Şimdi Ara

Apple, iPhone'da olduğu söylenen mesajlaşma açığı hakkında açıklama yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • Geride bıraktığımız günlerde gündeme gelen ve tüm iPhone'larda yer aldığı belirtilen bir güvenlik açığı ile ilgili haberlere Apple'dan yanıt geldi.




    ''pod2g''  adlı jailbreak geliştiricisi tarafından ortaya çıkarılan durumun  iOS6 beta 4'te dahil olmak üzere tüm yazılımlarda yer aldığı belirtildi. Söz konusu açık sayesinde, giden cevaplama SMS'lerinde yer alan alıcı bilgisini değiştirmek mümkün oluyor. Apple, herhangi bir mesaj cevaplanırken mesajın geldiği ham kaynak yerine, SMS'lerde yer alan kullanıcı bilgilerini kullanıyor. Apple'ın kullandığı bu yöntem yüzünden iPhone kullanıcıları mesajın kimden geldiği konusunda yanılgıya düşebiliyor. 




    Konuyla ilgili Engadget'a açıklama yapan Apple, kullanıcılarının güvenliklerini çok ciddiye aldıkları belirterek başladığı açıklamasında SMS kullanımı yerine iMessage kullanımını öneriyor. iMessage kullanılması durumunda, söz konusu açık yüzünden karşılaşılan yanıltma saldırılarından etkilenmeyeceği dile getirdi. Ayrıca Apple, SMS'in kısıtlamalardan dolayı sahte adres içeren mesajları herhangi bir telefona göndermeye izin verebildiğini belirtirken, SMS ile bilinmeyen kaynaklar tarafından yönlendirilebileceklerini ve bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.





    Suçu kendi cihazlarından çok SMS sisteminde bulan Apple, bu konuda azda olsa haklı. Çünkü herhangi bir telefon kullanıyor olsanız bile tanıdık birinden SMS geldiğini sanmanızı sağlayacak birçok servis var. Bu servisler işletim sistemi ve operatör gözetmeksizin çalışabildiğini belirtmekte fayda var. 

     








  • Sen baba parasiyla beslenen, altindaki spor arabayla bufelere onden dalan, masaya oturdugunda iPhone'u kenara degil tam ortaya kOyan, karsisindakine hakaret etmeyi maharifet sanan, ukâlâ sürüsünün en önde gidenlerdensin!
    Bu arada iPhone'dan pahali telofonlar da var zekasi ilerden takip eden arkadasim.
  • Yaşasın GÜVENLİ ve STABİL IOS :

  • O zaman iMessage sistemini whatsapp gibi bie program haline getirip bütün platformlara yayarsın, sonra SMS yerine onu kullanın dersin. Sırf belli bir dönemden sonra çıkmış Apple cihazlarında kullanılabilir olan bir servis için nasıl SMS yerine bunu kullan denir ki? SMS in yaygınlığına whatsapp bile henüz erişemedi. iMessage nasıl erişsin? Açık ile ilgili haklı veya haksız diyebilecek teknik bilgim yok ama açıklama ben e talihsiz olmuş.

  • Firmanız size çok güzel çözümler sunuyo koyunlar,kullanın iyidir

  • her zamanki apple stratejisi, bu firma kullanicisina her zaman sirtini donuyor ama bazi kullanicilar bunu hala anlayamadi..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    her zamanki apple stratejisi, bu firma kullanicisina her zaman sirtini donuyor ama bazi kullanicilar bunu hala anlayamadi..

    Tabii telefonlarına 1 yıllık güncellemeyi zor getirip kasasında ucuz plastik madde kullanıp cihazi aldiktan sonra kullanıcı destegini hiçe sayan firmalar degil cihazlarına 3 senelik yazılım güncellemesinden mahrum bırakmayan müşteri memnuniyetini her alanda kanıtlamış olan Apple Storelar ile satış yapan apple kullanıcısının sırtına donüyor degil mı? Bırakın Allah askına Apple kullanmasak bizi kandıracaksınız. Bu ne cekememezlik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joyeux -- 20 Ağustos 2012; 17:20:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özrü kabahatinden büyük adamların. "sms sistemimizde açık var i message kullanın" yarın öbürgün telefon görüşmeleri ile ilgili bir güvenlik açığı olursa "şebeke üzerinden görüşmeyini facetime kullanın" derler.

    klasik apple pişkinliği işte.

