Şimdi Ara

Yamaha'dan Sound Projector ses sistemleri; tek kaynak ile 5.1 çevresel ses deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çevresel ses sistemleri evde sinema deneyimini üst seviyelere taşımada oldukça etkili olsalarda, kapladıkları yer ve kablo kirliliği yaratmalarından dolayı ev kullanıcıları tarafından pek rağbet görmemekteler. Piyasada kablosuz çözümler mevcut, fakat bunlarda yakınlarında bir elektrik prizine ihtiyaç duymaktalar. Yamaha, Sound Projector serisi ses sistemleri ile kullanıcıları, kablo derdinden ve uydu hoparlörlerin kapladıkları alandan tamamen kurtarıyor.

    Ses yansıtma teknolojisine dayalı, Yamaha Sound Projector ses sistemleri, tek ses kaynağı ile 5.1 kanal ses elde edilebilmesini sağlamakta. Tek parçadan oluşan bu sistemlerde, ön sağ/sol, arka sağ/sol, merkez uydular ve bas vurucunun bir arada olduğu tümleşik bir yapı kullanılmakta.

    Ses sistemi, ön sağ/sol ve arka sağ/sol uydulardan çıkan sesleri, oda duvarlarından yansıtarak kullanıcıya ulaştırmakta. Bu şekilde sesler kullanıcıya değişik açılardan ulaştıklarından 5.1 çevresel ses elde edilmekte. Genelde yansıma tekniğini kullanan ses sistemlerinde yaşanan en büyük sorun, ürünün doğru konumlandırılamamasıdır. Yamaha, Sound Projector serisine yeni eklenen YSP-1000 ve YSP-800 modellerinde kalibrasyonu otomatikleştirerek yer değişikliğini sorun olmaktan çıkartıyor. Beraberinde gelen özel mikrofonun odada oturulan yere yerleştirilmesinden sonra ses sistemi, 3 dakikadan kısa süre içerisinde doğru yansıtma açılarını ayarlayarak kullanıma hazır hale gelebilmekte.

    Dolby Digital, DTS, Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic II ve DTS Neo:6 ses formatlarını destekleyen ses sistemi, kullanıcıya ihtiyaca göre 5 farklı ses modu sunmakta (Aşağıdaki resimde sunulan ses modlarını ve yaptıkları işi görebilirsiniz). 40 x 2 Watt, 2 x 20 Watt olmak üzere 120 Watt toplam ses çıkış gücü bulunan YSP-1000 modeli, istenirse harici bas vurucu bağlanmasına destek vermekte. Beraberinde kızıl ötesi ile çalışan uzaktan kumanda ile gelen YSP-1000'nin üzerindeki ekran sayesinde, ayarların rahat bir şekilde yapılması ve cihazın o anki durumunun izlenmesi mümkün. Ürünün kızıl ötesi destekli olması, evrensel kumandalarlada çalışabilmesine olanak vermekte.

    Optik, koaksiyel ve analog girişleri bulunan YSP-1000, Yamaha tarafından 44" plazma televizyonlarla kullanılmak üzere önerilmekte. 1030 x 194 x 118 mm ölçülerinde olan sistem 13 kg ağırlığında. Yamaha, ses sisteminin duvara asılarak yada raf üzerinde kullanılabileceğini berlitmekte. YSP-1000'e nazaran daha ufak (800 x 153 x 115 mm) ve daha düşük ses çıkış gücünde olan (82W toplamda) fakat teknik özellik bakımından eksiği bulunmayan YSP-800 isimli ayrı bir model de 32" plazma televizyonlarla uyumlu ölçülerde ve bu boyuttaki televizyonlar için önerilmekte.

    Yabancı kaynaklı haber ve teknoloji haber sitesi olan I4U.com tarafından incelemesi yapılan YSP-1000, oldukça başarılı bulunmuş. Kısa sürede biten kurulum işlemi ve ürünün kalibrasyonu nu tamamlaması ardından DVD film izlenerek yapılan incelemede YSP-1000, 5.1 kanal ses sistemlerini aratmayacak kalitede ve net ses kalitesine sahip bir ürün olarak değerlendirilmiş. (İncelemenin detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz)

    Yamaha'nın Sound Projector ses sistemleri oldukça ilgi çekici ürünler. Bundan daha önce Stereo ses sistemleri ile sanal 5.1 oluşturduğunu iddia eden ürünler piyasaya sürülmüştü fakat Yamaha'nın YSP serisinde sanal bir olay yok! Tamamen gerçek 5.1 ses sistemi sizi beklemekte. YSP serisi ses sistemleri yurtdışında, YSP-800 için 800$, YSP-1000 için 1200$ olmak üzere iri fiyat etiketleri ile satın alınabilir durumdalar.


    Sayfanın Linki : http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/dsp/ysp_special/feature_1.html








  • bu fiyattan sonra denicek birşey yok..............
  • benim anlamadığım arkadan yansıyarak gelecek sesi daha yansımadan duymuyor muyuz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    benim anlamadığım arkadan yansıyarak gelecek sesi daha yansımadan duymuyor muyuz?


    Bu tip teknolojilerde yönlendirilmiş ses dalgaları kullanılmakta. Ses, hedef dışında diğer noktalardan çok zayıf bir şekilde işitiliyor ya da hiç işitilmiyor. Aslında bunu en basit şekilde müzik dinlerken hoparlörü bir yöne doğru yavaşça çevirerek deneyebilirsiniz. Hoparlörün size bakan kısmı azaldıkça sesin şiddetide azalacaktır.
  • KULAĞA HOŞ GELİYOR ancak yine de ben cillop gibi duvarlarımız olmadığı mobilya kapı vb. çevresel etmenlerin bu sistemi tökezleteceğini düşünüyorum.zaten 5.1 bağlayamayacak bi konumda olan bi salonda sesin yansıyebileceği ne kadar boşluk olabilir ki. Olsun bende de bitane olsun isterdim doğrusu
  • 2004 de de Jazz Speakers, bunun benzeri bir versiyonu olan 1.1 set ile 5.1 ıkış veren bir hoparlor + dsp ilişkisi yaratmıştı.

    Ama mobilyaların ve çevre duvar malzemesinin resonansı etkilemesi sonucu pek çok ev ortamında yönlenen dalgalar heefine varamadıgından ses dagılımı saglıklı olamıyordu.

    Tabi sonuç tam bir hüsran. Hemen CeBit fuarında tanıtım odası için yer bile açmadan ürünü kaldırdılar..

    aslında keşke başarılı olsa da 5.1 setle için şu kablo ve mekan külfetinden kurtulsak..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.