Şimdi Ara

GeForce GTX 660 sistem üreticileri için lanse edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • GeForce GTX 660 sistem üreticileri için lanse edildi


     

    Orta segment için hazırladığı GeForce GTX 660 Ti modelini geçtiğimiz günlerde kullanıma sunan Nvidia, Kepler mimarisini kullanan yeni modeller için hazırlıklarını sürdürüyor. GeForce GTX 660 Ti'ın daha ekonomik versiyonu olacak Ti uzantısına sahip olmayan GeForce GTX 660 da beklenilen modeller arasında yer alıyor. Son kullanıcılara yönelik versiyonu için henüz herhangi bir açıklamanın yapılmadığı GeForce GTX 660'ın, OEM versiyonu ise resmiyet kazandı. Burada önemli nokta ise temel özelliklerin gün ışığına çıkmış olması.

     

    GeForce GTX 660 Ti'dan farklı olarak GK104 yerine GK106 grafik yongasını kullanması beklenen düz model, 1152 adet CUDA çekirdeği yani paralel işlem birimine, 192-bit bellek veri yolu desteğine ve 1.5GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olacak. Aynı zamanda özel tasarımlı bazı modellerin 3GB GDDR5 bellekle gelmesi de kuvvetle muhtemel görünüyor. Grafik işlem biriminin standart çalışma frekansı 823MHz, Boost çalışma frekansı ise 888MHz olan ekran kartında belleklerin efektif olarak görev yaptığı hız ise 5808MHz olarak açıklandı. Bu hızlara bağlı olarak kartın sunduğu bellek bant genişliği ise 134 GB/saniye olarak söylenebilir.

     

    Yukarıda bahsettiğimiz frekans değerleri, OEM üreticiler için hazırlanan hızlar yani piyasaya çıkacak tüketici versiyonunda saat hızlarının bir miktar daha yüksek olması da ihtimaller dahilinde beklenebilir. Mevcut özellikleri itibariyle ısıl tasarım gücü 130 Watt olan GeForce GTX 660, çalışma için ek güç girişine ihtiyaç duyuyor ve bir adet 6pin PCIe güç konnektörü ile gelmesi bekleniyor. SLI kurulumuna da olanak tanıyan kart, 3D Vision, CUDA, DirectX 11, PhysX, SLI, TXAA, FXAA ve Adaptive VSync gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. 

     

    GeForce GTX 660 için henüz kesinleşmiş bir lansman tarihi bulunmuyor. Kimi kaynaklar son çeyreği işaret ederken, kimileriyle lansmanın Eylül ayında yani okula dönüş dönemi olarak bilinen süreç içerisinde kullanıma sunabilir. Öte yandan aynı ay içerisinde GeForce 650 serisinin duyurulması da beklenen gelişmeler arasında. Yeni modellere karşı AMD cephesinde ürün gamının güncellenip güncellenmeyeceği ya da fiyat ayarlamasına gidilip gidilmeyeceğini ise Nvidia'nın piyasaya süreceği modellerin başarımına göre şekillenecektir. 










  • Hadi Bakalım Hayırlısı.

  • Orta segment için hazırlandığı halde bizim yerli firmalar yine üst segmente koyarlar.

  • Anasayfada küçük haber resmini projeksiyon sandım diyorum o nasıl bir projeksiyon ismi ekran kartı gibi D:

    Düşük ekran kartım var bir yandan seviniyorum az elektrik harcıyor diye bir yandan da yeni çıkan bazı oyunlara yetmediği için üzülüyorum.
    Hayat kalitemiz very low :(

  • Saat hızlarının bir miktar daha artıcak olması ihtimali iyimser bakışları üzerine çekiyor, ancak yararlı ve farkedilir bir awrtşmı olucak yoksa kağıt üzerindemi böyle olsun diye, ileride anlıyıcağız artık incelemelerde. :)
    Gtx 600 serisi için gayet iyi bir seçenek, SLİ özelliği ile çoklu ekran kartı kurulumu iyi bir ayrıntı olur, ve iyi bir fiyatlandırma ile gerçekten kasaları doldurur.. :)

  • Orta segment dedigimiz kart 900 TL'ye satiliyor ya bu nasil orta segmenttir orta segment dedigin hd 6850 gibi f/p krali olan bir kart olur... Ah AMD yaktin bizi.

  • Arkadaşlar bir orta segment kullanıcısı olarak gurubumdan istifa edip giriş seviyesi gurubuna girmek istiyorum.Bu nasıl bir fiyattır.

  • Bunların ortasına kafa vurmaya boy yetmiyor..

  • ne güzel tasarımı varmış yau:)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.