Şimdi Ara

TSMC, Apple ve Qualcomm'un yonga tedariğindeki ayrıcalık isteğini reddetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • TSMC, Apple ve Qualcomm'un yonga tedariğindeki ayrıcalık isteğini reddetti


     

    Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre; Qualcomm ve Apple'ın yonga tedariğinde bazı ayrıcalıklara sahip olmak için TSMC'ye yaptıkları teklif TSMC tarafından geri çevrildi.



    Qualcoom ve Apple'ın TSMC'ye üretimin bir kısmını kendilerine ayırmaları için yaptıkları bu teklif 1 milyar dolar gibi yüksek bir rakam içermesine rağmen, TSMC üretimdeki esnekliğin korunabilmesi için teklifi reddetti. Teklifin sunulma nedeni hakkında kesin bir açıklama yapılmasa da, teklifin temel nedeninin Apple'ın Samsung'a olan bağlılığını azaltma isteği gösteriliyor. Bilindiği üzere Samsung, Apple'ın iPad2, iPhone 4s ve yeni iPad'te kullanılan A5 ile A5x yongalarının üretimini gerçekleştiriyor.



    Qualcomm'un yonga üretimindeki yetersizliği de şirketin gelirlerinde azalmaya neden oluyor. Ayrıca TSMC'nin 28 nm'lik dökümlerin üretiminde yaşadığı sıkıntılar Nvidia ve Qualcomm'u olumsuz bir şekilde etkiliyor. TSMC ise , bu konudaki taleplerde 2013'e kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını daha önce dile getirmişti.







  • Yok patent, yok hırsız diye mecbur olduğun şirketi suçlayıp kendine başka kapı ararsan, en sonunda dönersin yine aynı kapıyı çalarsın apple

  • GF nin üretim bantları yerine otursa ve sorunsuzca 28 nm üretim yapılacak noktaya gelinse GF zaten TSMC tekelini kırar ...

  • Denizde kum, elmada para. Medem Samsung'a muhtaç kalmak istemiyorsun kur kendi fabrikanı, yap kendi tasarımını ve üret. Kıt bilgi ile elma zaten tasarım yapıyor diyeceklere şimdiden cevap vereyim de: Samsung'un tasarımlarında ufak tefek oynamalarla işlemci tasarlanmış olmuyor.

    Samsung Teksas'a işlemci fabrikası kuruyor. Üç tane Samsung alacak parası olan elma fabrikasını kuracağına onun bunun kapasında yalvar yakar ağlıyor.

  • Eger, TSMC bu isteyi kabul etseydi mahkemenin kesdiyi tazminat Samsunga yeniden geri dönecekti :)

  • hayır mı kardeş nedir bu ayrıcalık isteği sayın ısırık elma. 2 tane fabrika kursan paranmı yancak sanki

  • eskiden patates baskı entegreler vardı.

  • Apple isterse basıp parayı TSMC yi alabilir ancak amale işleri yapma gibi bir niyeti yok onun yerine işte TMSC ve Samsung gibi amele köle kullanmayı tercih ediyor.



    Unutmayın inşaatı yapanda amelelerdir ama isimleri hiç bir yerde geçmezç herkes haddini bilecek!

  • Apple'ın çok parası varsa kendi açsın bir tane yarı iletken fabrikası. hep bana hep banacılık nereye kadar Apple!

  • Çok sert.

  • Bazıları apple kendi fabrikasını kursun demiş. Apple da o arge ve o teknik bilgi nerede O anca fason üretim yaptırır parçalarıda dışarıdan toplar.
    İçinede kıytırık ios yükledi mi kasasını doldurur. Hakketmeden para kazanıyor
  • Tekstil atölyesi mi açıyorsunuz arkadaşlar! Bu işler o kadar kolay mı sanıyorsunuz?

  • yukuberk mode on

    sony bile yongasını kendi üretiyor (hoş ericson ayrıldı ama)

    yukuberk mode off

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Unutmayın inşaatı yapanda amelelerdir ama isimleri hiç bir yerde geçmezç herkes haddini bilecek!




    senin gibi de**olarda haddini bilse keşke.

  • pparabol nasıl olsa ama emzik yok

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    Denizde kum, elmada para. Medem Samsung'a muhtaç kalmak istemiyorsun kur kendi fabrikanı, yap kendi tasarımını ve üret. Kıt bilgi ile elma zaten tasarım yapıyor diyeceklere şimdiden cevap vereyim de: Samsung'un tasarımlarında ufak tefek oynamalarla işlemci tasarlanmış olmuyor.

    Samsung Teksas'a işlemci fabrikası kuruyor. Üç tane Samsung alacak parası olan elma fabrikasını kuracağına onun bunun kapasında yalvar yakar ağlıyor.

    Bu işin bir bütçesi var, geleceği var, pazarlaması var. Bahsettiğiniz firmaların milyar dolarlık bütçeleri var. Sizce gelecek 10 yılın projeleri hazır değil midir şimdiden ? Bilmiyorlar mı bu durumu ?

    Sanki iki esnaf karşılıklı gelmişte sizde onları eleştiriyorsunuz.
    Bu iki firma arası rekabet ne kadar artarsa bir tüketicilerin o kadar işine gelir. Fan boy olmaya gerek yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    Denizde kum, elmada para. Medem Samsunga muhtaç kalmak istemiyorsun kur kendi fabrikanı, yap kendi tasarımını ve üret. Kıt bilgi ile elma zaten tasarım yapıyor diyeceklere şimdiden cevap vereyim de: Samsungun tasarımlarında ufak tefek oynamalarla işlemci tasarlanmış olmuyor.Samsung Teksasa işlemci fabrikası kuruyor. Üç tane Samsung alacak parası olan elma fabrikasını kuracağına onun bunun kapasında yalvar yakar ağlıyor.


    Samsung'un tasarımlarına ufak tefek ekleme yapmak derken? Bi açsana şu ifadeyi. Samsung'un bir işlemci mimarisi tasarımı mı var mesela? Önce oradan başla.

    Hiç bir bok bilmediği halde biliyormuş gibi yazanları da pek bi severim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon94

    yukuberk mode on

    sony bile yongasını kendi üretiyor (hoş ericson ayrıldı ama)

    yukuberk mode off


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78

    quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyroDenizde kum, elmada para. Medem Samsunga muhtaç kalmak istemiyorsun kur kendi fabrikanı, yap kendi tasarımını ve üret. Kıt bilgi ile elma zaten tasarım yapıyor diyeceklere şimdiden cevap vereyim de: Samsungun tasarımlarında ufak tefek oynamalarla işlemci tasarlanmış olmuyor.Samsung Teksasa işlemci fabrikası kuruyor. Üç tane Samsung alacak parası olan elma fabrikasını kuracağına onun bunun kapasında yalvar yakar ağlıyor.
    Samsungun tasarımlarına ufak tefek ekleme yapmak derken? Bi açsana şu ifadeyi. Samsungun bir işlemci mimarisi tasarımı mı var mesela? Önce oradan başla. Hiç bir bok bilmediği halde biliyormuş gibi yazanları da pek bi severim.


    Her boku yediğin için her boku da sen biliyorsun galiba. Saygı duydum doğru sana. Tasarımdı, işlemciydi vcs daha fazlasını yazmayacağım, anlamazsın. Anladığın tek şey bok çeşitleri. Afiyet olsun. Banada ağzımı bozdurdunya, ağzından bokun eksik kalmasın, ne diyeyim.





  • Kim Samsung üretmedi ya da üretmiyor dedi ki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.