Şimdi Ara

Sony yeni Exmor RS telefon kamerası sensörünü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • Sony yeni Exmor RS telefon kamerası sensörünü duyurdu





    Cep telefonları için CMOS görüntüleme sensörü teknolojileri geliştiren ve kendi markası dışında diğer markaların cihazlarında da gördüğümüz Sony, yeni Exmor RS görüntüleme sensörünü resmi olarak duyurdu.



    Exmor RS sensörü dünyanın ilk yapısal olarak üstüste yığılmış sensörü şeklinde lanse edildi. Sony, akıllı telefon ve tabletlerde daha iyi görüntüleme kalitesi sunmak adına yeni sensörünü 3 farklı model olarak piyasaya sürecek.



    Sensörlerden IMX135 13.1MP çözünürlükte, IMX134 8MP çözünürlükte, ISX014 ise 8MP çözünürlükte olacak. Sensörlere f/2.2 diyafram açıklığına sahip ve otomatik odaklama özellikli "IU135F3-Z(IMX135)" "IU134F9-Z(IMX134)" ve "IUS014F-Z(ISX014)" lensleri de eklenecek.



    Video kaydı olarak IMX135 60 kare/saniye hızında 1080p videoya izin verirken, diğer sensörler 30 kare/saniye hızında 1080p video kaydına izin verecek. IMX134 ve IMX135 sensörleri HDR video ve RGBW Coding desteği sunarken, ISX014 ise gömülü kamera sinyal işleme fonksiyonu, otomatik kontrol, görüntü kalitesi dengeleme, çoklu video çıktı formatı desteği sunacak.



    ISX014 modeli Ekim ayında satışa sunulacakken, IMX134 ve IMX135 modelleri Ocak ayında piyasada olacak.

     








  • ''IMX135 60 kare/saniye hızında 1080p''
    mobilde devrimdir bu...

  • Pureview dağına karlar yağacak.. nokia hapi yuttu..

  • Exmor R'lı kameralar vadettiklerini sunamamıştı, evet belki görüntü kalitesi kötü değildi ama Sony'nin anlattığı gibi olağanüstü kalite de sunmuyordu. Bunlar nasıl olacak bakalım. 1080p 60 fps gerçekten etkileyici

  • yukuberk böyle bir haberde göğü inletirdi. sahi nerede kaldı

  • Sony iki sene sonra koymaya başlar o sensörleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamere bence kağıt üstünde test edilemez illa canlı olarak denenmeliki gerçek performansı ölçülebilsin bu sensörler kağıt üstünde iyide birde aynı performansı verbileceklermi bakalım :)

  • iyi haber kameralar gelişiyor video olayı 60 kare saniye baya bir kalite açısından iyi gelişme

  • IMX135 60KARE/SN DE 1080P KALİTEDE ÇEKİM YAPACAKMIŞ.SONY GİBİ BİR FİRMA SÖYLEDİĞİNİ MUTLAKA YAPAR.BUNA BİDE WP8,Snapdragon Quad Core S4 Pro Adreno 320 GPU ,wireless joystick.Dedi dersiniz böyle bir telefon çıkarırsalar samsung ,nokia veya sony call of duty MW4 ü herhalde bu telefonlarda oynarız.Bu telefonlar wireless joystick ile led tvlere kablosuz bağlanıp dev ekranda da oynayabiliriz.Adreno 320 demek xbox 360 gibi kalite demek.Snapdragon s4 ün 2 çekirdeği bile samsung galaxy s3 den %30 daha fazla performans demek.Bide Snapdragon s4 dört çekirdeğini düşünün.Nokia purewiev ile müthiş iş başardı sanırım yeni telefonu nokia 1001 dede purewiev kullanıp bunu wp8 ve Snapdragon s4 çift çekirdekle destekleyecek.Opticzoom sorununu purewiev teknolojisi birazcık çözdü gibi bunu 20x e kadar çıkarırsalar hiç şaşırmayın 3 gün önce nokia dan bir yetkili samsung a resmen kafa tuttu.Umarım geçmişteki gibi fiyasko olmaz.Geçmişin 1 numarası da samsung ve apple a ciddi şekilde rakip olursa bu rekabet biz teknoloji severlere yarar.Galaxy s3 ten beklediğim sonuç çıkmadı.5 eylülde tanıtılacak nokia Lumia'lardan çok umutluyum bunlar geleceğin kamera teknolojisini belirleyecek telefonlar.Sony desen hep hayal kırıklığı 60fps/sn ı kaliteden ödün vermeden başarırlarsa çok büyük bir savaş bizi bekliyor.Umarım aralarında anlaşma yapmazlar.YAŞAAAAAASINNN YENİ TEKNOLOJİ SAVAŞI





  • quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89

    Pureview dağına karlar yağacak.. nokia hapi yuttu..


