Şimdi Ara

Yargıtay: 'Banka konut kredisinden dosya masrafı alınamaz.' (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.235
Cevap
74
Favori
135.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konu :http://forum.donanimhaber.com/m_84586649/f_//tm.htm#84586649

    quote:

    Orijinalden alıntı: Brother-II

    Yapılandırma ücreti - Elle müzakere ettim vs vs yazdırmalarına rağmen kazanıldı.







  • kaymakamlıktaki tüketici hakem heyetine şikayet edin babam 100 kere geri aldı parayı sadece bir dilekçeye bakıyor yasal olmayan kart ücretleri falan dahil hepsini alabiliyorsunuz
  • konuhttp://forum.donanimhaber.com/m_84586649/f_//tm.htm#84587678

    quote:

    Orijinalden alıntı: Brother-II

    2




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother-II -- 30 Kasım 2013; 14:53:57 >




  • gördüğüm kadarıyla tüm tüketiciler temkinli davranıyor ve adım atmaktan çekiniyor. çekinmenizi gerektirecek hiçbir durum yok yüz binlerce insan bu paraları aldı sizin de almanız mümkün sadece bunu bilen birinden yardım almanız işinizi kolaylaştıracak. şu linkten facebook üzerinden sorularını sorablirsiniz

    https://www.facebook.co....php?id=100006434456794 (konut kredi) veya twitterdan @dosya_masrafi üzerinden isteyene yardım edebilirim. hem icra hem mahkeme hem de hakem heyeti hatta bankada yapcaklarınız bakımından size yardım edebilirim.

    son olarak bankalar sizleri bu paraları almaktan vazgeçirmeye çalışacaklar çeşitli bahanelerle. bunların hiçbirine inanmayın. ceplerindeki paralar gitmesin diye ne yalan söyleyeceklerini şaşırdılar.

    kredi vermeme gibi bir şansları yok, kredisini düzgün ödemeyene bile kredi veren yerler bu bankalar. o açıdan bakın.




  • Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var.
    Halkbankasından çektiğim kredi masraflarını almak için işlemlere başlayacaktım ama bankanın benden dekont için 250TL istemesiyle başlamadan bitti. Bu durumda ne yapmalıyım?
    Halkbankasından işlem yapanlar sizden kaç lira aldılar?
    Böyle bir para isteniyor bu durum karşısında ne yapmalıyım?
    Lütfen yardımcı olun.
  • fatu38 F kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım kredini çektiğin tarih nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barqat

    Arkadaşım kredini çektiğin tarih nedir?