  • A

  • tüh orayı kısıtlamayı unutmuşlar şimdi hemen çalışmalara başlamıştır.Hayret doğrusu hertarafı kısıtlı bşir sistemde yine açık olabiliyorsa ben başka bir şey demiyorum.aYRICA BAHANE İLE TAVSİYE EDİLEN ÖNERİ arasındaki çelişkide manidar.

  • quote:

    Suçu kendi cihazlarından çok SMS sisteminde bulan Apple, bu konuda azda olsa haklı. Çünkü herhangi bir telefon kullanıyor olsanız bile tanıdık birinden SMS geldiğini sanmanızı sağlayacak birçok servis var. Bu servisler işletim sistemi ve operatör gözetmeksizin çalışabildiğini belirtmekte fayda var.


    Ahahahahahah. Evet. Apple haklı. Suç SMS sisteminde. Apple melektir.

  • Sevinin elmacılar.

    Java candır.
  • Burada S3 ün arkasında elma logosu olsa övüp bıtiremeyecek insanlar var. O yüzden böyle olmayanlar üzerine alınmasın. Ve millet de herkesi böyle sanmasın. İnsan gibi iki telefonun da birbirlerine göre + larını - lerini tartışın. Kimine bazıları - değil sorundur almaz. Kimi için önemli değildir alır. Ama avuç kadar metalden bir zamazingo için kalp kırmaya lüzum yok. Sidik yarışınızdan bıktım artık. Apple fan nedir? Budistler ineğe tapıyor diye gülüyorsunuz ama siz elmaya tapıyorsunuz. Fandrozort ne ya? Dikdörtgen şeklinde metal parçası için birbirinizi yemeye değer mi yahu. Ben de kendi fan clubumu oluşturuyorum o zaman. Fanxpressmusiczorttukolbastı. Gelen gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hater laer yine yazmış.. admalar haklı kardeşim. Apple en iyisini bilir! Nokta! en azından diğer markalar gibi 2 yılda bir bizi aşlet değiştirmeye zorlamıyor mavi ekran vermiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaanstar

    hater laer yine yazmış.. admalar haklı kardeşim. Apple en iyisini bilir! Nokta! en azından diğer markalar gibi 2 yılda bir bizi aşlet değiştirmeye zorlamıyor mavi ekran vermiyor.


    mavi ekran veren telefon görmedim ama pembe ekran veren iphone gördüm. :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gahst

    Pis apple düşmanları, pis fakirler size sesleniyorum,
    "lütfen gidin." -küfür içerikli olacaktı ama şimdi boşuna mesajı sildirtip, ceza almayalım.-
    Paranız yetmiyor diye alamıyor olabilirsiniz, eyvallah her türlü bütçeye uygun android var kullanın güle güle. iOs'a kölelik filan kısıtlayıcı gibi kelimelerde kullanabilirsiniz -burada zeka engelinizi de kanıtlamış oluyorsunuz. S3, ip4s'i eziyor filanda diyebilirsiniz -2. kanıtta burdan gelir-.
    Ama yiğidi öldür hakkını yeme. Apple olmasa android'de olmazdı. C language olmasa apple olmazdı filan böyle uzar gider sakın burdan girişmeyin yorumuma. Yoksa ateşin icadına kadar gideriz.
    iphone ilk çıktığında büyük fark yarattı şimdi Apple her ürün çıkarttığında arayı yine açıyor. Ağlayıp, kincilik, nefretçilik yapmayın burda.
    Şimdi susun, Apple alıp mutlu olmayan adam, şımarık ya da sırf nefret etmek için ediyodur.


    Dislike'lar gelsin.

    Sen baba parasiyla beslenen, altindaki spor arabayla bufelere onden dalan, masaya oturdugunda iPhone'u kenara degil tam ortaya kOyan, karsisindakine hakaret etmeyi maharifet sanan, ukâlâ sürüsünün en önde gidenlerdensin!
    Bu arada iPhone'dan pahali telofonlar da var zekasi ilerden takip eden arkadasim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaanstar

    hater laer yine yazmış.. admalar haklı kardeşim. Apple en iyisini bilir! Nokta! en azından diğer markalar gibi 2 yılda bir bizi aşlet değiştirmeye zorlamıyor mavi ekran vermiyor.