    Nokia mı kalmış!.. hapı çoktan yutmuş can veriyor...

  • evet iyi bir teknoloji sundu bize sony.yalnız nokia gibi kamera yüzünden telefonlar kalılaşmasın orasıda var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89

    Pureview dağına karlar yağacak.. nokia hapi yuttu..

    Hele bir N8'i saf dışı bıraksın da sonra Pureviewli 808 ile ugrasir. Ayrıca daha test imkanı olan somut bir şey de yok ortada test edilebilecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi olmuş bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89

    Pureview dağına karlar yağacak.. nokia hapi yuttu..


    daha kimse n8'e yetişebilmiş değilken pureview çıktı uzun zamanda orada kalıcak gibi.

  • Sony "Exmor R" dedi gittik aldık ama fosss çıktı..!! Neymiş karanlık ortamlarda daha iyi resim çekebiliyormuşuz..Bununla ilgilide bir dünya reklam ve video..peki ya sonuç?? Öyle duvarın içine tutup resim çekmekle olmuyor işte.Kısmet olursa görelim bakalım RS yi...
  • mabil de çidden kameraların özellikle gece cekimini düzeltmeleri gerekiyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    IMX135 60KARE/SN DE 1080P KALİTEDE ÇEKİM YAPACAKMIŞ.SONY GİBİ BİR FİRMA SÖYLEDİĞİNİ MUTLAKA YAPAR.BUNA BİDE WP8,Snapdragon Quad Core S4 Pro Adreno 320 GPU ,wireless joystick.Dedi dersiniz böyle bir telefon çıkarırsalar samsung ,nokia veya sony call of duty MW4 ü herhalde bu telefonlarda oynarız.Bu telefonlar wireless joystick ile led tvlere kablosuz bağlanıp dev ekranda da oynayabiliriz.Adreno 320 demek xbox 360 gibi kalite demek.Snapdragon s4 ün 2 çekirdeği bile samsung galaxy s3 den %30 daha fazla performans demek.Bide Snapdragon s4 dört çekirdeğini düşünün.Nokia purewiev ile müthiş iş başardı sanırım yeni telefonu nokia 1001 dede purewiev kullanıp bunu wp8 ve Snapdragon s4 çift çekirdekle destekleyecek.Opticzoom sorununu purewiev teknolojisi birazcık çözdü gibi bunu 20x e kadar çıkarırsalar hiç şaşırmayın 3 gün önce nokia dan bir yetkili samsung a resmen kafa tuttu.Umarım geçmişteki gibi fiyasko olmaz.Geçmişin 1 numarası da samsung ve apple a ciddi şekilde rakip olursa bu rekabet biz teknoloji severlere yarar.Galaxy s3 ten beklediğim sonuç çıkmadı.5 eylülde tanıtılacak nokia Lumialardan çok umutluyum bunlar geleceğin kamera teknolojisini belirleyecek telefonlar.Sony desen hep hayal kırıklığı 60fps/sn ı kaliteden ödün vermeden başarırlarsa çok büyük bir savaş bizi bekliyor.Umarım aralarında anlaşma yapmazlar.YAŞAAAAAASINNN YENİ TEKNOLOJİ SAVAŞI


    Tamamen mobil işlemci firmalarının abartısı o. Ben kesinlikle inanmıyorum Adreno 320'nin Xbox 360'ın gpu'sunun gücünde olduğuna. Yaklaşabilir ama tamamiyle aynı veya geçeceğini sanmıyorum en azından bu nesil snapdragonlarda.





  • Sony'e her zaman kamera konusunda güvenmişimdir ki 5 megapixellik sony xperia u'nun kamerası bile dehşet işler başarırken exmor rs sensörü merakla bekliyorum.

  • tamam da ocak ayına kadar en dandik telefon firması bile aynı işlevi görecek sensörler çıkartacaktır. ekim ayında piyasaya sürüp de bi farklılık yaratsan diyorum sony?

  • SONY bu kamerayı kesin ces fuarında çıkaracağı telefonlara koyar adriano 320 bir telefon yaparrrrrr

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.