Şimdi Ara

Cet obscur objet du désir (1977) | Luis Buñuel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
     Cet obscur objet du désir (1977) | Luis Buñuel

İzlediğim Bunuel filmlerinin konusunu açıyorum genelde. Bu filmini de izledikten sonra açmamıştım ama yönetmenin önemli bir filmi olduğundan paylaşayım dedim.

Buñuel’in yönettiği son film. Arzunun O Belirsiz Nesnesi, yani kadın ve yaşlı bir adamın genç bir kıza duyduğu cinsel birleşme arzusu filmin odak noktası. Fakat genç kız o arzuyu kullanıyor, yaşlı adamı sınırlı bir şekilde yakın tutuyor kendine, daha fazlasına izin vermiyor. Adamsa sabırlı, daha fazlası için bekliyor. Peki, kadın adamın tutkusunu neden kullanıyor? Zenginliğinden faydalanmak için mi? Bu pekâlâ olabilir, çünkü kız, annesiyle beraber bir viranede fakir bir hayat sürüyor. Fakat yaşlı adam pek bir saf. Tutkusu onun gözünü kör etmiş. Kadın ise akıllı, bunu nasıl kullanacağını biliyor.

Temelde Nietzsche’nin de kadınlar hakkında bir özdeyişinin geçtiği film, kadının erkeği arzusu dahilinde nasıl hapsettiğini anlatıyor. O dönemin siyasi olayları, patlamalar, çatışmalar da arada seyirciye gösteriliyor. Bu patlamaların bir anlamı karakterlerin içindeki tutku patlamaları olmasıyken, bir diğer anlamı da yönetmene göre, “dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım hepimizin tanık olduğu saldırganlık ve güvensizlik dolu bir ortamı da yansıtmaya çalıştım.” imiş.

Yer yer mizahi durumlara kaçan sahneleri barındıran, adamın hâline hem acıdığım hem güldüğüm, kadınların genel yapısını izah etmeye çalışan harika bir film. (9/10)

Filmde kadın karakteri iki ayrı oyuncu oynamakta. Bu çeşitli anlaşmazlıklardan dolayı verilmiş bir karar imiş ama filmin geneline bakıldığında, iki ayrı kişinin aynı karakteri oynamış olması çok zekice bir hareket. Oyunculardan biri biraz çocukça tarafını canlandırırken o karakterin, diğeri de acımasız tarafını canlandırıyor. Bunun dışında filmin son sahnesinde, adamın film boyunca yanında taşıdığı çuvaldan çıkan dantel kadın giysileri görüyoruz, işte o son sahnede bir kadın kanlı elbiseyi dikiyor. Sanki o kanlı ilişkiyi yamıyor, ya da daha farklı anlamlar çıkartılabilir.

Trende kadına bir kova su döken adama da kadın bir kova su döküyor, ne hikmetse o kısır döngü tekrar başlıyor ve adamın tutkusu kadına yönelmesini sağlıyor. İki farklı kadın oyuncunun adama iki farklı şekilde davranmasını izlerken bomba patlıyor ve film bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meursault. -- 6 Kasım 2012; 22:23:49 >

• adam dudak fetişistimi nedir

yine güzel ve faydalı bir konu daha,teşekkürler diminis

Ne demek elimden geldiğince konu açmaya çalışıyorum, faydam oluyorsa ne mutlu bana
  • Çok güzeldi bu da kuşkusuz en iyi 5 yönetmenden biri

Orijinalden alıntı: synchro

Çok güzeldi bu da kuşkusuz en iyi 5 yönetmenden biri

listende niye 7. o zaman?

Diğer filmlerini de izleyin, Domates sen de başlamaya ne dersin bir an önce
  • Sıraya göre koymadım ya ahah

Bu aralar sadece bağımsız yönetmenleri izliyorum, Haneke, Tarkovskiy, Bergman askıda kaldı...

1. sırada Kieslowski 2. sırada Trier var yoksa

Tarkovski ile Bergman'ı ben de bir köşeye ayırdım, izlenmeyi bekliyorlar Haneke'nin de bir filmi kaldı izlemediğim bir de Amour'u bekliyorum.

Bu sıralarda 40 50 60 70 yıllarını bitirmeye çalışıyorum, gören de sinema bölümündeyim ödevlerimi tamamlamaya çalışıyorum sanacak

Kieslowski'nin de dindar bir kişi olduğunu keşfettim sanırım, adamın gözümdeki yeri sarsıldı Kullandığı semboller basit gelmeye başladı, sürekli süt dökülür, su dökülür, mürekkep dökülür Neyse daha o adamın izleyeceğim çok filmi var.

• ben şöyle bir 10-15 gün ayırmayı düşünüyorum diminis,hatta dur bakalım izleyeceğim filmlerini yarın seçeyim,sende yardımcı ol izlediğin ve sevdiğin filmlerini yaz,bende biraz araştırıp gözüme kestirdiklerimi atayım listeye,her gün bir bunuel yapalım

geçen indiriyorum el isimli filmini,bişey oldu yarıda kaldı indirmedi,bende üstelemedim

bu dediğim 1 ay kadar önce oluyor ne güzel başlayacaktım,arkadaş zaten izleyemiyorum birde bu tarz saçmalıklar çıkıyor neyse dediğim gibi yapalım

düzeltme:gece yarısını geçtiği için yarın değil bugün demem gerekiyordu,editlemiyorum ibret olsun

• dindar mindar anlamam kırmızı ve veronique ile tahtı kazandı

Amour'u ben de merak ediyorum ama ilk filmlerini bitirip izlemek istiyorum 7. kıtayı izledim şu ayda sadece, Amour Haneke'nin en insancıl filmiymiş

