Şimdi Ara

• i5 2500k 5GHz • Corsair 1866@2133MHz • Gigabyte Z68AP-D3 •

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gigabyte marka anakartı ve i5 2500k işlemcisi olupta Overclock yapamayan kişiler için kısa bir rehber. Yardım almak isteyenler bu başlıkta sorularını sorabilirler..

Resimlerde 5GHz için voltaj değerleri ve diğer ayarları görebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 8 Eylül 2012; 11:46:59 >

•  • i5 2500k 5GHz • Corsair 1866@2133MHz • Gigabyte Z68AP-D3 •

• Hocam 5.0 Ghz için 1,51 Vcore hem de yük altındayken Vdroop olmuş şekilde , çok fazla değil mi? ben 4.4 mhz de 1.29 la kurtarıyorum işi. Öyle bir vcore ile işlemcinin deli ısınması gerekir sizin 74 derece gibi düşük olması da şaşırtıcı doğrusu..
  • degerler gayet iyi ama cpuu pll 2 olması ve vtt ninde 1.2 olması bayaa fazla gibi bende vtt yi 1.15 e cpu pll yide 1.9 a cekin bu arada o sogutma ile nasıl o sıcaklıklarda kaldınız şaşırdım doğrusu prime 95 de cekirdek sıcaklıkları ne kadar acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _İZ BIRAKAN_ -- 30 Ağustos 2012; 14:35:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Wanderer

Hocam 5.0 Ghz için 1,51 Vcore hem de yük altındayken Vdroop olmuş şekilde , çok fazla değil mi? ben 4.4 mhz de 1.29 la kurtarıyorum işi. Öyle bir vcore ile işlemcinin deli ısınması gerekir sizin 74 derece gibi düşük olması da şaşırtıcı doğrusu..

Sistem genelde boşta çalışıyor. Yükte çalışacak şekilde pek kullanmıyorum zaten. 1,51v fazla değil, çünkü bu şekilde stabil çalışıyor. 4.4GHz'de 1.29v olabilir ama bi yerden sonra voltajı çok arttırmak gerekiyor. Tabi bu işlemcinin nerede üretildiğinede bağlı.. Kasa havalandırmam iyi olduğundan sıcaklık değerlerimde normal bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _İZ BIRAKAN_

degerler gayet iyi ama cpuu pll 2 olması ve vtt ninde 1.2 olması bayaa fazla gibi bende vtt yi 1.15 e cpu pll yide 1.9 a cekin bu arada o sogutma ile nasıl o sıcaklıklarda kaldınız şaşırdım doğrusu prime 95 de cekirdek sıcaklıkları ne kadar acaba...

PLL ve VTT'yi daha düşük değerlerde de çalışıyor. Bu değerleri bugün tekrar düşürüp stabil hale getireceğim ve resimleri yenileyeceğim.. Yeni ayarlarımla birlikte Prime 95 testi yapıp buraya koyarım...

Prime95'te Benchmark mı yapmam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 30 Ağustos 2012; 15:05:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

PLL ve VTT'yi daha düşük değerlerde de çalışıyor. Bu değerleri bugün tekrar düşürüp stabil hale getireceğim ve resimleri yenileyeceğim.. Yeni ayarlarımla birlikte Prime 95 testi yapıp buraya koyarım...

yok tuıklayın en üstteki kutucugu secip teste baslayın ilk 2-3 dk da sıcaklıklar belli olur 10 dk sonunda zaten sıcaklıklar oturur...bende 4.7 ve 1.39 v ile cekirdekler 81-80-78-73 civarı sizde enaz 87 demesi lazım aynı marka olmasada birebir aynı özelliğe sahip sogutucuyu kullanıyoruz...gerci bende cpu fan hızı 1500 devir cok az 2200 devir olsa 3-4 derece daha düsük olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam 5.0 Ghz için 1,51 Vcore hem de yük altındayken Vdroop olmuş şekilde , çok fazla değil mi? ben 4.4 mhz de 1.29 la kurtarıyorum işi. Öyle bir vcore ile işlemcinin deli ısınması gerekir sizin 74 derece gibi düşük olması da şaşırtıcı doğrusu..

