Şimdi Ara

DSG şanzıman problemleri(Doğuşun yanıtı 25te) (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.950
Cevap
27
Favori
176.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DH forumda olumsuz yorum yazanların nedense kendi araçları değil de, sürekli bir arkadaşının, tanıdığının, amca oğlunun, yoldan geçenin, kaydıraktan kayanın, damdan düşenin... DSG leri hep patlıyor. Bu adamlar fena halde mağdur olup, VAG grubu DSG aldıklarına bin pişman olup hemen satıyorlar felan filan...

    Sadece 2014 Temmuz ayında 13.000 e yakın VAG grubu (yani otomatik şanzıman DSG olarak çift kavrama DSG vs. kullanan) araç satılmış.
    Türkiye'nin en çok otomatik şanzımanlı araç satan grubu VAG dir.
    Bu forumda ölümüne tavsiye edilen markaların özellikle de Japon (honda,subaru,mazda vs.) yıllık toplam satışlarının toplamını VAG grubu bir ayda satmaktadır.

    Yeni araç almayı düşünenler için TAVSİYEM hayatlarında sıfır DSG li araç alacak parası olmayan 10-20 bin liralık araçlarının dünyanın en iyisi olduğuna bilinçsizce inanan kişilerin yorumları yerine yine DH forumda sadece DSG kullanıcılarının yorum yaptığı forumları incelemeleridir.

    Örneğin:
    http://forum.donanimhaber.com/m_87608164/f_//tm.htm#87608164

    Saygılar




  • FreePhone F kullanıcısına yanıt
    Valla siz ister inanın ister inanmayın, daha bir ay önce kadar birisiyle tanıştım, sıfır kırmızı manuel scirocco almış. Çok hoşuma gitti ki zaten severim sciroccoları da. Bizim önceki 6ileri Passat'a dayanarak "keşke DSG alsaymışsın çok rahat ve stabil" dedim. Cevabı, "abi ben aslında sıfır Golf 7 DSG almıştım. 10.000 bakımına götürdüm servise, bakımdan sonra servisteki usta kontrole çıktı aracı. 10 dakka bekle yok, 15 dakka bekle yok. Ben çay içiyorum o arada tabi. Yarım saat sonra bir telefon, 'abi araç yolda kaldı'. Şaka yapıyor zannettim yepyeni araba sonuçta. 'Bak birazdan bi çekici çıkacak servisten' dedi. Şanzuman arıza yapmış. Almam bu arabayı geri dedim dava edicem dedim vs. En sonunda anlaştık, aracı servise verdim. Yerine biraz da indirimle showroomdaki bu scirocco yu aldım. Özellikle manuel olsun istedim. Allahtan daha ilk bakımda yaptı da itiraz edemediler. Sonralardan yapsa bana kitliyceklerdi" dedi.

    Ha bu arada, VW düşmanlığım falan yok. Kendim Focus 2 kullanıyorum, kardeşimde de manuel Golf 6 var. Her zaman söyledim, yine söylüyorum VW kesinlikle kalite olarak üstün.

    Ama bu 7 ileri DSG lerde sorun var. Siz rastlamamış olabilirsiniz, veya aracınız sorunsuz olabilir ama bu yüzden mağdur olan insanlar var. Sorun olduğunu bildirenlere de çamur atıyorsunuz demenin bir anlamı yok.

    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FreePhone F kullanıcısına yanıt
    Daha 2 hafta önce kendi aracında mekatronik arızası olmuştu, şimdi burada sorunsuz şanzımanmış gibi reklam yapmaya devam ediyorsun.

    İnsanları sahip oldukları araçlarla küçümsemek hiç hoş değil. Sahip olamadıkları araçlar hakkında yorum yapıyorlar diyorsun ama ne zaman görsem japon araçlar (özellikle honda) hakkında olumsuz yorumlarınla karşılaşıyorum. Tavsiyede bulunmak yerine çelişkilerine dikkat etsen daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forester-14 kullanıcısına yanıt
    Sayın Forester

    Öncelikle yazımda DSG şanzımanın sorunsuz olduğuyla ilgili bir bilgi yok.

    ikinci olarak bu kadar çok satılan bir markanın benim yaptığım reklama ihtiyacı olduğunu düşünmen gerçekten piyasadan kopuk DH forum yazarlarından olduğunu düşündürüyor.

    Ne kadar tarafsız olduğumu yaşadığım DSG mekatronik arızasını detaylı olarak anlattığım konudan anlayabilirsiniz.

