Şimdi Ara

ACER 5033 test sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben dün aldım bu notebooku. 256 ram in birini 512 mb kingston ile değiştirdim, yani ram 768 mb oldu. Everest home edition v2.20 ile yaptığım bellek testi sonuçlarını masaüstü bilgisayarımla karşılaştırdım. Sonuç çok ilginç çünki gecikme süresinde P4 530 sistemime göre daha iyi olmasına rağmen okuma ve yazma testlerinde %50 geride kaldı. Dikkatimi çeken bişey ise everest de Hyper Transport 800 mhz görünüyor, bunun normalde 1.6 ghz olması gerekiyor sanırım. Bu ya everestin hatası yada benimkinde bi arıza mı var acaba içime kurt düştü. Eğer hata veya arıza değilse nasıl bunu 1.6 ghz yapacaz, belki o zaman bellek testi sonuçlarım normal olur. Test sonuçları şöyle:

Acer 5033wxmi P4 530
    Bellek okuma: 2205 4651 (MB/s) Daha yüksek daha iyi
    Bellek Yazma: 769 1572 (MB/s) Daha yüksek daha iyi
    Bellek gecikme süresi: 71,9 113,3 (ns) Daha düşük daha iyi

Tabiki performansının bi masaüstü kadar olmasını beklemiyorum ama gecikme süresinde bu kadar fark atıp diğerlerinde geride kalması beni düşündürdü. Super pi için ise 1M: 56 sn. 2M: 2.06

Özellikle acer5033 ve diğer turion kullanıcıları fikirlerini belirtirse sevinirim. Ayrıca bu başlık altında diğer test sonuçlarımızı da karşılaştırabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UML -- 5 Nisan 2006; 14:03:10 >

• HOCAM YORMA KAFANI BU SACMALIKLARLA YAW..HEPSI TUTARSIZ BU SACMA PRORGRAMLARIN..
    Everest home edition da bellek okuma 2400mb/s cikiyor ,ultimate editionda yapiyorum 6535mb/s cikiyor...yazma ve gecikme de ayni teranane..
    800 mhz konusuna gelince ,mobil islemciler enerji tasarrufu mantigiyla performansi otomatik dusurur ,indirir gerekli olan performansa gore.Bence dediginde haklisin cnki ben mesela sisoft sandrada test ettim ..787 mhz calisiyo normalde sisoft sandra ile test edince...Bi cok program acarak islemci hizini normali olan 2.19 a getirdim tavana vurdu degerler si soft sandrada...everesttede ayni duurm oldu ama everestin yukarida dedigim gibi kendi icinde tutarsizligi var..bence sacma..
  • Ben testleri yaparken güç tasarrufunu tamamen kapadım, işlemci 1.79 ghz çalışıyodu, senin dediğin 787 yi biliyorum o normal zaten makina güç tasarrufu modundayken. Ben hyper transport un 1.6 ghz yerine 800 mhz görünmesinden bahsettim. Şimdi sorum şu: Diğer turion kullanıcılarında da bu böyle mi? Eğer herkesde böyleyse notebook u değiştirmek zorunda kalmayacam.
  • bende bu notebooktan almak istiyorum yorum yaparsanız bizimde aklımızda soru isareti kalmıcak

quote:

Orjinalden alıntı: UML

Ben testleri yaparken güç tasarrufunu tamamen kapadım, işlemci 1.79 ghz çalışıyodu, senin dediğin 787 yi biliyorum o normal zaten makina güç tasarrufu modundayken. Ben hyper transport un 1.6 ghz yerine 800 mhz görünmesinden bahsettim. Şimdi sorum şu: Diğer turion kullanıcılarında da bu böyle mi? Eğer herkesde böyleyse notebook u değiştirmek zorunda kalmayacam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UML