Son zamanlarda Jim Jarmoush'u çok sevmeye başladım

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

ben şöyle bir 10-15 gün ayırmayı düşünüyorum diminis,hatta dur bakalım izleyeceğim filmlerini yarın seçeyim,sende yardımcı ol izlediğin ve sevdiğin filmlerini yaz,bende biraz araştırıp gözüme kestirdiklerimi atayım listeye,her gün bir bunuel yapalım

geçen indiriyorum el isimli filmini,bişey oldu yarıda kaldı indirmedi,bende üstelemedim

bu dediğim 1 ay kadar önce oluyor ne güzel başlayacaktım,arkadaş zaten izleyemiyorum birde bu tarz saçmalıklar çıkıyor neyse dediğim gibi yapalım

düzeltme:gece yarısını geçtiği için yarın değil bugün demem gerekiyordu,editlemiyorum ibret olsun

Simón del desierto
    Nazarin
    Viridiana
    El ángel exterminador

Belle de jour
    Le charme discret de la bourgeoisie
    Cet obscur objet du désir

Filmlerini izledim, koyuyla yazdıklarım benim için izlediğim en iyi filmler diyebilirim. El filmini indirmiştim onu da yakında izleyeceğim. Adam basit bir yönetmen değil ki bilmem kaç tane filmi var izle izle bitmiyor. Hepsi de baş yapıt.

İndirmede sorun çıkınca ben de bir daha tamamlanamayan dosyanın yüzüne bakmıyorum, sonrasında ben farketmeden tamamlanıp da izleyince pişman oluyorum Ben ettim sen etme Domates

Zaman bizimle oyun oynuyor Domates Neyse yarın artık bugün olduğuna göre şimdiden indirme işlemine başlayabilirsin İbret-i ailem geldi aklıma

• quote:

dindar mindar anlamam kırmızı ve veronique ile tahtı kazandı

Amour'u ben de merak ediyorum ama ilk filmlerini bitirip izlemek istiyorum 7. kıtayı izledim şu ayda sadece, Amour Haneke'nin en insancıl filmiymiş

Son zamanlarda Jim Jarmoush'u çok sevmeye başladım

Evet ben de o filmlerini izlemedim o yüzden adamı bir köşeye atmak istemiyorum

Doğrudur, Haneke yaşlandıkça seyirciyi sevindirmeli artık Adamın sinema geçmişi seyirciyi kışkırtan cinsten, ne güzel

Jim Jarmush'a ben de bakacağım yakında. Ona bak buna bak yoruldum artık, film izlemeyi keseceğim yakında

• o zaman en eskisini seçip indirmeye başlayayım varmıdır malum sitede

hey gidi hey endülüs köpeğini izlerken böyle düşünmezken şimdi en iyi yönetmen diyorsun,sen bir daha kısa film izlemem ben de bak ne oluyor

ama kaç kere denedim ben hacı,tekrar tekrar hata verdi resmen izlenmek istemiyormuş gibi,yoksa öylemi

bugün yarınsa yarın nedir diminis

ya neden aklına ibreti ailem geliyor? gelmesin,başka şeyler gelsin,ben seni tv izlerken düşünemiyorum

• El angel'i merak ediyorum ben de bugun izlerim artık, ben en çok Simon del deserto yu beğenmiştim 10 tane falan filmini izledim en başarılı bulduğum ise Viridiana

Okul zamanı daha çok vakit oluyor o açıdan şanslıyım

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

o zaman en eskisini seçip indirmeye başlayayım varmıdır malum sitede

hey gidi hey endülüs köpeğini izlerken böyle düşünmezken şimdi en iyi yönetmen diyorsun,sen bir daha kısa film izlemem ben de bak ne oluyor

ama kaç kere denedim ben hacı,tekrar tekrar hata verdi resmen izlenmek istemiyormuş gibi,yoksa öylemi

bugün yarınsa yarın nedir diminis

ya neden aklına ibreti ailem geliyor? gelmesin,başka şeyler gelsin,ben seni tv izlerken düşünemiyorum

Malum siteye Luis Bunuel yaz nerdeyse bütün filmleri çıkıyor

Endülüs Köpeği yönetmenin denemesi olmuş biraz, uçuk bir kısa film olmuş, diğer filmleri böyle değil, bir buçuk saat boyunca birbirinden alakasız görüntüler izletmiyor adam tabii ki, çok farklı bir tarzı var

Tanrı önümüze set çekiyor Domates kaderde varsa izlenmemeli

Felsefeye girmek istemiyorum

Ne bileyim birkaç kere öyle bir kenarından köşesinden izlemiştim, fena durmuyordu Doğru aslında ben tv izlemem pipom ve fularımla sabah akşam kahve içerek beslenirim

• quote:

El angel'i merak ediyorum ben de bugun izlerim artık, ben en çok Simon del deserto yu beğenmiştim 10 tane falan filmini izledim en başarılı bulduğum ise Viridiana

Okul zamanı daha çok vakit oluyor o açıdan şanslıyım

El ángel exterminador en az Viridiana kadar muhteşem. Simon'u ben de izledim, yönetmenin tarzını yansıttığı en başarılı mizah filmlerinden biriydi.
  • @synchro zamanı gelince izleyeceğim Korine'nin filmlerini
  • tam okuyordum yazıyı son cümlede tutamadım kendimi bak hala gülüyorum

bu cümlenin üzerine yorum yapmıyorum artık,kahkahalar ile yatağıma gidiyorum iyi geceler sana çakma Attila İlhan

• Çakma Atilla İlhan da olduk sonunda Hayırlı geceler rüyalanmaman dileklerimle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.