Şimdi Ara

Katkı Payları. İkinci Öğretim öğrencileri konusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
4.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burada görüşlerinizi belirtebilirsiniz. Lütfen siyasi söylemlerden uzak durunuz. Diğer konular gibi gösterimden kaldırmak zorunda kalmayalım, konu amacına hizmet edebilsin.

    Anlayışınız için teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • başlıgı düzeltsek daha iyi olur sanırım
  • Harçlar kaldırılmadı.İkinci Öğretimler Türkiye'mmmmm.
  • toptan kaldırılması yanlıs olurdu ancak indirim yapılabılırdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci öğretimlerin fiyatı normal öğretim gibi yapılmalıydı en azından. şimdi bu durumda hem adaletsizlik oldu hem de ikinci öğretime giden biri sanki özel üniye gidiyormuş gibi olacak. Biz dgsciler daha tercih yapmadık bizim açımızdan iyi.
  • Aylardır üniversite harçlarının kaldırılacağı konuşuyordu. Başbakan bile açıklama yapmıştı çalışma yapılacağını söylüyordu. Ve beklenen oldu: Birinci öğretimler ve açık öğretimlerin harçları kaldırıldı. Peki ya ikinci öğretimler ? Bizde bu vatanın öğrencisi değil miyiz bizim ne farkımız var ?

    Şimdi bazı arkadaşlar diyebilirler ki siz düşük puanla aynı bölüme giriyorsunuz ve öğretim görevlileri sizin için geç saatlere kadar çalışıyor. Tamam bu konuda haklısınız. Ama birinci ve açıköğretimlerin harcı tamamen kaldırılırken ikinci öğretimlerde en ufak bir indirim bile yapılmaması sizcede biraz fazla acımasızlık değil mi ? EN AZINDAN İNDİRİM YAPILMALIYDI

    Bütün bunlar bir yana birinci öğretimler zaten az bir miktar veriyordu. Yıllık 200 - 300 lira nedir ki ? Bunu kaldırsanız ne olur, kaldırmasanız ne olur ? Birinci öğretimlerin yüzde kaçı bu harçtan şikayetçiydi ki ? Asıl büyük sorun ikinci öğretimlerde. Bir de dalga geçer gibi yıllığı 70 lira olan açıköğretimleri bile kaldırmışlar. BUNUN ADI GÜPE GÜNDÜZ GÖZ BOYAMA DENİR

    Seçim zamanında ortada dolanırlar, göğüslerini gere gere söylenirler: "Üniversite harçlarını kaldırdık" diye...


    Birinci öğretimi 300 lira olan bir bölümün ikinci öğretimi 1000 - 1200 e kadar çıkabiliyor. Yani neredeyse 3-4 katı. Hatta bazı bölümlerde 5 katı bile olabiliyor !


    KİMSE BANA BU ÜLKEDE ADALETTEN BAHSETMESİN !









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4flee -- 27 Ağustos 2012; 21:37:53 >




  • büyük adaletsizlik arkadaş ya ikinci öğretimleri kaldırmıyorsun bari hafiflet.
  • Bir birinci öğretim öğrensi olarak sevindim ve "Arada bir şu hükümet de güzel şeyler yapmıyor değil." dedim; fakat keşke tam yapsalar da herkes sevinebilse. İkinci öğretim öğrencilerine büyük bir haksızlık oldu.

    Tamamen kaldırılmasa da indirime gidilmesi gibi bir düzenlemeye varılır umarım sizin için de arkadaşlar.
  • 2. ögretim harçlarının tamamen kaldırılması dogru olmaz. 1. ögretim fiyatına çekilmesi en mantıklı olanıdır. 200-300 tl civarına birçok 2. ögretim ögrencisi razıdır.
  • http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

    istek şıkkına tıklayıp başvurunuzu yapın
  • ‎#İkinciogretimliAdaletİstiyor twittleyelım ösys de oldugu gıbı sesımızı duyarılım destek !
  • Bende 2. öğretim öğrencisiyim tamamen kaldırılması haksızlıktır tamam ama örgün öğretim ücretine çekilmesi gerekiyordu.
  • Zaten parayı 2. öğretimlerden kaldırıyolardı, ee şimdi biz ne anladık bu işten? Yaptıkları resmen göz boyamak. İkinci öğretim öğrencisi olarak adalet istiyorum
  • Karar açıklandığından beri kendimi enayi gibi hissetmeye başladım
  • Kaldırsınlar olmuyor mu indirim yapsınlar o da mı olmadı o zaman birinci öğretime verilen katkı kredisi ikinci öğretimlere verilsin ki harçlarında indirim olsun !!!#ikinciogretimharclaridakaldirilsin twitera bekleriz
  • Yaziklar olsun bu insanlar uganda vatandasimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SADECE BARAJA GEÇENLER BİLE PARA ÖDEMEYECEK AMA BİZ 30-40 BİN SIRALAMALARLA DÜNYANIN PARASINI ÖDEYECEĞİZ. ADAM UYDURUK BÖLÜMÜ BELEŞTEN OKUSUN BİZLER ÖZEL OKUL GİBİ PARA BASTIRALIM OLDU NE GÜZEL İŞ


    SESİMİZİ DUYURALIM SOSYAL MEDYAYLA SINIRLI KALMAYALIM


    http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

    BİZLER TÜRKİYE'DE BULUNAN ÜNİVERSİTELERİN 2. ÖĞRETİM BÜNYESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİZ.GÜNDEMDE BULUNAN ÜNİVERSİTE HARÇ ÜCRETLERİNİN KALDIRILMASI İLE İLGİLİ TASARI OLUŞTURULMUŞ FAKAT BUNUN SONUNDA 1.ÖĞRETİM, AÇIKÖĞRETİM HARÇLARI KALDIRILMIŞ VE 2. ÖĞRETİM HARÇLARI KALDIRILMAMIŞTIR.

    2.ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ OLARAK BU UYGULAMADAN YARARLANMAK İSTİYORUZ.SADECE ÇALIŞANLARIN 2. ÖĞRETİM OKUMADIĞINI, MADDİ DURUMU İYİ OLMAYANLARINDA TERCİHLERİNDE 1. ÖĞRETİM GELMEYECEĞİ, ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALMAK İÇİN 2. ÖĞRETİMİ SEÇMEK ZORUNDA KALDIKLARINI BELİRTMEKTEYİZ.ZATEN 2. ÖĞRETİM HARÇ ÜCRETLERİNİN FAZLALIĞI YILLARDIR TARTIŞILAN BİR KONUDUR.HARÇ ÜCRETLERİNİN FAZLALIĞINDAN DOLAYI ÖĞRENİMİNİ YARIDA KESİP OKULU BIRAKAN ÖĞRENCİ ARKADAŞLARIMIZ DA BULUNMAKTADIR.

    BİZ AYRIMCILIK YAPILMASINI İSTEMİYOR 1. ÖĞRETİMLER GİBİ 2. ÖĞRETİMLERİNDE HARÇ ÜCRETLERİNİN KALDIRILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR, GEREĞİNİN YAPILACAĞINA DA İNANIYORUZ.




    BUNU GÖNDERİRSEK SESİMİZİ DAHA İYİ DUYURURUZ




  • Şu an yapılması gereken en doğru şey 2. öğretim harçlarının 1.öğretim seviyesine veya biraz daha aşağısına indirilmesi...
  • Uvey evlat muamelesi yapiliyor . Adaletsizlik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.