Şimdi Ara

EV ELEKTRONİĞİ VE ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ BÖLÜMÜ GENEL KURALLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
10.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri Bölümü GENEL Kuralları

    Foruma üye olurken kabul edilen tüm kurallar tabiatıyla Ev Elektroniği ve Elektronik Ev Aletleri bölümü ve tüm alt forumlarında geçerlidir.
    Bu kuralları hatırlamak isteyen üyelerimiz kuralları BURADAN okuyabilirler.

    Burada belirtilen kurallar "Ev Elektroniği ve Elektronik Ev Aletleri" bölümünün aşağıda listelenen tüm alt forumları için geçerlidir:

    1. Televizyonlar
    Alt forumlar: TV Tavsiyeleri, Tv Genel, Projeksiyonlar, Kullanıcı İncelemeleri

    2. Medya Oynatıcılar
    Alt forumlar: Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı, NMT ve Ağ İletişimli Oynatıcılar, HTPC'ler

    3. Beyaz Eşya
    Alt forumlar: Buzdolapları, Bulaşık ve Çamaşır Makinaları, Fırın ve Ocaklar

    4. Elektrikli Küçük Ev Aletleri

    5. Klimalar

    6. Kombi vb. Isıtma sistemleri

    7. Diğerleri
    Alt forumlar: Diğer ev elektroniği

    1) Doğrudan veya Dolaylı Reklam Yapmak Yasaktır

    Bölüm içinde doğrudan veya dolaylı olarak reklam sayılabilecek şekilde, adres belirtilerek ürün satışına teşvik edilmesi, referans verilmesi, yönlendirme yapılması yasaktır. "Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri Bölümü " bölümü ve alt forumlarını fiyat araştırması için kullanılmamanızı rica ederiz. Forumda yazan fiyatlar Donanım Haber forumlarını bağlayıcı olmadığı gibi, doğruluğunu da garantili değildir.

    Ayrıca satıcıların bölüm içinde doğrudan ve dolaylı olarak reklam veya satış yapmaları kesinlikle yasaktır ve bu davranış tek başına süreli veya süresiz uzaklaştırma sebebidir. Bu tip davranışlarda bulunduğunu düşündüğünüz üyeler için “Şikayet Et” butonunu kullanmanızı rica ederiz.

    Piyasadaki cazip fiyatların diğer üyeler ile paylaşılması için forumun Sıcak Fırsatlar bölümü, yine ilgili bölüm kurallarına uyularak kullanılabilir. Satıcılar da foruma reklam vererek firma ve ürün tanıtımı yapabilirler.

    2) Firmalar Hakkında Şikayet Mesajları Yazmak Yasaktır

    Donanım Haber forumları genel kurallarında belirtildiği gibi (madde 16), firmalar ile ilgili yaşadığınız sorunlar, problemler hiçbir nedenle bölüm içinde dile getirilemez. Sitemiz bu tür şikayetlerin bulunacağı, hakkın aranacağı bir kurum değildir. Bu tür mesajlar silinebilir, kitlenebilir uyarıyı göz ardı eden üye uzaklaştırılabilir.
    Eğer yaşadığınız bir durum hakkında diğer üyelerin tecrübelerine başvurmak istiyorsanız, firma ismi belirtmeden genel bilgiler vererek mesajlarınızı yazabilirsiniz.

    3) Yeni Konu Açmadan Önce Arama Yapılmalıdır

    Bölümümüz içerisinde bir konu açmadan önce, mümkünse forumumuz içerisinde bir ARAMA yapın. Böylece konu hakkında daha önceden açılmış olan konulara ya da mesajlara süratle ulaşarak, çok daha kısa sürede bilgi sahibi olabileceğiniz gibi konu/topic kirliliği de yapmamış olursunuz. Ayrıca bölüm içerisindeki üst konulardan da faydalanabilirsiniz. Arama yapılamdan açılan konularınız kilitlenecek ya da silinecektir.

    4) Açıklayıcı Konu Başlığı Seçilmeli ve Yeterli Bilgi Verilmelidir

    Önemli Uyarı ! Başlığı Uygun Olmayan Konular Uyarı Yapılmaksızın Silinebilir / Kilitlenebilir.

    Konu başlığı seçimi hakkında bilgi için bu konuyu okuyabilirsiniz.

    a-) Bölüm içerisinde açacağınız konularda "İmdaat", "Yardım", "Kararsız Kaldım", "Acele Cevap" vb konu başlıkları kullanmayın. Bu şekilde kullancağınız başlıklar hem mesajınızın daha az kişi tarafından okunmasına sebep olacak, hem de arama yapılırken konuya ulaşımı güçleştirecektir. Bu sebeple konu başlığının, açmış olduğunuz konu ile bağlantılı olmasına özen gösterin.

    b-) Açacağınız konu içerisinde Ör: "2000 TL param var, hangi ürün'ü satın alayım ?" gibi, açıklamadan uzak sorular sormayın..! Bu şekilde sorulan sorulara ya da istenen yardımlara gelen cevaplar sizleri daha da büyük bir çıkmaza sokabilir. Bunun yerine öncelikle ürünü ne amaçla satın almak istediğinizi ve maddi olanaklarınız dahilinde üst konulardan da yararlanarak en fazla 3-4 üründen oluşan bir seçim listesi belirlemeniz, yardımcı olmaya çalışan üyelerin işini kolaylaştıracağı gibi sizin için en doğru ürünün seçilmesinde büyük fayda sağlayacaktır.

