Şimdi Ara

Samsung ve Apple davasında nihai karar açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
3
Favori
16.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung ve Apple davasında nihai karar açıklandı








    Samsung ve Apple arasında devam eden dünya çapındaki davaların en önemlilerinden birisi olan ABD'deki patent davasında nihai karar verildi.





    ABD Bölge Mahkemesi'ndeki 9 kişilik jüri, 21 saat boyunca yaptığı toplantının ardından Samsung'un Apple'ın iOS ürünlerinde kullandığı 7 patentten altısını ihlal ettiğine karar verdi ve Apple'a zararın karşılanması amacıyla 1.05 milyar dolar tazminat ödenmesini istedi. Apple'ın Samsung'dan tazminat talebi 2.5 milyar dolardı. 




    Bu patentlerin içerisinde iPhone arayüzü, pinch-to-zoom özelliği, kenarları yuvarlatılmış dikdörtgen tasarım gibi konular bulunuyor. Mahkeme Samsung'un itirazına rağmen Apple'ın 7 patentinin de geçerli olduğunu bildirdi. 




    Mahkeme ayrıca Apple'ın Samsung'a ait 5 patenti ihlal ettiğine dair iddiayı da kabul etmedi.




    Kararın en önemli kısmı, Samsung yöneticilerinin patent ihlalini farketmesine rağmen süreci devam ettirdiğine hükmedilmesi. Patentlerin bilerek ve isteyerek ihlal edildiğini gösteren bu durum hukukçulara göre yargıç Lucy Koh'a Apple'a ödenecek tazminatı üç katına çıkarma taleplerini de uygun görebilme imkanı verecek.

     

    Samsung ve Apple davasında nihai karar açıklandı 




    Hukuçuların bazıları patent davalarını firmaların önünü kesme ve yenilik geliştirilmesine engel olma yolu olarak görüyor.




    Apple, yenilik üreten ve bunları korumak isteyen firmalar için kararın çok önemli olduğunu, ve teknolojiyi çalmanın iyi birşey olmadığının görüldüğünü açıkladı.




    Samsung ise dikdörtgen tasarım nedeniyle böyle bir kararın verilmesinin Apple için olumlu olarak görülmemesi gerektiğini, aslında ABD tüketicisi için büyük bir kayıp olacağını vurguladı.




    Bu kararla Apple'ın pazardaki pozisyonunu ve kar marjını koruması daha da kolaylaşacak. Tüketici tarafında ise daha az seçenek ve daha yüksek fiyatlar ortaya çıkacak.




    Mahkeme Samsung tabletlerinin ise iPad dikdörtgen tasarım patentini ihlal etmediğine karar verdi. Bu karar muhtemel bir Apple tekelinin de önünü kapatmış oldu.




    Samsung bir üst mahkemeye itirazını bildirecek ve itiraz görüşülecek. 20 Eylül'de ise karar kapsamındaki Samsung cihazları için satış yasağı karara bağlanacak. Samsung istediği sonucu elde edemezse bu kez temyiz mahkemesine gidecek.

     

    Samsung ve Apple davasında nihai karar açıklandı 




    Karar Apple ve hissedarları açısından oldukça önemli. Yıllardır benzersiz tasarım ve arayüz çalışmalarının çalınmasını istemediğini sıkça belirten ve hukuk mücadelesi başlatan Apple'ın eli daha da güçlenmiş oldu.




    Dünyanın pek çok ülkesinde devam eden patent davalarına bu kararın nasıl bir etki yapacağı da merak konusu.




    Samsung cephesine bakıldığında ise Galaxy serisinden on milyar dolarlar kazanan firma için 1.05 milyar dolarlık tazminat zorlayıcı değil. Kararın sonraki aşamalarda Samsung'un global pozisyonunu çok fazla etkilemeyeceği tahmin ediliyor. Karar sonrası ürün maliyetlerine eklenecek ek masrafların da firma tarafından geçiştirilebileceği belirtiliyor.




    Ancak perde arkasında karar Android işletim sistemine ve dolayısıyla Google'a olumsuz yansıyacak. 