    04.10.2010
  • fatu38 F kullanıcısına yanıt
    Ben de geçen sene eylül ayında çekmiştim. Dekont yerine hesap hareketlerinin çıktısını verebiliyorlar. Üzerinden bir yıl geçtiği için ücret talep ettiler. Ücreti ise sayfa başına 5 tl. Ben de kabul ettim. Nasıl olsa bir sayfalık çıktı verecekler dedim.
    Görevli bayan iki gün sonrasına gün verdi. Gittiğimde yirmi küsür sayfa çıkacağını ücretinin ise buna göre olacağını söyledi. Ben ise tüm çıktıları değil sadece kredi çektiğim tarih olan günün çıktısını istediğimi diğerlerini istemediğimi söyledim. Kabul etti ve 5 tl vererek belgeyi aldım. (05.11.2013 Halkbank Bursa Merkez şube)
    Yani kısacası o güne kadar yapmış olduğunuz işlemlerin tamamının dökümünü vererek para koparmaya çalışıyorlar.
  • barqat kullanıcısına yanıt
    Benden bankanın müdürü istedi bu parayı. Özellikle belirttim ne istersen iste 250 tl diyor tavrı da sinir bozucuydu sırf o tavrı için yatırıp almayı düşünüyorum
  • Bunlara kim dur diyecek.
    Vatandaş kendi imkanları ile bir şeyler yapmaya çalışıyor
    Şimdi bunun gasptan farklı bir şekilde yargılanmaması gerek.
    Siyaset yapmak için demiyorum ama
    hükümet kimin hükümeti
    Ezilenin-halkın-garibanın-kimsesizin kimsesiyiz diye slogan atanlar ..Allah belanızı versin
  • Halkçı2013 H kullanıcısına yanıt
    Evet insanı üzen bunu yapanın bir devlet bankası olması.
    Bir yasayı çıkarıpta hem insanları hem de yargı sistemini rahatlatamadılar.
  • Arkadaşlar bu dökümle bankadan 2010 yılında çektiğim ve halen ödemekte olduğum krediye ait kullandırım masrafları adı altında ücretleri geri alabilir miyim ?
  • bukimyahu B kullanıcısına yanıt
    Benim aldığım evrakta da kullandırım masrafı yazıyordu. THH'ne başvuru esnasında başvuru evrakının detaylar bölümüne masrafların ne olduğunu ve hangilerini istediğime dair not düştüm. Oradaki görevli masrafları belirten ayrı bir evrak olmadan bu şekilde olmaz dedi. Bana limit değer olan 1191 tl'sini istediğimi yazdırdı. Onlar zaten savunmalarında hangilerinin olduğunu yazacaklar dedi.
  • peki şu an davanız ne aşamada ?
  • bukimyahu B kullanıcısına yanıt
    Bir ay önce başvurdum.
  • Peki yapılandırma masrafını geri alabilir miyim ekteki dekontla ?
  • bukimyahu B kullanıcısına yanıt
    Benim de sende bulunan dekonttan iki ayrı yapılandırmaya ait dekont vardı. Dosya masrafları için ayrı, yapılandırmalar için ayrı olarak aynı gün başvurdum. THH'ndeki görevli dekont yeterli olmasa kabul etmezdi.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben 2010 yılının nisan ayında Yapı Kredi bankasından ev kredisi çektim. 2000 tl kadar bir dosya masrafı ve eksper ücreti ödedim. 2011 yılında faizler düştü kredimi yeniden yapılandırdım. Yapılandırma esnasında eski kredi kapatıldığı için 2.800 tl erken kapama cezası ödedim. Yeni oluşturulan kredi içinde ayrıca 1400 tl yeniden dosya masrafı ödedim. Hepsini öderken itiraz ettim banka müdürüyle dahi görüştüm ama ödemek zorunda bırakıldım.

    2012 yılının şubat ayında bir avukat aracılığıyla yapılan tüm bu haksız tahsilatların iadesine yönelik Ankara 1. Tüketici Mahkemesine dava açtım. Davaya bilirkişi atandı. Bilirkişinin de raporuyla davayı 3. celsede kazandım. Banka davayı temyiz ederek Yargıtay'a gitti. Yargıtay temyiz talebini reddederek mahkemenin verdiği kararı onadı.

    Daha sonra alacaklarımı Ankara 24. İcra Dairesi aracılığıyla tahsil ettim. Tüm yasal faizleri, avukatlık ücretleri, mahkeme masrafları derken bankadan yaptıkları haksız tahsilatları fazlasıyla geri aldım.

    Konuyla ilgili olarak mağdur olan arkadaşlar var ise mutlaka haklarını arasınlar. Tek yapmanız gereken bir avukata vekalet vermek ve 400 tl civarında ilk dava masraflarını karşılamak. Daha sonra sadece bekleyin. Dava kazanıldıktan sonra avukatınıza kazandığınız ücretten anlaştığınız oranda ödemesini yaparsınız. Ben %15 olarak anlaşmıştım. Parayı bankadan aldıktan sonra ödedim. Lütfen bankalara paralarınızı yedirtmeyin hakkınızı arayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumland

    15 gün geçti param yatırılmadı.Bankayı İcraya nasıl verebilirim.?

    Aşamalar hakkında bilgi verirmisiniz.Ayrıca icrayı adrese kayıtlı olduğum ilde vermek gibi bir mecburiyet var mı? 1 Ay şehir dışında olacağım bulunduğum ilde verebilirmiyim?

    ÖRNEK 1 ve ÖRNEK 4-5 Form diye birşeyler var internette de var. ancak avukata cüzi bir para verdim hazırlattım
  • geçenlerde ben de sevinçli haberlerimi aldım. AKBANK fazla direnmeden ve temyize gitmeden 2.500 TL yi hesabıma iade etti yuppiiiii. hesap işletim ücreti kesilmesin diye de hemen aynı hızla parayı matikten çektim. darısı diğer arkadaşların başına




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEONİM -- 11 Aralık 2013; 21:46:21 >




  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.