Şimdi Ara

Tartışmasız piyasadaki en iyi güç kaynaklarından biri: Tagan TG480-U01 !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuşkusuz Tagan adı kulağa Antec, Zalman ya da Vantec güç kaynakları kadar tanıdık gelmiyor.

    Fakat bir kez ürünleri hakkında bilgi almaya başladınız mı oldukça iyi bir marka olduğunu anlıyorsunuz.

    Tagan'ın oldukça ilginç bir kuruluş hikayesi var. Almanya, Japonya ve Silikon Vadisi'nden (ABD) bir grup profesyonel geçen yılki Tapei Computex'de biraraya geliyor ve mevcut güç kaynakları (PSU) ile yaşadıkları sorunları paylaşıyorlar. Derken tesadüfi karşılaşan bu grup en iyi güç kaynağını bulmak için ayrıntılı testler yapmaya başlıyor ve konu üzerinde daha da uzmanlaşmaya başlıyorlar. 1 yıl geçiyor bu zaman içerisinde dünyanın dört bir yanındaki uzmanlardan oluşan grup topladıkları ve birbirleriyle paylaştıkları bilgilere dayanarak ilk güç kaynağı tasarımını gerçekleştiriyor.

    Tagan adı altında bir araya gelen grup deneyimlerinin sonucunda en iyi olduklarına inandıkları güç kaynaklarını imal ederek markalaşıyorlar.

    Tagan'ın şu anda 3 modeli bulunuyor:

    • Tagan TG480-U01
    • Tagan TG380-U01
    • Tagan TG330-U01

    Bu 3 modelin ortak noktası sessizlik, yüksek kalite ve uygun fiyat.

    Ben bu haberde 480W'lık model olan Tagan TG480-U01'e yer vereceğim zira Overclock, CD/DVD Yazıcı, RAID, hızlı grafik kartları derken güç tüketimi iyice arttı bilgisayarlarda.

    Tagan TG480-U01, 480W gücünde, oldukça sessiz, ATX 2.03 ve BTX 1.0  destekli, yüksek verime sahip bir güç kaynağı. Önemli özellikleri şöyle:

    • Altın kaplama konektörler: Yüksek iletkenlik, düşük ya da "0" oksitlenme
    • Burgu kablolar: Daha düşük EMI yani Elektromanyetik Girişim için
    • Topraklama Kablosu: Stabiliteyi arttırmak amaçlı kalorifer, vb. iletken bir yere bağlayacağınız topraklama kablosu. Bittech yaptığı ölçümlerde elektriksel gürültüyü ölçülebilir biçimde düşürdüğünü gözlemlemiş.
    • Lastik korumalı düğme: Elektrik çarpmalarına karşı ekstra önlem
    • Siyah Anodize Heat-Sink Gövde: Stefan-Boltzmann kanununa göre siyah renk ısıyı daha iyi hapseder ya da yayar. Anodize gövde ısı iletiminde normal boyama yöntemlerine göre daha iyi sonuç verir.
    • Aktif PFC: Özel bir kontrol devresi ile elektrik şebekesi üzerindeki yük mümkün olduğunca azaltılır. Bilinenin aksine bu size bir fayda sağlamaz SADECE elektrik şirketlerine artı getirisi vardır. Bazı modern ülkelerde Aktif PFC'si olmayan güç kaynakları satışı yasaktır.
    • OCP, OVP, SCP, ESD: Sırasıyla; Aşırı Akım Koruma, Yüksek Voltaj Koruma, Kısa Devre Koruma, Ani Elektrostatik Boşalmalara Karşı Koruma  (maks. 3000V)
    • Tagan Silence Control Technology: Termal fan kontrolü ile gürültü seviyesini 21dB ile 33dB arasında tutma. Eğer yük %50'yi geçmiyorsa 21dB gürültü. (21dB duyulması oldukça güç bir seviyedir)
    • Evrensel 95-250V giriş
    • Intel Pentium 4, AMD K7 ve K8 desteği
    • 100.000 MTBF ömür
    • Standart PS/2 boyutları 150mmx86mmx160mm
    • 2.150 gr. ağırlık
    • Yeterlilik ve Güvenlik sertifikaları, Kalite onayları: CB, CE, C-UL, TÜV, UL SEMKO, FIMKO, DEMKO, NEMKO, FCC Part 15 Class B, CISPRR22 Class B, EN61000-3-2 Class D
    • Yüksek Verimlilik: Kullanılan elektriğin ne kadar az kayıpla tüketildiğini belirler. Yüksek verimlilik kabaca düşük güç tüketimi, az ısı ve az gürültü anlamına gelir. Karşılaştırma açısından Antec True 480'nin verimliliği %68 seviyesindeyken Tagan TG480-U01'de bu %70-73 civarındadır.
    • 2 fan
    • SATA güç kabloları: SATA disklerin güç ihtiyaçları IDE'lere göre daha farklıdır. Zalman gibi bazı üreticiler SATA güç kullanmanın bazı avantajları olabileceğini iddia ediyorlar.
    • 10 HDD güç konektörü, 2 Floppy güç konektörü, 2 SATA güç konektörü, 24 pin EPS

