Şimdi Ara

Western Digital'dan performans canavarı harici disk: My Book VelociRaptor Duo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Western Digital'dan performans canavarı harici disk: My Book VelociRaptor Duo


     

    2012 yılının ikinci çeyreği itibarıyla global sabit disk sevkiyatlarında birincilik tahtına oturan Western Digital, ürün portföyündeki en hızlı harici sabit disk çözümünü duyurdu: ''My Book VelociRaptor Duo''


     

    Yüksek çözünürlükte video işleme, fotoğrafçılık, grafik tasarımcılığı veya 3D render işleriyle uğraşanlar için ideal olduğu ifade edilen My Book VelociRaptor Duo, isminden de anlaşılacağı üzere Western Digital'ın ''VelociRaptor'' serisi iki tane sabit diskini bünyesinde barındırıyor. Her bir VelociRaptor disk, 10.000 devir / dakika hızında çalışabildiği gibi, 1 TB kapasite, 64 MB ön bellek ve SATA-III (6 Gb/sn) arabirimi desteği sunmakta.


     

    Saniyede 400 MB'a varan veri transfer hızına ulaşabilen My Book VelociRaptor Duo'da kullanıcıların önünde iki farklı seçenek söz konusu: Yüksek performans ve veri güvenliği. Harici sabit disk sisteminden yüksek performans almak isteyenler Raid 0 konfigürasyonundan; veri güvenliği arayışı içinde olanlar ise Raid 1 konfigürasyonundan yana tercih yapabiliyor.

     

    Harici sabit disklerde kullanılan arabirimin de önem taşıdığı belirtmek mümkün. Western Digital, olası bir darboğazdan kaçınmak adına My Book VelociRaptor Duo'da, çift Thunderbolt arabirimine yer vermiş. Intel firmasının geliştirdiği bu arabirim, maksimum 10 Gb/sn veri transferine olanak tanıyor. Thunderbolt'un, USB 3.0'dan 2 kat, USB 2.0'dan 20 kat, FireWire 800'den ise 12 kat daha performanslı olduğu vurgulanıyor.


     

    Gelelim en merak edilen detaylardan birisine, yani fiyata... My Book VelociRaptor Duo'yu satın almak için cüzdanın ağzını iyice açmak gerekiyor. Western Digital'ın 3 yıllık garanti kapsamında sattığı sabit disk sistemi 899.99$ fiyata sahip.


     


    Western Digital'dan performans canavarı harici disk: My Book VelociRaptor Duo








  • Thunderbolt arabiriminden başka seçeneğin olmaması kötü değil mi? Yani en azından eSata olabilirdi. Eğer Thunderbolt adaptörü diye birşey varsa o da kabul.

  • Ürünün yazma ve okuma hızı yüksek ancak 1 tb kapasiteye 899.99$ fiyat koymak çok abes kaçmış, en azından 2 veya 4 tb kapasite koysalardı daha iyi ola bilirdi. Benim için 1 tb o kadar yüksek bir kapasite değil.
  • Kesinlikle 1 TB için çok pahalı.

  • Alsınlar da o thunderboltu...

  • Bu malı da anca thundertbolt paklar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Pisagor-

    Ürünün yazma ve okuma hızı yüksek ancak 1 tb kapasiteye 899.99$ fiyat koymak çok abes kaçmış, en azından 2 veya 4 tb kapasite koysalardı daha iyi ola bilirdi. Benim için 1 tb o kadar yüksek bir kapasite değil.

    Tamamen katılıyorum....zaten bunu alacak adam editöründe dediği gibi 3 boyutlu şeylerle uğraşan vb.işler yapan adam olur heralde..e öyle şeylerin boyutu da büyük olur.. o parayı aldıktan sonra bari 2 TB yap...
  • Yılların çürütemediği dev Seagate varken sen kimsin?

    Thunderbolt var anladık gözümüze sokmuşsun bu modelde yeterince ama o fiyata bari 2 TB koy en az.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.