Şimdi Ara

Sizce Reno Alınırmı(Bence Hayır)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • megane 3 fiyatına astra focus corolla jetta golf vb baya araç var reno alınırmı



  • alınır kardeş alınır ,

    kalite ,
















  • Bırakın bu işleri artık. Dandik araba mı kaldı artık. Dacia ve türevleri hariç. Megane dediğin aracın 5 yıldızı var sonuçta Euro Ncap testinde.
    Bu işler zevk meselesi diye düşünüyorum. Halk arasında renonun parçası ucuz diye bilinir ki öyle değildir.
    Alman alırsan sağlam derler ve daha çok saygı görürsün. Mantıklar böyle işliyor artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DKB

    megane 3 fiyatına astra focus corolla jetta golf vb baya araç var reno alınırmı

    sen alma o zaman yeterince alan var kimse gidipte körü körüne bir markaya bağlanmaz trafiğe bakın en çok hangi marka araçları görüyorsunuz??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DKB

    megane 3 fiyatına astra focus corolla jetta golf vb baya araç var reno alınırmı

    Sizin için ne ifade eder bilmem ama aşağıladığınız marka senelerdir Formula 1 dünyasında Ferrari ile, Mercedes ile Honda ile kapışan, çoğu sezon onları geride bırakan, üstelik bunu hem şasi, hem motor geliştirerek yapan, geliştirdiği motorları başka takımlara satan bir firma. Nissan, Samsung ve Dacia ile birlikte dünyanın en büyük otomobil holdinglerinden birini oluşturuyor. 1899'da kurulmuş bir firmadan bahsediyoruz. Renault-Samsung Motors Kore'nin en büyük 4. otomobil firmasıdır, çok da güzel modelleri var.

    Binek araç üretimi ise bir strateji işidir. Hangi müşteri grubunu hedeflediğinize göre ürün gamınızı oluşturursunuz. Aracınızın kalitesini belirleyen faktörlerden biri de bu stratejidir. Renault'nun da hedef kitlesi bellidir; burada detaylandırmaya gerek yok. Zamanında Velsatis gibi bir araç da ürettiler. İçinde yok yoktu. Ama Türkiye'de kaç kişiye satabildiler? Velsatis çok mu kötü bir araçtı? Ama o fiyata Mercedes almak varken kimse bakmadı Renault'ya. Bu da çok doğal. Renault'nun tasarlayıp ürettiği konsept araçları gördünüz mü? Ben örneğin Fluence'ın konseptini inceleme fırsatı bulmuştum. Muhteşem bir araçtı. Aynı adla üretip piyasaya sürdükleri arabayla yanyana koyun bakalım arada kaç benzerlik bulabileceksiniz?

    Renault, kar marjı en yüksek firmalardan biridir. Bunu da az sayıda pahalı araba üreterek değil, belli kalitede aracı çok sayıda üretip satarak yapar. X liraya mal ettiği bir arabayı da ürettiği süre boyunca hep X liraya mal etmez. Atıyorum 3 yıl sonunda bu arabanın satış fiyatı aşağı yukarı aynı kalırken maliyeti X'in çok altına inmiştir. Bunu da arabanın sağını solunu kalitesizleştirerek yapmaz. Her firma da bunu yapar. Kimi çok iyi yapar, kimi daha kötü yapar ama mutlaka yapılır. Merak edenler için internette otomobil üretim proseslerini anlatan tonla kaynak var, açıp okuyabilirler. Renault ben sağlam araba yapacağım der. Bunu da kanıtlayacağı mecra bellidir. Euro NCAP. En çok modeline 5 yıldız almış marka yıllardır Renault'dur. NCAP sitesinde eski yılların çarpışma testlerini bulabilirsiniz.

    Mercedes, BMW, Audi gibi firmaları bir kenara bırakıyorum. Ama Renault Toyota'dan ya da Volkswagen'den çok kötüdür demek için ya bilgisiz ya da insafsız olmak gerekir. Renault'nun Paris'teki ar-ge merkezinde 10bin kişi çalışıyor. Ve emin olun burada konuşulanlardan çok daha yukarıdan bakıyorlar olaya.

    Türkiye'de içinde hiçbirşey olmayan Jetta modeli için bile aylarca sıra beklendiğini dünyada hangi gelişmiş ülkede dile getirseniz size gülerler. Ama burası Türkiye. Herşey kulaktan dolma bilgilerle değerlendiriliyor. Koskoca 2. el otomotiv piyasası da böyle geyikler üzerinden dönüyor maalesef.

    Bunları boşuna mı anlattım bilemiyorum. Siz isterseniz yine Focus varken "reno" alınır mı diye sormaya devam edebilirsiniz :)




  • Ben 6 ay araba aradım sonunda megan3 faz 2 aldım. Nedenlerini anlatmaya gerek varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor alınır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.