    Bazı ayrıntılar örneğin siyah gövde gibi size aşırı gelebilir ama unutmamak gerekir ki detaylardaki zenginlik bir ürün için önemli alışveriş ölçütlerinden biridir.

    Tagan TG480-U01'nin oldukça şık bir kutusu ve dolu dolu bir içeriği var:

    Tagan'ın kabloları oldukça uzun 50cm. Tabii bunun bir nedeni de var: Tagan aynı zamanda Xeon sunucu anakartlarıyla uyumlu olan (ve şimdi de BTX) 24pin EPS 12V ile geliyor. Normal masaüstü anakartlar için ise kutudan 20 pine çeviren bir çevirici çıkıyor. Yani Tagan son kullanıcılar için olduğu kadar sunucular içinde kullanılabilir bir güç kaynağı, uzun kabloları ki özellikle Hi-Tower kasa kullanıcılarını sevindirecek bir durum hemen her yere yetişebiliyor.

    Ama ayrıntıları seven firma bu uzun kabloların Mid-Tower ve altı büyüklükteki kasalar için oluşturacağı sorunu görmüş ve kutu içeriğine 5 adet renkli Velcro Cable Strap yani kablo düzenleyici eklemiş !

    Sırada güç kaynağının içi var. Bu kısım açıkçası ders gibi. 25$'a satılan artistik görüntülü kasalarla gelen ucuz Çin malı güç kaynaklarıyla 100'lerce hatta binlerce $ değerindeki sistemini riske atanlar 2.150 gr. ağırlıktaki bu güç kaynağının içine baktıktan sonra bir de kendilerininkine bakmalılar:

    İç taraftaki büyük pasif soğutucular Tagan'ın aktif soğutma ihtiyacını minimize ediyor.

    Şimdi de tüketiciler için en önemli kısma geldik; maliyet. Tagan TG480-U01 480W güç kaynağı İngiltere'de yaklaşık £60. Karşılaştırma açısından Türkiye'de de satılan Zalman ZM400B-APS'nin fiyatı ise £70. Yani Tagan hem çok detaylı kaliteli işçiliğe sahip yüksek performanslı bir güç kaynağı, hem rakiplerinden daha sessiz hem de daha ucuz. Üstelik 3 sene garantisi ile bu noktada da çoğu rakibinden ayrılıyor.

    İnternet üzerinde bazı on-line mağazalarda satılan Tagan güç kaynaklarını umarız en kısa zamanda bir firma Türkiye'ye getirir; bu sayede pazardaki kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler çeşitlenmiş olur.

    Eğer Tagan ilginizi çektiyse aşağıdaki incelemeleri mutlaka okuyun:

    » Darkhardware » Tech-PC » 3D-Velocity » Bit-Tech: Battle for Silence (Global Win GWS SAF520 520W/Zalman ZM400B-APS 400W/Tagan TG480-U01 (480W) » Water-Cooling » Hardwarezoom

    » Tagan'ın sitesi








  • Tagan marka PSU'ların incelemesi için öyle çok uzaklara gitmeye gerek yok.

    Link:http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/tagan-380-480w-1
  • Valla adam sanat eseri gibi yapmış, ihtiyacım yok ama içimden bir tane alıp oynamak geliyor, çocuk gibi...
  • Ya bu adamların distribütörlüğünü <b>Mascom</b> yapsa da rahat etsek...

