Şimdi Ara

Katkı Payları. Burs ve krediler nasıl olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada görüşlerinizi belirtebilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Harç ücretinde büyük oranda indirim sağlayan Katkı Kredisi ya kalkabilir ya da kalkmasa da artık doğrudan ikinci öğretim programlarına verilebilir.

Borç konusunda görüşüm şu; şimdiye dek Katkı Kredisinin karşıladığı harç indirimlerini borç olarak öderiz. Ama -umarım- kalan borç iptal olur.

Burs ve Öğrenim Kredisine bir şey olmaz bence. :)

Şahsi görüşlerim böyledir.
  • Katkı kredisinden artık 2.öğretimler faydalanmalı.Zaten normaldede 2.öğretimler faydalanmalıydı.1.öğretimler zaten düşük harç ödüyor.Bu kadar man kafa olunmaz arkadaş.
  • herhangi bir resmi açıklama yok mu bu konuda ? 1.öğretimler hem para vermiyecek hemde krediden falan yararlanacaksa adalet takır takır işliyor olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Harç ücretinde büyük oranda indirim sağlayan Katkı Kredisi ya kalkabilir ya da kalkmasa da artık doğrudan ikinci öğretim programlarına verilebilir.

Borç konusunda görüşüm şu; şimdiye dek Katkı Kredisinin karşıladığı harç indirimlerini borç olarak öderiz. Ama -umarım- kalan borç iptal olur.

Burs ve Öğrenim Kredisine bir şey olmaz bence. :)

Şahsi görüşlerim böyledir.

Hemen hemen aynı şekilde düşünüyorum.

Şu ana kadar sadece 1.öğretimlere verilen '' KATKI KREDİSİ ''ni , İKİNCİ öğretimlere vermeliler ki , harç miktarı düşsün.
    Ancak bu seferde , bu krediyi geri öderken , epey yüklü bir miktarda ödeme yaptırırlar.

quote:

BURS NEDİR?
    Yurt içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır.
    ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?
    Yurt içerisinde yüksek öğrenim yapan Türk gençlerini maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenim süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.
    Öğrenim kredisi borcu, öğrenciye normal öğrenim süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.
    KATKI KREDİSİ NEDİR?
    Yükseköğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına üniversite hesabına ödenen paradır.
    Katkı kredisi borcu; öğrencinin normal öğrenimi süresince öğrenci adına üniversite hesaplarına ödenen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 27 Ağustos 2012; 21:37:10 >

• saçmalamayın yaa 1. ögretimlere verilen katkı kredisi her ay 260 tl 10 ay verseler 2600 tl eder yılda.

1. ögretim harçları 200 tl civarında zaten. geriye kalan 2400 tl yi ne için veriyolar o zaman, mantıklı olun devlet o katkı kredisini harç ve ögrenci ihtiyacı için veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeYrÜ_SeFeR -- 27 Ağustos 2012; 21:33:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sakin Ol Evlat

saçmalamayın yaa 1. ögretimlere verilen katkı kredisi her ay 260 tl 10 ay verseler 2600 tl eder yılda.

1. ögretim harçları 200 tl civarında zaten. geriye kalan 2400 tl yi ne için veriyolar o zaman, mantıklı olun devlet o katkı kredisini harç ve ögrenci ihtiyacı için veriyor.

O dediğin 260 TL Katkı Kredisi değil, Öğrenim Kredisi. :) (Aynı şekilde, Burs da.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanlış yere yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L!oN K!nG -- 27 Ağustos 2012; 21:55:52 >
  • Ikinci öğretim olarak katkı kredisi isteyeyim mi şimdi normalde yararlanamaz yaziyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkyaNuS.

Ikinci öğretim olarak katkı kredisi isteyeyim mi şimdi normalde yararlanamaz yaziyor ?

Sen yine de başvur. Eğer eski kural devam ederse, zaten çıkmayacak; gerçi bu saatten sonra, yarın başvurular için son günken "ikinci öğretim öğrencilerine Katkı Kredisi olanağının verilmesi" gibi bir düzenleme yapılacağını pek sanmıyorum.
  • quote:

quote:

Ikinci öğretim olarak katkı kredisi isteyeyim mi şimdi normalde yararlanamaz yaziyor ?

Sen yine de başvur. Eğer eski kural devam ederse, zaten çıkmayacak; gerçi bu saatten sonra, yarın başvurular için son günken "ikinci öğretim öğrencilerine Katkı Kredisi olanağının verilmesi" gibi bir düzenleme yapılacağını pek sanmıyorum.

Peki katkıyı da isaretlesem diğerleri için sıkıntı olmaz herhalde degil mi hocam ?

• quote:

quote:

quote:

Peki katkıyı da isaretlesem diğerleri için sıkıntı olmaz herhalde degil mi hocam ?

Olmaz.

• 2. öğretimlere gerçekten yazık oldu. En azından kredi ve indirim uygulanmalıydı.

Halen katkı kredisi alanlar ne olacak, sözleşmeleri tekrar mı düzenlenecek o da muamma. Gerekli açıklama yakın zamanda yapılır umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methylamine -- 28 Ağustos 2012; 0:10:50 >
  • 1. öğretimdekiler şimdi katkı kredisi seçeneğini ne yaptınız ? Ben burs, öğrenim ve katkı kredisini seçtim yine de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadnezar

1. öğretimdekiler şimdi katkı kredisi seçeneğini ne yaptınız ? Ben burs, öğrenim ve katkı kredisini seçtim yine de.

Ben burs ve öğrenimi seçtim ama neden katkı kredisi seçeneği kaldırılmadı anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadnezar

1. öğretimdekiler şimdi katkı kredisi seçeneğini ne yaptınız ? Ben burs, öğrenim ve katkı kredisini seçtim yine de.

ben de seçtim ama çıkarsa nasıl olur hiçbir fikrim yok.
  • quote:

İSteme öyle bi şey asla olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

quote:

Bi zararı yok ama değil mi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

quote:

Bi zararı yok ama değil mi

hayır tabiki yok.
  • http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/08/20120829-1.htm

1- 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden birinci öğretim ve açık öğretim öğrencileri, katkı payından muaf tutulacaktır.

2- 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencileri, katkı payından muaf tutulacaktır.

3- İkinci öğretim ve uzaktan öğretim öğrencileri, katkı payı ödeyecektir.

4- Yabancı öğrenciler, katkı payı ödeyecektir.

5- Süresi içinde mezun olamayan katkı payı ödeyecektir. (İlgili madde şu şekildedir: Madde 11- Hazırlık sınıfı veya yabancı dil geliştirme programı hariç olmak üzere, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki yükseköğretim programlarından program süreleri sonunda mezun olamayan öğrencilerden ekli cetvellerde belirtilen tutarlar kadar öğrenci katkı payı ve öğrenim ücreti alınır.)

http://www.memurlar.net/haber/277095/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.