Şimdi Ara

24.000 TL bütçem var ne alayım ---> içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
4.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben bu fotoğraf işine yeni merak sardım. Maddi yönden sıkıntım yok, o yüzden paranın alabileceği en iyi seti kurmak istiyorum. Bütçem bu kadar ama sanatım gerektirirse 30.000 TL'ye kadar çıkabilirim. Yapmak istediklerim;

Dergilerdeki gibi çok net, sadece yüzler net ve arka kısım flu olan fotoğraflardan çekmek,
    Manken resimleri çekmek
    Çiçek makrosu çekmek. Çiçekleri iphone 5'imle çektiğim için ondan daha iyi bi kalite sunması lazım. Malum Nikon değil şahbabası olsa Apple'ın eline su dökemez.
    Doğa makroları çekmek, o su damlacıklı böcek resimlerinden çekmek.
    Bir de en az 30x zoom istiyorum. O kadar profesyonel makina alacağım, E-5'in karşısından çektiğimde insanın gözbebeğini göstermesi lazım. Teleskop gibi olması lazım.

Bu amaçlara yönelik olarak kendime birkaç seçenek belirledim. En büyük markalar Canon ve Nikon olduğundan onlardan gittim. En büyük makinaları seçtim. Malum büyük olan her zaman iyidir.

Nikon D800E, Nikon D3S, Canon 5D Mart 3, Canon 1D III SLX, Pentax 645D arasında kaldım. Bulabildiğim en büyük makinalar bunlar. Önlerine de yukarda saydığım her işi yapabileceğim lensler istiyorum ama lensler konusunda bilgisiz olduğum için buraya sormak istedim. Bana öyle 4-5 tane lens önermeyin, değiştiremem. Tuşuna basınca her şeyi yapması lazım. O kadar para vereceğim, bi de tak-çıkar yapamam.

Çanta, flaş mlaş, o objektiflerin önündeki tırtıklı şeyler filan hepsinden almak istiyorum. Yani beni fotoğrafçı gibi gösterebilecek her şeyi almak istiyorum. En yüksek kaliteyi bana vermeli. Ben düşünmeden fotoğrafı çekmeli.

Önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 22 Ağustos 2012; 13:35:39 >

• Fuji HS20
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Fuji HS20

kardeş bu hs20 esprisi nedir tam olarak.sürekli görüyorum optik zoomunun fazla olmasından dolayımı bu espri...

• quote:

Fuji HS20

"Bir de en az 30x zoom istiyorum. O kadar profesyonel makina alacağım, E-5'in karşısından çektiğimde insanın gözbebeğini göstermesi lazım. Teleskop gibi olması lazım."
    Aynen, hepsini yapar, arda kalan 22.500 TL ile de gelecek yıllar için HS30,40,50 gibi modellere geçiş yapabileceğiniz paranız kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Ağustos 2012; 14:52:29 >
  • Nikon D4 al.
    70-200mm VR2 lens,
    en az üç adet SB-910 Speedlight

edit: ama kullanamazsın bunları ayrı. sen en iyisi kompakt bir canon al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordJesus -- 22 Ağustos 2012; 15:21:17 >
  • quote:

Fuji HS20

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30.000 liraya d sınıfı öneri
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

Fuji HS20

kardeş bu hs20 esprisi nedir tam olarak.sürekli görüyorum optik zoomunun fazla olmasından dolayımı bu espri...

Sunduğu fotoğraf kalitesi yanında 1500tl gibi çok çok çok yüksek bir fiyata satılması ve forumda birçok konuda bu makine hakkında yaşanan tatışmalar
  • Fujifilm HS15, 20, 25 kullandım. O seriyi bitirdim artık. Daha büyük makina istiyorum. Fujifilm markası yeterince karizmatik değil.
  • Canikontax K550D4 makine alalım sana
  • pentax 645 d ya da bir hasselblad
  • Hasselblad da iyi yaa. Aslında onlara da bakabilirim sonuçta canonları nikonları ortalama kullanıcılar kullanıyor.

Bu leica denen marka da çok iyiymiş diyorlar ama makinalarına baktım ufacık. Ben kıytırık şeyler istemiyorum öyle. Kocaman olacak. Kızın gözünü korkutacak
  • hocam valla bütçeyi ayarlarsanız hasselblad ın ferrari serisinden birini alın tabi bulursanız dünya da 500 tane olduğunu düşünürsek
  • quote:

Fuji HS20

cuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim olduguna bakmadan okumaya basladim yariya geldim kim yazmis diye baktim sonra farkedemedim devam ettim sonra dank etti bir daha baktim kim yazmis diye kavram kargasasi yasadim kendimi kaybediyordum bu celiskinin icinde. son anda kurtuldum. korktum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu canon 5d mart 3'te otomatik mod yok mu? bide flaşı da mı yok? nasıl fotoğraf makinası bunlar ya? canon alınmaz. o kadar para veriyorsun flaş yok. el kadar telefonlarda xenon flaş var.
  • Canon 5D "Mart" 3
  • doğru diyo mart 3 şubat 2 ocak 1 . ay
    hocam böyle de demeyin ya genelde on alanlar çok daha kaliteli flaşlar kullandığı için gerek duymamıştır canon.otomatik mod a da böyle bir makine de gerek duyan olmaz demişlerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XacerX -- 22 Ağustos 2012; 20:37:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

kim olduguna bakmadan okumaya basladim yariya geldim kim yazmis diye baktim sonra farkedemedim devam ettim sonra dank etti bir daha baktim kim yazmis diye kavram kargasasi yasadim kendimi kaybediyordum bu celiskinin icinde. son anda kurtuldum. korktum.

Valla süper bir ironu örneği olmuş anlayana tabi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.