    Yetti artık bu PSU problemlerinden çektiğimiz...
  • enermax 460 psu 3.3V ye 36a ile 5V ye 48a saglarken tagan 28A veriyor.Nesi iyi bunun?
    Hersey ortada donanimhaberin sponsorlarindan biri yakinda bunu ithal ederse hic sasirmam
  • jincx biraz inceleme oku, sonra saldir:
    http://www.3dvelocity.com/reviews/tagan/tg480.htm
    burada asagilardaki "Output" tablosundaki degerlere bakip 5V'ye ne kadar verdigini gorebilirsin. ayrica bu sayfanin sonunda yazan seyi buraya alayim: Nip and tuck in most cases but the Tagan has the higher outputs and higher efficiency rating. The Tagan also has a higher quoted MTBF, for what it's worth, and a better hold-up time. It comes second best in terms of its load regulation.
    3DVelocity begenmis ama mutlaka sponsorlarindan biri Tagan satiyordur :)
    3.3V'deki 28A yeterli mi ona bakmak gerek, Enermax'tan dusuk diye kotu olmak zorunda degil.
    Birkac site daha vereyim:
    http://www.hardwarezoom.com/viewcontent.jsp?ReviewID=186
    http://www.water-cooling.com/reviews/tagan/1.php

    Hersey "ortada"ymis ama birileri gorememis [ban]




  • Aynı yorumları dakhardware'de okusaydım tamam derdim, adamlar test etti, beğendi yazdı. Ortada donanımhaber haber ekibinin yaptığı bir test mi var da, çok yeni olan bir ürün bu kadar okkalı övülmüş?

    Umuyorum bu haber güdümlü çıkmaz. Umuyorum Tagan'ın Türkiye dealeri "umduğumuz" kişi/kurumlar çıkmaz.
  • Açıkcası yaptığım haberle ilgili TAMAMEN GERÇEK DIŞI iddiaları ortaya atanlar bunlar kanıtlamak zorundalar !!!!

    Ürünü BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ YABANCI SİTELERİN İNCELEMELERİYLE !!! haber yaptıktan böylesine HAKSIZ bir tavırla karşılaşmayı hiç beklemiyordum, çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim :(

    1) Bu ürünü üreten firmayla VEYA HERHANGİ BİR TEMSİLCİSİYLE hiç bir temasım, e-mail'leşmişliğim ve herhangi bir iletişim yöntemiyle görüşmem/konuşmam yoktur. Sadece web sitelerini bilgi almak amaçlı ziyaret ettim. BÖYLE BİR ARAYIŞ İÇERESİNDE DEĞİLİM daha önce de olmadım !!!

    2) HER HANGİ BİR BAŞKA ÜRÜNÜN/MALIN/HİZMETİN hiç bir şekilde satışında veya pazarlamasında BULUNMADIM böyle birşey de PLANLAMIYORUM !!! Ben sadece çoğu zaman yabancı sitelerin incelemelerine dayanan zaman zaman da elimize ulaşan basın bildirileri (evet sektöre yardımcı olmak amacıyla arada sırada basın bildirilerini marka gözetmeksizin ! kullanıyoruz) zaman zaman da türk inceleme sitelerine dayanan haberler yapıyorum. YAPTIĞIM haberlerin ÇOĞUNLUĞUNDA kaynak belirtiyorum !!!!

    3) Tagan Güç Kaynakları ile ilgili yapılan incelemelerin sonuçları ortada. Bilgisayar aleminde çok az ürün üzerinde BİRBİRİNDEN FARKLI HATTA FARKLI ÜLKELERDE FAALİYET GÖSTEREN inceleme siteleri konsensus içinde olup, beğenirler ! Eğer İngilizce bilmiyorsanız, bilen bir arkadaşınıza yabancı incelemeleri size okumasını bir isteyin BAKALIM BENİM BURADA YAZDIĞIMDAN FARKLI BİR ŞEY YAZIYOR MU ?

    4) Ben forumlarda bile BU ADAM ŞU ÜRÜNÜN REKLAMINI YAPIYOR DENMESİN DİYE yorumlarda bulunmuyorum, post atmıyorum, şu ürün iyidir demiyorum, hayatımda dürüstlüğe verdiğim önem kadar hiç bir şeye önem vermedim ama aynı dürüstlüğü herkeste göremiyorum :(

    5) Umarım ürünün incelemelerini İYİCE okur da ürünün Türkiye dağıtıcısı siz olursunuz (ASILSIZ İDDİALARI ORTAYA ATAN ZATLAR) da ülkemizde ki iyi alternatifler arasına sizin sayenizde bir yenisi eklenir.

