Şimdi Ara

Nokia'dan Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefon: Lumia 920

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
4
Favori
25.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Nokia'dan Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefon: Lumia 920




     

    Finlandiya'nın mobil iletişim devi Nokia ile Microsoft, bugün New York'ta ortaklaşa düzenledikleri etkinlik kapsamında Lumia 820 ve Lumia 920 modellerine resmiyet kazandırdı. Şimdi Nokia'nın ''Windows Phone 8'' mobil işletim sistemli üst düzey akıllı telefonu Lumia 920'nin teknik detaylarına hep beraber kısaca bir göz gezdirelim.


     

    130.3 mm uzunluğunda, 70.8 mm genişliğinde, 10.7 mm kalınlığında ve 185 gram ağırlığında tasarlanan Lumia 920, Nokia'nın özgün tasarım çizgilerini taşıyor. Akıllı telefonun gövdesinde tek parça polikarbonat; yandaki tuş takımında ve kamera bölgesinde ise çizilmeye dayanıklı seramik zirkonyum materyal kullanılmış. Basın fotoğraflarında da görüleceği üzere sarı, kırmızı, beyaz, gri ve siyah olmak üzere beş farklı renk seçeneğiyle gelen akıllı telefon, hızlı internet bağlantısına olanak tanıyan HSPA+ (HSDPA: 42 Mbps, HSUPA: 5.76 Mbps) ve LTE (Downlink: 100 Mbps, Uplink: 50 Mbps) alt yapılarına destek veriyor.


     

    28 nm üretim teknolojisiyle geliştirilen, 1.5 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli (Krait) Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 Plus platformunun, Adreno 225 grafik biriminin ve 1 GB RAM'in güç verdiği akıllı telefonda, 4.5-inç boyutunda ve 768 x 1280 piksel (332 ppi) çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekrana yer verilmiş. Lumia 920'nin, Nokia'nın ürün portföyündeki en büyük ekranlı ve en yüksek çözünürlüklü akıllı telefon olduğunu söylemek münkün.

     

    Nokia'nın ''PureMotion HD+''olarak isimlendirdiği teknolojinin eşlik ettiği dokunmatik ekran, gerek parlaklık, gerek yenileme hızı, gerekse hassasiyet konularında iddialı. 600-nit parlaklık seviyesi sunan ekranda örneğin internette gezinirken anlık bulanıklıkların yaşanmadığı dile getiriliyor. Ellerinize eldiven giymiş dahi olsanız ekran verdiğiniz komutları algılayabiliyor. Bu bilgilere ilaveten ekran, darbe ve çizilmelere karşı Corning Gorilla Glass ile güçlendirilmiş.


     


    Nokia'dan Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefon: Lumia 920


     

    32 GB kapasiteli dahili flash belleğin ve 7 GB SkyDrive bulut tabanlı depolama alanının sunulduğu akıllı telefonun ön yüzünde 720p, arka yüzünde ise 8.7 megapiksel 1/3-inç BSI sensörlü ve çift LED flaşlı kamera konumlandırılmış. Nokia'nın ''PureView Görüntüleme Teknolojisi'' desteğini arkasına alan ana kameraya, 26 mm Carl Zeiss objektif, f/2.0 diyafram açıklığı, 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde saniyede 30 kare video kaydı ve ''Floating Lens'' olarak isimlendirilen optik görüntü stabilizasyon teknolojisi eşlik ediyor. Çekimler esnasında yaşanan titreşimlerin önüne geçen bu görüntü stabilizasyon teknolojisinin, dijital kameralarda kullanılan teknolojilere kıyasla daha etkin çalıştığı iddia ediliyor.

     

    Lumia 920'de arttırılmış gerçeklik tabanlı ''Nokia City Lens'' uygulaması ön yüklü şekilde geliyor. Bu uygulama ile akıllı telefonun kamerası kullanılarak restoran, eğlence yerleri vb hakkındaki detaylar ekrandan görülebiliyor.


