Şimdi Ara

Bloomberg : Samsung, yeni akıllı telefon ve tablet modellerinin çıkışını erteleyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bloomberg : Samsung, yeni akıllı telefon ve tablet modellerinin çıkışını erteleyebilir






    Samsung ve Apple arasında ABD'de devam eden patent ihlali davasında 1 milyar dolarlık tazminat kararının çıkmasının ardından, hukukçular ve patent uzmanları kararın yansımalarını değerlendirdi.




    20 Eylül'de mahkeme Galaxy Tab 10.1 de dahil olmak üzere Apple'ın satış yasağı talep ettiği ürünleri görüşecek. 




    Davanın doğrudan ilgilendirdiği ilk firma Samsung. Değeri 219 milyar dolara ulaşan global akıllı telefon pazarının lideri olan Samsung, geliştirmekte olduğu bazı ürünlerde değişikliğe gidebilir. Güney Kore kaynaklı yatırım firmalarının görüşlerine göre, altı ayda bir yeni ürün geliştiren Samsung, üretim hattındaki bazı ürünlerinde davaya konu olan ihlallerden kaçınması için değişiklik yapabilir. Bu da ürünlerin geliştirme ve satışa sunma dönemlerini geciktirebilir. Değiştirilmesi gereken ürünlerin toplam değerinin 5.8 milyar dolar olabileceği öngörülüyor.




    Bilgisayar bellek yongaları, düz ekran panel ve TV üretiminde lider olan Samsung, üretimi artırmak için yıl sonuna kadar 25 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Villanova Üniversitesi patent hukuğu profesörü Michael Risch, Samsung'un bazı tasarımlarda değişiklik yapacağını dile getiriyor.




    Samsung ise ürün tanıtım tarihlerinde herhangi bir erteleme olmayacağını belirtiyor.




    Apple'ın patent ihlali ile suçladığı diğer bir firma olan HTC açısından da bu dava önem taşıyor. Tayvanlı hukukçular, HTC'nin Samsung'un davasındaki patentleri dikkatle incelediğini ve kendi davasını ilgilendirecek patentleri mercek altına aldığını vurguluyor. Samsung davasındaki patentlerden ikisi, Apple'ın pek çok HTC cihazına açtığı davanın konusunu oluşturuyor. 




    Diğer bir yatırımcı Seo Won Seok, bu davanın Android ekosisteminin tamamını ilgilendirdiğini ifade ediyor. Talep ettiği tazminatın yarısını alan Apple'ın federal kanunlara göre miktarı üç katına kadar çıkarma ihtimali bulunuyor.




    Apple ile Samsung bilindiği gibi işlemci ve panel üretiminde işbirliği halinde. Samsung'un gelirinin yüzde 9'u Apple'dan geliyor. 




    27 Ağustos'ta Apple, hangi Samsung cihazının yasaklanmasını istediğini tek sayfa halinde jüreiye sunacak ve 20 Eylül'de de karar verilecek. 




    Uzmanlar satış yasağı kararının Samsung'a 5 milyar dolarlık bir zarar vereceğini hesaplıyor. Ancak kararın uygulamaya konulmasının uzun sürecek olması ve Samsung'un temyiz başvurusuyla süreci uzatması neticesinde firma bu zararı kolaylıkla tazmin edebilecek. 




    Ürün geliştirmesinin gecikmesi konusu şimdilik ABD içerisine sunulacak cihazlar için geçerli olacak. Ancak 4 kıtada devam eden davaların bu karar sonrasında oluşacak seyrine göre global ürün lansmanlarında da bazı gecikmeler yaşanabilir. IFA 2012 fuarında kararın etkileri biraz daha şekillenecektir.











  • Yeni nesil iphone arifesinde zaten öyle bir salaklık yapacağnı düşünmüyorum samsungun.. kendi ipini çeker.
    apple yine kasup kavuracak ortalığı samsung ise her zamanki gibi tozları yutmayla yetincek
  • Ne diyeyim... Android gelişmeye ve bize uygun ucuz cihaz üretilsin de marka pek önemli değil; yaşasın android ekosistem..

