir fiyata satmıştı ve set tertemizdir en fazla 6-7 aylık falandı yani. 700 biraz fazla olmuş anlayacağınız ama pazarlıkla falan belki biraz daha düşürebilirsiniz. Mhc Gn 100-D modeli benim beğendiğim bir mini sistemdir elbette sistemin eksiklikleri var özellikle o dönemlerde çıkan mini sistemler ile midi sistemler arasında çok büyük farklar oluyordu bu farklar ses yüksekliğinden ziyade ses kalitesiydi diyebilirim. Mini sistemlerde kullanılan gelişmiş korna tipi tiz ünitesi midi sistemlerdekine göre daha zayıftı. Zaten korna tipi tizlerin mini sistemler de kullanılmaya başlanması Mhc Gn 100-D den bir kaç model önce çıkan mini sistemlerle başladı ve giderek geliştirildi şu an da benim de kullanmakta olduğum sistem ile gelişmiş korna tipi tizler olması gereken seviyeye gelmiş durumda ama Mhc Gn 100-D modelinde ciddi sıkıntılar vardı özellikle yüksek frekanslarda çok başarılı değildi sistem ama işte bunu zamanla geliştirdiler. Mhc Gnv 111-D modelinde tizlerde büyük bir gelişme oldu önceki mini sistemlere göre ve bu model ilk etapda benim çok hoşuma gitmişti ama sonradan onunda eklisklikleri gözüme çarptı ve satın almaktan vazgeçtim en sonunda istediğim türde bir mini sistem üretti Sony ve bir de bu yeni mini Doğubank'a gelince istediğim sisteme kavuşabildim sonunda. Şimdi sizin sorunuza tekrar dönersek Mhc Gn 100-D kötü bir model değil ama eğer ki Mhc Gn 1200-D modelini alma imkanınız varsa Gn 100-D yi hiç düşünmeyin derim. Ama arada ciddi bir rakam var biri 700 tl diğeri indirimle 1250 tl belki daha sıkı pazarlık yaparsanız 1200 e de olabilir ama ben daha fazla düşürememiştim. Her halükarda 500 tl gibi bir fark var arada ve eğer siz bu farkı rahatlıkla veririm diyorsanız direk Mhc Gn 1200-D modelini alın derim hem sizi subwoofer masrafına da sokmaz hem de son teknoloji bir mini sisteminiz olur. Ama Mhc Gn 100-D yi satın alırsanız ve dvd film de izlerim bu sistemle derseniz o zaman sistem size bir de subwoofer masrafı çıkaracaktır. Sonuç olarak verdiğiniz para aşağı yukarı Mhc Gn 1200-D civarında olacaktır o nedenle iyi düşünün derim. Benim tavsiyem aradaki farkı verebiliyorsanız kesinlikle Mhc Gn 1200-D yi tercih edin.




  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.