hocam sizde vdrop halinde yükte ikenmi 4.4 ghz de 1.29 da stabil ben denemedim ama görünüşe göre en az 1.31gibi stabil olacak duruyoı benim cpu cünkü 4.6 da 1.36 da stabil yükte iken
  • quote:

quote:

yok tuıklayın en üstteki kutucugu secip teste baslayın ilk 2-3 dk da sıcaklıklar belli olur 10 dk sonunda zaten sıcaklıklar oturur...bende 4.7 ve 1.39 v ile cekirdekler 81-80-78-73 civarı sizde enaz 87 demesi lazım aynı marka olmasada birebir aynı özelliğe sahip sogutucuyu kullanıyoruz...gerci bende cpu fan hızı 1500 devir cok az 2200 devir olsa 3-4 derece daha düsük olabilir

Malesef teste başlar başlamaz mavi ekran veriyor. Voltajlarla ne kadar oynarsam oynayayım hep aynı.. Normal kullanımda, oyunda, AIDA64 testlerinde falan sorun yok ama Prime95'te saçmalıyor. Umrumda da değil açıkçası.. Çünkü normalde sorun yok...

• quote:

quote:

quote:

Malesef teste başlar başlamaz mavi ekran veriyor. Voltajlarla ne kadar oynarsam oynayayım hep aynı.. Normal kullanımda, oyunda, AIDA64 testlerinde falan sorun yok ama Prime95'te saçmalıyor. Umrumda da değil açıkçası.. Çünkü normalde sorun yok...

bendede tam tersi primeda sorun yok normal masüstünde mavi veriyor oyunlardada sorun yok boşa cıkınca saçmalıyor işlemci neyse zaten su sogutma olmadan kullanılmaz o hızlarda söyleyim bu sıcaklıklarda tutamaz işlemcinizi o sogutucu yanlışlık olmalı bence cünkü benzer sogutucu bendede var benim işlemci 4.7 de yükte 1.38 ile stabil bunun içinde biostan en az 1.395 vermek lazım bu hız herkeze yeterli sıcaklıklarda 80 i anca görüyor ama oyunlarda felan 70 diyo max.

• İz bırakan Hocam Vdroop halinde 1,29 değil o biosta ayarladığım voltaj Vdroop olduktan sonra 1,22 ye kadar düşüyor Prime 95 de full yükte. PLL ve diğer tüm voltajları autoda bırakıyorum. 2-3 saatlik Prime95 testi sistemin stabil olduğunu gösteriyor, sıcaklıklar da genelde en fazla 72-73 derece görüyor. Soğutucum Thermaltake Frio.

pohuman hocam, tabi zevkler tartışılmaz ama eğer bilgisayarı genelde boşta kullanıyorsanız neden overclock yapıyorsunuz boşu boşuna güç çeker sistem. hele ki o verdiğiniz 1.50 üstü Vcore de işlemcinin ömrünü de azaltırsınız.
  • quote:

İz bırakan Hocam Vdroop halinde 1,29 değil o biosta ayarladığım voltaj Vdroop olduktan sonra 1,22 ye kadar düşüyor Prime 95 de full yükte. PLL ve diğer tüm voltajları autoda bırakıyorum. 2-3 saatlik Prime95 testi sistemin stabil olduğunu gösteriyor, sıcaklıklar da genelde en fazla 72-73 derece görüyor. Soğutucum Thermaltake Frio.

pohuman hocam, tabi zevkler tartışılmaz ama eğer bilgisayarı genelde boşta kullanıyorsanız neden overclock yapıyorsunuz boşu boşuna güç çeker sistem. hele ki o verdiğiniz 1.50 üstü Vcore de işlemcinin ömrünü de azaltırsınız.

naptın yaa 1.22 ile nasıl 4.4 te stabil oluyo en az 1.26 lazım...cok iyiyimiş valla işlemci ama anakartın voltaj dalgalanması cok kötüymüş...bizimkisi ilk seri oldugu için takoz galiba yeni seriler cok daha iyi ben ilk cıktıgında almıştım...neyse 4.7 yeter bana daha fazla zorlamama gerek yok

• quote:

İz bırakan Hocam Vdroop halinde 1,29 değil o biosta ayarladığım voltaj Vdroop olduktan sonra 1,22 ye kadar düşüyor Prime 95 de full yükte. PLL ve diğer tüm voltajları autoda bırakıyorum. 2-3 saatlik Prime95 testi sistemin stabil olduğunu gösteriyor, sıcaklıklar da genelde en fazla 72-73 derece görüyor. Soğutucum Thermaltake Frio.