  • Eğer Samsung Jelly Bean i iyi kullandıysa Apple a sağladığı ekrandan daha yüksek çözünürlüklü cihazlar çıkaracak. Bu sayede büyük rakamların her şey olduğuna inanan insanları da kendi tarafına çeker. Dava konusunda samsung her ne kadar bölümlerimiz farklı yönetiliyor dese de onlarda apple ile daha fazla uğraşacaklardır. Hele birde sadece amerikadaki mahkemeler verdikleri kararla kalırlarsa apple ın şerefi falan kalmaz . Yeni iphone da 4s gibi çıkarsa , samsung note 2 ile hem telefon hem tablet pazarından büyük paylar alır. Apple düşüşe geçer.

  • 2011 de cıkan iphone da niye bu kadar hayal kırıklıgına ugradı anlamadım ben. iPhone 3g ile 3gs gibi oldu.Dış değişmedi ama ic donanım tamamen yenilendi.Esas degisiklik bu sene olur diye düsünüyorum.Aynı 3gsten 4 e gecis gibi.

  • ertelenmez. samsung tüm olasılıkları hesaplayıp ona göre çözümlerini üretmiştir bile. bu sebeple apple yalakası kurum ve medyayı da tanımış oluyoruz.

  • Samsung bununda üstesinden gelir evelallah

  • Dikdörtgenin kullanım hakkı benimdir başkası kullanamaz diyen firma kısa vaddede olmasa da uzun vadede kaybetmeye mahkumdur. Samsung kısa vadede birkaç milyar dolar kardan zarar edebilir ama uzun vadede bundan zararlı çıkacak firma Apple'dır.

    Diğer firmalar Apple'a karşı kazandıkları onlarca patent davasında bu zamana kadar pek agresif olmadılar. Bundan sonra ellerindeki patentler ile Apple'a karşı daha agresif yaklaşacakları kuşku götürmez.

    Kısaca uzun vadese elmandaki ısırık sayısı birden fazla olacaktır.

  • Hiç merak etmeyin Google Apple'nin eline verecek sopayı hiç merak etmeyin

  • Google + üreticiler vs apple savaşında kaybedenler apple ve microsoft gibi fırsatçılar olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis

    Yeni nesil iphone arifesinde zaten öyle bir salaklık yapacağnı düşünmüyorum samsungun.. kendi ipini çeker. apple yine kasup kavuracak ortalığı samsung ise her zamanki gibi tozları yutmayla yetincek


    Aynı fiyata çıkan Samsung Galaxy S2 İphone 4
    Samsung Galaxy S3 ve İphone 4s 'in satış rakamlarına bakarsan kimin daha çok toz yuttuğunu görmüş oluruz.

  • samsung'u hafife aldı sanırım apple. fakat samsung bu kullanıcı kitlesiyle sırtı yere gelmez adamlar hak ediolar verdigin parayı.fazlasıyla hemde

    sempatizanlıkta yok bu arada hangisi iyise o

  • Umarım Note 2'nin çıkış tarihi ertelenmez
  • Apple ile Samsung bilindiği gibi işlemci ve panel üretiminde işbirliği halinde. Samsung'un gelirinin yüzde 9'u Apple'dan geliyor.

  • Apple'ın gözü dönmüş fanları yerini Samsung fanlarına bırakıyor. İnsanların haline bak, yazık.

  • apple fanlarından daha fazla samsung fanı olmuş
  • Niyetliyim 124Serçemi satıp Note2 alacağım.İyi araba alamadım hiç değilse ekosistemin en değerli en olağandışı cihazını alayım..

  • arkadaşlar sacmalamayin elma en kaliteli en hizli 40 cihaz uretse bile 2000 tl verdigin cihaz kendinin degil hala ayyyy tunesin kölesi. ben öz ve gür olmayi severim benim olsun isterim. ha masada hava atmak icin cihazi kullaniyosan ve cihazin hic bir teknelojik ozelliginden daha faydalanmasini bile bilmiyosan yani onunla vakit gecirmiyosan zaten oyle bicihazada veya s2.s3 vs yede gerek yok.

  • Umarım samsungunda appleında sonu izlanda gibi olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.