    BİR KEZ DAHA BU SAÇMA İDDİALARI ORTAYA ATANLARI İSPATLAMAYA ÇAĞIRIYORUM. AYRICA YAZDIĞIM HABERLERİN TÜMÜNÜ VERDİĞİM LİNKLERLE OKUMAYA DAVET EDİYORUM BAKALIM NELR BULUCAK NELER GÖRECEKLER !




  • arkadaslar okumaya usenmeseler bunlari yazmazlardi zaten. infoman'in yazdikari neredeyse kelime kelime baska sitelerde de var.
  • Bosverin kardesler, millet komplo teorileriyle kafayi siyirmis, kendi haline birakin..
    Bilgilendirme icin ayrica tesekkurler
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Jincx</i>
    <br />enermax 460 psu 3.3V ye 36a ile 5V ye 48a saglarken tagan 28A veriyor.Nesi iyi bunun?
    Hersey ortada donanimhaberin sponsorlarindan biri yakinda bunu ithal ederse hic sasirmam
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    http://www.dijitalcenter.com/asp/listgroup.asp?Group_ID=Guc_Kaynagi

    Gerçi dijital'in getirmesi anormal değil ama enteresan oldu tabi

    infoman PM attığın mesaj vardı, aşağıya paste edebilirsin bak şimdi [:p]




  • Pol dijitalcenter daha önceden bunun farkına varıp kendisi kontağa geçmiş bende kendilerinden duydum nerden duyduklarını ise açıklamıyorlar biz genelde ortamda gördüklerimizi yazıyoruz ayrıca dijitalcenter kaç tane dist.'lüğü olan büyük bir firma şimdi onlar getirebilir diye ürünü övmüyecekmiyiz anlayamadım gitti.
  • Eh zaten dedim ya, Dijitalcenter'ın getirmesi anormal değil. Üstelik şimdi tekrar okuyunca farkettim, haber de öyle abartılı değilmiş. Fazla kahve içtiğim bir günde okumuşum demekki [:p]
  • @ Pol--E & Jincx

    Ben bu haberi yaptığımda hiç bir firmanın bunu getirme niyeti hakkında fikir sahibi değildim.

    Bu arada sana yolladığım PM ile ilgili göndermeni anlayabilmiş değilim, daha açık konuş !

    Eğer arzu edersen sen buraya postalayabilirsin zira biraz uzun ama oldukça açık bir metindi.

    Dijitalcenter'ın (ya da başka herhangi kişi ve kuruluşun) bu ürünü getireceğini veya getirdiğini (şu anda satılıyor mu bilmiyorum) ben de yeni öğrendim. Ama mesela haberi yaptıktan 2-3 hafta sonra bu ürünle NCS'nin ilgilendiğini de duydum. Onlarda getirir mi ya da getirdi mi hiç bilemiyorum, ya da DC haricinde başka birileri...

    Bir dip not düşeyim de alaycı imaların (ben tesadüflere inanmam, net konuşurum) tam olarak cevaplanmış olsun:

    - Yazdığım yazıların hiç biri Gün yada başka biri tarafından kontrol edilmiyor ve karışılmıyor, yönlendirilmiyor; altında imzası bana ait olan her yazı sadece ve sadece benim. Zaten aksi olsa yazı yazmam.

    - DijitalCenter'a hayatımda toplam 2 defa gittim, sadece 1 defa mal aldım (2 adet Thermaltake fan), sahibini (Murat Bey) 1 defa gördüm. Bunun dışında orada çalışanlarla bu 2 defa gidişim haricinde hiç sohbetim olmamıştır, tanımam, etmem, bilmem. Aksi de olsaydı bu yine haberlerimi etkilemezdi.

    Yani senin kapalı biçimde ima ettiğin DijitalCenter'a kıyak olsun (malı getirmeden reklam) diye bu haberi yapma olayı en hafif biçimiyle saygısızca mesnetsiz bir iddiadır. Tabii seni tanımıyorum deyip işin içinden çıkabilirsin ama yazdıklarım beni anlatır, ve yazılarımın hiç birinde açık/gizli reklam yoktur.

    - Donanımhaber'deki reklamlar çeşitli yerlerdeki "bannerlardan" ibarettir, yazıların içeriği reklam aracı olarak kullanılmaz, satılmaz, pazarlanmaz ve iyilik olsun diye yönlendirici/kayırıcı olmaz.




  • Yukarıda yazdığım gibi, ilgili haberi ben abartılı algılamışım. Bu arada bence çok başarılı bir haber editörüsün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.