Şimdi Ara

Nikon D5100 vs Canon EOS 600D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, almanya'dan fotoğraf makinası almayı düşünüyorum. Daha önce Pentax K-X ile fotoğraf deneyimim oldu biraz.

İkisi de birbirine çok yakın makinalar.

Video çekim kalitesi benim için önemli. Video çekerken otomatik ve manuel odaklama olmasını isterim. Habire video çekmeyeceğim ama çektiğimde güzel şeyler çıksın istiyorum.

Fotoğraf kalitesi ikisinin de iyi bana göre.

Lens bulma konusunda da bariz bir üstünlük varsa belirtirseniz sevinirim.

Siz hangisini önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 28 Ağustos 2012; 22:17:44 >
  • video önemliyse nikonu direk ele d5100 kullandım resim kalitesi çok iyi fakat video iş görür kalite bekleme . canon ve sony arasında seçim yapmanı öneririm özellikle sony slt teknolojisiyle videoda çok iyi kullandığı avchd formatı bana göre en iyisi
  • en çok arasında kalınan iki model bu herhalde :) ben de bu ikisi arasında kaldım ama canona biraz daha sempatim var galiba canon alcam eğer fiyat farkı çoksa d5100 daha ucuza bulursam d5100 alırım gibime geliyor

Ayrica bu modellere yakin, baska marka model öneriniz var mi? (pentax falan)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikon daha sıcak gelmiştir bana hep. Fakat canon'un lens çeşitliliği açısından çok önde olduğuyla ilgili şeyler okudum. Durum cidden öyle mi? Nikon alsam beni ne gibi sorunlar bekler lens alcağımda?

Bir de Amazon'da D5100 + kit lens 650$, D3100 + kit lens 496$

Temel fotoğrafçılık bilgilerim var. D5100 ve o sınıftaki ürünler bana fazla mı gelir yoksa tam uygun mudur?

Orijinalden alıntı: srgn03

Nikon daha sıcak gelmiştir bana hep. Fakat canon'un lens çeşitliliği açısından çok önde olduğuyla ilgili şeyler okudum. Durum cidden öyle mi? Nikon alsam beni ne gibi sorunlar bekler lens alcağımda?

Bir de Amazon'da D5100 + kit lens 650$, D3100 + kit lens 496$

Temel fotoğrafçılık bilgilerim var. D5100 ve o sınıftaki ürünler bana fazla mı gelir yoksa tam uygun mudur?

@Srgn03 Burada birazda bütçe durumu önemli, eğer makul f/p olarak bakarsan ve çeşitliliği göz önünde bulundururum diyorsan canon lensleri makul fiyatlarda..d5100 ile başlarsan body daha ucuz olur (600 dye göre) yanına iyi bir lens alıp devam edebilirsin ama daha sonra bu ekipmanlar yeterli gelmeye bilir o yüzden nikon lens alacağın için ileride bütçe burada devreye giriyor.Canonda bu durum tersi 600d alırsan body daha pahalı (d5100 e göre) ama bu seferde ileride ekipmanlarını makul bir fiyattan alabilieceksin.Karar senin..

Kolay gelsin.
    Benim görüşüm 600d.

• Ben sadece 50mm f/1.8 lenslerde fiyat farkı olduğunu duymuştum ve aralarında 100$ fark vardı. Tüm lens seçeneklerinde bu fiyat farkı var mı yani?

Bir de D3100 ile ilgili bir sorum vardı.
    150$'lık bir fiyat farkı var D5100 ile. D3100 alırsam hemen bir lens daha alabilirim yani.
    Bu iki model arasından tercih yapılacak olsa hangisini seçerdin? (D3100'ün canondaki eş değer modelini bilmiyorum ama o modelle 600d için de bu soruyu cevaplayabilirsen sevinirim.)

Onerilen yazılar:https://goo.gl/MjvgmHTelefoto lens nedir, nasıl kullanılır:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9215Hangi tam kare sistemi secmeli:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=8155En iyi 70-200mm lensler:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9173
  • 600d ve d5100 arasında çok kalanlardan biri olarak , bu gün d5100 siparişimi verdim . ikisininde fiyatı 1.699 tl * 12 taksit şeklindeydi . nikon bana daha çekici geldi , body biraz daha küçük olması benim için bir artı oldu , vizör görüntü kalitesi bana göre nikon daha iyi geldi . hayırlısı artık , makinanın elime geçmesini bekliyorum . fiyat içinde çanta ve 8gb hafıza kartı da var .

Orijinalden alıntı: uyarserdar

600d ve d5100 arasında çok kalanlardan biri olarak , bu gün d5100 siparişimi verdim . ikisininde fiyatı 1.699 tl * 12 taksit şeklindeydi . nikon bana daha çekici geldi , body biraz daha küçük olması benim için bir artı oldu , vizör görüntü kalitesi bana göre nikon daha iyi geldi . hayırlısı artık , makinanın elime geçmesini bekliyorum . fiyat içinde çanta ve 8gb hafıza kartı da var .

Nereden sipariş verdiniz? 18-55 VR dahil mi?

fotografiumda biraz pahalıymış sanki . yurtdışı 1 yıl garantilisi aynı firmada 1.399TL yine sanalpazar üzerinde
    Tamron Di LD 90mm F2.8 Macro || Tamron 70-300 Di LD Macro || Sigma 28mm F1.8 EX Asp. MACRO
    Helios 77M-4 50mm F1.8 || Porst MC 135mm F1.8
  • quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

Orijinalden alıntı: uyarserdar

600d ve d5100 arasında çok kalanlardan biri olarak , bu gün d5100 siparişimi verdim . ikisininde fiyatı 1.699 tl * 12 taksit şeklindeydi . nikon bana daha çekici geldi , body biraz daha küçük olması benim için bir artı oldu , vizör görüntü kalitesi bana göre nikon daha iyi geldi . hayırlısı artık , makinanın elime geçmesini bekliyorum . fiyat içinde çanta ve 8gb hafıza kartı da var .

Nereden sipariş verdiniz? 18-55 VR dahil mi?

1489 tl ye yeniçarşımda 8gb kart ve çanta hediyesi ile
  • bence d5100 alın pişman olmazsınız , body çok az da olsa 600d ye göre biraz daha küçük . benim aldığım sitede ayrıca 1 yıllık sigorta da bulunuyordu . belki fiyat o yüzden artmış olabilir , 2 yıllık garantisi var .
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.