Overclock işinde bilgilisiniz ama söylediğiniz şeylere bir bakın. ''boşta kullanıyorsanız neden overclock yapıyorsunuz boşu boşuna güç çeker sistem''. Overclock olsun ya da olmasın boştayken sistem aynı gücü çeker(4. resimdeki son 4 ayar ile güç tüketimi ayarlanabiliyor. Ve aynı anakartları kullanıyoruz!)..

''hele ki o verdiğiniz 1.50 üstü Vcore de işlemcinin ömrünü de azaltırsınız.'' İşlemci sadece tam yükteyken 1.5v ile çalışır. Yüke bindikçe voltaj artar.. Bana göre Overclock'un zararı yoktur ve gereklidir...

• quote:

bendede tam tersi primeda sorun yok normal masüstünde mavi veriyor oyunlardada sorun yok boşa cıkınca saçmalıyor işlemci neyse zaten su sogutma olmadan kullanılmaz o hızlarda söyleyim bu sıcaklıklarda tutamaz işlemcinizi o sogutucu yanlışlık olmalı bence cünkü benzer sogutucu bendede var benim işlemci 4.7 de yükte 1.38 ile stabil bunun içinde biostan en az 1.395 vermek lazım bu hız herkeze yeterli sıcaklıklarda 80 i anca görüyor ama oyunlarda felan 70 diyo max.

İşlemcinizin voltajı boşta ve yükte kaçta?
  • quote:

İŞLEMCİ BOŞTA 1.392-1.400 ARASI BİOSTAN 1.400 VERDİM ZATEN 1.390 VERSEMDE STABİL 4.7 DE AMA SINIRDA KALMASIN DEDİM...YÜKTEDE 1.384-1,392 ARASI DEĞİŞİYO
  • quote:

quote:

İŞLEMCİ BOŞTA 1.392-1.400 ARASI BİOSTAN 1.400 VERDİM ZATEN 1.390 VERSEMDE STABİL 4.7 DE AMA SINIRDA KALMASIN DEDİM...YÜKTEDE 1.384-1,392 ARASI DEĞİŞİYO

LLC(Load Line Calibration) ile ilgili bir sorun gibi görünüyor. Ayarlarda LLC var mı?
  • bende mi bende sorun yok normal biostan 1.4 veripte yükte 1.384-92 arası dalgalanması normal diger arkadasta sorun var loadline calibrationu ultra high yapması yazım asus ise eger
  • hocam eğer sistemde sorun olsa, mavi ekran görsem prime testlerde fail olsa haklısın da sonuçta sistem stabilse neden load line calibration ile uğraşıyım ki bilmiyorum ben cpuid-z den görüğüm değeri yazdım size full yükte.

pohuman hocam size de cevap veriyim ben biostan eist,c3/c6 falan gibi özellikleri disable ettiğinizi düşünerek bunu söylemiştim çünkü stabil overclocklar için genelde işlemcinin çekirdek hızı ve voltajı güç gereksinimine göre ayarlayan ayarlar disable ediliyor o yüzden söyledim. tabiki işlemci sizin istediğiniz gibi kullanırsınız :)
  • quote:

hocam eğer sistemde sorun olsa, mavi ekran görsem prime testlerde fail olsa haklısın da sonuçta sistem stabilse neden load line calibration ile uğraşıyım ki bilmiyorum ben cpuid-z den görüğüm değeri yazdım size full yükte.

pohuman hocam size de cevap veriyim ben biostan eist,c3/c6 falan gibi özellikleri disable ettiğinizi düşünerek bunu söylemiştim çünkü stabil overclocklar için genelde işlemcinin çekirdek hızı ve voltajı güç gereksinimine göre ayarlayan ayarlar disable ediliyor o yüzden söyledim. tabiki işlemci sizin istediğiniz gibi kullanırsınız :)

Resimde gördüğünüz gibi otomatikte kullanıyorum.. Tabiki istediğim gibi kullanırım. :)
  • Peki kolay gelsin :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.