     

    Wi-Fi 802.11 a/b/g/n bağlantısına, Bluetooth 3.1'e, yakın alan iletişim teknolojisi NFC'ye ve kablosuz şarj desteğine ev sahipliği yapan akıllı telefon, hem GPS alıcısı hem Glonass alıcısı ile donatılmış. Yani hem ABD'nin hem de Rusya'nın navigasyon uydularından faydalanabiliyorsunuz. Böylece daha hızlı konum saptama yapılabiliyor.

     

    Akıllı telefonun bataryası ise 2000 mAh değerinde. Batarya, 3G şebekesi göz önünde bulundurulduğunda 400 saate varan bekleme süresi, 10 saate varan konuşma süresi, 67 saate varan müzik dinleme süresi, 6 saate varan video izleme süresi süresi ve 9 saate varan internette gezinme süresi sağlıyor.

     

    Nokia, Lumia 920'nin fiyatına dair açıklama yapmadı. Ancak elimize yeni bilgiler ulaştıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

     








  • Sarj omru iyiymis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purone -- 5 Eylül 2012; 18:50:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 8le birlikte
    telefon , tablet , notebook/ultrabook , oyun konsolu hepsi bir arada düşünce
    microsoft çok avantajlı görünüyor

    hali hazırda android cihazların en iyileri piyasaya sürüldü
    12 eylülde yeni iphone çıkacak
    w8 önce samsung şimdi nokia gayet iyi cihazlar çıktı
    şahsen nokia 920 almak isterim

    ekran ve kamera konusunda oldukca iddialı nokia
    ekranı bilmem fakat kamera konusunda haklılar
  • s4 işlemci demişsiniz de daha detaylı olsa?

  • NOKIA sonunda smartphone/telefon yapmaya başladı!

  • 820 nin tasarımı daha güzel

  • içine boşwer be kasası için alınır bu telefon tasarım 10numara

  • Nokianin dönüşü,Androidciler bekleyin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia ayrıca dokunmatik konusunda da kendini aşmış.eldivenle çalışabiliyor :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RovcaniN

    s4 işlemci demişsiniz de daha detaylı olsa?


    Merhaba,

    Gördüğüm tüm detayları ekleyeceğim.

    Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 Plus
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • ayrıca keşke led flaşın yanına bide xenon olsaymış kamera konusunda cok daha iddalı olurdu ama 808i gölgedebırakmak istemmeiş yada ilerki modeller için düşünmüş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    Nokia ayrıca dokunmatik konusunda da kendini aşmış.eldivenle çalışabiliyor :)



    1:50 saniyeden sonra anahtarla bile kullanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Krait 1.5 GHz çift çekirdek işlemci ve Adreno 225 grafik işlemci ile geliyor telefon. Beni endişelendiren nokta ağırlık ve kalınlık oldu. O tasarımda umarım ağırlık ve kalınlık tam oturuyordur.
  • Çok şık bi telefonmuş tercih edilebilir
  • şarj süresi iddaalı donanım güzel ekran iyi ama alt taraf biraz fazla büyük

  • 820 de doğrudur o zaman. O daha güzel görünüyordu

  • RETURN OF THE KING!

  • Renk seçenekleri neler acaba? Sadece sarı ve kırmızı renkle çıkmayacak herhalde.

  • Nokia sonunda telefon yapmaya başladı! :)

  • Dizaynıyla, teknik özellikleriyle ve pruview camerasıyla sonunda gerçek high end bir cihaz nokia dan. S2 kullanıcısı olarak tasarıma ve kameranın yeteneklerine bayıldım. wp8 işletim sistemi olarak alıştığımızın cok dışında değişik bir deneyim vaadediyor. Eğer USA da bir iphone dan ucuza satışa sunulursa almayı ve denemeyi çok istediğim bir cihaz olmuş.

    Teknik özelliklere bakmak isterseniz link aşağıda.. Süper ekran, harika kamera, güçlü işlemci ve gpu
    http://www.nokia.com/global/products/phone/lumia920/specifications/

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.