    Gönderdiğim linkte sadece DSG kullanıcılarının yaşadığı sorunlar ve çözümleri yer almakta. Amca oğlu, arkadaş, tanıdık vs değil.

    Honda ya karşı çocukluk ve ergenlik zamanlarında gerçekten büyük sevgi duyuyordum. Halen sahibi olduğum bir Honda araç da var. Fakat son 10 yılda her marka 2 adım ileri giderken honda bir adım geri gitti. 3-4 yıldır üretmeye çalıştıp halen üretemediği civic type r da halen sabit aks ve manuel vites kullanacak olması, Türkiye'de marka bilinirliğine güvenerek yüksek fiyatla eski teknoloji araçlar satmaya çalışması, ürün gamında çok az araç bulunması ve zaten az olan ürün gamı araçlarda opsiyon kısıtlamaları bunun en basit örneğidir.

    Son olarak DH forumda bir arkadaşımın E63 BMW M6 sının kronik şanzıman sorunu varmış. Hergün bir sensör arıza veriyormuş. Bin pişman olmuş, sakın almayın yazmam ne kadar faydalı olabilir sizce?

    Saygılar.

    Not: yukarıda yazdığım sorun gerçek ama sahibi yine de çok mutlu aracı ile :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreePhone -- 5 Ağustos 2014; 17:42:40 >




  • Ne zaman satış rakamları açıklansa konu değiştirmek için dsg yi tekrar hortlatıyor bazıları.
    İşin komiği dsg konuları hortlatıldıkça satışlar daha da artıyor. Başka argümanla gelmeleri lazım ya da veri ile .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam çok yakın bir iş arkadaşımın başına geldi, hemen altımızdaki kapalı otoparkta aracı çalışıyor ama vites hiçbir şekilde oynamıyor ve ESP arıza ışığı yanmakta. Neyse bu sabah resmi servisi aradık, yerinden bile oynatamadığımız aracı oraya getirmemizi istediler biz de sanayiden bir tanıdık ustayı arayıp haber verdik. Hemen atlayıp geldiler, aracı da çekiciye alınabilsin diye kapalı otoparktan iterek çıkardılar sağolsunlar. İlk inceleme sonuçlarına göre aracın mekatronik beyni yanmış. Bu arada araç 106 binde 2011 Jetta DSG. Şu anda görünen 2500-3000TL arası bir masrafı var, tabi resmi serviste ne kadar isterlerdi düşünmek bile istemiyoruz. Tek tesellimiz sorunun otoparkta ortaya çıkmış olması.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    yukarıda anlattığınız olayda geçen aracı siz getirin lafının yalan olduğuna eminim.

    Bırakın VW hiç bir otomobil firması yol yardımı arandığında bu şekilde konuşmaz.

    Ayrıca bakımları serviste yapılmış ise 200-250 TL masrafla iyi niyet garantisinden onarılacağını düşünüyorum.
  • FreePhone F kullanıcısına yanıt
    Emin misin değil misin benim sorunum değil, kimseyi ikna etmek zorunda da değilim. Ayrıca yol yardımı değil direkt yetkili servisi arandı. Sonunda arkadaşım çekici olayını kaskodan ücretsiz olarak kullanmayı tercih etti. Garantisi dolduğundan ve garanti sonrası bakımlar özel serviste yapıldığından şu anda özel servise çekildi ve mekatronikte beynin yenisinin gelmesi bekleniyor.
  • guncel:

    10 dk önce vw servısı aradım garantı uzatma olayını aracı aldıktan en gec 1 aya kadar sureye kadar yaptırabılıyorsunuz.bana satarken oyle demedı vw cik satıcıları.
    garantı uzatma yaptıracaktım acaba yaptırsam mı satsam mı dusunuyorum.
    bırde dsg de bıraz sıkıntı yasadım dedım cart curt yapıtılar daha arac 29.000 km de
    artı servıslere zam gelmıs 100-150 lıra arası...
  • 1.6 tdi highline manuel almak mantıksız mı sizce?
    dsg mi almalı eğer sorunları bittiyse
  • kanoute K kullanıcısına yanıt
    DSG sorunu bitmez, manuel alın hiç olmazsa rahat olursunuz.
  • Bu DSG tartışmaları daha uzun yıllar sürecek gibime geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kilicoglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mol3v

    2012 de Sıfır Otom. Araç almaya karar veridik.

    Kendi tarafsız görüşlerim.

