Şimdi Ara

Nokia, iç mekan navigasyon çözümleri için yeni bir birlik kurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj






  • Navigasyon çözümleri konusunda başarılı firmalardan Nokia, navigasyon sistemini bir adım daha ileriye taşıyacak yeni bir teknoloji için 22 firma ile birlikte yeni bir birlik kurdu.




    Bugün kurulan birlik Akıcı Mobil İç Mekan Pozisyonlama Endüstri Birliği şeklinde adlandırıldı ve In-Location Alliance olarak kısaltıldı. Birlik, lokasyon tabanlı iç mekan servis ve çözümlerinin uygulanmasını geliştirmeyi amaçlıyor.




    Akıcı iç mekan pozisyonlama çözümleri hem tüketici hem de hizmet sunanlar için büyük avantajlar sunuyor. İç mekan navigasyon çözümleri, tüketici için bina içinde gerçek zamanlı navigasyon kullanarak, örneğin doğru ürüne yönlendiren talimatlar alma, insanların ve ürünlerin doğru yerini tespit edebilme, acil durumlarda güvenliği artırma gibi imkanlar sunacak.




    Hizmet sunanlar için ise örneğin, yerel müşteri tanımlama imkanının artması, gelişmiş ürün yerleşimi, daha iyi müşteri memnuniyeti gibi imkanların önünü açacak.




    Birlik; akıcılık, düşük güç tüketimi, uygulanabilirlik ve kullanılabilirlik sunan çözümler üzerinde odaklanmayı planlıyor. Böylece yeniliklere kapı açan, hizmet sunumunu genişleten ve mobil tecrübeyi optimize eden çözümlerin benimsenmesini hızlandıran bir ekosistem ortaya çıkacak.




    Birlik üyeleri çözümlerini standart tabanlı ve açık kaynak yaklaşımıyla geliştirerek birden fazla satıcıya destek verecek. Geliştirilecek teknolojilerin Bluetooth 4.0 ve WiFi üzerine inşa edilmesi isteniyor. Birlik üyelerinin gerektiğinde çözümlerini diğer üyelerle paylaşması bekleniyor.




    Üye firmalar ise Qualcomm, Nokia, Samsung, Sony Mobile, Indra, Visioglobe gibi alanında başarılara imza atan şirketler. Pilot ve iş dünyası çözümleri 2012 yılında başlayacakken, 2013 yılında tüketiciye ulaşacak asıl çözümler hayata geçecek.




    İç mekan lokasyon pazarını gelecek vaad eden bir alan olarak gören ABI Research, 2015-2017 yılları arasında pazarda çok sayıda uygulamaya rastlanacağını belirtiyor. Birliğin kurulması ise yenilikleri ve düşük maliyetleri teşvik edecek.

     








  • Isterse 500 firma ile birliktelik kurşun eski kullanıcıları geri kazanacaklarını pek sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia belki peynir ekmek gibi sattığı dönemler yüzünden rehavete kapılmış olabilir ama yaşlı kurt ipleri eline alacağı her fırsatı değerlendiriyor. bu teknoloji gelecek açısından çok önemli bir teknoloji altyapısının nokia nın başkanlığında yapılması çok önemli. samsung un gözlük tanıtımındaki olay işte bu araştırmalar sonucu yapılabilecek. bu araştırma da nokia başkanlığında yapılıyor. yani birliği nokia kurduğuna göre ben öyle anladım. sadeve teknoloji değil her alanda bi firmanın batması kötüdür. firmaların batmasından mutluluk duyanlar daha da kötüdür. birsürü insanın ekmek kapısı o firmalar. tabiki eleştirileri yapmak lazım ama battığına sevinmek yanlış. firma yöneticilerinin de genel olarak kullanıcı istekleri hakkında hamleler yapması gerekir. en azından dönem dönem açıklamalar (baştan savma yüzeysel değil de gerçek anlamda) bilgilendirmeler görmek isteriz. nokia nın türkiye ayağındaki yöneticiler bu yazıyı okuyorsa lütfen sitenizde bu tip şeylere yer verin. siteye arada bir giriyorum modellerden ve reklamlardan başka bişey yok. kullanıcıları önemsediğinizi (eğer önemsiyorsanız) biraz hissettirin. ben şu anda öyle bi hisse kapılamıyorum nedense...





  • Bu teknoloji sayesinde nokta atisi gibi neyin nerede oldugu ortaya cikacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navigasyon konusunda en iyi firma denilebilir sanırım Nokia için ve daha da geliştiriyor kendini. Bu da güzel ancak, iyi yönleri zaten biliniyor, eksik yönlerini geliştirse Nokia eski günlerine dönebilir.
  • Ne kadar kolay şirket batırıyorsunuz klavye başında Nokia nın eski kullanıcılarını hatta daha fazlasını geri kazanması birkaç hamleye bakar fakat Androide geçmek gibi Androidli bir nokia amiral gemisi peynir ekmek gibi satar fakat adamlar Androidin karşısında durmayı seçtiler ki bence doğruda yaptılar WP nin androidden daha iyi olduğunu düşününlerdenim Keza aynı donanımlı Cihaz karşılaştırmalırında bunu zaten görüyoruz bariz bi şekilde..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Ne kadar kolay şirket batırıyorsunuz klavye başında Nokia nın eski kullanıcılarını hatta daha fazlasını geri kazanması birkaç hamleye bakar fakat Androide geçmek gibi Androidli bir nokia amiral gemisi peynir ekmek gibi satar fakat adamlar Androidin karşısında durmayı seçtiler ki bence doğruda yaptılar WP nin androidden daha iyi olduğunu düşününlerdenim Keza aynı donanımlı Cihaz karşılaştırmalırında bunu zaten görüyoruz bariz bi şekilde..

    Evet androidin karsisinda durup, microsoftun kucagina oturmayi tercih ettiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu şu salakça açılan ve kullanılan misafir hesabını ciddiye alıp yanıt yazmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu da güzel ancak, iyi yönleri zaten biliniyor, eksik yönlerini geliştirse Nokia eski günlerine dönebilir.

  • Batmanin bir önceki filminde adam 5800 bırakıp mekanın kızılötesi haritasını çıkartmıştı hayran kalmıştım helal olsun Nokia...
    Edit:Onun film olduğunu biliyorum aynştaynlar çıkmasın...

  • Nokia alaninda basarilar yaratan bir sirket mi ki de birlige almislar.. Onun yerine apple ya da htc alinabilirdi.. Ama gunumuzun devasa avm leri icin guzel bir teknoloji..

  • Resimde ki "Nexus One" değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia navigasyonda iyi de telefonda bitti devir kapandı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AzRocK

    Resimde ki "Nexus One" değil mi?

    evet, fotodaki bir android telefon. hemde cyanogen 7 romlu. cunku bu teknoloji bazi fanlarin sandiginin tersine nokiaya ait degil. ha diger firmalarla birlesip yatirim yapiyor ayri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.