    İkonlarla bezenmiş, ekranı sağa veya sola kaydırılabilen, dikdörtgen tasarımlı akıllı telefon modelleri Android pazarında yüz milyonlarca bulunabiliyor. Kararın ardından bu modellerin üreticileri de bir tedirginlik yaşayacaktır. Özellikle giriş ve orta seviye Android telefonlar üreten orta halli firmalar için böyle yasaklarla karşılaşmak yıkıcı bir etki oluşturabilir. Bu firmalar Android ekosisteminin çeşitliliğine de katkı yapıyor.




    Android işletim sisteminin yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon pazarının yüzde 70'ine hakim olması bekleniyor. Alınan bu tarz kararlar şüphesiz pazar payına da olumsuz yansıyacaktır. Bu aşamadan sonra Google'ın Android işletim sistemi için atacağı adımlar da büyük önem taşıyacaktır. Akıllı telefon pazarını önümüzdeki süreçte zorlu günlerin beklediğini söyleyebiliriz.

     








  • Samsung'un mobil bazda geliştirdiği ürünlere bakarak kararı hakli bulduğumu soylemeliyim. Umarım bu ceza Samsung'un bir seyleri değiştirmesinde on ayak olur. Samsung'un çalmak yerine yeni teknolojiler geliştirmesinin ve özgün bir firma olmasnin hem tüketici icin hem de firma icin daha yararlı olacağını düşünüyorum,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joyeux -- 2 Eylül 2012; 18:54:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan apple...

  • Doğru bir karar.

    iPhone 3g ile Samsung Galaxy S'e bakmak bile yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raytheon -- 25 Ağustos 2012; 12:20:30 >
  • Dikdörtgen telefonun patenti mi olur?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKerberoS

    Dikdörtgen telefonun patenti mi olur?


    Beyler ben kare telefon patenti almaya gidiyorum, ilerde çok zengin olucam :D

  • Hani arayüzü , pinch to zoom u anlarımda dikdortgen tasarım ne ucgenmi olsun telefonlar

  • yok mu şöyle apple fanatiği eksiyi basıversek...

  • Yerinde bir karar, Android'in bugün son haliyle var olma sebebi Microsoft'un Windowsunda da olduğu gibi Appledır. Umarım bu karar Samsung ve diğer üreticileri de yeni arayüzler, tasarımlar ve teknolojiler üzerinde daha fazla efor harcamaya iter.

  • Apple ın bilindik tavırları Apple ın birebir Amerikan şirketi olması Amerikan yargıçlar...

    Zaten Amerikanın mali duurmu pek iç açıcı değil seçimler öncesi ekonomi kötüye gidemezdi el birliği ile Apple lehine karar verildi çünkü aksi olsa Appleda ceza ödese Borsa düşüşe geçer birbirimizi kandırmayalım NYSE de en çok işlem göre Apple hisseleri ve bu kararla tavan yapmış durumda ...

    bir samsung kullanıcısı olarak kutu tasarımlarından esinlenmiş olabilir eyvallah kabulüm ama pinch to zoom un patentimi olur yahu yada diğer işletim sisteminin detaylarının pinch to zoom u sony de kullanıyor çin in en bilinmeyen android üreticileride...

    olay herkesin bildiği gibi Google 'a darbe operastonuydu madem Android i yıkamıyoruz onun en çok satan partneri kim Samsung onu vuralım maksat prestij kaybı yaratmak algıyı zedelemek arka planı bu ...

    ancak bu samsung a koymaz çünkü Galaxy NOTE II geliyor ve bir çok cihaz var NOTE II ve Galaxy S III te biraz fiyat indirimine gitse adetli satıştan o paraları amorti eder onuda geçtim adam sadece mobil segmette değil ki TV lerinde bile belirli pazarlarda bir miktar indirim yüksek kar marjlarına ulaşmasına yardımcı olur...

    Olay Android e mesaj vermekti ancak bu noktada Google ın AR-GE sinden tırsmak lazım Android i dahada geliştirebilir çünkü tamamen farklılaştırmak ve Apple ile dahada ciddi rekabet için Hırslanacağını tahmin etmek zorda olmaz...