    aşlet miş. Sen önce dilimizi konuşmayı öğren. Aşlet ne?
  • Fakir Apple düşmanları yine Apple'a laf atmaya başlamışlar. Biz üstün Apple kullanıcıları olarak bunlara gülüp geçeriz. Bu pislik atmaların nedeni kendi kullandıkları ürünün Apple kalitesi ile boy ölçüşemeyecek derecede geride olmasıdır. Şu an bütün dünya en iyi 3 mobil telefonun iPhone 4S, daha sonra da arkasından gelen 4 ve 3GS modeli olduğunu kabul etti. Bu insanların Apple kalitesine hiçbir zaman yetişemeyecek olması da üzücü. Haberde de Apple'dan kaynaklanan bir sorunun olmadığı açıkça görünüyor. Aksine Apple kendi kullanıcılarına dünyanın en hızlı ve güvenli mesajlaşma servisi olan iMessage'ı kullanmalarını tavsiye ediyor. Apple kalitesinin önünde eğilmelisiniz. Böyle bir şirketi eleştirmeye hakkınız bile yok bence. İlk nesil iPod touch cihazımın bile 2000TL'lik çöp androzort telefonlardan hızlı çalıştığını görünce Apple kalitesini bir kez daha anladım. Umarım şu android saçmalığı kısa zamanda son bulur.
    Teşekkürler Apple. Bütün dünya sana minnettar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Fakir Apple düşmanları yine Apple'a laf atmaya başlamışlar. Biz üstün Apple kullanıcıları olarak bunlara gülüp geçeriz. Bu pislik atmaların nedeni kendi kullandıkları ürünün Apple kalitesi ile boy ölçüşemeyecek derecede geride olmasıdır. Şu an bütün dünya en iyi 3 mobil telefonun iPhone 4S, daha sonra da arkasından gelen 4 ve 3GS modeli olduğunu kabul etti. Bu insanların Apple kalitesine hiçbir zaman yetişemeyecek olması da üzücü. Haberde de Apple'dan kaynaklanan bir sorunun olmadığı açıkça görünüyor. Aksine Apple kendi kullanıcılarına dünyanın en hızlı ve güvenli mesajlaşma servisi olan iMessage'ı kullanmalarını tavsiye ediyor. Apple kalitesinin önünde eğilmelisiniz. Böyle bir şirketi eleştirmeye hakkınız bile yok bence. İlk nesil iPod touch cihazımın bile 2000TL'lik çöp androzort telefonlardan hızlı çalıştığını görünce Apple kalitesini bir kez daha anladım. Umarım şu android saçmalığı kısa zamanda son bulur.
    Teşekkürler Apple. Bütün dünya sana minnettar.


    Seni ileri zekali! Sen kim oluyorsun da baskasina ya da baskalarina Fakir diye hitab ediyorsun bu hakki sana kim verdi? Hangi organlarin ile nefes aliyorsun sen? Bu kadar densizlik olabilmi?


    Simdi iPhone'nu da al git adam gibi isminle giris yap sonra gel!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 tane ios cihazim var ..ipad neyse de iphone artik mide bulantisi ve tiksinti verir oldu..bu ne ya..bundan sonra samsung akar s3 akar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Athelas_

    quote:

    Orijinalden alıntı: WBJoker
    quote:

    Orijinalden alıntı: _Athelas_ Benim de isheeplerim olsa ben de böyle pişkinlik yapıp imassege kullanın derim ;) Iphone bunlara atla dese bunlar atlarlar ... :D Firmanız size çok güzel çözümler sunuyo koyunlar,kullanın iyidir :D
    Yav nedir bu Apple düşmanlığı anlamış değilim ben bir iPad kullanıcısı olarak bu güne kadar Apple ı ne savundum nede kötüledim her elektronik cihazda olduğu gibi Apple in ürünlerininde kötü yanları var ancak bu ışi milliyetçiliğe dönüştürmek mantıksızlık ve saçma.
    Dostum 700 milyar dolarlık bir firmadan bahsediyoruz...Bu adamlar neredeyse tüm pazarı domine ediyor,bu kadar güçlü birinin karşısında Androidin rekabeti hoşuma gidiyor...Kim ne derse desin,Appleı hiç sevmiyorum...Şu lakayitliğe bakar mısın O zaman imassage kullanın... Senin dünyada milyonlarca müşterin var vereceğin cevap bu mudur yani !!


    Acik cogu cihazda var, sms servisinden kaynaklaniyor. onlarda mumkun oldugunda imessage kullanin diyor. Sms i bırakın demiyorlar.





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.