Arkadaşlar ben dün aldım bu notebooku. 256 ram in birini 512 mb kingston ile değiştirdim, yani ram 768 mb oldu. Everest home edition v2.20 ile yaptığım bellek testi sonuçlarını masaüstü bilgisayarımla karşılaştırdım. Sonuç çok ilginç çünki gecikme süresinde P4 530 sistemime göre daha iyi olmasına rağmen okuma ve yazma testlerinde %50 geride kaldı. Dikkatimi çeken bişey ise everest de Hyper Transport 800 mhz görünüyor, bunun normalde 1.6 ghz olması gerekiyor sanırım. Bu ya everestin hatası yada benimkinde bi arıza mı var acaba içime kurt düştü. Eğer hata veya arıza değilse nasıl bunu 1.6 ghz yapacaz, belki o zaman bellek testi sonuçlarım normal olur. Test sonuçları şöyle:

Acer 5033wxmi P4 530
    Bellek okuma: 2205 4651 (MB/s) Daha yüksek daha iyi
    Bellek Yazma: 769 1572 (MB/s) Daha yüksek daha iyi
    Bellek gecikme süresi: 71,9 113,3 (ns) Daha düşük daha iyi

Tabiki performansının bi masaüstü kadar olmasını beklemiyorum ama gecikme süresinde bu kadar fark atıp diğerlerinde geride kalması beni düşündürdü. Super pi için ise 1M: 56 sn. 2M: 2.06

Özellikle acer5033 ve diğer turion kullanıcıları fikirlerini belirtirse sevinirim. Ayrıca bu başlık altında diğer test sonuçlarımızı da karşılaştırabiliriz.

800mhz sadece 1 yöndeki hız sanırım gidiş-dönüş 1600mhz olması lazım. kardes birde kutu içeriğinden ve kullanım izlemlerinden felan bahsedersen sevinirim

• ram performans farki, ramlerin dual channel mode`u kullanamiyo olmasindan olabilir.
  • Kutu içinden notebook a ek olarak şarj adaptörü, telefon kablosu, kullanma kılavuzu(türkçe değil) ve xp home cd si çıkıyo. Driver cd si falan yok ama internetten indirilebiliyo. Zaten açılışta Alt+F10 basarsan recovery yapıyo fabrika çıkışı gibi kurulum yapıyo 8-10 dakika sürede. Kullanımından gayet memnunum şimdiye kadar. Sesi ile ilgili söylenenlere kulak asmayın bi notebookdan ancak bu kadar beklenebiir zaten. Dedikleri gibi duyulmuyo vs değil kısık seviyelerde bile duyuluyo. Ekran zaten süper. Harddiski toshiba, dvd yazıcı ise lite-on. Üzerinde gelen ram ler ise CL2.5 Hyundai
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şunu merak ediyorum 5033 ün board u dual DDR olayı varmı acaba ben alırken ram i 1024 alıcam acaba 2*512 yoksa tek 1024 mü ii olur
  • Dual değil sanırım, ama dual bile olsa şu anda benim ram ler farklı olduğundan dual çalışmıyo. İçinden çıkan ram i acele ile aldığım yerde unutmuştum arkamdam arkadaşı gönderdim o aldı kargoya verdi yarın alacam kargodan. Denedikten sonra buraya yazarım dual mi değil mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UML -- 6 Nisan 2006; 16:46:50 >
  • Orjinal ram leri ile denedim bugün, dual değil single çalışıyo.
  • tşk ilgilendiğin için

walla benim kafa çorba oldu ben buna 1024 takarsam fiyat biraz koycak MSI Megabook u gördüm 2100 ytl acaba değermi fark var ama değer gibi geliyo bana 5033 e 1024 ram takarsam arasındaki fark 400-500 civarı kalıyo msı kafamı karıştırdı şimdide ben notbook fln alamıcam bu gidişle msı nasıl acep bi görmek lazım mavi bilgisayar a gidip bakmayı düşünüyorum
  • Valla ben de şubat başından beri almayı düşünüyodum da dediğin gibi insanın kafası karışıyo. Performans yönünden MSI M635, taşınabilirlik yönüne MSI S270 düşünüyodum am MSI olduğu için bi türlü almak içime sinmiyodu. En son 5033 de karar kıldım, hem ikisinin ortası hem de en azından Acer diye düşündüm
  • wala MSI ı görmemiş gibi davranıp acer alıcaz artık zaten 5033 e zor yetişiyoruz fiyatına
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.