    Apple iOS ta ne eklenebilir kapalı sistem adamlar ısıtıp ısıtıp veriyorlar ancak Android 4.1.1 e bakın ICS ile benzemesine rağmen hız bakımından ciddi şekilde farketti.

    Google ın 2013 ve 2014 te özellikle Google Glass ve sonrasında ciddi atılım yapacağını düşünüyorum...

    Sonuç olarak Apple - Samsung çekişmesinden ziyade Apple - Google çekişmesi asıl odaklanılması gereken yönü ...





  • Saçmaliğa bak dikdörtgen tasarım ne demek arkadaş. Samsung un değeri ne olacak şimdi merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın ama Apple neden Samsung a dava actı? Neden htc veya Sony degil neden Samsung?Cunku adamların tasarımı olsun touch wizard ara yüzü olsun bariz bir sekilde Apple cihazlarını anımsatıyor.Hata bana göre Samsungda. Apple ın ustune gelecegini bile bile aynı seyleri yapmaya devam etti.Simdide yok tuketici kaybetti diyor.Hadi apple suclu bu konuda desek sen daha da betersin. Hem htcnin hem sonynin ozel arayuzleri touchwizarddan daha guzel ve kullanisli.Ayni zamanda farklı tasarımlara sahipler.Madem ona benzetecekti gitseydi lisans anlasması yapsaydı. Microsoft surface icin yapmıs anlasma apple ile.Boylelikle sorun yasamayacaklar. Birde lutfen itiraz etmeyin bu sadece dikdortgen meselesi degil. Samsung tarafindan hazirlanan belgeyi gorduk

  • Aklım almıyor ya... iPhone'a benziyormuş... Ne yapsın telefonu üçgen'mi yapsın yani? Tüm televizyonlar birbirine benziyo diye dava açıyolarmı. Tüm araba üreticileri buda 4 kapı koymuş diye dava açıyormu.. Allah akıl fikir versin. S2 kullanıcısıyım 6. Jenerasyon iPhone almayı planlıyordum... KESİNLİKLE VAZGEÇTİM. S3 alacağım. Lanet Olsun APPLE'a... Android yükselince hemen dötü tutuştu tabi. Hemen dava açmaya başladı. Bu kadar iddiaa'lıydın da neden telefonunla değilde patentinle savaştın. Eğer başka marka senin patentinle daha iyi işler yapıyorsa onu dava etmek insanlık suçu'dur. Senin yapamadığını yapıyor diye ne bu çekememezlik anlamıyorum ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duygusal-madam -- 25 Ağustos 2012; 12:36:48 >




  • dikdörtgen patenti de nedir arkadaş nerdeyse tüm telefonlar dikdörtgen

  • ee amerikan mahkemesi tabi apple ı koruyacak sende amerikada mal satmak istiyorsan uyacaksın

  • Apple'cılara gün doğdu doluşur şimdi fanboylar

  • Apple
  • Kötü olan ise hukuki yönden tescillenmesine rağmen bunların hala utanmadan sıkılmadan akıllı telefon vb elektronik eşya üretmeye devam edecek olmalarıdır.

  • avrupa mahkemelerinin yazılımın patenti olmaz diyerek vermiş olduğu kararlar var. samsung itirazında bunları emsal olarak gösterecektir.

    ayrıca google elindeki 17 bin patentin bir kaçının apple tarafından ihlal edildiğini söyleyerek apple'a dava açtı. o dava da sanırım 2.5 milyar dolar filandı tazminat bedeli.

    apple abd'de abd'li yargıçlar ile samsung'a üstünlük sağlayabilir ancak google işin içine girince olayın şekli bir anda değişecektir.

    dikdörtgen şekil için davayı kabul edip birde haklı bulunmak abd mahkemelerinin nasıl biz acz içinde olduğunun açık bir göstergesidir.

  • Sırf bu apple ın saldırgan tavrından dolayı apple şirketini sevmiyorum ısınamadım bi türlü..Cihazlarına bişey diyemicem adamlar yapıyo ayrı mesele.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.