    A marka'ya gittik. (Araçları inceliyoruz )
    - İlgisizler müşterilerine karşı.
    - Satış temsilcileri bir havalı burunlarından kıl aldırmıyorlar. (İnsanı kücümseyici bir tavrı vardı bakışı filan sankim devlet dairesinde gibi hissettim. Pazarlamacı bey diye hitap ettim cok bozuldu.Hakettide.)
    - Sırf o yüzden samimiyetsizlik falan fistan vazgeçtik.

    B marka'ya gittik. ( Araclara bakıyoruz.)
    - A markadan kesinlikle kalabalıktı showroom.( 2 misli)
    - Mehmet bey diye bir satış temsilcisi geldi.
    - İçecek ikram etti.
    - Hangi modeli istediğimizi beyan ettik. ( Çok detaylı birşekilde bilgilendirme yaptı.)
    - Otom. 1.xx önerdi. Yakıtı ortalama tüketir diye bilgilendirdi ben araca oturdum o anlatıyordu bende dinliyordum.
    - otom. 1.xx önerdi yakıtı sehir içi ortalamanın üstüne çıkabilir diyede bir telkinde bulundu. ( Aracın - lerinide + larınıda ivedili şekilde belirtti.)

    Fiyat olarak 1.xx bize daha uygun geldi teşekkür ettik kaporamızı bıraktık gerekli işlemler için startı verdik. ( O bayiye gitmeden önce en az ist. içinde 5 farklı markayı incelemeyi düşünüyorduk ve vazgeçtik.) ( Aracım ortalamanın üstünde yakmıyor bunu belirtiyim. ) ( Aracıma lpg taktırdım hiçbir uyum sorunu yaşamadım şu an 57.000 km'de bakımlarını vs zamanında yaptırıyorum yağını suyunu filtresini gününden önce değiştiriyorum.)

    Burda A markası B markası güzel demiyorum mantaliteden bahsediyorum... Neler okuduk sorunun ortaya cıkmaması için millete imzalattıkları kağıtlar vs. vs. geçiyorum herşeyi Ford fiesta st yi tr getirmiyormuş ne diye ? ( Bende cok inat biriyim asla ford almam arkadaş tepkim böyle uyuz oldum bir kere )
    Herkesin kesesi ayrı isteyen vw alır isteyen RR para benim keyif benim dedi mahallede bir abimiz. Çekirdeği aldım elime çit çit güldüm daha sonra yasadığı sorunlara. Sattı benim arabamdan aldı sonrada :D )


    Bu olayı yaşayıp inadına A markasını alacak insanlar çok ne yazık ki. 4s kuralının en sağlam işlediği yerdir Türkiye. Aynı şeyi avrupa veya amerikada yapsalar o firma bir daha iş yapamaz.

    Iste bu mantik asil mantiksizliktir esas olan sana gosterilen guleryuzmu yoksa alacagin arabanin vasiflarimi .. elestirecegim diye resmen sacmaliyorsunuz ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • adamın eti çok iyi ama her yerde 15 TL olan iskender on da 20 TL
    takım var 2 saat çalışır 50 TL , takım var 4 saat çalışır 150 TL

    tonla örnek verilir
    insanlar vw in arabalarını beğeniyor , gerçekten rakiplerinden bariz önde
    konforu , malzemesi , koltuğuna kadar farklı
    DSG sorunlumu , sorunlu belli
    her ne kadar genelde enişte , iş arkadaşı , hala , dayı , komşu falan da olsa belli bir sıkıntı var
    ama bu arabaları beğenip bu kadar para verenler en azından 1 kere para verip değiştirmeye razı demekki
    arada bir daha patlasa iyi niyet , garanti falan fişman

    boş verin bu kadar kafaya takmayın , araba güzel , dsg de güzel
    sorunluysa da parası olan alır biner , etraf vw den geçilmiyor
    biz de 2011-12 golf bakıyoruz , manuel de esp olsa hiç düşünmeyeceğim de
    akıl fukaraları higline manuele bile esp koymamışlar
    belki biz de dsg alıcaz üstelik ikinci el
    çünkü arabaları çok iyi tiguan var eos var leon vardı gitti , altea var o gidip kafamıza göre bulursak golf gelecek
    yoksa yine vag arabası olacak

    çok takılacak bir şey değil , istemeyen , çok takip eden profesyoneller zaten vw almaz




  • linqs kullanıcısına yanıt
    sorunlu araç olması bence kötü bir vasıf. bunu ayrı tutuyorum.

    benim asıl eleştirdiğim (her firma için geçerli) şunlar.

    a firması sıkı tedbirlerin ve denetimin olduğu bir ülkeye, örneğin ingiltereye girsin;