    c-) Açacağınız konu başlıklarının "Ev Elektroniği ve Elektronik Ev Aletleri Bölümü" ve alt forumları ile ilgili olmasına özen gösterin. Açacağınız, ör:yazılımlar, ikinci el satışı/alımı ile ilgili ya da bayram/yeni yıl tebrik mesajlarınızlarınızı içeren konularınızı, forumumuz içerisindeki doğru konu başlıkları altına açın. Bu şekilde yanlış bölüm altına açılan konularınız, size haber vermeden taşınabilir ya da silinebilir.

    Markalar ve modellerle ilgili problemlerinizi ayrı başlık açmak yerine o ürünün kendi “ANA KONU” su varsa oradan sorunuz. ANA KONUlarda tavsiye istemekten kaçınınız.

    5) Mesaj Yazarken Aşağıdaki Hususlara Dikkat Edilmelidir

    a) Açılan konu içerisine hiç bir zaman "+1" ya da benzeri sadece smile'laran oluşan yorumlarda bulunmayın. Açılan konuya ya da konunun takibinde, konu hakkında yeni bir şey ilave etmeyecekseniz hiç bir şey yazmayın. Aksi halde bu şekilde yazılan mesajlar silinecektir ve tekrarı halinde gerekli uyarı verilecektir.

    b) Üst üste iki veya daha fazla mesaj yazmaktan kaçının. Bunun yerine, yazdığınız en son mesaj üzerinde bulunan DEĞİŞTİR butonunu kullanarak mesajınızı değiştirin ya da ek yapın. Bu şekilde hem başlıkların gereksiz yere uzamasını engellersiniz, hem de konuların daha düzenli ilerlemesini sağlarsınız.

    Ayrıca açtığınız bir konuya ilgi görmemesi ya da aşağıya düşmesi sebebiyle ısrarla gereksiz mesajlar yazıp (smile koymak, "up" ya da "güncel" gibi mesajlar yazmak...) üste taşımanız flood suçundan ceza almanıza sebep olacaktır.

    c) Mesajlarınızı sürekli olarak büyük harf kullanarak yazmaktan kaçının. Sürekli olarak büyük harf kullanmanın "bağırmak" anlamına geldiğini unutmayın.

    6) Diğer Üyelere Saygılı Olunmalıdır

    Konu içerisinde saygı kurallarını hiçe sayarak hakaret, küfür, aşağılama, sataşma, kışkırtma ve benzeri içerikli kişi ya da firma haklarını rencide edici mesajlar forum kurallarında da belirtildiği gibi kesinlikle yasaktır. Bu şekilde bir mesaj ile karşılaştığınızda konunun veya mesajın sağ üst köşesinde bulunan
    butonunu kullanın. Şikayet butonunu kullanmak yerine siz de hakaret eden üyeye cevap verirseniz, aynı şekilde cezalandırılacağınızı unutmayın..!

    7) Başka Site Reklamı veya Tanıtımı Yapılmamalıdır

    Benzer alanlarda içerik veya hizmet veren, ticari amaç güden sitelerin linklerinin belirtilmesi yasaktır.

    8) Birden Çok Profil Kullanılmamalıdır

    Forum kurallarıında da yer aldığı üzere Donanım Haber Forumlarında birden çok hesap kullanımı yasaktır. Birden çok hesap kullandığı tespit edilen üyelikler forumdan uzaklaştırılacaktır.

    9) İllegal İçerik Paylaşımı Kesinlikle Yasaktır

    İllegal/warez içeriklerle ilgili paylaşımda bulunmak, link vermek, illegal/wares içerikli sitelerin davetiyesini istemek ve davetiye vermek KESİNLİKLE yasaktır. Bu kuralın ihlali durumunda gereken cezai işlem uygulanacaktır.

    10) İmza Kurallarına Uyulmalıdır

    Belirleyeceğiniz imzalarınızı, imza kuralları çereçevesinde düzenleyin.Kural dışı imzalarınız uyarılmadan silinecek ve tekrarında cezalandırılacaksınız. İmza kuralları için TIKLAYIN

    Forumumuz hakkında önerilerinizi, eleştirilerinizi ve şikayetlerinizi BURADA belirtebilirsiniz. Bunun için bölüm içerisinde başka konular açmayınız.


    Donanım Haber Forumları üzerinde yazılan her mesaj o mesajı yazan üyenin sorumluluğundadır. Olası bir durumda Donanım Haber Forumları taraf alınamaz, yazının içeriğinden sorumlu tutulamaz.

    * Bu bölüme katılım yapacak tüm kullanıcıların yukarıdaki kuralları okumuş ve kabul etmiş olduğu varsayılır.

    Bu kurallara uyulmaması halinde kulllanıcılara uyarı verilebilir ve/veya ceza alarak Donanım Haber Forumlarından süreli veya süresiz uzaklaştırılabilirler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Deneme2
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.