    - kesinlikle sorunlu araçlarını toplatmaya kadar kendi prestijini düşünüyor.
    -garanti süresini yasal sınırların da üzerine çekiyor ki sağlam ve güvenilir görünsün. (örneğin 2 senelik yasal sınır olan yerde 10 yıllık garanti veriyor)
    -fiyatları mümkün olduğunca rekabetçi tutuyor.
    -müşteri memnuniyeti için adeta oradaki satıcılar sizi öğle arasında bir yemeğe çıkarmadıkları kalıyor...

    ama

    aynı firma denetim ve tedbirlerin çok da sıkı olmadığı bir ülkeye, örneğin Türkiyeye gelince ne oluyor;

    -sorunlu araçların toplatılmasını geçtim, sorunlu araç olduğu dahi kabul edilmek istenmiyor. (bütün dünyada toyota bazı araçlarını toplatırken acaba ülkemizde kaç tane araç geri çağırıldı?)
    -garanti süresi yasalar izin verdiği ölçüde sınırlandırılır, hatta mümkün olduğunca kırpılmaya çalışılır. gelen bir sıkıntı mümkün olduğunca garanti dışı sayılmaya çalışılır. (ülkemizde minimum 2 sene garanti zorunludur. ama firmalar bunu bile lütuf gibi söylerler. üstüne pek çok konuda garanti dışı olduğu şeklinde garantiden kaçmaya çalışırlar. buna vw örneğinde çok karşılaşıyoruz)
    -fiyatlar kesinlikle yurt dışındaki oranlara göre çok fazladır. aynı donanımdaki araçları ele aldığınızda aynı durumda gibi görülen araçlarda bile ingiltere ve Türkiye arasında çok fark vardır.
    -müşterilere karşı hiç bir şekilde kibarlık vs. göstermezler. avrupalı satıcıların yanında buradakileri gördüğünüzde gırtlaklayasınız gelir.(ne yazık ki bunun da en çok vw de olduğunu görürüz.)




  • 2011 golf6 DSG bakiyoduk hatta begendigimiz 96 bin km de bir tane bulduk... ama bu kadar olumsuz yorumdan sonra cok ama cok sogudum... ilk arabam olacak bir de.. sizce almamalimiyim? hatta direk araba linkinide atayim cok temiz kazasiz boyasiz ama bu dsg sorunlari beni cok korkuttu...


    cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim takipteyim..


    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ocak-vergisi-bizden-hatasiz-golf-comfortline-otomatik-kocfinans-197366327/detay




  • merhaba

    benim anlayamadığım husus var.
    kurutip 7dsg ler sıkıntı eywallah.
    adam yeni kasa passat çıkardı onda da aynı dsg var.hatta biri konu açmış titreme var diye daha yeni araçta.
    bu vw neden vazgeçmiyor da hala aynı sorun çıkaran şanzımanı kullanıyor.
    bunu bir türlü anlamıyorum.
    sürekli yedek parçada bağımlı hale getirmek için desem bazı ülkelerde 10 yıl garanti.
    heralde bizim gibi 2 yıl olan ülkerede bağımlı hale getrmek istiyor
  • aslinda kendimi zorlayabilirsem bmw 116i alabilsem iyi olabilir belki onun otomatigi iyi diye duydum bir cok forumda... ama onunda yakit sorunu varmiş.40 50 bintl arasi tam otomatik ne alinabilir ki? ama ben istiyorum ki bindigim araba birazda gösterişli olsun.yani gösterişten kastim kaliteli gözüksün.. ne yapacagim bilmiyorum ama dsg almayacagima kesinlikle karar verdim. bunlari bile bile gidip alirim ve sonradan bi sorun ciktiginda yüz ifademi hic merak etmiyorum
  • @Belenenses

    2012 yılında C sınıfı arabasının ÜST DONANIM PAKETİNE ESP koymayan markaya hala ÇOK İYİ, BARİZ ÖNDE demek düşündürücü...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • napsagki N kullanıcısına yanıt
    evet bende okuduktan sonra buna karar verdim... arabalarla ilgili cok bilgim olmamasina ragmen sanirim iki üc günde 100lerce kişi gördüm bu dsg dili yanan....bmw116i yakiti biraz az olsa aslinda düşünebilir.bakalim 3 4 hafta daha bekleyecegim gibi duruyor... buradakileri okumasam hafta sonu o linkini koydugum arabayi alabilirdim.. iyiki araştirmişim diyorum şimdi
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.